Wkurza mnie...

coccinelle

#6317127 Napisano: 01.02.2017 18:00:18
... podwyżka cen za listy na Poczcie Polskiej! emotka
0 0

sylzab2294

#6317129 Napisano: 01.02.2017 18:03:27
coccinelle napisał(a):

mnie też!! dziś zamiast 5,50 za priorytet zapłaciłam 6,80 emotka
0 0

ondine

#6317146 Napisano: 01.02.2017 18:27:50
sylzab2294 napisał(a):

coccinelle napisał(a):

mnie też!! dziś zamiast 5,50 za priorytet zapłaciłam 6,80 emotka

Parę stron wstecz też o tym rozmawiałyśmy, ja zrobiłam zapas znaczków zarówno do domu jak i do pracy emotka

Mnie wkurza to, że już od dwóch tygodni próbuję dostać się na wizytę do lekarza POZ i ciągle słyszę w słuchawce "dziś już nie przyjmujemy" f**k! emotka
1 brucee 0

ondine

#6317164 Napisano: 01.02.2017 18:58:43
bruce napisał(a):

ondine napisał(a):

Parę stron wstecz też o tym rozmawiałyśmy, ja zrobiłam zapas znaczków zarówno do domu jak i do pracy emotka

Mnie wkurza to, że już od dwóch tygodni próbuję dostać się na wizytę do lekarza POZ i ciągle słyszę w słuchawce "dziś już nie przyjmujemy" f**k! emotka

Ja się dziś - o dziwo - dodzwoniłam i nawet - o dziwo - powiedzieli, że mnie przyjmą, że się mogę zarejestrować i nawet przyjść też mogę, ale - najwcześniej - w lipcu... emotka

Ale chyba nie do lekarza POZ? emotka Masakra!
Mój tata ma holter... we wrześniu, zapisywał się w grudniu, a jest po operacji serca. Kardiologia chyba najbardziej kuleje w tym kraju emotka
1 brucee 0

Monika11

#6317185 Napisano: 01.02.2017 19:21:25
Wkurza mnie Jet, Toyota, Gerard - takie jazdy co wyprawiają z autami ( wygranymi ) - bez komentarza emotka  aż się nie chce nic ,  człowiek nawet się nie cieszy , że auto wygrał -po prostu jazda -NA MAXA
0 0

banka-manka

#6317187 Napisano: 01.02.2017 19:26:57
ondine napisał(a):

Mój tata ma holter... we wrześniu, zapisywał się w grudniu, a jest po operacji serca. Kardiologia chyba najbardziej kuleje w tym kraju emotka

U Was też takie chore, że pacjent MUSI sam zakupić baterię/akumulator określonej firmy i elektrody? Bo NFZ daje tylko maszynę, ale bez wyposażenia emotka
0 0

Agnes

#6317223 Napisano: 01.02.2017 20:44:39
Monika11 napisał(a):

Wkurza mnie Jet, Toyota, Gerard - takie jazdy co wyprawiają z autami ( wygranymi ) - bez komentarza emotka  aż się nie chce nic ,  człowiek nawet się nie cieszy , że auto wygrał -po prostu jazda -NA MAXA

a co wyprawiają?

w temacie to wkurza mnie smog śmierdzi jak diabli i oddychac się nie da
a dziecko juz prawie zdrowe i marzy o spacerku
0 0

Monika11

#6317229 Napisano: 01.02.2017 20:54:07
Agnes napisał(a):

Monika11 napisał(a):

a co wyprawiają?

W wielkim skrócie - samochód z reg - za 40.300 ( 5-io drzwiowy )- dostajemy samochód za 34tys z groszami ( 3 drzwiowy ) , dodatkowo klauzula dołożona , by odebrać autko - cyt. ,,Nie mam zastrzeżeń co do modelu, wersji, koloru i wyposażenia auta".  ii na deser - faktura na autko 3 -drzwiowe -warte 34 tys z groszami - na kwotę  40,300 - po prosu brak słów  emotka  - na 21 autkach 126 tys -mają na plusie

Monika11

#6317232 Napisano: 01.02.2017 21:02:08
Monika11 napisał(a):

Agnes napisał(a):

Monika11 napisał(a):

a co wyprawiają?

W wielkim skrócie - samochód z reg - za 40.300 ( 5-io drzwiowy )- dostajemy samochód za 34tys z groszami ( 3 drzwiowy ) , dodatkowo klauzula dołożona , by odebrać autko - cyt. ,,Nie mam zastrzeżeń co do modelu, wersji, koloru i wyposażenia auta".  ii na deser - faktura na autko 3 -drzwiowe -warte 34 tys z groszami - na kwotę  40,300 - po prosu brak słów  emotka  - na 21 autkach 126 tys -mają na plusie

Normalnie mi ulżyło- ktoś powie masz samochód ciesz się , ale to tak nie działa emotka   ale czuję się lepiej -trzymałam to w sobie kilka tygodni ii nie wytrzymałam ( podziwiam dziewczyny które, walczą ,- ja odpadam emotka ale trzymam kciuki i pozdrawiam B emotka
3 mia, brucee, lager 0

sylzab2294

#6317240 Napisano: 01.02.2017 21:11:27
banka-manka napisał(a):

ondine napisał(a):

U Was też takie chore, że pacjent MUSI sam zakupić baterię/akumulator określonej firmy i elektrody? Bo NFZ daje tylko maszynę, ale bez wyposażenia  emotka

ja musiałam zapłacić za baterie 6 zł emotka  też mnie to wkurza emotka

joan

#6317242 Napisano: 01.02.2017 21:12:04
Monika11 napisał(a):

Też bym się wkurzyła! emotka

Przeważnie konki są na koniec roku, więc wartość samochodu podają aktualną na dany dzień sporządzenia regulaminu, ale cena z faktury w momencie odbioru jest niższa (wszak samochód już rok stary).

Moim zdaniem niedopuszczalna jest zamiana pięciodrzwiowego samochodu na trzydrzwiowy, jeśli opis samochodu stanowił część regulaminu emotka

Monika11

#6317248 Napisano: 01.02.2017 21:25:08
bruce napisał(a):

Monika11 napisał(a):

Normalnie mi ulżyło- ktoś powie masz samochód ciesz się , ale to tak nie działa emotka   ale czuję się lepiej -trzymałam to w sobie kilka tygodni ii nie wytrzymałam ( podziwiam dziewczyny które, walczą ,- ja odpadam emotka ale trzymam kciuki i pozdrawiam B emotka

Też tak sobie na początku pomyślałam: przecież to jest powód WYŁĄCZNIE do radochy: wygrana mega wymarzona nagroda, pełen wypas, zero stresu i nerwów, tylko sama radość, ale - jeśli organizator działa nie fair i zabiera część (i to - jak widać z Twoich słów - dość sporą), a do tego jeszcze - postępując nieuczciwie - każe kłamać laureatom, sprawa przedstawia się całkiem inaczej. emotka Pojęcia nie miałam, że takie rzeczy się zdarzają przy wygranych autkach. emotka Przecież to się kwalifikuje do Rzecznika Praw Konsumenta! emotka

Pozdrawiam Jeta -może  to czyta i jestem spalona u nich -ale mam to w d...-ie  i mam ochotę to nagłośnić wyżej ..  telewizja ? Ktoś pomyśli auto wygrane za grosze.. ale to tak nie działa .. naprawdę emotka

ondine

#6317304 Napisano: 01.02.2017 22:12:23
banka-manka napisał(a):

ondine napisał(a):

U Was też takie chore, że pacjent MUSI sam zakupić baterię/akumulator określonej firmy i elektrody? Bo NFZ daje tylko maszynę, ale bez wyposażenia  emotka

Oj, wiesz, że nie wiem? To będzie pierwsze badanie taty od operacji, do tej pory miał wszystko robione w szpitalu. Jeśli zwykle mówią o tym przy rejestracji to nam nic nie mówili, a jeśli później to na razie nic nie wiemy na ten temat emotka Ale dobrze wiedzieć, że może nas spotkać taka "niespodzianka".
1 brucee 0

Ola1201

#6317388 Napisano: 02.02.2017 02:06:55
ondine napisał(a):

banka-manka napisał(a):

ondine napisał(a):

Oj, wiesz, że nie wiem? To będzie pierwsze badanie taty od operacji, do tej pory miał wszystko robione w szpitalu. Jeśli zwykle mówią o tym przy rejestracji to nam nic nie mówili, a jeśli później to na razie nic nie wiemy na ten temat emotka Ale dobrze wiedzieć, że może nas spotkać taka "niespodzianka".

... baterie to norma, lepiej mieć swoje i mieć pewność, że będą działały 24h (y) 
0 0

paula9891

#6317411 Napisano: 02.02.2017 08:14:06
Ola1201 napisał(a):

ondine napisał(a):

banka-manka napisał(a):

ondine napisał(a):Ale chyba nie do lekarza POZ? emotka Masakra!

... baterie to norma, lepiej mieć swoje i mieć pewność, że będą działały 24h (y) 

W jakich przychodniach Wy się leczycie? emotka Pierwsze słyszę, że NFZ nie płaci za baterie emotka Nie wiem, czy to przychodnia sprywatyzowana i ma tylko umowę z NFZ (takich jest już większość), czy jest publiczna?
Jeżeli ma tylko umowę z NFZ, to płacą im za konkretną usługę (np. badanie holtera), w której baterie powinny być wliczone...
0 0

Gość: poprostuanette

#6317412 Napisano: 02.02.2017 08:16:57
paula9891 napisał(a):

Ola1201 napisał(a):

ondine napisał(a):

banka-manka napisał(a):

ondine napisał(a):Ale chyba nie do lekarza POZ? emotka Masakra!

W jakich przychodniach Wy się leczycie? emotka Pierwsze słyszę, że NFZ nie płaci za baterie emotka Nie wiem, czy to przychodnia sprywatyzowana i ma tylko umowę z NFZ (takich jest już większość), czy jest publiczna?
Jeżeli ma tylko umowę z NFZ, to płacą im za konkretną usługę (np. badanie holtera), w której baterie powinny być wliczone...

Mój tata nigdy nie płacił za baterie. Wszystko w ramach badania ma.
0 0

Just222

#6317526 Napisano: 02.02.2017 11:49:42
Wkurzają mnie smsy z nr-u 73713  od ZAFIRA lub WROZ MACIEJ emotka  
Czy ktoś wie jak to wyłączyć? Wrrrr....
0 0

1mariusz

#6317809 Napisano: 02.02.2017 21:39:24
banka-manka napisał(a):

ondine napisał(a):

Tak! I jeszcze musi się sam ogolić w newralgicznych miejscach! O czym panie zapomniały powiedzieć!!  Jak moja pamiątka ślubna wywaliła swój sweter, pani doskoczyła do niego z maszynką i zaczęła go golić na sucho-to BAAARDZO żałuję ,że nikt tego nie sfilmował!!emotka

1mariusz

#6317811 Napisano: 02.02.2017 21:46:26
Monika11 napisał(a):

bruce napisał(a):

Monika11 napisał(a):

Też tak sobie na początku pomyślałam: przecież to jest powód WYŁĄCZNIE do radochy: wygrana mega wymarzona nagroda, pełen wypas, zero stresu i nerwów, tylko sama radość, ale - jeśli organizator działa nie fair i zabiera część (i to - jak widać z Twoich słów - dość sporą), a do tego jeszcze - postępując nieuczciwie - każe kłamać laureatom, sprawa przedstawia się całkiem inaczej. emotka Pojęcia nie miałam, że takie rzeczy się zdarzają przy wygranych autkach. emotka Przecież to się kwalifikuje do Rzecznika Praw Konsumenta! emotka

Pozdrawiam Jeta -może  to czyta i jestem spalona u nich -ale mam to w d...-ie  i mam ochotę to nagłośnić wyżej ..  telewizja ? Ktoś pomyśli auto wygrane za grosze.. ale to tak nie działa .. naprawdę emotka

WALCZ!!!Daj potem proszę znać jak to się skończyło?!
0 0

joan

#6317815 Napisano: 02.02.2017 21:58:03
Monika11 napisał(a):

Moim zdaniem istnieją tylko dwie opcje wydania nagrody określonej w regulaminie:
1) wydanie dokładnie takiej nagrody, jak przewiduje regulamin,
2) wydanie równowartości nagrody w gotówce, jeżeli z jakichś powodów nie jest możliwe wydanie jej w formie przewidzianej regulaminem (np. dany model ekspresu do kawy jest już niedostępny)

emotka
0 0