Wkurza mnie...

Gość: chochliczka

#6320649 Napisano: 10.02.2017 09:00:05
bc14 napisał(a):

czy mozliwe.ze po  plombowaniu zeba moze on bolec? ( juz dwa dni po wizycie)
wczesniej nie bolalo, poszlam kontrolnie do dentysty a teraz caly czas go czuje...
jeszcze wspomniany dentysta mial na koszulce napis " Trust me, I'm denstist"

wkurzam sie bo cenil sie za usluge emotka i boli

wg mnie troche dziwne,bo rozumiem zeby bolal przed jak dostaje sie tam powietrze itd, ale jak juz masz załataną dziurę hmm moze trzeba by zdjęcie zęba zrobić?
0 0

koper

#6320651 Napisano: 10.02.2017 09:03:14
bc14 napisał(a):

wczesniej nie bolalo, poszlam kontrolnie do dentysty a teraz caly czas go czuje...

Mój dentysta zawsze mówi, że przez 2-3 dni ma prawo trochę poboleć, a jakby bolało dłużej, to każe zgłosić się ponownie. Zazwyczaj mnie nie boli, ale ostatni ząb właśnie bolał mnie przez 2 dni po wyleczeniu, chociaż przed leczeniem nie bolał wcale. Po ok 2 dniach przestał boleć i wszystko jest ok...
0 0

paula9891

#6320653 Napisano: 10.02.2017 09:08:15
koper napisał(a):

bc14 napisał(a):

Mój dentysta zawsze mówi, że przez 2-3 dni ma prawo trochę poboleć, a jakby bolało dłużej, to każe zgłosić się ponownie. Zazwyczaj mnie nie boli, ale ostatni ząb właśnie bolał mnie przez 2 dni po wyleczeniu, chociaż przed leczeniem nie bolał wcale. Po ok 2 dniach przestał boleć i wszystko jest ok...

Ja tak mam za każdym razem emotka  Ząb jest taki nadwrażliwy, ale po kilku tygodniach przechodzi. Raz poszłam do dentystki i jej mówiłam, że nadal boli, dziury nie było żadnej, ale otworzyła ząb jeszcze raz, w środku czysto, więc zaplombowała.
Zrobiła mi fluoryzację, może da się kupić fluor w aptece? Nakładasz go na ząb i nie ruszasz przez minimum pół godziny.
0 0

joan

#6320656 Napisano: 10.02.2017 09:12:36
bc14 napisał(a):

A wcześniej miałaś podobną sytuację? Może to jakaś nadwrażliwość zębów?

U mnie dentysta tak działa, że po powrocie do domu człowiek nawet nie wie, co i gdzie dokładnie miał robione emotka Ostrzegłam Mojego i - chociaż był w tym samym gabinecie, ale leczył go kto inny - kazał sobie wszystko na kartce zapisać emotka
0 0

vazzz

#6320657 Napisano: 10.02.2017 09:18:05
Ktoś mi kupił Jogobellę na konkurs. Pytam się: Sprawdziłeś cenę w czytniku? TAK. Po wyjściu ze sklepu: Sprawdziłeś na paragonie, że kwota jest powyżej 5 złotych? TAK. Podając mi dane z paragonu: Na pewno jest powyżej 5 złotych? TAK.
Paragon zgłoszony tydzień temu, dziś dostaję go do ręki a tam kwota 4,56.
0 0

paula9891

#6320658 Napisano: 10.02.2017 09:20:48
vazzz napisał(a):

Ktoś mi kupił Jogobellę na konkurs. Pytam się: Sprawdziłeś cenę w czytniku? TAK. Po wyjściu ze sklepu: Sprawdziłeś na paragonie, że kwota jest powyżej 5 złotych? TAK. Podając mi dane z paragonu: Na pewno jest powyżej 5 złotych? TAK.

A sprawdź czy nie masz 2 pozycji? Mi się pokazywało 4 coś, ale 1 jogurt nie był ze zwykłej serii, tylko panna cotta i był w osobnej pozycji emotka
0 0

Gość: cleopatra

#6320659 Napisano: 10.02.2017 09:23:24
bc14 napisał(a):

może boleć z kilku przyczyn, mnie bolało bo wypełnienia było za dużo i dociskało do górnych zębów co powodowało z kolei ucisk zęba plombowanego, czasami boli po zastrzyku (jeśli było znieczulenie), boli miejsce ukłucia a mylnie mamy wrażenie, że boli robiony ząb...jeżeli po tygodniu nie przejdzie udaj się tam gdzie Ci robili...
0 0

joan

#6320660 Napisano: 10.02.2017 09:24:01
79magda napisał(a):

(...) Mam 11-letnią córkę, nie uważam Jej za głupią, wiele rozmów przeprowadzam zupełnie serio, na spokojnie, odpowiadając na najdziwniejsze nawet pytania tak, jak tylko potrafię. (...)

Coś tu się nie zgadza, przecież Twoja córeczka to małe dziecię z przedszkola, ledwo co pytałaś na forum o urodzinowe prezenty dla jej rówieśników (kilkulatków)... no może nie godzinę temu ani nie wczoraj... ale przecież... toć ledwo co! emotka
1 79magda 0

vazzz

#6320662 Napisano: 10.02.2017 09:27:32
paula9891 napisał(a):

vazzz napisał(a):

A sprawdź czy nie masz 2 pozycji? Mi się pokazywało 4 coś, ale 1 jogurt nie był ze zwykłej serii, tylko panna cotta i był w osobnej pozycji emotka

Niestety nie. Jest 4x4,14zł.
0 0

79magda

#6320663 Napisano: 10.02.2017 09:28:02
joan napisał(a):

79magda napisał(a):

(...) Mam 11-letnią córkę, nie uważam Jej za głupią, wiele rozmów przeprowadzam zupełnie serio, na spokojnie, odpowiadając na najdziwniejsze nawet pytania tak, jak tylko potrafię. (...)

Coś tu się nie zgadza, przecież Twoja córeczka to małe dziecię z przedszkola, ledwo co pytałaś na forum o urodzinowe prezenty dla jej rówieśników (kilkulatków)... no może nie godzinę temu ani nie wczoraj... ale przecież... toć ledwo co! emotka

Moja Droga, to jeszcze nic - mam wrażenie, że dopiero co szukałam dla siebie w drogerii specyfików na pryszcze, tymczasem teraz zaczynam zmierzać powoli (bardzo, BARDZO powoli) ku półce 40+ emotka i to dopiero jest wkurzające emotka

paula9891

#6320665 Napisano: 10.02.2017 09:32:16
vazzz napisał(a):

paula9891 napisał(a):

vazzz napisał(a): Ktoś mi kupił Jogobellę na konkurs. Pytam się: Sprawdziłeś cenę w czytniku? TAK. Po wyjściu ze sklepu: Sprawdziłeś na paragonie, że kwota jest powyżej 5 złotych? TAK. Podając mi dane z paragonu: Na pewno jest powyżej 5 złotych? TAK.

Sama kiedyś ufałam i raz siostra zostawiła paragon na stole, a mama zauważyła "śmieć" i go wyrzuciła emotka

A raz się pytam, masz ten paragon, na pewno? Tak, wszystko dobrze kupiłem, możesz wysłać. Po kilku godzinach "o kurde zostawiłem ten paragon w sklepie"  emotka

Nauczyło mnie to, żeby ufać tylko sobie, a nawet nie sobie emotka  Staram się sprawdzać nawet siebie po kilka razy.
Nie przejmuj się, tak się czasem zdarza emotka
1 vazzz 0

Gość: bc14

#6320666 Napisano: 10.02.2017 09:32:28
jestem masochistka i robilam bez znieczulenia i choc ani raz niewzdryglam z bolu to chyba mojego lekarza  przeroslo plombowanie bez znieczulenia , ciagle dopytywal czy boli ja mowilam.ze jest ok ale on chyba sie bal.... czekam do poniedziałku
0 0

vazzz

#6320668 Napisano: 10.02.2017 09:37:19
paula9891 napisał(a):

vazzz napisał(a):

paula9891 napisał(a):

vazzz napisał(a): Ktoś mi kupił Jogobellę na konkurs. Pytam się: Sprawdziłeś cenę w czytniku? TAK. Po wyjściu ze sklepu: Sprawdziłeś na paragonie, że kwota jest powyżej 5 złotych? TAK. Podając mi dane z paragonu: Na pewno jest powyżej 5 złotych? TAK.

Sama kiedyś ufałam i raz siostra zostawiła paragon na stole, a mama zauważyła "śmieć" i go wyrzuciła emotka

A raz się pytam, masz ten paragon, na pewno? Tak, wszystko dobrze kupiłem, możesz wysłać. Po kilku godzinach "o kurde zostawiłem ten paragon w sklepie"  emotka

Nauczyło mnie to, żeby ufać tylko sobie, a nawet nie sobie emotka  Staram się sprawdzać nawet siebie po kilka razy.
Nie przejmuj się, tak się czasem zdarza emotka

Dzięki za słowa otuchy! No właśnie ja staram się liczyć głównie na siebie, ale są sytuacje gdy kogoś o coś poproszę. I nauczona doświadczeniem upewniam się kilka razy czy wszystko jest w porządku. Nie dosyć, że nagród w tym roku jak na lekarstwo to jeszcze tu taka sytuacja. Szkoda i tyle.
1 paula9891 0

koper

#6320669 Napisano: 10.02.2017 09:40:21
bc14 napisał(a):

jestem masochistka i robilam bez znieczulenia i choc ani raz niewzdryglam z bolu to chyba mojego lekarza  przeroslo plombowanie bez znieczulenia , ciagle dopytywal czy boli ja mowilam.ze jest ok ale on chyba sie bal.... czekam do poniedziałku

A tak z ciekawości, to czemu robisz bez znieczulenia? Boisz się zastrzyku? Wiesz jak teraz robią to dentyści? Najpierw smarują dziąsło żelem znieczulającym (takim fajnym o owocowym smaku). Potem wbijają igłę (ale tego wcale nie czuć bo dziąsło jest znieczulone żelem!), wpuszczają odrobinkę znieczulenia i czekają aż znieczuli jeszcze bardziej dziąsło (mój nawet wtedy masuje dziąsło, żeby się szybciej rozeszło) i dopiero wbijają igłę ponownie (czego znowu wcale nie czuć) i wpuszczają resztę znieczulenia i wcale nie czuć jak ono się rozchodzi (kiedyś było to mało przyjemne), bo dziąsło jest już znieczulone i nic nie czuć emotka
0 0

joan

#6320670 Napisano: 10.02.2017 09:41:05
bc14 napisał(a):

Etam od razu masochistka, również naprawiam zęby bez znieczulenia - szkoda, że nie ma za to rabatu emotka

Zawsze się można umówić: "To gdy zaboli, złapię Pana za krocze!" emotka Tylko wtedy na bank będzie bolało emotka

79magda napisał(a):

Moja Droga, to jeszcze nic - mam wrażenie, że dopiero co szukałam dla siebie w drogerii specyfików na pryszcze, tymczasem teraz zaczynam zmierzać powoli (bardzo, BARDZO powoli) ku półce 40+ emotka i to dopiero jest wkurzające emotka

Nie ma źle, skoro jeszcze widzisz półkę i swobodnie dosięgasz do tubek... emotka

ondine

#6320671 Napisano: 10.02.2017 09:43:00
bc14 napisał(a):

Możliwe, też tak zwykle miałam emotka Jest pewnie obolały borowaniem.
0 0

Gość: bc14

#6320672 Napisano: 10.02.2017 09:46:18
Robie bez znieczulenia bo mam wysoka granice bólu:) i nie lubie wydawac kasy ot tak.. w ogóle bylam zdziwiona.ze zaproponowal znieczulenie do zwyklych plomb...
po tej wizycie sadze.ze albo powinno byc to w cenie albo tak jak joan napisła bo w moim przypadku to lekarz się stresował nie ja
1 mysia 0

79magda

#6320673 Napisano: 10.02.2017 09:49:26
79magda napisał(a):

79magda napisał(a):

Nie ma źle, skoro jeszcze widzisz półkę i swobodnie dosięgasz do tubek... emotka

Noo, czasem tylko zaglądam innym do koszyków, głośno domagam się kwaśnych żelków i grzebię w śmieciach, wyciągając paragony, ale to podobno robiłam od zawsze emotka
1 ewikewikk 0

joan

#6320676 Napisano: 10.02.2017 09:52:10
79magda napisał(a):

Noo, czasem tylko zaglądam innym do koszyków, głośno domagam się kwaśnych żelków i grzebię w śmieciach, wyciągając paragony, ale to podobno robiłam od zawsze emotka

Dopóki nie wynosisz batoników w rękawach płaszcza, a złapana na gorącym uczynku nie krzyczysz "To mie sieł należy!!!", wszystko w porządku emotka
1 ewikewikk 0

Gość:

#6320687 Napisano: 10.02.2017 10:13:19
bc14 napisał(a):

Robie bez znieczulenia bo mam wysoka granice bólu:) i nie lubie wydawac kasy ot tak.. w ogóle bylam zdziwiona.ze zaproponowal znieczulenie do zwyklych plomb...
po tej wizycie sadze.ze albo powinno byc to w cenie albo tak jak joan napisła bo w moim przypadku to lekarz się stresował nie ja

też robię bez znieczulenia  emotka  a potem jak go czuję -  oczywiście zębaemotka to nakładam na niego kilka razy  grubo pastę do zębów wrażliwych sensodyne lub elmex i zazwyczaj pomaga( chwilę trzeba potrzymać bez szczotkowania)...małą tubkę takiej pasty nawet noszę w torebce bo moje zębiska są super czułe na wszystko...
0 0