Wkurza mnie...

79magda

#6319481 Napisano: 07.02.2017 00:24:54
taalvikki szanuję Twoje poglądy i ich częstą "inność", ale troszkę Cię chyba tym razem poniosło. Czym innym jest (wg mnie) wytłumaczenie dziecku spraw życia doczesnego, odchodzenia i śmierci, a nawet pedofilii - bo to robimy z miłości, troski i ze strachu. Zgoła czym innym jednak jest objaśnienie zjawiska nekrofilii, czy też zoofilii. Mam 11-letnią córkę, nie uważam Jej za głupią, wiele rozmów przeprowadzam zupełnie serio, na spokojnie, odpowiadając na najdziwniejsze nawet pytania tak, jak tylko potrafię. Ale uwierz mi, nie chciałabym, by w obecnej chwili miała świadomość, że są ludzie, którzy... chciałam napisać dobitnie którzy co, ale się powstrzymam. Zgadzam się z tym, że świat jest chory i że ilość niepokojących zjawisk może przerażać każdego rodzica, ale pewne rzeczy powinny mieć swój czas i miejsce. Jestem właśnie po poważnej rozmowie o erekcji (reklama zasłyszana w drodze do kina zrobiła swoje  emotka ), uwierz mi, że mam nadzieję nieco poczekać na nekrofilię...

P.S. Abstrahuję od czołgów, wojny itp. bo w tej kwestii się z Tobą zgadzam - również jestem za tym, by rozmawiać o takich rzeczach, a nie chować głowę w piasek. Wojna nie zniknie, gdy zamkniemy oczy. Ale jako matka chciałabym trzymać swoje dziecko od niej jak najdalej emotka Nie żyjmy w różowych pokoikach, udając, że dookoła patatają tęczowe jednorożce, ale niekoniecznie też opowiadajmy dzieciom, że są panie, które robią TO z dużymi wilczurami, bo aż boję się myśleć, jakby patrzyło później dziecko na spacerowiczów/czki z psami emotka

Gość: chochliczka

#6319604 Napisano: 07.02.2017 12:03:00
Wkurza mnie,ze juz od tygodnia nir mam zastrzykow,a tylek boli...do tego stopnia,ze biegac nie moge.
Wkurza mnie brak kasy, brak wygranych i ogolnie do kitu ;(

mczarna

#6319823 Napisano: 07.02.2017 20:22:56
Mnie wkurza to,że chciałam sobie wyskoczyć na jakieś krótkie wakacje w marcu-Teneryfa albo coś w tym stylu. Niestety odpada,bo mi się nie chce za tydzień wakacji płacić 7-8 tysi.Za to znajoma,która mieszka w Anglii leci na Costa del Sol za 300 funtów na osobę!Patrzyłam na ich warunki to z Polski,nawet z tym biurem nie lata się do tego hotelu aż do maja.Poza tym wycieczki nawet na Costa ale inny hotel kosztują ponad 2500 zł na osobę (chodzi mi o konkretne warunki pobytu itd).Świetnie po prostu!
1 brucee 0

Gość: chochliczka

#6319877 Napisano: 07.02.2017 22:22:04
bruce napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Wkurza mnie,ze juz od tygodnia nir mam zastrzykow,a tylek boli...do tego stopnia,ze biegac nie moge.
Wkurza mnie brak kasy, brak wygranych i ogolnie do kitu ;(

emotka Przykro mi, że cierpisz... emotka Czemu nie masz? Brak recepty, brak w hurtowni/w aptece, czy zakończona kuracja? Stosuj okłady jakieś, na ulotce przy zastrzykach zakończonych powinno chyba coś być na ten temat, albo swojego lekarza zapytaj o to, co robić, żeby nie bolało... emotka Ostatni wers - mam to samo... emotka

Kuracja zakończona,noga jak bolala tak boli..Postanowilam, że będę biegać może jak mi porządnie spuchnie czy coś to  w końcu lekarz coś zacznie robić poza leczeniem na chybił trafił...
1 brucee 0

Gość: 83huda

#6319887 Napisano: 07.02.2017 22:44:28
chochliczka napisał(a):

Kuracja zakończona,noga jak bolala tak boli..Postanowilam, że będę biegać może jak mi porządnie spuchnie czy coś to  w końcu lekarz coś zacznie robić poza leczeniem na chybił trafił... 

Jeśli mogę doradzić z osobistego doświadczenia, to wybierz się do lekarza medycyny sportowej albo dobrego fizjoterapeuty. Mnie bardzo pomógł ten ostatni na koszmarne bóle kręgosłupa
1 brucee 0

notta

#6320193 Napisano: 08.02.2017 20:00:18
Weny brak, nagród zero a i w tym roku prawie 300zł podatku do płacenia emotka
0 0

Gość: cleopatra

#6320291 Napisano: 09.02.2017 08:49:07
oszuści z konkursów na FB...wytknę pod postem kradzież zdjęcia/tekstu a potem dostaję wiadomości z wulgaryzmami itp...ehhh...
0 0

mkrzysiek

#6320344 Napisano: 09.02.2017 10:57:56
Wkurza mnie Genialna promocja 20 dniowa w Carrefour. W sklepie brak produktów puste palety po Coca Coli
W tv i radiu dalej reklamy tych produktów
0 0

scrabble

#6320350 Napisano: 09.02.2017 11:07:41
X-kom emotka
Dziady! W regulaminie konkursu max. 500 znaków a 1 i 2 miejsce po 700. 
W wyjaśnieniu napisali, że "Dziękujemy Wszystkim za zaangażowanie i ciekawe pomysły zakończenia historii X-MASowego Mikołaja. Mamy świadomość, że część prac przekroczyła dopuszczalną liczbę znaków. Tak, jak pisaliśmy wcześniej na naszym fanpage’u, nie chcieliśmy aż tak restrykcyjnie przestrzegać tego kryterium. Najważniejsza była Wasza pomysłowość. Pod tym względem nagrodzone prace zaskoczyły nas najbardziej. Liczymy na Waszą wyrozumiałość i docenienie wysiłku wyróżnionych autorów. Zachęcamy do udziału w kolejnych konkursach.

A na fb podali, że różnica 10 znaków nie będzie brana pod uwagę. . Wyniki miały być do 14 dni, obradowali miesiąc i taki finał, że nawet nie trzymali się regulaminu. 
http://www.x-kom....onkursu.html#comment

joan

#6320368 Napisano: 09.02.2017 11:54:25
scrabble - dziady pierońskie i tyle.

Kiedyś miałam podobną akcję, należało napisać pracę na max 3 zdania, ale wygrała epopeja. Dlaczego? Wyjaśnienie organizatora było mniej więcej takie: Bo to psze pałstwa nie egzamin gimnazjalny, żeby ktoś zdania liczył, przestańcie sie czepiać, nie umicie przegrywać emotka
1 paula9891 0

scrabble

#6320372 Napisano: 09.02.2017 12:10:40
joan napisał(a):

scrabble - dziady pierońskie i tyle.

Kiedyś miałam podobną akcję, należało napisać pracę na max 3 zdania, ale wygrała epopeja. Dlaczego? Wyjaśnienie organizatora było mniej więcej takie: Bo to psze pałstwa nie egzamin gimnazjalny, żeby ktoś zdania liczył, przestańcie sie czepiać, nie umicie przegrywać emotka

Dokładnie, po co się czepiać? Albo lepiej, po co zrobili regulamin? Wystarczyło dać temat i napisać, że obowiązuje samowolka. Wtedy nikt by nie napisał słowa komentarza, bo po prostu wygrali lepsi. 
Ale nic, było, minęło emotka

Gość:

#6320382 Napisano: 09.02.2017 12:31:25
Wkurza mnie  Albedo     rano brat dostał mail :   Niestety nie udało mi się namierzyć  Pana przesyłki. Proszę o przesłanie pisemnej reklamacji na adres organizatora:
Albedo Marketing...
chodzi o młynek z loterii Kamisa  podobno nie dostali jego paragonu z oświadczeniem laureata a patrząc na stronę poczty jak byk jest ,że list  polecony odebrali  danego dnia  co im brat napisał i nawet wysłał zdjęcie strony z potwierdzeniem przesyłki , więc jak zgubili to ich powinien być problem a nie brata ... mała nagroda, a problem wkurza  bo to ja namówiłam brata na ten konkurs i nie wiem czy warto się bawić w reklamację  ... bo jak zacznie wysyłać kolejne listy to ich koszt przekroczy wartość młynka a chodziło przecież żeby go wygrać  i poczuć mały dreszczyk emocji emotka

paula9891

#6320384 Napisano: 09.02.2017 12:35:57
hogata1179 napisał(a):

Wkurza mnie  Albedo     rano brat dostał mail :   Niestety nie udało mi się namierzyć  Pana przesyłki. Proszę o przesłanie pisemnej reklamacji na adres organizatora:
Albedo Marketing...
chodzi o młynek z loterii Kamisa  podobno nie dostali jego paragonu z oświadczeniem laureata a patrząc na stronę poczty jak byk jest ,że list  polecony odebrali  danego dnia  co im brat napisał i nawet wysłał zdjęcie strony z potwierdzeniem przesyłki , więc jak zgubili to ich powinien być problem a nie brata ... mała nagroda, a problem wkurza  bo to ja namówiłam brata na ten konkurs i nie wiem czy warto się bawić w reklamację  ...

Strasznie wkurzające emotka  Czekam na swój młynek już nie powiem ile czasu, a jak zapytałam dlaczego nie ma mnie na liście wygranych, odpowiedzieli, że jeszcze trwa weryfikacja emotka
List kosztował chyba 2 zł, wiec pal licho, ale jak ktoś wysyła poleconym, a potem ma składać reklamację znowu poleconym, to dziękuję i wolę sobie kupić ładny, drewniany w Pepco za niecałe 30 zł (nawet już się zastanawiałam, czy nie kupić, bo nie wiem czy mam wciąż liczyć na swoją nagrodę...) emotka
0 0

joan

#6320386 Napisano: 09.02.2017 12:37:14
hogata1179 - powiem tak: coś bajzel mają, bo w poprzednim etapie (z nożami) chyba nie było ani jednego takiego przypadku, a teraz codziennie ktoś pisze o problemach z młynkiem emotka

Nawet nie wiem, czy potrzebna jest oficjalna reklamacja, ona zwykle dotyczy kwestii niejasnych, a skoro macie czarno na białym, że Albedo list odebrało...
0 0

joan

#6320391 Napisano: 09.02.2017 12:42:30
W tematyce "nagradzamy, co się wylosuje": Rmf uparcie nagradza zbyt długie zgłoszenia, sami się proszą o strzał z liścia... emotka
2 ziolko, andii 0

Gość:

#6320392 Napisano: 09.02.2017 12:44:39
joan napisał(a):

hogata1179 - powiem tak: coś bajzel mają, bo w poprzednim etapie (z nożami) chyba nie było ani jednego takiego przypadku, a teraz codziennie ktoś pisze o problemach z młynkiem emotka

Nawet nie wiem, czy potrzebna jest oficjalna reklamacja, ona zwykle dotyczy kwestii niejasnych, a skoro macie czarno na białym, że Albedo list odebrało...

to już kolejna mailowa   wymiana zdań z nimi  dla nas też jest oczywiste ,że to oni mają bajzel bo list doszedł a każą pisać oficjalną reklamację jak dla mnie ktoś normalny widząc potwierdzenie dostarczenia przesyłki powinien jeszcze brata przeprosić i wysłać ten nieszczęsny młynek a nie żądać kolejnego pisma ...

ziolko

#6320498 Napisano: 09.02.2017 17:13:17
powiem tak... wkurza mnie, że nie posłuchałam wczoraj intuicji i nie wzięłam większego szalika, bo nawdychałam się zimnego powietrza, a dziś już męczy mnie kaszel i gardło lekko drapie emotka emotka
Dlaczego moja intuicja jest mądrzejsza ode mnie???? 
0 0

cudaczek121

#6320541 Napisano: 09.02.2017 20:15:25
Wkurza mnie,że dziś rano 2,5 godziny jechałam  z domu do pracy, bo był korek- gigant z powodu wypadkuemotka
0 0

ziolko

#6320550 Napisano: 09.02.2017 21:04:07
cb656 napisał(a):

ziolko napisał(a):

powiem tak... wkurza mnie, że nie posłuchałam wczoraj intuicji i nie wzięłam większego szalika, bo nawdychałam się zimnego powietrza

Chcesz szal od Lays w kolorze, jak to niektórzy określają "sraczkowatym"? Mam jeden nadto, na zbyciu... emotka

dziękuję bardzo emotka  szali u mnie dostatek, tylko poszłam w miasto spontanicznie, więc miałam na sobie tylko mały szalik, a nie większy, którym można zakryć usta....
Echh... 
0 0

Gość: bc14

#6320648 Napisano: 10.02.2017 08:57:53
czy mozliwe.ze po  plombowaniu zeba moze on bolec? ( juz dwa dni po wizycie)
wczesniej nie bolalo, poszlam kontrolnie do dentysty a teraz caly czas go czuje...
jeszcze wspomniany dentysta mial na koszulce napis " Trust me, I'm denstist"

wkurzam sie bo cenil sie za usluge emotka i boli
0 0