Wkurza mnie...

paula9891

#6321163 Napisano: 11.02.2017 17:24:56
buncia88 napisał(a):

Wkurza mnie choróbsko, które nie chce się odczepić od mojej rodziny emotka A...i wkurza mnie, że mąż mi dzisiaj przyniósł dwa takie paragony:

A weź nic nie mów... Tydzień temu leżałam w domu z gorączką kilka dni, a dzisiaj znowu to samo emotka Znowu gorączka i leżenie, już mam dosyć...
W xeiązku z tym, że nie mogę się ruszyć poprosiłam kogoś o zakup konkursowy emotka
Oczywiście, dostałam nawet dwa produkty (chociaż prosiłam o jeden), ale pomimo proszenia i przypominania w smsach "nie zapomnij paragonu!" i tak się nie udało. emotka Doskonale Cię rozumiem emotka
1 freyja88 0

ultrixx

#6321166 Napisano: 11.02.2017 17:40:51
buncia88 napisał(a):

Wkurza mnie choróbsko, które nie chce się odczepić od mojej rodziny emotka A...i wkurza mnie, że mąż mi dzisiaj przyniósł dwa takie paragony:

To Cię jeszcze "pocieszę", że Pszczyna nie jest na liście sklepów promocyjnych emotka
https://www.smola..._sklepow_konkurs.pdf

petunija1

#6321174 Napisano: 11.02.2017 18:18:59
ultrixx napisał(a):

buncia88 napisał(a):

To Cię jeszcze "pocieszę", że Pszczyna nie jest na liście sklepów promocyjnych emotka
https://www.smola..._sklepow_konkurs.pdf

Niech szlag Smolara z tą listą promocyjnych sklepów.emotka

0 0

budryska

#6321256 Napisano: 12.02.2017 10:38:04
bzowapani napisał(a):

Dobrze, że tu zajrzałam, bo właśnie miałam wysłać męża do naszego sklepu, którego oczywiście NIE MA na liście emotka
1 freyja88 0

koper

#6321304 Napisano: 12.02.2017 16:18:03
donia7 napisał(a):

Wkurzają mnie ludzie, którzy przychodzą oglądać moje mieszkanie na sprzedaż. Mam wrażenie, że co niektórzy robią to dla zabawy albo rozrywki, a nie są konkretnie zainteresowani. Ale nie odmówimy przecież, bo każdy może być potencjalnym klientem emotka

Moja siostra to przerabiała przy sprzedaży mieszkania. W końcu zaczęła już podczas rozmowy telefonicznej pytać, czy klient ma "poważne zamiary", po tym jak jedna pani nalegała na szybkie oglądanie, o bardzo konkretnej godzinie, bo akurat będzie w okolicy. Moja siostra poprzekładała spotkania w pracy, żeby się do niej dopasować. A ona spędziła w mieszkaniu 5 minut mówiąc, że tak chciała tylko rzucić okiem, bo jej córka może przeprowadzi się do tego miasta i może będzie chciała kupić jakieś mieszkanie... 
0 0

marta_1234

#6321308 Napisano: 12.02.2017 17:05:44
Rozumiem Walentynki Walentynkami i mnóstwo konkursów w związku z tym. Im ich więcej tym więcej szans na wygranie, a nagrody czasem nawet niezłe, w tym telefony...  Jednak gdy nie ma się tej drugiej połówki to wszystko na nic. Np. Zrób zdjęcie z ukochaną osoba i oznacz je tak i tak.  Albo zdjęcie kreacji walentynkowej.  Taki konkurs wtedy odpada, sama i to w dresie po domu.
Uff , wreszcie to z siebie wyrzuciłam...

paula9891

#6321310 Napisano: 12.02.2017 17:19:26
marta_1234 napisał(a):

Rozumiem Walentynki Walentynkami i mnóstwo konkursów w związku z tym. Im ich więcej tym więcej szans na wygranie, a nagrody czasem nawet niezłe, w tym telefony...  Jednak gdy nie ma się tej drugiej połówki to wszystko na nic. Np. Zrób zdjęcie z ukochaną osoba i oznacz je tak i tak.  Albo zdjęcie kreacji walentynkowej.  Taki konkurs wtedy odpada, sama i to w dresie po domu.

Nie martw się, zawsze możesz sobie zrobić zdjęcie z "ukochanym" zwierzęciem, albo wpaść na inny fajny pomysł, który zostanie doceniony, a nawet lepiej, bo całkiem możliwe, że zrobisz coś bardziej kreatywnego, niż selfie z chłopakiem. emotka

Ja za to nie zrobię żadnego zdjęcia, bo wyglądam okropnie i leżę chora. Faceta mam, ale co z tego jak walentynki spędzę w łóżku hehe. I bez brudnych myśli emotka
2 ziolko, kalka 0

marta_1234

#6321314 Napisano: 12.02.2017 17:35:16
paula9891 napisał(a):

marta_1234 napisał(a):

Nie martw się, zawsze możesz sobie zrobić zdjęcie z "ukochanym" zwierzęciem, albo wpaść na inny fajny pomysł, który zostanie doceniony, a nawet lepiej, bo całkiem możliwe, że zrobisz coś bardziej kreatywnego, niż selfie z chłopakiem. emotka

Ja za to nie zrobię żadnego zdjęcia, bo wyglądam okropnie i leżę chora. Faceta mam, ale co z tego jak walentynki spędzę w łóżku hehe. I bez brudnych myśli emotka

A co zrobię zdjęcie kreacji w dresie. Część ich już jest i je widzialam. Sukienki i to az  do znudzenia. A nagroda cenna i nie tania szczerze mówiąc.
0 0

paula9891

#6321315 Napisano: 12.02.2017 17:44:48
marta_1234 napisał(a):

paula9891 napisał(a):

marta_1234 napisał(a):

A co zrobię zdjęcie kreacji w dresie. Część ich już jest i je widzialam. Sukienki i to az  do znudzenia. A nagroda cenna i nie tania szczerze mówiąc.

Ale dlaczego w dresie? Przecież nie musisz się stroić dla faceta, tylko możesz dla siebie, a potem wyjść np. z innymi samotnymi koleżankami na piwo. Nie poddawaj się! Trzymam kciuki emotka
0 0

marta_1234

#6321316 Napisano: 12.02.2017 17:57:47
paula9891 napisał(a):

marta_1234 napisał(a):

paula9891 napisał(a):

marta_1234 napisał(a):

Ale dlaczego w dresie? Przecież nie musisz się stroić dla faceta, tylko możesz dla siebie, a potem wyjść np. z innymi samotnymi koleżankami na piwo. Nie poddawaj się! Trzymam kciuki emotka

Dzięki za te wszystkie ciepłe słowa   Niestety wszystkie koleżanki są zajęte i wiadomo randki z ukochanymi. Dzięki za rady emotka
0 0

koper

#6321322 Napisano: 12.02.2017 18:40:28
marta_1234 napisał(a):

Jak najbardziej możesz zrobić zdjęcie w dresie i napisać, że w Walentynki planujesz randkę z ciepłym kocykiem, kubkiem ulubionej herbaty i dobrą książką. Jak to fajnie opiszesz i sfotografujesz to możesz wybić się na tle "wystrojonych dziewczyn" i wygrać emotka

paula9891

#6321323 Napisano: 12.02.2017 18:50:22
A ja jestem zła, że za wcześnie wrzuciłam swoje zdjęcie na konkurs. Miałam pomysł, ale zdjęcia nie wychodzą mi aż tak dobrze jak innym.
W każdym razie dzisiaj wchodzę i widzę dwa zdjęcia z zerżniętym pomysłem emotka
Tak się wkurzyłam, że się zastanawiam czy nie napisać w tej sprawie do organizatora, a z drugiej strony nie wiem, czy nie narobię tym problemu tylko sobie emotka
1 melissa 0

Niebieska_Laguna

#6321324 Napisano: 12.02.2017 19:05:40
paula9891 napisał(a):

A ja jestem zła, że za wcześnie wrzuciłam swoje zdjęcie na konkurs. Miałam pomysł, ale zdjęcia nie wychodzą mi aż tak dobrze jak innym.
Tak się wkurzyłam, że się zastanawiam czy nie napisać w tej sprawie do organizatora, a z drugiej strony nie wiem, czy nie narobię tym problemu tylko sobie emotka

Ja coraz częściej dochodzę do wniosku, że wszystkie galerie konkursowe (na tekst, film, zdjęcie) powinny być tajne. Bo każde publikowanie zgłoszeń/zwycięskich prac ściąga do siebie tylko hieny, które potem te pomysły bezczelnie kopiują i żerują na cudzej kreatywności. Najgorsze, że nic im praktycznie nie można za to robić. Ja coraz częściej takie konkursy omijam, bo nie mam zamiaru odwalać za kogoś pracy. Napracuję się nad jakimś tekstem, a ktoś go sobie zapisze, potem dostosuje do innego konkursu i być może zgarnie nagrodę... Strasznie wkurza mnie taka niesprawiedliwość.

canti0

#6321325 Napisano: 12.02.2017 19:07:58
Niebieska_Laguna napisał(a):

paula9891 napisał(a):

Ja coraz częściej dochodzę do wniosku, że wszystkie galerie konkursowe (na tekst, film, zdjęcie) powinny być tajne. Bo każde publikowanie zgłoszeń/zwycięskich prac ściąga do siebie tylko hieny, które potem te pomysły bezczelnie kopiują i żerują na cudzej kreatywności. Najgorsze, że nic im praktycznie nie można za to robić. Ja coraz częściej takie konkursy omijam, bo nie mam zamiaru odwalać za kogoś pracy. Napracuję się nad jakimś tekstem, a ktoś go sobie zapisze, potem dostosuje do innego konkursu i być może zgarnie nagrodę... Strasznie wkurza mnie taka niesprawiedliwość.

Dlatego staram się nie grać w konkursach w których publikują zwycięskie hasła, wszystkie facebookowe z hasłami pod komentarzami itp. Niech organizator przeczyta i oceni, a nie potem swój tekst w innym konkursie jako czyjś inny emotka

assal

#6321329 Napisano: 12.02.2017 19:27:35
To nie plagiat.
Wykorzystanie produktów do robienia konturów państw w świecie konkursowym sprawdza się od lat.
Widziałam już świat z przypraw (nagroda wpadła), z ciasta kształt konkretnego państwa (zgarnęła praca wycieczkę), z kawy też świat nagrodzony gdzieś był itp.
Plagiat to odwzorowanie dość dokładne. Tu jedynie pewien element się powtarza, ale inaczej.
0 0

assal

#6321330 Napisano: 12.02.2017 19:29:39
O Polsce na ileś tam sposób "kulinarnie" już nie wspomnę  emotka
Świetna praca choćby w TVN kiedyś nagrodę zgarnęła. Było tego jednak więcej  emotka  
0 0

paula9891

#6321331 Napisano: 12.02.2017 19:30:29
assal napisał(a):

To nie plagiat.
Wykorzystanie produktów do robienia konturów państw w świecie konkursowym sprawdza się od lat.
Widziałam już świat z przypraw (nagroda wpadła), z ciasta kształt konkretnego państwa (zgarnęła praca wycieczkę), z kawy też świat nagrodzony gdzieś był itp.
Plagiat to odwzorowanie dość dokładne. Tu jedynie pewien element się powtarza, ale inaczej.

Ale akurat ryż? Nie widziałam nigdzie takiego pomysłu. Poza tym pojawiają się też inne elementy.
Ehh. Mniejsza o to. Jestem zła, że nie dodałam zdjęcia na ostanią minutę, miałabym pewność, że nikt się nim nie "zainspiruje" emotka
0 0

assal

#6321332 Napisano: 12.02.2017 19:32:47
Tematycznie tam tylko ryż pasuje, skoro Japonia na zdjęciu  emotka
Ale w google tego w sekundę znalazłam więcej  emotka
0 0

paula9891

#6321333 Napisano: 12.02.2017 19:42:21
assal napisał(a):

Tematycznie tam tylko ryż pasuje, skoro Japonia na zdjęciu  emotka
Ale w google tego w sekundę znalazłam więcej  emotka

A podasz link, bo nie widzę w google podobnych zdjęć (na których wykorzystano ryż w ten sam sposób).
0 0

assal

#6321335 Napisano: 12.02.2017 19:51:13
Są z ryżu kontury świata, poszczególnych państw, flagi... 
Tak bywa z konkursami. Nie da się być oryginalnym, choć każdemu z nas się czasem wydaje, że wymyśliliśmy coś super extra, na co nikt inny nie wpadnie.
Ja kilka fajnych nagród miałam z wykorzystaniem słownictwa związanego z Kosmosem, gwiazdami, planetami...
W Wawelu rok czy dwa lata temu ktoś podobny pomysł na tekst wykorzystał, choć żaden z moich tekstów nigdy nie był publikowany.
A teraz to słownictwo już się przewija ciągle w różnych konkursach, więc znalazłam coś innego, na czym czasem bazuję  emotka
Pomysły można powielać, udoskonalać, zmieniać.
Byle nie kopiować całości  emotka
Wkurza to, ale by wymyślić coś, czego nie było, trzeba się naprawdę nagłowić... i bez gwarancji, że się opłaci  emotka
1 ultrixx 0