Wkurza mnie...

1mariusz

#6321025 Napisano: 10.02.2017 22:33:09
hogata1179 napisał(a):

bc14 napisał(a):

Robie bez znieczulenia bo mam wysoka granice bólu:) i nie lubie wydawac kasy ot tak.. w ogóle bylam zdziwiona.ze zaproponowal znieczulenie do zwyklych plomb...
po tej wizycie sadze.ze albo powinno byc to w cenie albo tak jak joan napisła bo w moim przypadku to lekarz się stresował nie ja

też robię bez znieczulenia  emotka  a potem jak go czuję -  oczywiście zęba emotka to nakładam na niego kilka razy  grubo pastę do zębów wrażliwych sensodyne lub elmex i zazwyczaj pomaga( chwilę trzeba potrzymać bez szczotkowania)...małą tubkę takiej pasty nawet noszę w torebce bo moje zębiska są super czułe na wszystko...

Chyba błędem było czytanie Waszych wypowiedzi! Od samego czytania mnie wszystko boli! Ja jeszcze nie usiądę na fotelu a mój dentysta już ma w ręce strzykawkę! Jakoś chyba bardziej mu pasuje jak leżę na fotelu ,niż szarpać się z babskiem i odrywać mnie co chwila z sufitu...emotka
0 0

asantesana

#6321026 Napisano: 10.02.2017 22:34:00
cleopatra napisał(a):

koper napisał(a):

Wkurza mnie firma transportowa i to, że kompletnie nie wiem co mam zrobić.

Kupiłam pralkę przez internet. Dostawa z wniesieniem i odbiorem starego sprzętu do utylizacji (tak też napisane na liście przewozowym). Przyjeżdża kurier (słusznych rozmiarów i w słusznym wieku), wchodzi do mnie na 2 piętro z lekką zadyszką, robi oczy Shreka i mówi mi, że jest mu strasznie przykro, ale on nie jest w stanie ani wnieść mi nowej pralki, ani znieść do samochodu starej... Ja go generalnie doskonale rozumiem, bo to jest niemożliwe, żeby ktoś samodzielnie nosił pralkę po schodach...
Pan był bardzo miły i było mu głupio, wiem, że to nie jego wina, tylko jego przełożonych, którzy wysyłają JEDNEGO pracownika zamiast DWÓCH, licząc że ten jeden zorganizuje sobie pomoc. 
Udało mi się zorganizować pomoc w noszeniu tych nieszczęsnych pralek (pan kurier też pomagał nosić i bardzo, bardzo, bardzo się przy tym zmęczył). 
I teraz nie wiem co robić. Jak poskarżę się firmie przewozowej, bo obawiam się, że jedyną osobą która oberwie, to będzie pan kurier. 
Jak poskarżę się firmie od której kupiłam pralkę, to oni uderzą do firmy transportowej i oberwie pan kurier. 
Jak nic nie zrobię, to pan kurier nie oberwie, ale ta firma dalej będzie naciągać na płacenie za usługę niemożliwą do wykonania...

Dostawę miałam darmową, ze względu na wartość zamówienia, ale jestem pewna, że firma od której kupiłam pralkę, dopłaciła przewoźnikowi za opcję wniesienia... 

powiem Ci tak...dziwne...kurierzy do wożenia takich gabarytów powinni mieć trzykołowy wózek który "chodzi" po schodach...mnie na 3 piętro takim wózkiem jeden pan wciągał lodówkę, pralkę i piekarnik ( więc robił trzy kursy)...to nie wina Pana kuriera, ale firmy, która go zatrudniła (przynajmniej tak myślę), bo skoro było zapłacone z wniesieniem i zniesieniem to ma się to tak odbyć...wiadomo, szkoda Pana kuriera, ale w życiu trzeba też być egoistą i walczyć o swoje bo jak widzisz, rżną ludzi na kasę w białych rękawiczkach....ja bym zgłosiła... to moje zdanie....

A to nie mix electronics przypadkiem? Moja siostra ostatnio miała taka sama sytuację, przy czym zapłaciła za wniesienie pralki 50 zł dodatkowo w sklepie. Tydzień pralka jeździła na pace samochodu, po tygodniu w piątek o godz. 12 siostra dzwoni co z pralką, bo ona chce prac w weekend, a pan ze on zjeżdża do bazy. Kazała mu natychmiast przyjeżdżać i z nim i koleżanką tachały pralkę. Jeszcze tłumaczył, ze oni wnoszą tylko do pierwszego pietra (na umowie jak byk, że piętro czwarte). A na to pierwsze sam by też nie wyniósł. Napisała reklamację, sklep przeprosił, oddał pieniądze i zrobił dym u kuriera, ale co z tego jeśli ją kręgosłup bolał na drugi dzień.  
1 koper 0

Monika11

#6321029 Napisano: 10.02.2017 22:38:49
Monika11 napisał(a):

Agnes napisał(a):

Monika11 napisał(a):

Wkurza mnie Jet, Toyota, Gerard - takie jazdy co wyprawiają z autami ( wygranymi ) - bez komentarza emotka  aż się nie chce nic ,  człowiek nawet się nie cieszy , że auto wygrał -po prostu jazda -NA MAXA

a co wyprawiają?

w temacie to wkurza mnie smog śmierdzi jak diabli i oddychac się nie da
a dziecko juz prawie zdrowe i marzy o spacerku

W wielkim skrócie - samochód z reg - za 40.300 ( 5-io drzwiowy )- dostajemy samochód za 34tys z groszami ( 3 drzwiowy ) , dodatkowo klauzula dołożona , by odebrać autko - cyt. ,,Nie mam zastrzeżeń co do modelu, wersji, koloru i wyposażenia auta".  ii na deser - faktura na autko 3 -drzwiowe -warte 34 tys z groszami - na kwotę  40,300 - po prosu brak słów  emotka  - na 21 autkach 126 tys -mają na plusie

Chyba książkę napiszę
Jeta i Gerarda ciąg dalszy
Zadzwonili 3 lutego z propozycją rekompensaty -proponują czujniki parkowania ( cennik z Toyoty  1500 zł ) -śmiech... nikt  z osób wygranych z forum nie zgodził się - każdy mówi - chcemy rekompensatę  w gotówce na konto ( stratni  jesteśmy 6 tys zł )
W poniedziałek telefon  koło 21.00 -,, proponujemy 6 tys. rekompensaty '' do auta -każdy ok - do końca tygodnia damy znać ( niektórym gwarantowali, że kasa będzie na koncie do końca tygodnia  ..) I co.... nic od czwartku nie odbierają telefonów, cały piątek dzwonimy z widocznych numerów , z zastrzeżonych - iiii nic.... nabrali wody w usta . Myślę sobie auto 10 dni temu zarejestrowałam i z każdym dniem jestem stratna ( OC , AC ..) a autko stoi sobie .. pod Warszawą do odebrania .DROGI GERARDZIE, I JET- jeżeli to czytasz -sprawa będzie w mediach -masakra -musiałam się wyżalić ....

1mariusz

#6321031 Napisano: 10.02.2017 22:40:16
onagra napisał(a):

cleopatra napisał(a):

onagra napisał(a):

Wkurza mnie niekompetencja ludzi pracujących w mojej spółdzielni mieszkaniowej złożyłam skargę na studentki z góry, które już drugi rok zatruwają życie mojej rodzinie, a oni nic z tym nie robią. Sami sprawdzili i właścicielka nie zgłosiła faktu, że wynajmuje to mieszkanie i że liczba osób zwiększyła się do 5 osób, mając takie dowody ciągle nic nie robią. Co ja biedna mam począć emotka

opłata za śmieci jest traktowania na zasadzie podatku i za składanie fałszywych zeznań (oświadczenie o ilości osób) może nawet grozić kara pozbawienia wolności, zasugeruj spółdzielni, poza tym, uciążliwe zachowanie lokatorów może spowodować w trybie procesu egzekucję z nieruchomości (przerabiam to we WM)...w spółdzielni jest łatwiej kogoś wywalić niż we Wspólnocie Mieszkaniowej....na Policję można również takie rzeczy zgłaszać nawet jak nie ma ciszy nocnej (wiem od Policji), im więcej notatek od nich z interwencji tym lepiej....

Oczywiście, że mówiłam bo zgodnie ze statutem spółdzielni, za takie coś też mogą pozbawić jej członkostwa, a pracownik mi powiedziała, że niby tak ale to skomplikowane dla nich i długo trwa. Jak zgłaszam na policję to odgrywają się i robią na złość, teraz wzięły się na sposób, że nie puszczają głośno muzyki tylko skaczą mi nad głową, tupią, walą w rury( kaloryfery) i krzyczą. Robią sobie przerwę i znowu, wezwę policję i akurat będą cicho i co zrobię.

nagraj zołzy!!emotka
0 0

jolajolanta

#6321040 Napisano: 10.02.2017 22:57:11
Monika11 napisał(a):

Monika11 napisał(a):

Agnes napisał(a):

Monika11 napisał(a):

Wkurza mnie Jet, Toyota, Gerard - takie jazdy co wyprawiają z autami ( wygranymi ) - bez komentarza emotka  aż się nie chce nic ,  człowiek nawet się nie cieszy , że auto wygrał -po prostu jazda -NA MAXA

a co wyprawiają?

w temacie to wkurza mnie smog śmierdzi jak diabli i oddychac się nie da
a dziecko juz prawie zdrowe i marzy o spacerku

W wielkim skrócie - samochód z reg - za 40.300 ( 5-io drzwiowy )- dostajemy samochód za 34tys z groszami ( 3 drzwiowy ) , dodatkowo klauzula dołożona , by odebrać autko - cyt. ,,Nie mam zastrzeżeń co do modelu, wersji, koloru i wyposażenia auta".  ii na deser - faktura na autko 3 -drzwiowe -warte 34 tys z groszami - na kwotę  40,300 - po prosu brak słów  emotka  - na 21 autkach 126 tys -mają na plusie

Chyba książkę napiszę
Jeta i Gerarda ciąg dalszy
Zadzwonili 3 lutego z propozycją rekompensaty -proponują czujniki parkowania ( cennik z Toyoty  1500 zł ) -śmiech... nikt  z osób wygranych z forum nie zgodził się - każdy mówi - chcemy rekompensatę  w gotówce na konto ( stratni  jesteśmy 6 tys zł )
W poniedziałek telefon  koło 21.00 -,, proponujemy 6 tys. rekompensaty '' do auta -każdy ok - do końca tygodnia damy znać ( niektórym gwarantowali, że kasa będzie na koncie do końca tygodnia  ..) I co.... nic od czwartku nie odbierają telefonów, cały piątek dzwonimy z widocznych numerów , z zastrzeżonych - iiii nic.... nabrali wody w usta . Myślę sobie auto 10 dni temu zarejestrowałam i z każdym dniem jestem stratna ( OC , AC ..) a autko stoi sobie .. pod Warszawą do odebrania .DROGI GERARDZIE, I JET- jeżeli to czytasz -sprawa będzie w mediach -masakra -musiałam się wyżalić ....

Bardzo mi przykro. Auto, marzenie każdego konkursowicza a tu taki kwas. Tyle nerwów i utraconego zdrowia, a przecież miało być tak pięknie. Aż strach grać i wygrywać czytając te wpisy. Trzymam kciuki za pozytywnie rozwiązaną sprawę aut, i rekompensaty. I niech autka dobrze się sprawują.

malutka456

#6321043 Napisano: 10.02.2017 23:10:12
przez ostatni maraton w pracy zapomniałam o wielu konkursach, w tym o lindorze emotka  ehhh, coś marnie się ten rok zaczyna emotka
0 0

mysia

#6321044 Napisano: 10.02.2017 23:17:45
malutka456 napisał(a):

przez ostatni maraton w pracy zapomniałam o wielu konkursach, w tym o lindorze  emotka  ehhh, coś marnie się ten rok zaczyna emotka

nie martw się nadrobisz emotka ja ostatnio najwięcej powiadomień z forum mam "pojawiły się wyniki.." i za każdym razem jest--> emotka zapomniałam wysłać zgłoszenie!

edzia21

#6321045 Napisano: 10.02.2017 23:19:50
Mysia napisał(a):

malutka456 napisał(a):

przez ostatni maraton w pracy zapomniałam o wielu konkursach, w tym o lindorze  emotka  ehhh, coś marnie się ten rok zaczyna emotka

nie martw się nadrobisz emotka ja ostatnio najwięcej powiadomień z forum mam "pojawiły się wyniki.." i za każdym razem jest--> emotka zapomniałam wysłać zgłoszenie!

u mnie dosłownie to samo...jednak czasami bywa gorzej, bo przy publikacji wyników okazuje się że nie wiedziałam o takowym konkursie emotka
1 mysia 0

koper

#6321049 Napisano: 10.02.2017 23:34:09
asantesana napisał(a):

A to nie mix electronics przypadkiem? Moja siostra ostatnio miała taka sama sytuację, przy czym zapłaciła za wniesienie pralki 50 zł dodatkowo w sklepie. Tydzień pralka jeździła na pace samochodu, po tygodniu w piątek o godz. 12 siostra dzwoni co z pralką, bo ona chce prac w weekend, a pan ze on zjeżdża do bazy. Kazała mu natychmiast przyjeżdżać i z nim i koleżanką tachały pralkę. Jeszcze tłumaczył, ze oni wnoszą tylko do pierwszego pietra (na umowie jak byk, że piętro czwarte). A na to pierwsze sam by też nie wyniósł. Napisała reklamację, sklep przeprosił, oddał pieniądze i zrobił dym u kuriera, ale co z tego jeśli ją kręgosłup bolał na drugi dzień.  

Zamawialiśmy bezpośrednio u producenta (bez pośrednictwa żadnego sklepu), dzięki temu dostaliśmy 5 letnią gwarancję producenta, a na tym nam najbardziej zależało. Transport był jakąś dziwną firma przewozową (nie znałam jej wcześniej). Kurier mówił, że on dostarcza sprzęt do różnych sklepów i bardzo rzadko do prywatnych ludzi. W sklepach od niego odbierają bezpośrednio z samochodu, a z prywatnymi ludźmi ma kłopot...
Przez moment rozważałam nieodbieranie pralki, skoro kurier nie ma jak jej skutecznie dostarczyć, ale moja stara pralka popsuła się już tydzień temu, a kosz na pranie pęka w szwach... 
Zgłoszę to, jeszcze nie do końca wiem gdzie i jak, ale zgłoszę...
0 0

assal

#6321072 Napisano: 11.02.2017 10:35:19
Monika11: A z jakiego okresu jest faktura?
Ze stycznia, gdy ruszyła promocja, czy z zeszłego roku, gdy auto trzydrzwiowe z jakimś tam dodatkiem było w takiej a nie innej cenie? 
I czy w regulaminie było podane, że pięciodrzwiowe, czy tylko... tam Wam bardziej pasowało?
Bo jeśli chcecie robić w mediach aferę, że firma kupiła auta przed promocją w cenie sprzed promocji, to się ośmieszacie.
Jeśli kupili auta w ostatnich dniach i przepłacili o te 6 tys., to można się pytać, dlaczego.
Ale tylko i wyłącznie wtedy. 
0 0

assal

#6321073 Napisano: 11.02.2017 10:36:11
Różnica między pięciodrzwiowym a trzydrzwiowym jest to zaledwie tysiąc złotych. Oba auta teraz są o te 6 tysiące tańsze  emotka
0 0

onagra

#6321074 Napisano: 11.02.2017 10:40:09
joan napisał(a):

onagra napisał(a):

Wkurza mnie niekompetencja ludzi pracujących w mojej spółdzielni mieszkaniowej złożyłam skargę na studentki z góry, które już drugi rok zatruwają życie mojej rodzinie, a oni nic z tym nie robią. Sami sprawdzili i właścicielka nie zgłosiła faktu, że wynajmuje to mieszkanie i że liczba osób zwiększyła się do 5 osób, mając takie dowody ciągle nic nie robią. Co ja biedna mam począć emotka

Ciekawe, czy odprowadza podatek od dochodu z wynajmowania mieszkania emotka

Hmmm, a nie ma jakiegoś regulaminu, który obowiązywałby członków spółdzielni? Np. dotyczącego podnajmowania mieszkań albo ogólnych zasad porządkowych? Są przewidziane kary finansowe za łamanie regulaminu?

Niczego nie zawieszajcie + wszystko musicie mieć na piśmie. Nie muszą to być elaboraty, możecie składać krótkie notatki, byle była data i wszelkie dane. Oczywiście na kopiach powinna Wam się podbijać spółdzielnia, że korespondencja dotarła. Dodatkowo zasugeruj pisemnie, żeby spółdzielnia uzyskała pełne dane osób przebywających stale pod podanym adresem.

Nie daj się zastraszyć, że te c* miały kontrole policji w poprzednim miejscu i się nie boją - w końcu z jakiegoś powodu już tam nie mieszkają emotka

Jest regulamin i statut spółdzielni, ale pracownicy nic z tym nie robią, nie ma kar pieniężnych, mogą ją pozbawić członkostwa, ale jak to powiedzieli to skomplikowane dla nich, a wystarczy im, że właścicielka powiedziała przepraszam i że nie widziała, że trzeba coś zgłaszać. Ręce opadają jak widzi się taką pracę ludzi, którzy powinni Ci pomóc. Też jest problem, że do końca nie wiem co administracja może a czego nie. tak jak napisałaś "Dodatkowo zasugeruj pisemnie, żeby spółdzielnia uzyskała pełne dane osób przebywających stale pod podanym adresem." nie wiem czy oni mogą coś takiego zrobić, sami powiedzą, że nie.
0 0

marta_1234

#6321093 Napisano: 11.02.2017 12:59:55
magnus napisał(a):

Wkurza mnie spam  emotka
Na numery na kartę jakoś nie przychodziły a po rejestracji po 3-4 dziennie emotka
Czy po to była rejestracja aby spamerzy czyt wróżki, wróżbici i inne temu podobne mieli nie tylko numery konkursowe a może i dane  emotka  , to chyba była niezła akcja antyterrorystyczna emotka

Poszukaj na stronie swojej sieci czy mozna zablokowac takie przysylanie reklamowych tresci.  
Daleka jestem od teorii spiskowych, ale podejrzewam, ze za punktem w uatawie o konieczności rejestracji kart stało lobby sieci telefonicznych.
0 0

kadett33

#6321108 Napisano: 11.02.2017 13:50:00
marta_1234 napisał(a):

magnus napisał(a):

Wkurza mnie spam  emotka
Na numery na kartę jakoś nie przychodziły a po rejestracji po 3-4 dziennie emotka
Czy po to była rejestracja aby spamerzy czyt wróżki, wróżbici i inne temu podobne mieli nie tylko numery konkursowe a może i dane  emotka  , to chyba była niezła akcja antyterrorystyczna emotka

Poszukaj na stronie swojej sieci czy mozna zablokowac takie przysylanie reklamowych tresci.  
Daleka jestem od teorii spiskowych, ale podejrzewam, ze za punktem w uatawie o konieczności rejestracji kart stało lobby sieci telefonicznych.

Tak, można poszukać,tylko później aby z tego numeru nie grać w konkursach sms, gdzie mają powiadamiać sms-em, jak będą powiadamiać z numeru premium to taki sms powinien być także zablokowany i o wygranej się nie dowiemy.
0 0

ziolko

#6321113 Napisano: 11.02.2017 13:55:29
magnus napisał(a):

Wkurza mnie spam  emotka

jak rejestrowałeś numery, to mówiłeś, że mają odznaczyć zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych?? bo z własnego doświadczenia wiem, że jesli im tego nie powiesz, to z automatu mają to zaznaczone a później dziwić się, że jest spam... emotka
0 0

mdepfs

#6321125 Napisano: 11.02.2017 14:45:17
nie mogłam spać w nocy, beznadziejnie się czuję, kibluję w pracy, ludzie cenzura zawracają i złamałam dwa paznokcie... już mnie chyba dziś bardziej z równowagi nie wyprowadzi .. chyba że pójdą dwa kolejne, a na maniciurze równo tydzień temu byłam -_- ....
0 0

bonitta

#6321126 Napisano: 11.02.2017 14:55:11
mdepfs napisał(a):

nie mogłam spać w nocy, beznadziejnie się czuję, kibluję w pracy, ludzie cenzura zawracają i złamałam dwa paznokcie... już mnie chyba dziś bardziej z równowagi nie wyprowadzi .. chyba że pójdą dwa kolejne, a na maniciurze równo tydzień temu byłam -_- ....

To pełnia, współczuję, jeszcze dziś i od jutra powinno być lepiej. Sama zaczęłam być wrażliwa na pełnię po urodzeniu pierwszego dziecka a moje dzieci jak wilkołaki - noce przy pełni pełne pobudek. Mnie wkurza piec, cholernik jest już stary, nie trzyma ciepła, trzeba nazbierać pieniędzy i kupić nowy.. 
0 0

cudaczek121

#6321129 Napisano: 11.02.2017 15:05:16
Wkurza mnie moja koleżankaemotka 30 grudnia 2016 roku pożyczyłam jej pieniądze.Po trzech tygodniach odzywa się do mnie i pyta, czy mogę jeszcze trochę poczekać, bo ona ma teraz przejściowe kłopoty.No to jej mówię,że spoko, nie mam teraz specjalnie ciśnienia na tą kasę i zaproponowałam, że może mi oddawać w ratach.Na to ona,że dziękuję, jeszcze tego samego dnia puszczę pierwszy przelew.Po kilku dniach stwierdza, że przeprasza,ale nie zrobiła mi tego przelewu, bo zasłabła i potem już nie miała na nic siły.Następnie dwa dni temu znowu do mnie z własnej woli (ja się wcale nie upominam, specjalnie czekam na jej ruch) pisze,że już czuje się znaczne lepiej i na pewno dziś puści mi kasę.Oczywiście od czwartku kasy ani widu ani słychu.Moja siostra miała rację: Kochajmy się jak bracia, a liczmy się jak Żydziemotka Nie mam żalu do tej koleżanki,że mi tej kasy nie oddaje,ale o to,że w moim odczuciu traktuje mnie jak jakiegoś wioskowego głupka, któremu można wcisnąć każdy kit.Jak w ogóle można ładować taką ściemę osobie, która wyciąga do kogoś pomocną dłoń emotka
1 mia 0

assal

#6321140 Napisano: 11.02.2017 16:22:29
Jagoda: Musicie mieć katalogowe ceny w promocji z listopada. I pewność, że nic za tysiąc złotych nie doszło tam do pakietu, bo taka tylko różnica była między pięcio- a trzydrzwiowym.
Faktura jest na konkretną sumę, więc tu pytanie jak dla mnie do Toyoty - dlaczego zawyżyli emotka
0 0

freyja88

#6321161 Napisano: 11.02.2017 17:15:08
Wkurza mnie choróbsko, które nie chce się odczepić od mojej rodziny emotka A...i wkurza mnie, że mąż mi dzisiaj przyniósł dwa takie paragony:
0 0