Wkurza mnie...

joan

#6321913 Napisano: 14.02.2017 20:17:56
Obejrzyj sobie "Earthlings" to pogadamy o dorobku ludzkości emotka

Nie muszę sobie niczego podkładać pod zdjęcie mięsa, fakty mówią same za siebie.

Moim zdaniem głowa powinna leżeć obok, a najlepiej żeby - jak w niektórych krajach - za nogi było powieszone zwierzę, z którego krew się leje, wtedy każdy mógłby sobie wybrać świeżuteńkie & ciepłe jeszcze organy na obiadek. Jak to kiedyś powiedział ktoś mądry: gdyby rzeźnie miały szklane ściany, nie byłoby tej rozmowy.

Aktualnie w Polsce chyba tylko ryby z głową sprzedają. Bo chodzi o to, żeby się nikomu nic z niczym nie kojarzyło. Na tym właśnie polega uprzedmiotowienie istoty żywej: na zmianie wizerunku i nazewnictwa. Mamy więc:
- mięso zamiast trupa,
- cynaderkę zamiast nerki,
- golonkę zamiast nogi odciętej na wysokości stawu,
- kaszankę zamiast wędliny z krwi itp.
do tego tajemnicze zaklęcia: szponder, antrykot, rostbef, polędwiczki, pręga, ligawa i boczek.

I przyznaję się bez bicia - nie lubię gazetek marketowych emotka
0 0

79magda

#6321938 Napisano: 14.02.2017 21:03:23
joan ja rozumiem, że nie jesz mięsa i że masz swoje zdanie na ten temat, ale nie za bardzo kumam, dlaczego próbujesz naprawiać świat i przekonywać nas - mięsożerców, że szynka, którą wrzucamy dzieciom na kanapki, to jeszcze wczoraj była delikatna świńska pupka, na którą inny prosiaczek zerkał zalotnym okiem emotka no sorry, wkurza Cię martwy królik gdzieś tam i masz do tego prawo, ale daj nam również mieć swoje prawa - prawa tych, co żrą golonki, szarpią szpek, uwielbiają steki i już w lutym czują w powietrzu zapach majówkowego grilla emotka od kiedy pamiętam kaszanka była kaszanką i choć doskonale wiem, z czego powstaje, to doskonale również wiem, że ma swoich fanów wśród różnych warstw społecznych - również tych mega wykształconych i świadomych marketingowych trików

Zaczynasz mi przypominać koleżankę z liceum, która jako jedyna w klasie nie jadła mięsa i miała taki zwyczaj, że stawała koło człowieka i na cały głos mówiła: "Bleeee, jak ty możesz jeść pasztet?!" Jak sądzisz - ile osób po Jej uwagach przestało go jeść?! Tak. Dokładnie tak. Zero.
0 0

joan

#6321943 Napisano: 14.02.2017 21:21:08
79magda - próbuję naprawiać świat, bo tylko to może być celem naszej egzystencji na nim, inaczej będzie po ptokach emotka Ale w żadnym wypadku nie obejmuje to nakłaniania kogokolwiek do jedzenia / niejedzenia mięsa, nikogo nigdy nie przekonywałam, ani w rodzinie, ani wśród znajomych. W pracy też nie było rozmów na ten temat. No, może poza przypadkami, gdy mój kolega przynosił tak śmierdzące trupem kanapki, że go zawsze pytałam, z której autostrady tę bajlagę zeskrobywał emotka Ale to była taka nasza gra i żarciki, nic poważnego.

Mam nadzieję, że przestanę Ci przypominać tę koleżankę emotka
1 79magda 0

Gość: ktototaki

#6321945 Napisano: 14.02.2017 21:28:27
Nie zdążyłam odebrać tel od RM FM  O 20:45 ciekawe z czym dzwonili,brałam udział w konkursie walentynkowym i o bilety na koncert emotka
0 0

cc_investigator

#6321947 Napisano: 14.02.2017 21:30:39
Mieliście kiedyś takie dzień, w którym nic a nic Wam się nie udawało? Wszystkie decyzje były złe. Bony w Auchan miały krótszy termin przydatności (a ja nie mogę dojechać za tydzień po nowe), meble okazywały się nieskręcalne, syn zrobił w sklepie awanturę miesiąca, zrobiliście zakupy konkursowe, a paragon się dziwnym trafem zdematerializował?
Ja mam dzisiaj. W Walentynki. Dobijcie mnie.
0 0

defed

#6321950 Napisano: 14.02.2017 21:42:11
cc_investigator napisał(a):

Mieliście kiedyś takie dzień, w którym nic a nic Wam się nie udawało? Wszystkie decyzje były złe. Bony w Auchan miały krótszy termin przydatności (a ja nie mogę dojechać za tydzień po nowe), meble okazywały się nieskręcalne, syn zrobił w sklepie awanturę miesiąca, zrobiliście zakupy konkursowe, a paragon się dziwnym trafem zdematerializował?

Może to wszystko Ci się dzisiaj tylko wydaje? emotka  Św. Walenty to patron zakochanych i chorych umysłowo (w sumie to jakby to samo) emotka  Nie bij! emotka  Jutro będzie lepszy dzień, no bo gorzej być już chyba nie może... emotka
0 0

Gość: jkkp

#6321951 Napisano: 14.02.2017 21:43:37

to co dziś tak Cię wkurza, za parę dni będzie tylko wspomnieniem emotka  usiądź, rozejrzyj się, masz obok siebie kochających ludzi?
Weź głęboki oddech i daj spokój to tylko rzeczy materialne, nie warte stresu emotka
0 0

mczarna

#6321964 Napisano: 14.02.2017 22:22:13
jkkp napisał(a):

to co dziś tak Cię wkurza, za parę dni będzie tylko wspomnieniem emotka  usiądź, rozejrzyj się, masz obok siebie kochających ludzi?
Weź głęboki oddech i daj spokój to tylko rzeczy materialne, nie warte stresu emotka

Ja na pocieszenie dodam,że o 17 jest jasno:-) Btw wydałam dziś tysiaka na auto ( do podbicia dowodu parę spraw, a tydzień temu ubezpieczenie 1260, także też mało mi fajnie ale dzień dłuższy,oby się cieplej robiło.
1 mysia 0

1mariusz

#6321980 Napisano: 14.02.2017 23:10:35
Monika11 napisał(a):

Wkurza mnie ,że wyprałam synkowi książeczkę do bierzmowania - trzeci rok zbiera już podpisy - nic nie można odzyskać . I wkurza mnie taka głupota z tymi książeczkami.
Wkurza mnie allegro- kupiłam korektor mężowi na Walentynki - oczy mu się zaświeciły, jak by autko dostał ..i co ..nie działa emotka
Na dodatek zamieszkał w mojej okolicy pedofil, który zgwałcił masę dzieci ) mieszka około 2 km ode mnie , ostatnio był widziany pod szkołą emotka
I standardowo wkurza mnie Jet- nabrali wody w usta i dalej milczą - zero kontaktu .Autko wg regulaminu do 31 stycznia powinno stać pod domkiem emotka  Masakra -no to się wyżaliłam . Może jutro zaświeci słoneczko i nie będę się wkurzać

no kurczę ,myślałam ,że już się cieszysz z jeździdełka . Śmigasz na prawo i lewo. A tu co ?Ciąg dalszy nerwów,bałaganu,stresu...
0 0

moniazr

#6321984 Napisano: 14.02.2017 23:16:53
A ja się cały dzień wkurzałam, bo mąż pojechał kupić konia, o którym marzył od wielu lat. Wrócił szczęśliwy z klaczą, która w marcu będzie miała źrebiątko. Teraz już się nie wkurzam, bo pomyślałam, że może "wykorzystam" koniki do zdjęć konkursowychemotka

Gość: katrin22

#6322000 Napisano: 15.02.2017 01:07:08
moniazr napisał(a):

A ja się cały dzień wkurzałam, bo mąż pojechał kupić konia, o którym marzył od wielu lat. Wrócił szczęśliwy z klaczą, która w marcu będzie miała źrebiątko. Teraz już się nie wkurzam, bo pomyślałam, że może "wykorzystam" koniki do zdjęć konkursowych emotka

Powinnaś to raczej napisać w wątku "cieszę się " emotka
0 0

Pitach

#6322001 Napisano: 15.02.2017 01:23:49
Wkurzam się,że poniosłam dziś porażkę w 3 konkursach,na których wyniki z taką niecierpliwością czekałam.
Wkurzam się,że mam zdecydowanie więcej pracy niż czasu.
Wkurzam się,że zima nie odpuszcza.
Wkurzam się sama na siebie,że tak mnie wszystko ostatnio wkurza  :(
0 0

anialistopad

#6322011 Napisano: 15.02.2017 07:06:25
Doładowalam komuś konto za 75 zl pomyliłam 1 cyfrę w numerze. Co robić,da się to odzyskać? Chodzi o doładowanie telefonu w plusie
0 0

monisss

#6322086 Napisano: 15.02.2017 11:08:13
wkurza mnie sytuacja niedotyczaca mnie,ale sie przejmuje osoba ktorej to dotyczy emotka - rozwód w eterze...
wkurza mnie moja denna praca z jeszcze bardziej dennymi współpracownikami, ich "dowcipy" mnie dołują
wkurza mnie, że nie można łatwo znaleźć pracy jaką się chce i gdzie się chce...
wkurza mnie? ta cholerna zima... kiedy będzie wiosna i ciepło ?
wkurza mnie, że się zaraz zanudzę ... czy jakaś agencja nie może do mnie zadzwonić? oczywiście pod pretekstem nagrody. ja chcę tylko z kimś pogadać emotka

edzia21

#6322089 Napisano: 15.02.2017 11:13:22
anialistopad napisał(a):

Doładowalam komuś konto za 75 zl pomyliłam 1 cyfrę w numerze. Co robić,da się to odzyskać? Chodzi o doładowanie telefonu w plusie

Sprawdź czy błędnie doładowany numer jest aktywny, czy nieatywny (niezarejestrowany). W przypadku pierwszej opcji - raczej przepadło (ewentualnie możesz liczyć na łaskę obdarowanego, że odda kiedy poprosisz), natomiast w przypadku drugiej, pośrednik doładowań (Bluemedia?) zwróci Ci kasę na konto w ciągu 3 dni.
0 0

Gość: 83huda

#6322114 Napisano: 15.02.2017 11:43:54
Prawdopodobnie po raz TRZECI zaginęła przesyłka od jednej z forumowiczek (adres wysyłki i doręczenia niezmienne). Poczta polska mnie rozpieprza... znów się modlę, by nic nie wygrać..emotka
0 0

anialistopad

#6322124 Napisano: 15.02.2017 12:11:31
edzia21 napisał(a):

I

Numer aktywny,obdarowana osoba nie odda.nauczka na przyszłość by sprawdzać 10 razy.  I nic tej babce nie moge zrobić  mój błąd,moja strata
0 0

Gość: giuliettaX

#6322132 Napisano: 15.02.2017 12:28:46
anialistopad napisał(a):

edzia21 napisał(a):

I

Numer aktywny,obdarowana osoba nie odda.nauczka na przyszłość by sprawdzać 10 razy.  I nic tej babce nie moge zrobić  mój błąd,moja strata

brak słów... na szczęście karma działa i to bardzo szybko emotka  
1 paula9891 0

cherry_coke

#6322133 Napisano: 15.02.2017 12:32:52
giulietta napisał(a):

anialistopad napisał(a):

edzia21 napisał(a):

I

brak słów... na szczęście karma działa i to bardzo szybko emotka  

A skąd wiadomo, że dana osoba nie ma abonamentu?
Poza tym czy w ogóle da się oddać kasę z salda?
0 0

apoccalipsa

#6322136 Napisano: 15.02.2017 12:33:58
83huda napisał(a):

Prawdopodobnie po raz TRZECI zaginęła przesyłka od jednej z forumowiczek (adres wysyłki i doręczenia niezmienne). Poczta polska mnie rozpieprza... znów się modlę, by nic nie wygrać.. emotka

moja przesyłka ostatnio zniknęła na 14 dni ( czas między pojawieniem się na poczcie po nadaniu, a dotarciem do urzędu końcowego ) a był to priorytet polecony emotka
0 0