Wkurza mnie...

1mariusz

#6324922 Napisano: 22.02.2017 23:40:55
dwaburekoty napisał(a):

1mariusz napisał(a):

Ej ,no nie bądź taki i daj namiary gdzie i po ile chodzą?!?!(wiesz miesiąc dłuuugi!!) Ostatnio się dowiedziałam,że gdzieś można sprzedać za ciężkie pieniądze śmierdzące ,znoszone ,PRZEPOCONE męskie buty.Im bardziej śmierdzące i większe tym cenniejsze! Wiesz ,moi panowie noszą 46 a o zapachy też mogą się postarać!! Może to  na tej samej stronie?

Ja kiedyś sprzedawałam na olx swoje buty - nie były zniszczone, ale szafka obuwnicza już mi się nie domykała. Najwięcej telefonów otrzymywałam od facetów, którzy wcale się nie kryli ze swoimi zamiarami i od razu mówili, że im bardziej znoszone, przepocone tym dla nich lepiej. Jeden chciał dopłacać do znoszonych rajstop o.O. Transakcja nie doszła do skutku....

A w temacie, wkurza mnie ekshibicjonizm (?) w konkursach. Przykład z konkursu, w którym biorę udział:
"Ze względu na to, że mój narzeczony puścił ją podczas stosunku, zapętlił odtwarzanie. Po skończonym współżyciu znałam ją już prawie na pamięć. A niedawno ujrzałam dwie kreski. Jestem w ciąży. To będzie moje pierwsze dziecko"

A myślałam, że najgorsze co może być, to granie na Matkę Polkę umęczoną....

No coś Ty,taką okazję przepuściłaś?!emotka emotka  Kurczę ,ludzie to mają jednak zryte to coś między uszami! Oczywiście mówię o tych kupujących!! A cóż to za konkurs?emotka  A w temacie:wkurza mnie wszystko i wszyscy...banał.
0 0

budryska

#6324951 Napisano: 23.02.2017 09:11:59
Wkurza mnie totalne nieogarnięcie mojego męża. Wczoraj w przedszkolu włożył do kieszeni klucz od szafki i córka nie poszła z dziećmi na spacer, bo nie mogła się dostać do kurtki. A dziś pojechał opłacić czynsz i garaż - oczywiście o garażu zapomniał. 
Na pytanie jak można być takim nieogarniętym, odpowiada wskazując na siebie: "tadam" emotka

anialistopad

#6324955 Napisano: 23.02.2017 09:20:46
A mnie dzis rano wkurw....baby w autobusie,a konkretnie ich rozmowa o tym,że dzieci z autyzmem to debile. Jak tak można mówić,no kurde nie pojmuję tego.Oczywiście nie wytrzymałam i wyraziłam swoją opinię na ten temat,bo przecież ludzie z autyzmem są inteligentni.Babki patrzyły na mnie jak na kosmitkę ,że mogę mieć inne zdanie od nich emotka
1 nkba 0

cc_investigator

#6324958 Napisano: 23.02.2017 09:21:55
banka-manka napisał(a):

Dzień dzisiejszy.
Wiatr połamał mi parasolkę, zmokłam cała, zanim dotarłam do pracy,  do tego stare buty obtarły mi obie pięty.  A u lekarza dowiedziałam się, że mam tupet zajmować miejsce w kolejce starym, niedołężnym ludziom. Moją bezczelność potęgował fakt, że miałam wcześniejszy numerek niż oni. Nie rozgrzeszył mnie też czas bycia w gabinecie, równy wypisaniu skierowania.  Dawno nie czułam tak dużej dawki ludzkiej sympatii. Do tego dyrektorzy w pracy chyba cierpią już na wiosenne przesilenie, albo jakaś pełnia czy kur. inna planeta na nich działa. 
Tak, a jutro nażrę się pączków a wieczorem będę się w*, żem gruba.

Czasem myślę że przydałby mi się psychiatryk, a potem przypominam sobie, że pracuje tam teściowa i jakoś tak od razu mi lepiej, lepiej w domu. 

Przepraszam za wulgaryzmy, których nawet nie wiedziałam, że użyłam.  Zamierzone ukruciłam, niezamierzone zrobił za mnie automatyczny słownik w telefonie. 

Kolejka u lekarza to moja ulubiona okoliczność życiowa. Szczególnie ta u specjalisty.
- Czy doktor wyczytuje nazwiska?
- Nie, kolejność według przyjścia. TUTAJ ZAWSZE TAK BYŁO.

Raz byłam świadkiem licytacji chorób, kto ma gorzej, kogo bardziej los doświadczył - ten ma pierwszeństwo w kolejce.
No i wyszło mi, że ja, trzydziestoletnia, dziarska, młoda i uśmiechnięta. Wygrałam.
0 0

cc_investigator

#6324962 Napisano: 23.02.2017 09:26:47
anialistopad napisał(a):

A mnie dzis rano wkurw....baby w autobusie,a konkretnie ich rozmowa o tym,że dzieci z autyzmem to debile. Jak tak można mówić,no kurde nie pojmuję tego.Oczywiście nie wytrzymałam i wyraziłam swoją opinię na ten temat,bo przecież ludzie z autyzmem są inteligentni.Babki patrzyły na mnie jak na kosmitkę ,że mogę mieć inne zdanie od nich  emotka

Z autyzmem różnie bywa, spektrum jest ogromne, każdy może zachowywać się/funkcjonować inaczej. Byłam w szoku, jak wchodząc w temat, widziałam jak bardzo poszczególne osoby mogą się od siebie róznić.
Najbardziej wk**** mnie brak świadomości w tym zakresie, operowanie stereotypami, pojęciami typu "debil" itd. Poziom empatii, zrozumienia jest w okolicach szamba. Stygmatyzacja nawet poniżej.
1 nkba 0

anialistopad

#6324966 Napisano: 23.02.2017 09:33:31
cc_investigator napisał(a):

anialistopad napisał(a):

A mnie dzis rano wkurw....baby w autobusie,a konkretnie ich rozmowa o tym,że dzieci z autyzmem to debile. Jak tak można mówić,no kurde nie pojmuję tego.Oczywiście nie wytrzymałam i wyraziłam swoją opinię na ten temat,bo przecież ludzie z autyzmem są inteligentni.Babki patrzyły na mnie jak na kosmitkę ,że mogę mieć inne zdanie od nich  emotka

Z autyzmem różnie bywa, spektrum jest ogromne, każdy może zachowywać się/funkcjonować inaczej. Byłam w szoku, jak wchodząc w temat, widziałam jak bardzo poszczególne osoby mogą się od siebie róznić.
Najbardziej wk**** mnie brak świadomości w tym zakresie, operowanie stereotypami, pojęciami typu "debil" itd. Poziom empatii, zrozumienia jest w okolicach szamba. Stygmatyzacja nawet poniżej.

Wiem jakie są dzieci z autyzmem ,moja przyjaciólka ma 2 chorych dzieci i o  ten pierwszy syn jest spokojny,wyciszony,osiąga dobre wyniki w nauce ,a drugi jest inny,tez dobrze się uczy,ale ma swoje takie nawyki,których nie da się zmienić.Np. wszystko musi mieć idealnie równo poukładane,kocha matematykę ,świat liczb ,ale jest niespokojny.Trzeba mieć na niego oko,bo nigdy sie nie wie  co mu przyjdzie do głowy,ale nigdy bym nie powiedziała,że jest debilem.Ludzie są podli i tyle w temacie
1 nkba 0

asantesana

#6325003 Napisano: 23.02.2017 10:44:24
Wkurza mnie, ze choćbym stanęła na głowie i zaklaskała uszami, gdzie się nie obrócę tam d...
0 0

cc_investigator

#6325004 Napisano: 23.02.2017 10:44:32
anialistopad napisał(a):

cc_investigator napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Wiem jakie są dzieci z autyzmem ,moja przyjaciólka ma 2 chorych dzieci i o  ten pierwszy syn jest spokojny,wyciszony,osiąga dobre wyniki w nauce ,a drugi jest inny,tez dobrze się uczy,ale ma swoje takie nawyki,których nie da się zmienić.Np. wszystko musi mieć idealnie równo poukładane,kocha matematykę ,świat liczb ,ale jest niespokojny.Trzeba mieć na niego oko,bo nigdy sie nie wie  co mu przyjdzie do głowy,ale nigdy bym nie powiedziała,że jest debilem.Ludzie są podli i tyle w temacie

Przede wszystkim trzeba by ludzi nauczyć, że autyzm to nie choroba, to zaburzenie.
Dzieci z autyzmem, zespołem aspergera nie są chore.
Są dzieci autystyczne głęboko upośledzone, są dzieci, po których "nie widać".
Są dzieci niemówiące i takie, które będą mówiły normalnie.
Są dzieci, które będą się kręciły w kółko i takie, które nie układają typowych rządków.
I choć są  oczywiście elementy wspólne, po których się autyzm diagnozuje (w dużym uproszczeniu), każde dziecko jest inne.
1 nelunia 0

mdepfs

#6325038 Napisano: 23.02.2017 11:45:39
wkurza mnie dziś dosłownie wszystko..
0 0

nelunia

#6325042 Napisano: 23.02.2017 11:49:43
mdepfs napisał(a):

wkurza mnie dziś dosłownie wszystko..

To tak samo jak mnie emotka  jeszcze przez przypadek wyslalam smsa na konkurs, ktory przygotowany mial czekac do wieczora wrrrr
0 0

trebor1

#6325047 Napisano: 23.02.2017 11:56:36
asantesana napisał(a):

Wkurza mnie, ze choćbym stanęła na głowie i zaklaskała uszami, gdzie się nie obrócę tam d...

jak to?
przecież jak się nie obrócisz to d... z tyłu! emotka

Gość: kasiaj110

#6325055 Napisano: 23.02.2017 12:05:39
wkurzają mnie pączki!!!! Wszędobylskie, z zaskoczenia mnie biorą!!! Wchodzę do kuchni a one na blacie sobie leżą i kuszą- musze zjeść! Uciekam do pokoju a tam okruszki i resztki lukru .... muszę nakruszyć więcej!!!! Ratunku!
0 0

asantesana

#6325056 Napisano: 23.02.2017 12:08:24
trebor1 napisał(a):

asantesana napisał(a):

jak to?
przecież jak się nie obrócisz to d... z tyłu! emotka

No widzisz, jak się stoi na głowie to się punkt widzenia trochę zmienia  emotka
0 0

asantesana

#6325059 Napisano: 23.02.2017 12:09:47
cb656 napisał(a):

asantesana napisał(a):

Patrząc na ten awatar nie mam najmniejszych wątpliwości, że to byłoby bardzo spektakularne klaskanie emotka emotka

Myślisz, ze jest szansa, żeby mi to klaskanie d... przesłoniło?  emotka
0 0

Gość: cleopatra

#6325110 Napisano: 23.02.2017 13:04:53
tydzień temu poparzyłam frytką podniebienie, zrobił się pęcherz, zszedł nic nie bolało, jakieś 3 dni temu w tym miejscu zrobiły mi się bąble coś na kształt aft/pleśniawek i mi to nie schodzi....boli jak nie wiem, smaruję dento septem na spólkę z maścią tranową....nie mogę jeść a i picie sprawia mi ból....na dodatek ząb, w którym zakładali plombę ponad 2 tygodnie temu dalej mnie boli....eh
0 0

cc_investigator

#6325223 Napisano: 23.02.2017 16:00:50
cleopatra napisał(a):

tydzień temu poparzyłam frytką podniebienie, zrobił się pęcherz, zszedł nic nie bolało, jakieś 3 dni temu w tym miejscu zrobiły mi się bąble coś na kształt aft/pleśniawek i mi to nie schodzi....boli jak nie wiem, smaruję dento septem na spólkę z maścią tranową....nie mogę jeść a i picie sprawia mi ból....na dodatek ząb, w którym zakładali plombę ponad 2 tygodnie temu dalej mnie boli....eh

Bardzo wspolczuje, az poczulam, jak strasznie to boli. Dentosept wydaje sie najlepszym wyjsciem, ale na plesniawki uzywalam jeszcze Sachol. 
0 0

constanza

#6325230 Napisano: 23.02.2017 16:14:58
cleopatra napisał(a):

ja bym poleciła Solcoseryl - dentysta mi to zawsze zaleca po wszelkich zabiegach dentystycznych, na afty, rany itp. Tylko wystepuje w postaci maści i żelu - jedno jest na rany suche, drugie na mokre wiec trzeba doczytac. Ale mi bardzo, bardzo pomaga na wszelkie zmiany w jamie ustnej
0 0

badziebadla

#6325323 Napisano: 23.02.2017 19:30:34
emotka  <- wkurza mnie ta emotikonka

ludzka_istota

#6325326 Napisano: 23.02.2017 19:33:32
Nie mam siły... Po ponad tygodniowej chorobie (grypsko wredne) musiałam wrócić do pracy. Niedoleczona, rozkaszlana- ale musiałam, bo mamy 70- lecie oświaty i trzeba robić dekoracje, przedstawienia, zaproszenia i inne cenzurarele (mała szkoła, mało nas, nie miałam sumienia zostawić koleżanek bez pomocy). Oprócz tego normalna praca z młodzieżą i dzieciakami. Od poniedziałku spędzam w robocie po 12- 14 godzin, ledwo zyję, wmawiam sobie że dam radę, ale nie daję emotka . Niech już będzie po sobocie... plizzzz
0 0

badziebadla

#6325329 Napisano: 23.02.2017 19:39:51
Wkurza mnie dawanie łapek w dół bez powodu i uzasadnienia.
Depresja incoming. emotka