Wkurza mnie...

Claudia77

#6334402 Napisano: 17.03.2017 11:58:14
wku...mnie Kaufland..............emotka emotka emotka  nie dadzą mi mojego budżetuemotka
0 0

kalka

#6334405 Napisano: 17.03.2017 11:59:00
kadett33 napisał(a):

asantesana napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie, bo pierwszy raz odkąd posiadam dowód osobisty, zgubiłam go emotka Miałam już ten tzw. nowy dowód, bo poprzedni wymieniałam z powodu utraty ważności i nie było na nim już mojego adresu zameldowania.Czy w związku z tym jest możliwe,aby ktoś tylko na podstawie mojego imienia, nazwiska i numeru PESEL, wziął na moje dane pożyczkę w firmie pożyczkowej emotka Ewentualnie czy na jakiejś stronie w necie mogę sprawdzić, czy nie jestem gdzieś zadłużona emotka

Kasiu, zgubienie dowodu należy natychmiast zgłosić na policję, m.in. po to, żeby mieć dowód na to, że to nie Ty coś kupiłaś/wzięłaś kredyt. 

na bik.pl chyba można sprawdzić czy kredyt masz.

Kadett, ale to nie tak  od razu, dopiero po miesiącu chyba (czy nawet jeszcze później)  emotka
1 kadett33 0

Halszka

#6334436 Napisano: 17.03.2017 12:31:32
Wnerwia mnie nieustający SPAM wróżbitów, wróżek i jasnowidzów.........emotka , bo za każdym razem dźwięk SMSa rozbudza nadzieję, że w końcu coś udało się wygrać... emotka
1 niunia-k 0

ziolko

#6334438 Napisano: 17.03.2017 12:34:56
Halszka napisał(a):

Wnerwia mnie nieustający SPAM wróżbitów, wróżek i jasnowidzów......... emotka , bo za każdym razem dźwięk SMSa rozbudza nadzieję, że w końcu coś udało się wygrać... emotka

sugeruję sprawdzić numery w necie i poszukać regulaminów serwisów... w reg. powinna być informacja, jak usunąć numer z ich bazy danych
1 Halszka 0

niunia-k

#6334439 Napisano: 17.03.2017 12:37:02
ziolko napisał(a):

Halszka napisał(a):

Wnerwia mnie nieustający SPAM wróżbitów, wróżek i jasnowidzów......... emotka , bo za każdym razem dźwięk SMSa rozbudza nadzieję, że w końcu coś udało się wygrać... emotka

sugeruję sprawdzić numery w necie i poszukać regulaminów serwisów... w reg. powinna być informacja, jak usunąć numer z ich bazy danych

Ja szukałam wczoraj numer 58050 , co chwile smsy , (mobila.pl ) nie wiem skąd mają numer zapewne kupili od kogoś bo ja do czegoś takiego nie wysyłałam emotka

ps .nie znalazłam jak tego się pozbyć
0 0

budryska

#6334551 Napisano: 17.03.2017 15:19:37
Halszka napisał(a):

Do mnie dzwoni jakiś automat z informacją, że zaraz otrzymam sms o wygranej i mam koniecznie przeczytać emotka
1 Halszka 0

ewikewikk

#6334559 Napisano: 17.03.2017 15:27:32
Halszka napisał(a):

heh, ja telefony od męża odbieram hasłem "co wygraliśmy" emotka
A w temacie wkurza mnie psująca się pogoda, plenerowe plany weekendowe diabli biorą...
1 Halszka 0

nataszka

#6334561 Napisano: 17.03.2017 15:33:30
Nie mogę  odnaleźć się w zimnej rzeczywistości  po wakacyjnych wojażach...Wiosno przybywaj!!!

jokan

#6334562 Napisano: 17.03.2017 15:37:02
Halszka napisał(a):

ja za to ma spam na mailach o pozyczkach, chwilowkach i tym podobnych...zlodziejeemotka

ziolko

#6334596 Napisano: 17.03.2017 16:32:27
niunia-k napisał(a):

ziolko napisał(a):

Halszka napisał(a):

Ja szukałam wczoraj numer 58050 , co chwile smsy , (mobila.pl ) nie wiem skąd mają numer zapewne kupili od kogoś bo ja do czegoś takiego nie wysyłałam  emotka

ps .nie znalazłam jak tego się pozbyć

sugeruję sprawdzić stan konta albo bilingi, bo może kasa Ci z konta wypływać, jak te smsy przychodzą http://bramkisms....row-sms?number=58050
http://bramkisms....ramka-sms-58050,35dy

W tym drugim linku jest coś o firmie Bauer. 
Zawsze możesz wysłać do nich maila z zapytaniem, czy nie udostępniali komuś Twojego numeru, a jeśli tak to komu.
Masz do tego prawo. Gwarantuje Ci to Ustawa o ochronie danych osobowych, nie pamiętam paragrafu 
0 0

ondine

#6334625 Napisano: 17.03.2017 17:15:15
paula9891 napisał(a):

paula9891 napisał(a):

lager napisał(a): Byłam kilka miesięcy temu na NFZ u stomatologa i 20zł za każde znieczulenie, a 120zł za białą plombę.

To jest jawne oszustwo emotka  Pewnie dodatkowo jeszcze wyciąga pieniądze z NFZ  emotka
Chyba, że robiła lepszą plombę, tę utwardzaną, ale białą zwykłą powinna zrobić za darmo...

http://www.nfz-warszawa.pl/dla-pacjenta/co-kazdy-pacjent-wiedziec-powinien/leczenie-stomatologiczne/
Tutaj jest opis na stronie NFZ, który łatwiej Wam będzie zrozumieć. Plomby co prawda są bezpłatne w każdym zębie, ale nie jest w zarządzeniu napisane jakie, więc nie wiem skąd informacja, że białe przysługują na przednie zęby, (6 u góry i 6 na dole) ale jak piszą tak na stronie NFZ, to pewnie tak się praktykuje (chociaż u mnie się czarnych nie używa wcale)... Znieczulenie jest zawsze bezpłatne, jeżeli wykonuje się plombowanie (czy jakikolwiek inny zabieg) na NFZ, czyli jak ktoś płaci za utwardzaną plombę, to mogą skasować również za znieczulenie, bo samo znieczulenie, bez innej usługi przez NFZ nie przejdzie emotka
Być może dlatego Wasi lekarze kasują Was za te usługi...

Czyli jest tak jak mówiłam, do trójek są białe plomby i mam dobre informacje, tak? emotka
0 0

Claudia77

#6334676 Napisano: 17.03.2017 19:10:18
bruce napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

wku...mnie Kaufland.............. emotka emotka emotka  nie dadzą mi mojego budżetu emotka

emotka Czemu? Co to się tam u nich nagle teraz wyprawia? emotka emotka

bo nie dałam nr systemowego tylko ten z góry i d...a...........(
1 brucee 0

Claudia77

#6334682 Napisano: 17.03.2017 19:20:22
bruce napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

bruce napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

wku...mnie Kaufland.............. emotka emotka emotka  nie dadzą mi mojego budżetu emotka

Aha, rozumiem. emotka Spróbuj może jeszcze podziałać, napisz do nich, wskaż różne linki w necie, które podają, że to jednak ten u góry jest numerem paragonu, zazwyczaj podawanym przy zgłoszeniach, że przecież paragon Ci się zgadza, wymagane produkty masz, wszystko jest ok i uczciwie, nikt inny tego paragonu nie zgłosił... Trzymam kciuki! emotka emotka
Swoją drogą wnerwia mnie już od dłuższego czasu to idiotyczne ustalanie, który to jest numer paragonu, a który nie - mogliby się w końcu wszyscy organizatorzy zdecydować, co należy wpisywać w tych konkursach i byłoby prościej! emotka

pisałam i prosiłam ładnie i tłumaczyłam, ale się nie odezwali chyba nawet mnie zablokowali bo wcześniej dostałam potwierdzenie odbioru wiadomości a teraz nici. W sumie fakt mój błąd ale tak jak piszesz wszystko się zgadza poza tym nieszczęsnym numerem, tylko dziwi mnie fakt że ktoś gdzieś wcześniej pisał, że uznali mu ten sam błąd a tu lipa, a ja nie jestem podobno jedyna w takiej sytuacji...nie ma to jak Smolar...ach
1 brucee 0

Paula_Paula

#6334690 Napisano: 17.03.2017 19:33:22
A  mnie wkurzyl graal bo widać liczy się i nich ilość a nie jakość 
0 0

edzia21

#6334721 Napisano: 17.03.2017 20:52:39
Claudia77 napisał(a):

bruce napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

bruce napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

Aha, rozumiem. emotka Spróbuj może jeszcze podziałać, napisz do nich, wskaż różne linki w necie, które podają, że to jednak ten u góry jest numerem paragonu, zazwyczaj podawanym przy zgłoszeniach, że przecież paragon Ci się zgadza, wymagane produkty masz, wszystko jest ok i uczciwie, nikt inny tego paragonu nie zgłosił... Trzymam kciuki! emotka emotka
Swoją drogą wnerwia mnie już od dłuższego czasu to idiotyczne ustalanie, który to jest numer paragonu, a który nie - mogliby się w końcu wszyscy organizatorzy zdecydować, co należy wpisywać w tych konkursach i byłoby prościej! emotka

pisałam i prosiłam ładnie i tłumaczyłam, ale się nie odezwali chyba nawet mnie zablokowali bo wcześniej dostałam potwierdzenie odbioru wiadomości a teraz nici. W sumie fakt mój błąd ale tak jak piszesz wszystko się zgadza poza tym nieszczęsnym numerem, tylko dziwi mnie fakt że ktoś gdzieś wcześniej pisał, że uznali mu ten sam błąd a tu lipa, a ja nie jestem podobno jedyna w takiej sytuacji...nie ma to jak Smolar...ach

Skoro Twoje zgłoszenie było niezgodne z regulaminem...to z jakiej okazji mają Ci przyznać nagrodę? Na ładne słowo "przepraszam za pomyłkę"? Nie czaję emotka  Każda agencja mogłaby wziąć z nich przykład i równie skrupulatnie weryfikować. 
Oczywiście przykro mi że nagroda Ci przepadnie, ale nie możesz z tego powodu winić agencji. To tylko i wyłącznie Twoja wina.
0 0

Claudia77

#6334732 Napisano: 17.03.2017 21:35:36
edzia21 napisał(a):

Skoro Twoje zgłoszenie było niezgodne z regulaminem...to z jakiej okazji mają Ci przyznać nagrodę? Na ładne słowo "przepraszam za pomyłkę"? Nie czaję   Każda agencja mogłaby wziąć z nich przykład i równie skrupulatnie weryfikować. Oczywiście przykro mi że nagroda Ci przepadnie, ale nie możesz z tego powodu winić agencji. To tylko i wyłącznie Twoja wina.

przecież napisałam, że moja wina i to wiem, tylko dziwi mnie że raz uznają komuś ten błąd a drugi raz nie...o to mam do nich pretensje o nic więcej...
1 brucee 0

Claudia77

#6334733 Napisano: 17.03.2017 21:43:20
Claudia77 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Skoro Twoje zgłoszenie było niezgodne z regulaminem...to z jakiej okazji mają Ci przyznać nagrodę? Na ładne słowo "przepraszam za pomyłkę"? Nie czaję   Każda agencja mogłaby wziąć z nich przykład i równie skrupulatnie weryfikować. Oczywiście przykro mi że nagroda Ci przepadnie, ale nie możesz z tego powodu winić agencji. To tylko i wyłącznie Twoja wina.

przecież napisałam, że moja wina i to wiem, tylko dziwi mnie że raz uznają komuś ten błąd a drugi raz nie...o to mam do nich pretensje o nic więcej...

a poza tym jak sobie ponarzekałam to mi ulżyło, chyba od tego jest ten wątek emotka
1 brucee 0

Gość: katrin22

#6334775 Napisano: 17.03.2017 23:44:26
Claudia77 napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

a poza tym jak sobie ponarzekałam to mi ulżyło, chyba od tego jest ten wątek emotka

Mi w ostatnim budżecie uznali nr. paragonu, a w ogóle Twój sms dotarł? bo ja miałam "błąd w wysłaniu", ale doszedł i uznali.
1 brucee 0

norweska20

#6334791 Napisano: 18.03.2017 00:55:48
Wkurza mnie rodzinne pralko -psusie ...najpierw pralka zepsuła się siostrze -tą udało się uratować(przy stosunkowo nie dużych kosztach naprawy ) ....nie minęły 2 tygodnie padła moja 7letnia  Hotpoint Ariston -tak zachwalana przez pana w MediaMarkt ...dzisiaj wziął ja pan do naprawy i koszty wstępnie oszacował na min.300zł-programator jest zalewany i w ogóle ma jutro dać znać czy  jest on dostępny ...i chyba sobie daruje naprawę - tylko cholernie mi jej szkoda , bo to był prezent od mamy na kupione wówczas mieszkanie emotka
0 0

Claudia77

#6334794 Napisano: 18.03.2017 06:21:05
katrin22 napisał(a):

Mi w ostatnim budżecie uznali nr. paragonu, a w ogóle Twój sms dotarł? bo ja miałam "błąd w wysłaniu", ale doszedł i uznali.

dotarł bo dostałam potwierdzenie( na meila)...niestety nie odpisali więcej. A Tobie odpisali, że uznali czy dostałaś po prostu bon ? 
0 0