Wkurza mnie...

ondine

#6334306 Napisano: 17.03.2017 09:39:14
paula9891 napisał(a):

joasiajulia napisał(a):

joan napisał(a):

bc14 napisał(a):

wkurza mnie,że ząb który miesiąc temu  dentysta plombował( nie bolał ale podczas przeglądu okazał się dziurawy) dziś jest do kanałowego leczenia koszt 750zł?!  wszędzie tyle ta przyjemność tyle kosztuje??
A na moje stwierdzenie,że " coś było źle zrobione". Facet  stwierdził ,że go obrażam i już nie był miły...

Nie kochana, u mnie to kosztuje równy 1.000 zł - teściowa była u dentysty w ubiegłym tygodniu...

Wg mnie mało profesjonalne działanie dentysty, powinien podczas poprzedniej wizyty zrobić zdjęcie i właściwie je zinterpretować, a potem leczyć ząb kanałowo. Byłabyś do przodu o opłatę za to pierwsze plombowanie emotka

Ja wstałam o piatej ,wystałam w kolejce 3 godzinki i zapisałam na leczenie kanałowe  na NFZ.Raz w miesiącu zapisy na cały miesiąc..Leczenie kanałowe kosztowało Mnie jedynie 30zł pierwsza wizyta znieczulenie+plus plomba w kolorze moich ząbków 100zł - emotka  Teraz dopiero doceniam ile zaoszczędziłam emotka  Mój dentysta nazywa się "Zioło " Polecam w Nadarzynie emotka

Powiem Ci tylko, że i tak przepłaciłaś, bo na NFZ powinnaś zapłacić 0 zł. Ktoś Cię oszukał emotka  Za znieczulenie się nie płaci, za wizytę tez nie, a plomba w kolorze zębów to również standard... No, ale... I tak dobrze, że się w ogóle dostałaś, bo zapłaciłaś przynajmniej sporo mniej niż prywatnie emotka

Refundowane plomby w kolorze zębów są tylko do trójek albo czwórek.
0 0

andziulka21

#6334308 Napisano: 17.03.2017 09:39:42
Jejku tak drogo? emotka
Mój szwagier prywatnie wygrywał 2 zęby ze znieczuleniem do tego 2 leczył kanałowo i plombował ze znieczuleniem i wyszło go ok 500zł za kilka wizyt....
0 0

cudaczek121

#6334318 Napisano: 17.03.2017 10:03:12
andziulka21 napisał(a):

Jejku tak drogo? emotka
Mój szwagier prywatnie wygrywał 2 zęby ze znieczuleniem do tego 2 leczył kanałowo i plombował ze znieczuleniem i wyszło go ok 500zł za kilka wizyt....

wyrywał, andziulka, WYRYWAŁ emotka

silvia8

#6334319 Napisano: 17.03.2017 10:04:00
cudaczek121 napisał(a):

andziulka21 napisał(a):

Jejku tak drogo? emotka

emotka

cudaczek121

#6334320 Napisano: 17.03.2017 10:05:59
silvia8 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

andziulka21 napisał(a):

Jejku tak drogo? emotka

emotka

silvia8, widzę,że zajarzyłaś, czego się "czepiłam" emotka Niektórzy to nawet czynność wyrywania zęba kojarzą z konkursami,ha,ha,ha

paula9891

#6334322 Napisano: 17.03.2017 10:06:26
ondine napisał(a):

paula9891 napisał(a):

joasiajulia napisał(a):

joan napisał(a):

bc14 napisał(a): wkurza mnie,że ząb który miesiąc temu  dentysta plombował( nie bolał ale podczas przeglądu okazał się dziurawy) dziś jest do kanałowego leczenia koszt 750zł?!  wszędzie tyle ta przyjemność tyle kosztuje??
A na moje stwierdzenie,że " coś było źle zrobione". Facet  stwierdził ,że go obrażam i już nie był miły...

Nie kochana, u mnie to kosztuje równy 1.000 zł - teściowa była u dentysty w ubiegłym tygodniu...

Wg mnie mało profesjonalne działanie dentysty, powinien podczas poprzedniej wizyty zrobić zdjęcie i właściwie je zinterpretować, a potem leczyć ząb kanałowo. Byłabyś do przodu o opłatę za to pierwsze plombowanie emotka

Ja wstałam o piatej ,wystałam w kolejce 3 godzinki i zapisałam na leczenie kanałowe  na NFZ.Raz w miesiącu zapisy na cały miesiąc..Leczenie kanałowe kosztowało Mnie jedynie 30zł pierwsza wizyta znieczulenie+plus plomba w kolorze moich ząbków 100zł - emotka  Teraz dopiero doceniam ile zaoszczędziłam emotka  Mój dentysta nazywa się "Zioło " Polecam w Nadarzynie emotka

Powiem Ci tylko, że i tak przepłaciłaś, bo na NFZ powinnaś zapłacić 0 zł. Ktoś Cię oszukał emotka  Za znieczulenie się nie płaci, za wizytę tez nie, a plomba w kolorze zębów to również standard... No, ale... I tak dobrze, że się w ogóle dostałaś, bo zapłaciłaś przynajmniej sporo mniej niż prywatnie emotka

A skąd Wy macie taką wiedzę? emotka Pracuję z NFZ i nie ma ograniczenia na plomby... Każdy ząb może zostać zaplombowany "na biało" za darmo emotka  Są jakieś lepsze plomby (utwardzane światłem, czy jakieś) i za te ewentualnie możecie dopłacać.
Znieczulenie jest dobierane do pacjenta i nie powinno się za nie płacić, nie ma czegoś takiego, że jest słabsze emotka
Jeżeli chodzi o leczenie kanałowe, to kilku zębów nie można faktycznie rozliczyć na NFZ (dla dzieci i kobiet w ciąży wszystko jest bezpłatne, ich to nie dotyczy).
0 0

lager

#6334324 Napisano: 17.03.2017 10:11:13
paula9891 napisał(a):

ondine napisał(a):

paula9891 napisał(a):

joasiajulia napisał(a):

joan napisał(a):

bc14 napisał(a): wkurza mnie,że ząb który miesiąc temu  dentysta plombował( nie bolał ale podczas przeglądu okazał się dziurawy) dziś jest do kanałowego leczenia koszt 750zł?!  wszędzie tyle ta przyjemność tyle kosztuje??

A skąd Wy macie taką wiedzę? emotka Pracuję z NFZ i nie ma ograniczenia na plomby... Każdy ząb może zostać zaplombowany "na biało" za darmo emotka  Są jakieś lepsze plomby (utwardzane światłem, czy jakieś) i za te ewentualnie możecie dopłacać.
Znieczulenie jest dobierane do pacjenta i nie powinno się za nie płacić, nie ma czegoś takiego, że jest słabsze emotka
Jeżeli chodzi o leczenie kanałowe, to kilku zębów nie można faktycznie rozliczyć na NFZ (dla dzieci i kobiet w ciąży wszystko jest bezpłatne, ich to nie dotyczy).

Byłam kilka miesięcy temu na NFZ u stomatologa i 20zł za każde znieczulenie, a 120zł za białą plombę. Musiałam płacić, bo tej szarej beznadziei nie chciałam. Może trzeba było najpierw poszperać w jakiś przepisach, a później bulić emotka
1 paula9891 0

79magda

#6334325 Napisano: 17.03.2017 10:12:12
paula9891 to bardzo ciekawe, o czym piszesz, chętnie pokazałabym to dentystce córki, która kasuje mnie 100 zł. za każdą plombę w... mleczaku emotka a niby wszystko jest na NFZ, tylko za plomby trzeba płacić, bo inaczej wsadzają te srebrno-szare emotka czy możesz podać jakiś konkretny zapis, ustawę, podpunkt, czy jak to się tam zwie?!
1 lager 0

cudaczek121

#6334330 Napisano: 17.03.2017 10:23:17
Wkurza mnie, bo pierwszy raz odkąd posiadam dowód osobisty, zgubiłam goemotka Miałam już ten tzw. nowy dowód, bo poprzedni wymieniałam z powodu utraty ważności i nie było na nim już mojego adresu zameldowania.Czy w związku z tym jest możliwe,aby ktoś tylko na podstawie mojego imienia, nazwiska i numeru PESEL, wziął na moje dane pożyczkę w firmie pożyczkowejemotka Ewentualnie czy na jakiejś stronie w necie mogę sprawdzić, czy nie jestem gdzieś zadłużonaemotka
0 0

malutka456

#6334332 Napisano: 17.03.2017 10:26:03
cudaczek121 napisał(a):

silvia8 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

andziulka21 napisał(a):

Jejku tak drogo? emotka

emotka

silvia8, widzę,że zajarzyłaś, czego się "czepiłam" emotka Niektórzy to nawet czynność wyrywania zęba kojarzą z konkursami,ha,ha,ha

jak ząb boli, to takie wyrwanie jest jak wygrana emotka  emotka

paula9891

#6334336 Napisano: 17.03.2017 10:31:04
79magda napisał(a):

paula9891 to bardzo ciekawe, o czym piszesz, chętnie pokazałabym to dentystce córki, która kasuje mnie 100 zł. za każdą plombę w... mleczaku emotka a niby wszystko jest na NFZ, tylko za plomby trzeba płacić, bo inaczej wsadzają te srebrno-szare emotka czy możesz podać jakiś konkretny zapis, ustawę, podpunkt, czy jak to się tam zwie?!

http://www.dziennikustaw.gov.pl/du/2017/193/1
O proszę emotka
"Całkowite opracowanie i odbudowa ubytku" - to leczenie próchnicy, czyli plombowanie i jak widzicie, nie ma na nie ograniczeń. emotka
1 79magda 0

andziulka21

#6334340 Napisano: 17.03.2017 10:35:12
Nie działa mi cytowanie emotka
Tak wyrwał dwa, ale dwa inne leczył kanałowo, i chodziło mi o to że to więcej "usług" emotka
Cudaczek121 poprostu słownik mi ześwirował emotka chociaż wygrywanie zęba byloby ciekawe emotka
0 0

paula9891

#6334342 Napisano: 17.03.2017 10:37:39
lager napisał(a):

Byłam kilka miesięcy temu na NFZ u stomatologa i 20zł za każde znieczulenie, a 120zł za białą plombę.

To jest jawne oszustwo emotka  Pewnie dodatkowo jeszcze wyciąga pieniądze z NFZ  emotka
Chyba, że robiła lepszą plombę, tę utwardzaną, ale białą zwykłą powinna zrobić za darmo...
0 0

jokan

#6334352 Napisano: 17.03.2017 10:58:57
wkurza mnie, ze codziennie odwlekalam zgloszenie do Cetaphil, a tu juz po, bo maile wyslali dzisiaj do wybranych osob emotka
0 0

asantesana

#6334354 Napisano: 17.03.2017 11:01:52
cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie, bo pierwszy raz odkąd posiadam dowód osobisty, zgubiłam go emotka Miałam już ten tzw. nowy dowód, bo poprzedni wymieniałam z powodu utraty ważności i nie było na nim już mojego adresu zameldowania.Czy w związku z tym jest możliwe,aby ktoś tylko na podstawie mojego imienia, nazwiska i numeru PESEL, wziął na moje dane pożyczkę w firmie pożyczkowej emotka Ewentualnie czy na jakiejś stronie w necie mogę sprawdzić, czy nie jestem gdzieś zadłużona emotka

Kasiu, zgubienie dowodu należy natychmiast zgłosić na policję, m.in. po to, żeby mieć dowód na to, że to nie Ty coś kupiłaś/wzięłaś kredyt. 

paula9891

#6334367 Napisano: 17.03.2017 11:20:55
paula9891 napisał(a):

lager napisał(a): Byłam kilka miesięcy temu na NFZ u stomatologa i 20zł za każde znieczulenie, a 120zł za białą plombę.

To jest jawne oszustwo emotka  Pewnie dodatkowo jeszcze wyciąga pieniądze z NFZ  emotka
Chyba, że robiła lepszą plombę, tę utwardzaną, ale białą zwykłą powinna zrobić za darmo...

http://www.nfz-warszawa.pl/dla-pacjenta/co-kazdy-pacjent-wiedziec-powinien/leczenie-stomatologiczne/
Tutaj jest opis na stronie NFZ, który łatwiej Wam będzie zrozumieć. Plomby co prawda są bezpłatne w każdym zębie, ale nie jest w zarządzeniu napisane jakie, więc nie wiem skąd informacja, że białe przysługują na przednie zęby, (6 u góry i 6 na dole) ale jak piszą tak na stronie NFZ, to pewnie tak się praktykuje (chociaż u mnie się czarnych nie używa wcale)... Znieczulenie jest zawsze bezpłatne, jeżeli wykonuje się plombowanie (czy jakikolwiek inny zabieg) na NFZ, czyli jak ktoś płaci za utwardzaną plombę, to mogą skasować również za znieczulenie, bo samo znieczulenie, bez innej usługi przez NFZ nie przejdzie emotka
Być może dlatego Wasi lekarze kasują Was za te usługi...
0 0

monnikk

#6334373 Napisano: 17.03.2017 11:28:12
paula9891 napisał(a):

paula9891 napisał(a):

lager napisał(a): Byłam kilka miesięcy temu na NFZ u stomatologa i 20zł za każde znieczulenie, a 120zł za białą plombę.

http://www.nfz-warszawa.pl/dla-pacjenta/co-kazdy-pacjent-wiedziec-powinien/leczenie-stomatologiczne/
Tutaj jest opis na stronie NFZ, który łatwiej Wam będzie zrozumieć. Plomby co prawda są bezpłatne w każdym zębie, ale nie jest w zarządzeniu napisane jakie, więc nie wiem skąd informacja, że białe przysługują na przednie zęby, (6 u góry i 6 na dole) ale jak piszą tak na stronie NFZ, to pewnie tak się praktykuje (chociaż u mnie się czarnych nie używa wcale)... Znieczulenie jest zawsze bezpłatne, jeżeli wykonuje się plombowanie (czy jakikolwiek inny zabieg) na NFZ, czyli jak ktoś płaci za utwardzaną plombę, to mogą skasować również za znieczulenie, bo samo znieczulenie, bez innej usługi przez NFZ nie przejdzie emotka
Być może dlatego Wasi lekarze kasują Was za te usługi...

dokładnie tak mi to kiedyś moja dentystka tłumaczyła, że jak zrobi utwardzaną, to nfz nie zapłaci jej za znieczulenie
1 paula9891 0

takasamajak

#6334389 Napisano: 17.03.2017 11:48:53
paula9891 napisał(a):

79magda napisał(a):

http://www.dziennikustaw.gov.pl/du/2017/193/1
O proszę emotka
"Całkowite opracowanie i odbudowa ubytku" - to leczenie próchnicy, czyli plombowanie i jak widzicie, nie ma na nie ograniczeń. emotka

u naszej dentystki, która leczy na ubezpieczalnię, darmowa jest plomba szara i przy większych ubytkach ten biały cement. Za światłoutwardzalną dopłaca się 50 zł. Wg niej znieczulenie jest darmowe przy wyrywaniu zęba, przy leczeniu już nie. Nie wiem jak ze znieczuleniem przy leczeniu kanałowym, bo nigdy nie miałam tak leczonych zębów. W ogóle to nasza nie lubi dawać znieczulenia, nawet za dopłatą, bo wg niej zęby można leczyć pod znieczuleniem albo dobrze.
0 0

kadett33

#6334397 Napisano: 17.03.2017 11:54:27
asantesana napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie, bo pierwszy raz odkąd posiadam dowód osobisty, zgubiłam go emotka Miałam już ten tzw. nowy dowód, bo poprzedni wymieniałam z powodu utraty ważności i nie było na nim już mojego adresu zameldowania.Czy w związku z tym jest możliwe,aby ktoś tylko na podstawie mojego imienia, nazwiska i numeru PESEL, wziął na moje dane pożyczkę w firmie pożyczkowej emotka Ewentualnie czy na jakiejś stronie w necie mogę sprawdzić, czy nie jestem gdzieś zadłużona emotka

Kasiu, zgubienie dowodu należy natychmiast zgłosić na policję, m.in. po to, żeby mieć dowód na to, że to nie Ty coś kupiłaś/wzięłaś kredyt. 

na bik.pl chyba można sprawdzić czy kredyt masz.
0 0

Gość: dorotawysocka

#6334398 Napisano: 17.03.2017 11:55:58
wkurzający dzień zaczynam od pustych Notatek
0 0