Wkurza mnie...

ace

#6333836 Napisano: 16.03.2017 11:25:57
tusienka napisał(a):

ziolko napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Wkurzamnie,ze nie mam na nic sil. Czy mam wolne czy nie,ciagle jestem zmeczona,nie mam energii, jakby ktos odcial prad.Nie wiem czy to wina zlego odzywiania czy stresow.A do tego mam dosc ciaglej alergii, oczy czerwone,ciagly kaszel,a cialo chropowate.Kazda kapiel w zbyy cieplej wodzie konczy  sie tym,ze skora mnie doslownie boli.Ratunkuu

Może przesilenie wiosenne?
Bierzesz jakieś leki na alergię?
Co stosujesz do kąpieli? płyny? olejki? czy zawierają SLS? bo niektóre olejki zawierają emotka  więc zamiast natłuszczać skórę dodatkowo pozbawiają ją warstwy ochronnej z naturalnego tłuszczu 

Ja miałam ,, brak prądu " w ubiegłe lato . Po prostu ni z tego ni z owego nie miałam ochote tylko spać a i to nie wychodziło najlepiej. Lekarz zlecił kompleks podstawowych badań- okazało się ,że to niedoczynność tarczycy. Jednak to może być też anemia- dużo lepsza opcja bo wyleczalna

niedoczynność tarczycy wbrew pozorom też można wyleczyć jak się trafi na dobrego endo który nie wpakuje od razu w hormony emotka
0 0

Gość: tusienka

#6333848 Napisano: 16.03.2017 11:45:43
ace napisał(a):

tusienka napisał(a):

ziolko napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Wkurzamnie,ze nie mam na nic sil. Czy mam wolne czy nie,ciagle jestem zmeczona,nie mam energii, jakby ktos odcial prad.Nie wiem czy to wina zlego odzywiania czy stresow.A do tego mam dosc ciaglej alergii, oczy czerwone,ciagly kaszel,a cialo chropowate.Kazda kapiel w zbyy cieplej wodzie konczy  sie tym,ze skora mnie doslownie boli.Ratunkuu

Może przesilenie wiosenne?
Bierzesz jakieś leki na alergię?
Co stosujesz do kąpieli? płyny? olejki? czy zawierają SLS? bo niektóre olejki zawierają emotka  więc zamiast natłuszczać skórę dodatkowo pozbawiają ją warstwy ochronnej z naturalnego tłuszczu 

Ja miałam ,, brak prądu " w ubiegłe lato . Po prostu ni z tego ni z owego nie miałam ochote tylko spać a i to nie wychodziło najlepiej. Lekarz zlecił kompleks podstawowych badań- okazało się ,że to niedoczynność tarczycy. Jednak to może być też anemia- dużo lepsza opcja bo wyleczalna

niedoczynność tarczycy wbrew pozorom też można wyleczyć jak się trafi na dobrego endo który nie wpakuje od razu w hormony emotka

to ja już jestem przegrana lub przez hashimoto nie miał endo wyboru emotka
Tak czy siak nasilenie alergicznych objawów też pasuje . Lecz tak jak mówię- najlepiej iść do doktora lub prywatnie i zrobić badania - u mnie tsh to koszt 18 zł, ft3, ft4- to 30 zł od badania. 
0 0

ziolko

#6333858 Napisano: 16.03.2017 11:57:13
tusienka - witaj "haszimotko" emotka   emotka   
U mnie te badania są po 13-15 zł za hormon, więc max 45 zł za trójkę emotka  ale co laboratorium to inne ceny.
0 0

notta

#6333873 Napisano: 16.03.2017 12:10:35
Wkurza mnie Columbit emotka
0 0

#6333874 Napisano: 16.03.2017 12:11:04
ziolko napisał(a):

tusienka - witaj "haszimotko" emotka   emotka   
U mnie te badania są po 13-15 zł za hormon, więc max 45 zł za trójkę emotka  ale co laboratorium to inne ceny.

witam witam  emotka emotka
cała kompletna trójka po promocji 42 zł emotka  
1 ziolko 0

Gość: dorotawysocka

#6333880 Napisano: 16.03.2017 12:16:56
a Notatki wciąż nie działają
0 0

Gość: chochliczka

#6333893 Napisano: 16.03.2017 12:41:34
Biore  codziennie lek od alrgii-clemastin.Kapie sie w zelach.Fakt ciagle mam jednych plytek za malo drugich za duzo,ale moj lekaez twierdzi ze takir male odstepstwa to norma..
bruceemotka
1 brucee 0

joan

#6334074 Napisano: 16.03.2017 18:34:39
* UWAGA DRASTYCZNE *

Jeśli znacie kogoś, kto zostawia psa przed sklepem, może warto mu przesłać link do poniższego filmiku:

https://www.faceb...109/?hc_ref=NEWSFEED

A wkurza mnie głupota ludzi, co mogą kupić doładowanie w kiosku albo doładować telefon przez neta, ale nie! Najlepiej z psem iść do sklepu emotka I jeszcze foch, że powstały koszty, no czimejcie mie, bo nie zdzierżę!
0 0

aurorcia

#6334087 Napisano: 16.03.2017 18:47:36
joan napisał(a):

* UWAGA DRASTYCZNE *

Jeśli znacie kogoś, kto zostawia psa przed sklepem, może warto mu przesłać link do poniższego filmiku:

https://www.faceb...109/?hc_ref=NEWSFEED

A wkurza mnie głupota ludzi, co mogą kupić doładowanie w kiosku albo doładować telefon przez neta, ale nie! Najlepiej z psem iść do sklepu emotka I jeszcze foch, że powstały koszty, no czimejcie mie, bo nie zdzierżę!

Ja bym gnoja kilka razy rzuciła o beton, szkoda powietrza dla takich debili, a co do zostawiania psa pod sklepem to w  życiu bym nie zostawiła! Albo zostaje w domu, a jak nie to ja mojego pod pachę (mały jest) i wchodzę, a najlepsze, że jak ide po syna do przedszkola to często mam psa pod pachą a dzis wyjątkowo była domknięta bramka na posesję przedszkola i na owej bramce duża tabliczka z napisem zakaz wprowadzania psów! (Wisi tam podobno od lat)Cóż, nie zamierzam się stosować emotka
1 joan 0

1mariusz

#6334236 Napisano: 16.03.2017 23:04:34
cudaczek121 napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Edytka, fryzjerka będzie we Wrocławiu, ustalaj szybko ślub i wesele emotka  tylko pamiętaj skacz ze szczęścia jak do niej wejdziesz, bo bez niej by tego ślubu nie było emotka

Bez względu na to jak często i gęsto będziesz się nabijać ze mnie,choćbyś nadal kpiła, drwiła z moich postów, opluwała mnie i mieszała z błotem i dawała osławione "łapki w dół", i tak będę pisała publicznie, co mi się żywnie podoba.Zdaję sobie sprawę z tego,że mam niepopularne poglądy i być może dla większości ludzi wydumane "problemy", a swoimi wypowiedziami narażam się niekiedy (prawie zawsze?!) na śmieszność albo wieczne potępienie, no,ale nie bez kozery mam w końcu nick na forum taki, a nie inny emotka

Cudaczku kochany,nie przejmuj się!!! Nie jestem żadnym autorytetem,jestem zwykłą babą ,która to i owo przeżyła. I powiem Ci ,że bardzo bym chciała otaczać się takimi ludźmi jak Ty! Odbieram Cię jako taką fajną,ciepłą osóbkę,która nie przejdzie obok tylko pochyli się nad człowiekiem i jego problemem. I jeżeli nie będzie umiała pomóc to chociaż poda rękę i dobre słowo!!!

Gość: bc14

#6334243 Napisano: 16.03.2017 23:31:46
wkurza mnie,że ząb który miesiąc temu  dentysta plombował( nie bolał ale podczas przeglądu okazał się dziurawy) dziś jest do kanałowego leczenia koszt 750zł?!  wszędzie ta przyjemność tyle kosztuje??
A na moje stwierdzenie,że " coś było źle zrobione". Facet  stwierdził ,że go obrażam i już nie był miły...
0 0

joan

#6334246 Napisano: 16.03.2017 23:34:14
bc14 napisał(a):

wkurza mnie,że ząb który miesiąc temu  dentysta plombował( nie bolał ale podczas przeglądu okazał się dziurawy) dziś jest do kanałowego leczenia koszt 750zł?!  wszędzie tyle ta przyjemność tyle kosztuje??
A na moje stwierdzenie,że " coś było źle zrobione". Facet  stwierdził ,że go obrażam i już nie był miły...

Nie kochana, u mnie to kosztuje równy 1.000 zł - teściowa była u dentysty w ubiegłym tygodniu...

Wg mnie mało profesjonalne działanie dentysty, powinien podczas poprzedniej wizyty zrobić zdjęcie i właściwie je zinterpretować, a potem leczyć ząb kanałowo. Byłabyś do przodu o opłatę za to pierwsze plombowanie emotka
0 0

Czterdziecha

#6334249 Napisano: 16.03.2017 23:51:06
joan napisał(a):

bc14 napisał(a):

wkurza mnie,że ząb który miesiąc temu  dentysta plombował( nie bolał ale podczas przeglądu okazał się dziurawy) dziś jest do kanałowego leczenia koszt 750zł?!  wszędzie tyle ta przyjemność tyle kosztuje??

Nie kochana, u mnie to kosztuje równy 1.000 zł - teściowa była u dentysty w ubiegłym tygodniu...

Wg mnie mało profesjonalne działanie dentysty, powinien podczas poprzedniej wizyty zrobić zdjęcie i właściwie je zinterpretować, a potem leczyć ząb kanałowo. Byłabyś do przodu o opłatę za to pierwsze plombowanie emotka

Ja wstałam o piatej ,wystałam w kolejce 3 godzinki i zapisałam na leczenie kanałowe  na NFZ.Raz w miesiącu zapisy na cały miesiąc..Leczenie kanałowe kosztowało Mnie jedynie 30zł pierwsza wizyta znieczulenie+plus plomba w kolorze moich ząbków 100zł - emotka  Teraz dopiero doceniam ile zaoszczędziłam emotka  Mój dentysta nazywa się "Zioło " Polecam w Nadarzynie emotka
0 0

Gość: bc14

#6334250 Napisano: 16.03.2017 23:53:49
ooo zaproponowal.ze obnizy mi koszt o poprzednia wizyte czyli nie jest z nim tak źle...
0 0

Czterdziecha

#6334251 Napisano: 16.03.2017 23:54:32
joasiajulia napisał(a):

joan napisał(a):

bc14 napisał(a):

Ja wstałam o piatej ,wystałam w kolejce 3 godzinki i zapisałam na leczenie kanałowe  na NFZ.Raz w miesiącu zapisy na cały miesiąc..Leczenie kanałowe kosztowało Mnie jedynie 30zł pierwsza wizyta znieczulenie+plus plomba w kolorze moich ząbków 100zł - emotka  Teraz dopiero doceniam ile zaoszczędziłam emotka  Mój dentysta nazywa się "Zioło " Polecam w Nadarzynie emotka
Wkurza Mnie że znalazłam dwa paragony na zakończone konkursy za 60zł emotka  

0 0

ondine

#6334252 Napisano: 16.03.2017 23:57:55
joan napisał(a):

bc14 napisał(a):

Dokładnie miałam to samo pisać. Mi już jeden chciał leczyć kanałowo bez zdjęcia jak "moja" dentystka była na macierzyńskim, uciekłam, a ona podsumowała jak wróciła i zobaczyła zdjęcie "całe szczęście".
On prywatnie, ona NFZ. Odkąd chodzę do tej dentystki nie myślę nawet o prywatnych wizytach... Prywatni tylko szukają "dziury w całym" i to dosłownie emotka Każdy medal ma dwie strony.
1 agicho 0

paula9891

#6334268 Napisano: 17.03.2017 07:59:20
joasiajulia napisał(a):

joan napisał(a):

bc14 napisał(a):

Powiem Ci tylko, że i tak przepłaciłaś, bo na NFZ powinnaś zapłacić 0 zł. Ktoś Cię oszukał emotka  Za znieczulenie się nie płaci, za wizytę tez nie, a plomba w kolorze zębów to również standard... No, ale... I tak dobrze, że się w ogóle dostałaś, bo zapłaciłaś przynajmniej sporo mniej niż prywatnie emotka
0 0

ace

#6334285 Napisano: 17.03.2017 08:50:13
tusienka napisał(a):

bzowapani napisał(a):

to ja już jestem przegrana lub przez hashimoto nie miał endo wyboru  emotka
Tak czy siak nasilenie alergicznych objawów też pasuje . Lecz tak jak mówię- najlepiej iść do doktora lub prywatnie i zrobić badania - u mnie tsh to koszt 18 zł, ft3, ft4- to 30 zł od badania. 

A to nie wiem jak z hashi jest. Moja przyjaciółka miała zdiagnozowaną niedoczynność tarczycy, a że nie chciała być uzależniona od hormonów z zewnątrz do końca życia to szukała alternatywy i chodziła od jednego endo do drugiego i po pięciu czy sześciu "specjalistach" ( z których każdy nie widział innego wyjścia jak zabicie tarczycy hormonami) trafiła na swoją panią doktor. Dziś po kilku miesiącach leczenia, po niedoczynności tarczycy zostały tylko złe wspomnienia. Bez leków i hormonów, po prostu holistyczne spojrzenie na pacjenta. emotka

Co do leczenia kanałowego to chyba koszt zależy od skomplikowania kanałów i od metody (mikroskopowo czy nie).
Nie wiem jak jest teraz ale parę lat temu wypełnienie w kolorze zęba było refundowane tylko do przednich zębów, tylne za darmo wypełniało się tym ciemnym czymś emotka
0 0

#6334297 Napisano: 17.03.2017 09:21:36
paula9891 napisał(a):

joasiajulia napisał(a):

joan napisał(a):

bc14 napisał(a):

Powiem Ci tylko, że i tak przepłaciłaś, bo na NFZ powinnaś zapłacić 0 zł. Ktoś Cię oszukał emotka  Za znieczulenie się nie płaci, za wizytę tez nie, a plomba w kolorze zębów to również standard... No, ale... I tak dobrze, że się w ogóle dostałaś, bo zapłaciłaś przynajmniej sporo mniej niż prywatnie emotka

U mnie zależy co robi- jeśli przed leczeniem masz truciznę/ lekarstwo to dochodzi parę groszy. Moja dentystka nie preferuje innych plomb niż te na lampy- uważa ,że są trwalsze. Zależy też ile potrzeba tej dziwnej ,, plasteliny" w kolorze zęba. Ostatnio zapłaciłam 80 zł- podzielone na dwie wizyty w tym zatrucie zęba. Oczywiście na kasę chorych. Raz w miesiącu rejestracja telefoniczna, czekasz na wizytę ok 15, miesiąca, z bólem przyjmują bez kolejki. Wyrywanie za to jest zupełnie za fri emotka
0 0

constanza

#6334302 Napisano: 17.03.2017 09:28:26
paula9891 napisał(a):

Biała plomba przysluguje tylko od 3 do 3. Znieczulenie na NFZ istnieje ale jest to mniejsza dawka więc lekarz czesto proponuje wieksze+lepsze znieczulenie za dopłatą.  O tyle dobrze, ze mozna laczyc procedruy NFZ  z tymi prywatnymi i sobie wybrac najkorzystniejsza dla siebie opcję.
0 0