Wkurza mnie...

leoniu

#6367176 Napisano: 12.06.2017 23:22:22
Wkurza mnie, że moje dziecko kaszle. i pewnie bedzie odkasływać tak sucho pół nocy. Dałam Dexa Pico - wczoraj działało, dziś nic... Dostała domowej roboty syrop sosnowy - też nic... A jak pójdę jutro do pediatry to dostanę dokładnie to samo tylko na receptę... Co ja mam jej dać???
0 0

bethan

#6367178 Napisano: 12.06.2017 23:35:28
pioge7 napisał(a):

ale zaś nie przesadzajcie ze się wam nie zdarzy czegoś zakazanego w piecu spalić... 

W życiu, no nie żartuj.

bethan

#6367181 Napisano: 12.06.2017 23:38:48
leoniu napisał(a):

Co ja mam jej dać???

Zrób inhalację...
0 0

mia

#6367182 Napisano: 12.06.2017 23:38:50
leoniu napisał(a):

Wkurza mnie, że moje dziecko kaszle. i pewnie bedzie odkasływać tak sucho pół nocy. Dałam Dexa Pico - wczoraj działało, dziś nic... Dostała domowej roboty syrop sosnowy - też nic... A jak pójdę jutro do pediatry to dostanę dokładnie to samo tylko na receptę... Co ja mam jej dać???

Bańki? Nie znasz kogoś, kto je stawia?
1 donia7 0

bethan

#6367183 Napisano: 12.06.2017 23:39:52
mia napisał(a):

Tutaj ostrożnie, bez osłuchania dziecka lepiej tego nie robić.
0 0

leoniu

#6367185 Napisano: 12.06.2017 23:41:37
@bethan - zrobiłam dziś... 
@mia - może to jest pomysł, tylko musiałabym znaleźć kogoś, kto stawia bańki... pogadam z mamą, może ona kogoś takiego zna...
1 mia 0

mia

#6367186 Napisano: 12.06.2017 23:57:01
bethan napisał(a):

mia napisał(a):

Tutaj ostrożnie, bez osłuchania dziecka lepiej tego nie robić.

Co jakiś czas moda na bańki powraca i zanika. Aktualnie są chyba "nie w modzie". Ja akurat miałam taki fart, że i mnie stawiano bańki (w tym z zalecenia lekarza gdy miałam 16 lat i zapalenie płuc), i moim dzieciom .... zalecała je lekarka. Także przy zapaleniach oskrzeli, niezależnie od antybiotyku.
Faktem jest, że z własnych/rodzinnych doświadczeń, uważam je za najskuteczniejszy środek na uporczywy i dobijający kaszel. emotka emotka
Co do osłuchania, jeśli leoniu pisze, że ewentualnie pójdzie do lekarza... Poza tym, szczerze mówiąc, jeśli się stawia je tylko w określonych ściśle miejscach, i nie jest to astma, to nie znam przypadku, żeby komuś zaszkodziły.
0 0

bethan

#6367188 Napisano: 13.06.2017 00:00:57
mia napisał(a):

Poza tym, szczerze mówiąc, jeśli się stawia je tylko w określonych ściśle miejscach, i nie jest to astma, to nie znam przypadku, żeby komuś zaszkodziły.

Moje doświadczenie zawodowe zna takie przypadki. Ale co ja tam się będę wymądrzała emotka
0 0

mia

#6367190 Napisano: 13.06.2017 00:04:28
bethan napisał(a):

mia napisał(a):

Poza tym, szczerze mówiąc, jeśli się stawia je tylko w określonych ściśle miejscach, i nie jest to astma, to nie znam przypadku, żeby komuś zaszkodziły.

Moje doświadczenie zawodowe zna takie przypadki. Ale co ja tam się będę wymądrzała emotka

Ja też nie będę, więc dodam tylko, że zawsze jestem za tym, aby w razie jakichkolwiek wątpliwości, poradzić się lekarza. emotka Albo i dwóch nawet, gdyby było trzeba - lepiej w troskliwości przedobrzyć, niż coś w chorobie przeoczyć.
0 0

Claudia77

#6367202 Napisano: 13.06.2017 06:43:01
leoniu napisał(a):

kiedyś był syrop diphergan ( czy jakoś tak) teraz jest pod inną nazwą ale chyba na receptę, bardzo dobry, właśnie na noc podawałam małemu, a u mnie takie nocne suche, charakterystyczne kaszle okazały się alergią wziewną, raz to nawet 3 noce żeśmy nie spali,dobrze, że trafiłam na pediatrę co się poznał...
0 0

zaczytana-pola

#6367216 Napisano: 13.06.2017 08:27:13
leoniu napisał(a):

I u nas nic nie działało. Okazało się, że młody jest alergikiem. Pomógł dopiero Levopront. 
0 0

pioge7

#6367231 Napisano: 13.06.2017 09:15:56
zezowaty_kot napisał(a):

Co do palenia śmieci w piecu - weźcie mi wskażcie logikę, której ja nie mogę ogarnąć. Mnie się serio wydaje, że łatwiej jest wrzucić to opakowanie to działu "folia" niż iść z tym do pieca i zawracać sobie głowę paleniem emotka   jestem na tyle leniwa, że wolę oddać to wszystko jako śmieci segregowane, bo kosztuje mnie to mniej: hajsu, czasu i wysiłku. Poza tym palony plastik okrutnie śmierdzi i zostają po nim ohydne gluty. No po co? Po co? Po co? Czemu ludzie sobie tak komplikują życie paleniem śmieci jak ktoś to za grosze zabierze co miesiąc? emotka

Nie napisałem przecież że palimy śmieci w piecu... teź segregujemy bo i tak się za to płaci i tak... zdarzyło się raz czy dwa i to tylko przez nieuwagę bo akurat folia z zottarelli wdarła się między patyki do palenia w grillu a bawił się w rozpalanie mój tata wiec cisnął wszystko jak leci, a mama dopatrzyła w ostatnim momencie. Zdarzyć się, zdarzyło i wielkie poruszenie... 
ciekawe tylko że palenie w piecu też jest ograniczane a smog jak jest tak jest i to każdej zimy coraz większy.... i ciekawe czy wszyscy tak komentujący palicie ekogroszkiem czy innym ZDROWYM paleniem... 
1 brucee 0

Niebieska_Laguna

#6367233 Napisano: 13.06.2017 09:16:25
Wkurza mnie, że zachciało mi się kolejnego stopnia studiów i teraz się męczę z egzaminami emotka emotka 70 zagadnień z jednego przedmiotu... Jak to ogarnąć z dnia na dzień emotka emotka
0 0

bethan

#6367237 Napisano: 13.06.2017 09:23:47
pioge7 napisał(a):

czy wszyscy tak komentujący palicie ekogroszkiem czy innym ZDROWYM paleniem... 

Dokładnie tak, właśnie tak palimy emotka
1 dolly 0

Claudia77

#6367239 Napisano: 13.06.2017 09:25:58
bethan napisał(a):

pioge7 napisał(a):

ja mam na gaz więc nie ma innej opcji i bardzo dobrze....
0 0

kadett33

#6367241 Napisano: 13.06.2017 09:28:04
pioge7 napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Co do palenia śmieci w piecu - weźcie mi wskażcie logikę, której ja nie mogę ogarnąć. Mnie się serio wydaje, że łatwiej jest wrzucić to opakowanie to działu "folia" niż iść z tym do pieca i zawracać sobie głowę paleniem emotka   jestem na tyle leniwa, że wolę oddać to wszystko jako śmieci segregowane, bo kosztuje mnie to mniej: hajsu, czasu i wysiłku. Poza tym palony plastik okrutnie śmierdzi i zostają po nim ohydne gluty. No po co? Po co? Po co? Czemu ludzie sobie tak komplikują życie paleniem śmieci jak ktoś to za grosze zabierze co miesiąc? emotka

Nie napisałem przecież że palimy śmieci w piecu... teź segregujemy bo i tak się za to płaci i tak... zdarzyło się raz czy dwa i to tylko przez nieuwagę bo akurat folia z zottarelli wdarła się między patyki do palenia w grillu a bawił się w rozpalanie mój tata wiec cisnął wszystko jak leci, a mama dopatrzyła w ostatnim momencie. Zdarzyć się, zdarzyło i wielkie poruszenie... 
ciekawe tylko że palenie w piecu też jest ograniczane a smog jak jest tak jest i to każdej zimy coraz większy.... i ciekawe czy wszyscy tak komentujący palicie ekogroszkiem czy innym ZDROWYM paleniem... 

akurat za segregowanie płaci się mniej, gdybyś nie segregował pewnie byś płacił 100% więcej za śmieci.
0 0

aurorcia

#6367246 Napisano: 13.06.2017 09:31:31
bethan napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Dokładnie, ekogroszek a reszta kosz na śmieci i segregacja, tego można się szybko nauczyćemotka
1 bethan 0

pioge7

#6367253 Napisano: 13.06.2017 09:39:06
kadett33 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

akurat za segregowanie płaci się mniej, gdybyś nie segregował pewnie byś płacił 100% więcej za śmieci.

Tak, 100%" segregowane 6 zł a niesegregowane 12 zł 
tak jak Napsialem... śmieci segregujemy, a zdarzyło się jak się zdarzyło... myśle że wypadki chodzą po ludziach i u nas wlasnie taki był że folie się spaliło... pojedynczy incydent... a na forum poruszenie jakbym człowieka zabił. 
1 brucee 0

Claudia77

#6367256 Napisano: 13.06.2017 09:42:04
pioge7 napisał(a):

Tak, 100%" segregowane 6 zł a niesegregowane 12 zł tak jak Napsialem... śmieci segregujemy, a zdarzyło się jak się zdarzyło... myśle że wypadki chodzą po ludziach i u nas wlasnie taki był że folie się spaliło... pojedynczy incydent... a na forum poruszenie jakbym człowieka zabił. 

bo to niestety drażliwy temat, mi tak sąsiedzi dali czadu z tym paleniem śmieci, że dziś każdy pojedynczy incydent doprowadza mnie do białej gorączkiemotka
1 pioge7 0

bethan

#6367257 Napisano: 13.06.2017 09:42:06
pioge7 napisał(a):

a na forum poruszenie jakbym człowieka zabił. 

Już nie przesadzaj. Segreguje się z automatu i nie ma opcji palenia folii w piecu, czy na grillu.
Swoją drogą mega zdrowe musi być mięso wędzone w czymś takim emotka
Tak czy siak Twój kod poszedł z dymememotka
0 0