Wkurza mnie...

@gnieszk@

#6366490 Napisano: 10.06.2017 22:28:18
koniczynka123 napisał(a):

Wkurzają mnie promocje w sklepach. Kupowałam w Biedronce 2x danonki ,cena 1 szt -5,40. Podchodzę do kasy pani nabija kwotę 4,80 za 1 szt. Więc pędze przez cały długi sklep, żeby dołożyć jeszcze 1 zgrzewke. Zadowolona płace za zakupy i okazuje się, że trzeci zestaw był i tak gratis więc dalej nie ma na paragonie 10 zł emotka Ale wróciłam wściekła-normalnie, nie mogę patrzeć na danonki emotka Chyba wole odkupić na forum niż znów się wściekać...

Skąd ja to znam. Ten żal przy kasie, gdy pani niespodziewanie nalicza rabat (grrrrr a ja nie chcę żadnego rabatu, bo mi kwota paragonu nie wyjdzie)
0 0

1mariusz

#6366498 Napisano: 10.06.2017 22:46:39
koniczynka123 napisał(a):

1mariusz napisał(a):

Powiem Ci,że wysyłam sms z krzyżówkami z Angory-tymi biorącymi udział w losowaniu wczasów tygodniowych. Kiedyś przeczytałam ,że osoba ,która wygrała konkurs o -chyba pensje premiera,chwaliła się,że ma już na koncie u nich ileś tam zdobytych wczasów i całą masę innych nagród.Moja pierwsza myśl-ale ściema!! Po 2 miesiącach wygrałam pierwsze wczasy,dokładnie po roku -drugie! Po kolejnych dwóch latach -trzecie,na które jedziemy za 2 tygodnie ,a po roku i 2 tygodniach wygrałam czwarty raz!!!! Teraz  nam pozostają ferie ,bo z latem już krucho, a w ciągu roku trzeba to zrealizować. Chyba już mam jednak spalony numer ,bo Pani skojarzyła nazwę mojej miejscowości. emotka   Z tym,że z każdego numeru gazety wysyłam po 3-4 sms-y ,ale i tak jestem do przodu!!Oni są przykładem ,że jednak w loteriach też można coś wygrać ! A im mniej się spodziewam wygranej -tym częściej wygrywam emotka  POWODZENIA!!

A nie pracujesz przypadkiem w Angorze emotka jeśli nie to masz po byku szczęście. Ja na wysłanych tam w dziesiątkach smsów trafiłam wyjazd 1 raz parę lat temu(dzięki temu,że dziewczyna ten konk. dodała tu do bazy bo ja nie czytuje tej "propagandy"). Jakbym podliczyła wszystkie smsy to pewnie już bym nimi opłaciła wyjazd. A ofertę hoteli niestety mają bardzo malutką

Moje chłopiątko pracuje razem z facetem ,którego matka też wygrała  3 razy wczasy u nich!!! Najdziwniejsze jest to ,że mieszka 10 km ode mnie !!Może taka szczęśliwa okolica? emotka

1mariusz

#6366507 Napisano: 10.06.2017 23:17:49
cb656 napisał(a):

1mariusz napisał(a):

Moje chłopiątko pracuje razem z facetem, którego matka też wygrała 3 razy wczasy u nich! Najdziwniejsze jest to, że mieszka 10 km ode mnie! Może taka szczęśliwa okolica? emotka

To jeszcze nic - ja słyszałem o przypadku, kiedy facet z małej wioski wygrał tydzień w tydzień szóstkę w Lotto emotka emotka
To dopiero zbieg okoliczności, no nie? emotka
...podobnie, jak facet, który w loterii wygrał 21 razy emotka

Dotychczas fajne nagrody wygrywałam tylko u nich ,w żadnym innym konku -nic! wysyłam na pamiątkę ślubną -są! Jaki wniosek? Ja już mój limit głównych wygranych  wykorzystałam biorąc Go sobie za męża! On  niestety trafił gorzej ,więc los mu to jakoś oddaje...emotka
0 0

1mariusz

#6366510 Napisano: 10.06.2017 23:25:31
cb656 napisał(a):

1mariusz napisał(a):

Ja już mój limit głównych wygranych  wykorzystałam biorąc Go sobie za męża! On niestety trafił gorzej, więc los mu to jakoś oddaje... emotka

Ciekawa samokrytyka... emotka

to tylko fakty,fakty...emotka
0 0

dolly

#6366517 Napisano: 11.06.2017 00:23:17
cb656 napisał(a):

dolly napisał(a):

jak Ty taki macho, to może bodyguardem będziesz?

Twoim? Nie będę. Na pewno.

I tu się muszę zgodzić. Moim nie będziesz.
Zastanawiające jest tylko, czemu każdą moją wypowiedź odnosisz do siebie- bo ja nigdzie nie zasugerowałam, żebym miała ochotę na Twoje, hm... towarzystwo w jakimkolwiek sensie.
0 0

pioge7

#6366676 Napisano: 11.06.2017 21:33:16
Kupiłem zottarelle promocyjną i mówię... jak zjecie nie wyrzucać opakowania... dziś szukam jej w lodowce a mama mówi że zjedli a jak pytam gdzie opakowanie... W PIECU,... nojacie emotka
1 brucee 0

picola

#6366679 Napisano: 11.06.2017 21:43:03
pioge7 napisał(a):

Kupiłem zottarelle promocyjną i mówię... jak zjecie nie wyrzucać opakowania... dziś szukam jej w lodowce a mama mówi że zjedli a jak pytam gdzie opakowanie... W PIECU,... nojacie  emotka

ale chyba nie palicie folii w piecu???emotka
1 Ferdia 0

dolly

#6366695 Napisano: 11.06.2017 22:42:13
picola napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Kupiłem zottarelle promocyjną i mówię... jak zjecie nie wyrzucać opakowania... dziś szukam jej w lodowce a mama mówi że zjedli a jak pytam gdzie opakowanie... W PIECU,... nojacie  emotka

buahaha no i się wydało emotka
1 paula9891 0

ziolko

#6366696 Napisano: 11.06.2017 22:42:49
dostałam powiadomienie na fb od jednej znajomej osoby, że coś wygrałam. Ucieszyłam się, bo od kilku miesięcy mam niezłą posuchę.
Podałam adres, a organizatorka pyta się, czy coś zmieniło mi się w kwestii zamieszkania, bo w zgłoszeniu podawałam inne miasto. 
Ja zdziwko, o co chodzi. Szukam po fb, po pw, mailach zgłoszenia na konkurs i ni dudu.. w końcu doszłyśmy z panią do wniosku, że nastąpiła pomyłka w osobach emotka  fakt, wygrała xxx yyy, ale inna emotka  nie ja... emotka  emotka

Dodam, że w tym konkursie wygrała również... pani od kartonów emotka emotka

Gość: mariolakal

#6366721 Napisano: 11.06.2017 23:54:08
cb656 napisał(a):

ziolko napisał(a):

dostałam powiadomienie na fb od jednej znajomej osoby, że coś wygrałam. Ucieszyłam się, bo od kilku miesięcy mam niezłą posuchę. Podałam adres, a organizatorka pyta się, czy coś zmieniło mi się w kwestii zamieszkania, bo w zgłoszeniu podawałam inne miasto. Ja zdziwko, o co chodzi. Szukam po fb, po pw, mailach zgłoszenia na konkurs i ni dudu.. w końcu doszłyśmy z panią do wniosku, że nastąpiła pomyłka w osobach emotka  fakt, wygrała xxx yyy, ale inna emotka  nie ja... emotka   emotka

Dodam, że w tym konkursie wygrała również... pani od kartonów  emotka emotka

Łączę się w bólu... emotka znam to. emotka

Rzadko zaglądam w ten wątek, ale skoro już weszłam to chętnie zapoznam pewną tajemniczą Mariolę K., która "podszywa się" pode mnie na listach nagrodzonych konków... emotka
1 slavek 0

pioge7

#6366739 Napisano: 12.06.2017 09:01:04
dolly napisał(a):

picola napisał(a):

pioge7 napisał(a):

buahaha no i się wydało  emotka

Akurat chodziło mi o piec do grilla, ale zaś nie przesadzajcie ze się wam nie zdarzy czegoś zakazanego w piecu spalić... 

defed

#6366755 Napisano: 12.06.2017 09:24:37
bruce napisał(a):

bo - kto o tej porze w piecu pali?!

Ludzie z sąsiedniej kamienicy, aby podgrzać wodę użytkową emotka  Cały rok kopcą, ale latem jest najgorzej, bo wtedy w piecu lądują jakieś ściepy, zamiast drewna/węgla, co widać i czuć emotka

Gość: kermit

#6366763 Napisano: 12.06.2017 09:37:45
pioge7 napisał(a):

dolly napisał(a):

picola napisał(a):

pioge7 napisał(a): Kupiłem zottarelle promocyjną i mówię... jak zjecie nie wyrzucać opakowania... dziś szukam jej w lodowce a mama mówi że zjedli a jak pytam gdzie opakowanie... W PIECU,... nojacie  emotka

Akurat chodziło mi o piec do grilla, ale zaś nie przesadzajcie ze się wam nie zdarzy czegoś zakazanego w piecu spalić... 

Nie zdarza się i przyznaję, że przeraża mnie takie myślenie i zachowanie. Palenie śmieci w piecu to trucie innych i siebie. A najgorsza jest właśnie folia i plastik. Warto poczytać na ten temat
http://www.ekologia.pl/srodowisko/ochrona-srodowiska/spalanie-smieci-w-przydomowych-piecach-czym-to-grozi,16175.html
Ale zgrilować sobie folię to już chyba bezmyślność totalna.... Taki dodatek do kiełbaski.

paula9891

#6366776 Napisano: 12.06.2017 09:46:27
U mnie wczoraj gorąco, a ja musiałam spać przy zamkniętym oknie, bo ktoś palił coś dziwnego w piecu emotka
Z dwojga złego, wolę upał...
1 defed 0

cherry_coke

#6366781 Napisano: 12.06.2017 09:59:47
Tak najzwyczajniej w świecie ... życie, bo nie za bardzo wiem do kogo zaadresować moje uczucia.
Przykro mi, że odchodzą z tego świata ludzie młodzi, którzy zrobili dla tego świata kawał dobrej roboty, a nie mieli czasu nacieszyć się tym wszystkim... 
I wiem, że nikt nam nic nie obiecywał, ale po prostu za dużo jest dziur w moim sercu. 
1 brucee 0

jokan

#6366786 Napisano: 12.06.2017 10:10:20
koniec urlopu:( i brak wygranych:(
0 0

azaflora

#6367165 Napisano: 12.06.2017 22:43:48
bruce napisał(a):

Prócz kolejnych prawie 40 powiadomień emotka  wkurza mnie, że w sumie to każdy promocyjny konkurs jest w sklepie, którego u mnie brak. emotka Ech, ci, którzy mają blisko siebie C4, Tesco czy ITM, to dopiero mają życie... emotka

Ja mam Twoje upragnione sklepy w promieniu max 12km, tak się cieszyłam, że  /chyba rok temu/ otworzyli ITM, a do dziś w nim nie byłam emotka . Wcześniej ich konkursy wydawały mi się atrakcyjne, teraz nic dla siebie nie widzę, a grać dla samego grania...nie chce mi się. 
1 brucee 0

edzia21

#6367166 Napisano: 12.06.2017 22:47:10
kermit napisał(a):

pioge7 napisał(a):

dolly napisał(a):

picola napisał(a):

pioge7 napisał(a): Kupiłem zottarelle promocyjną i mówię... jak zjecie nie wyrzucać opakowania... dziś szukam jej w lodowce a mama mówi że zjedli a jak pytam gdzie opakowanie... W PIECU,... nojacie  emotka

Nie zdarza się i przyznaję, że przeraża mnie takie myślenie i zachowanie. Palenie śmieci w piecu to trucie innych i siebie. A najgorsza jest właśnie folia i plastik. Warto poczytać na ten temat
http://www.ekologia.pl/srodowisko/ochrona-srodowiska/spalanie-smieci-w-przydomowych-piecach-czym-to-grozi,16175.html
Ale zgrilować sobie folię to już chyba bezmyślność totalna.... Taki dodatek do kiełbaski.

A później wielkie poruszenie, że zachorowalność na nowotwory wzrasta. Voila!
1 @gnieszk@ 0

zezowaty_kot

#6367168 Napisano: 12.06.2017 22:50:42
Co do palenia śmieci w piecu - weźcie mi wskażcie logikę, której ja nie mogę ogarnąć. Mnie się serio wydaje, że łatwiej jest wrzucić to opakowanie to działu "folia" niż iść z tym do pieca i zawracać sobie głowę paleniem emotka   jestem na tyle leniwa, że wolę oddać to wszystko jako śmieci segregowane, bo kosztuje mnie to mniej: hajsu, czasu i wysiłku. Poza tym palony plastik okrutnie śmierdzi i zostają po nim ohydne gluty. No po co? Po co? Po co? Czemu ludzie sobie tak komplikują życie paleniem śmieci jak ktoś to za grosze zabierze co miesiąc? emotka

joan

#6367175 Napisano: 12.06.2017 23:05:57
bruce napisał(a):

Co do palenia, to nie ma dwóch zdań, jasne! Co do segregowanych odpadów... Właśnie przed momentem wynosiłam pokaźne wory (dużo, naprawdę) i dotąd zrozumieć nie umiem (choć już robię to enty raz) po kiego licha segregowane odpady każą nam pchać do jednego wora, mieszając w nim plastiki, papiery i metale?! emotka

To u Ciebie nie ma oddzielnych worków / baniaków zbiorczych osobno na każdy z tych odpadów?

BTW dziwny ten kraj, od jakiegoś czasu huczy w necie, że megazmiany mają być w kontekście śmieci, a tymczasem u mnie nic się nie zmieni, bo jakoś tak jesteśmy fest do przodu i już od dawna mamy to, co trzeba emotka

zezowaty_kot - nie każda gmina czy nawet dzielnica ma podpisaną umowę o segregacji, np. spółdzielnia, do której należą moi rodzice... gromadzi tylko śmieci mieszane. Jeden wielki syf emotka Ale oczywiście nie palą śmieci, chociaż dużo im brakuje do tego, żebym była zadowolona. Ale im nie wchodzę na głowę, natomiast kropla drąży skałę emotka
1 brucee 0