Wkurza mnie...

elemelex

#7224888 Napisano: 27.11.2024 09:04:33
stokrotka238 napisał(a):

PPPet-er napisał(a):

antylopia napisał(a):

Pojechalam dziś rano na zakupy na loterie Kauflanda, która zaczyna się za 2 dni.

Ponad 6 milionow tych zdrapek emotka Pewnie bedzie 1 klient = 1 zdrapka a nie kazdy paragon to zdrapka

Każdy powyzej 1zl bierze udział w loterii z wyjątkiem produktów wyłączonych. 
I zawsze można kupować na kilka paragonów emotka

W regulaminie jest zapisane, że nie mozna. Jeden zakup jedna zdrapka. Wyprzedzają wasze pomysły emotka
Trzeba wyjść ze sklepu by zrobic drugi zakup.
Czy tylko ja tak mam, że jak widze "zdrapka" to myślę "zero wygranych" emotka  No bo ich jest kilka milionów więc szanse tycie.

atyde25

#7224890 Napisano: 27.11.2024 09:24:08
Jestem wykończona a muszę stosować techniki głębokiej manipulacji do rozmów z Rtv euro Agd  a to walka z wiatrakami.
Jacy oni są nieustępliwi emotka No co maila jak list wszystko przyjmie.
0 0

atyde25

#7224892 Napisano: 27.11.2024 09:32:14
Ja się wykończę.4 lata temu kupiłam u Was pralkę (to prawda) działa rewelacyjnie ale kiedyś się zepsuje i będę musiała kupić nową. A piorę 4 razy dziennie emotka
I w tym momencie widzę minę tej pani jakiejś tam menager jak to czyta. Czy ta kobieta może się odczepić. Wkurza mnie bezsilność bo i tak wywalczę 0.
0 0

cb656

#7224948 Napisano: 27.11.2024 12:13:37
FBsebastian3 napisał(a):

Wkurza mnie, że zatrybiłam taki amok, odlot, że zwroty tak pokićkałam, jak kicający zając.
Rozwaliłam system odkręcania, zakręcania tematu, że aż żal ekspedientek. Finał... Mam towar, ale zwrotu niet.

Fakt, masz talent do komplikowania wypowiedzi. emotka emotka
Nic, a nic z tego nie zrozumiałem zatrybiłem. emotka
I TO DOPIERO MNIE WKURZA!!! emotka
...a miałem się za bystrego człowieczka, ech. emotka emotka

cb656

#7224968 Napisano: 27.11.2024 13:00:24
Wkurza mnie generalnie formuła tak zwanych "konkursów", polegająca na tym, by WYPROMOWAĆ JAKĄŚ stronę/firmę/fanpage za pomocą sztucznej aktywności w stylu: "polub, udostępnij, zaproś do polubienia nas perdyliard znajomych i czekaj na wynik LOSOWANIA".
To nie jest żaden konkurs, żadna rywalizacja, a nagrody to śmieci, gadżety, drobiazgi, totalnie SYMBOLICZNE!
emotka emotka emotka emotka
edit. Albo nie powinno być takich w bazie KONKURSOWEJ emotka albo należałoby stworzyć jakąś dodatkową kategorię w stylu "nagrody gwarantowane", na przykład ROZDAWANIE GADŻETÓW ZA PROMOWANIE STRONY emotka
1 kumulacja 0

kiwiwi

#7224974 Napisano: 27.11.2024 13:32:55
cb656 napisał(a):

Wkurza mnie generalnie formuła tak zwanych "konkursów", polegająca na tym, by WYPROMOWAĆ JAKĄŚ stronę/firmę/fanpage za pomocą sztucznej aktywności w stylu: "polub, udostępnij, zaproś do polubienia nas perdyliard znajomych i czekaj na wynik LOSOWANIA".
To nie jest żaden konkurs, żadna rywalizacja, a nagrody to śmieci, gadżety, drobiazgi, totalnie SYMBOLICZNE!
emotka emotka emotka emotka
edit. Albo nie powinno być takich w bazie KONKURSOWEJ emotka albo należałoby stworzyć jakąś dodatkową kategorię w stylu "nagrody gwarantowane", na przykład ROZDAWANIE GADŻETÓW ZA PROMOWANIE STRONY emotka

I nie całkiem to legalne emotka polubienie, udostępnianie czy zapraszanie do polubienia nie może być zasadą konkursu. Można zachęcać do tego, ale to nie może być warunek udziału w konkursie. A urządzanie losowania to też ryzykowny pomysł emotka
1 cb656 0

cb656

#7224977 Napisano: 27.11.2024 13:53:23
kiwiwi napisał(a):

I nie całkiem to legalne emotka polubienie, udostępnianie czy zapraszanie do polubienia nie może być zasadą konkursu. Można zachęcać do tego, ale to nie może być warunek udziału w konkursie. A urządzanie losowania to też ryzykowny pomysł emotka

Powiem tak: kiedyś, gdy byłem bardziej buńczuczny i pełen pozytywnej energii, nie odpuszczałem niczym rosomak w walce z nieprawidłowościami. Walczyłem zawzięcie o prawo i sprawiedliwość (proszę nie mieszać do tego niesławnej formacji politycznej). Zgłaszałem Facebookowi wszelkie zauważone nieprawidłowości dotyczące kont użytkowników. No bo jest zasada, że DANE KONTA MAJĄ BYĆ PRAWDZIWE!!! Wwwwrrr... emotka emotka emotka emotka Facebook gemotka o sobie z tego robił, choć raz przyczepił się do mnie, bo miałem imię i nazwisko zapisane BEZ POLSKICH ZNAKÓW DIAKRYTYCZNYCH (sic!) Ale te zgłaszane konta po miesiącach od zgłoszenia nadal tkwiły jako JO ASIA  czy temu podobne twory, wrrr...
Od tamtej pory odpuściłem sobie walkę z wiatrakami, bo wiesz co zaobserwowałem?
Cały świat generalnie ma w demotka e zasady, które sam stwarza! Więc po prostu szkoda mojej energii na bicie piany w kwestiach, które i tak z zasady zostaną olane przez wszystkich.
Piszę o tym w kontekście ewentualnego zgłaszania do organów kontrolnych takich nielegalnych akcji, jakie opisujesz w swoim poście. Bo i tak nikt się tym niestety nie zajmie. emotka emotka
1 kumulacja 0

kiwiwi

#7224983 Napisano: 27.11.2024 14:13:06
cb656 napisał(a):

kiwiwi napisał(a):

Powiem tak: kiedyś, gdy byłem bardziej buńczuczny i pełen pozytywnej energii, nie odpuszczałem niczym rosomak w walce z nieprawidłowościami. Walczyłem zawzięcie o prawo i sprawiedliwość (proszę nie mieszać do tego niesławnej formacji politycznej). Zgłaszałem Facebookowi wszelkie zauważone nieprawidłowości dotyczące kont użytkowników. No bo jest zasada, że DANE KONTA MAJĄ BYĆ PRAWDZIWE!!! Wwwwrrr... emotka emotka emotka emotka Facebook gemotka o sobie z tego robił, choć raz przyczepił się do mnie, bo miałem imię i nazwisko zapisane BEZ POLSKICH ZNAKÓW DIAKRYTYCZNYCH (sic!) Ale te zgłaszane konta po miesiącach od zgłoszenia nadal tkwiły jako JO ASIA  czy temu podobne twory, wrrr...
Od tamtej pory odpuściłem sobie walkę z wiatrakami, bo wiesz co zaobserwowałem?
Cały świat generalnie ma w demotka e zasady, które sam stwarza! Więc po prostu szkoda mojej energii na bicie piany w kwestiach, które i tak z zasady zostaną olane przez wszystkich.
Piszę o tym w kontekście ewentualnego zgłaszania do organów kontrolnych takich nielegalnych akcji, jakie opisujesz w swoim poście. Bo i tak nikt się tym niestety nie zajmie. emotka emotka

Nie wiem, czy cały świat, ale świat social mediów na pewno emotka Pełno jest tam tego typu konkursów/loterii. Mnie osobiście to żadnej krzywdy nie robi, bo nie biorę w nich udziału. Ale bywa, że Facebook nie widzi problemu w poważniejszych kwestiach, więc ignorowanie takich akcji też mnie nie zdziwi.
1 cb656 0

atyde25

#7225596 Napisano: 29.11.2024 15:12:26
Najgorzej na insta bo tam siedzę najwięcej co chwila coś .A to wymiana polubieniami, obserwacjami. obcy gość mi klikniesz mi bo biorę udział w konkursie.Ani nie obserwator ani nigsy na moim profilu nie był wcześniej.No bez przesady. Do tego codziennie po kilku trenerów personalnych blokuję i jakiś dziwnych ludzi:( A już beszczelne proponowanie sprzedam ci obserwujących pakiety po kilka tysi emotka  O tym gościu z propozycją prywatni biznesową to wolę nie pamiętać.
0 0

atyde25

#7225600 Napisano: 29.11.2024 15:18:05
Jestem padnięte ten czarny piątek to już trwa miesiąc. W Biedrze takie krzyki i awantury to gorzej niż w grudniu. Jeszcze ciągle kup za tyle oszczędzisz 10,20zł. I skusiłam się i wczoraj i dziś .A dziś to mam paragon jak stąd do Afryki. Jak ja niby zdjęcie ogarnę z nim to nie  wiem:( Codziennie chodzę do sklepu i wracam z ogromnymi siatami. Ale dlaczego nie wiem. Ile ja tych napojów piję koszmar.
0 0

stokrotka238

#7225769 Napisano: 30.11.2024 07:58:42
elemelex napisał(a):

stokrotka238 napisał(a):

PPPet-er napisał(a):

antylopia napisał(a):

Pojechalam dziś rano na zakupy na loterie Kauflanda, która zaczyna się za 2 dni.

Ponad 6 milionow tych zdrapek emotka Pewnie bedzie 1 klient = 1 zdrapka a nie kazdy paragon to zdrapka

Każdy powyzej 1zl bierze udział w loterii z wyjątkiem produktów wyłączonych. 
I zawsze można kupować na kilka paragonów emotka

W regulaminie jest zapisane, że nie mozna. Jeden zakup jedna zdrapka. Wyprzedzają wasze pomysły emotka
Trzeba wyjść ze sklepu by zrobic drugi zakup.
Czy tylko ja tak mam, że jak widze "zdrapka" to myślę "zero wygranych" emotka  No bo ich jest kilka milionów więc szanse tycie.

Elemelex, w którym miejscu jest to zapisane, bo nie widzę tego podpunktu w regulaminie?
0 0

elemelex

#7225783 Napisano: 30.11.2024 09:36:59

Elemelex, w którym miejscu jest to zapisane, bo nie widzę tego podpunktu w regulaminie?

"W przypadku rozbicia/dzielenia zakupu promocyjnego na kilka dowodów zakupu (paragonówfiskalnych, imiennej faktury VAT) uczestnikowi przysługuje prawo do otrzymania tylko jednej
zdrapki loteryjnej. Kasjer (sprzedawca) może odmówić wydania zdrapki loteryjnej/kolejnej
zdrapki/zdrapek loteryjnych, w sytuacji rozbijania/dzielenia jednego zakupu na kilka zakupów
(kilka dowodów zakupów), w tym w sytuacji dzielenia produktów przyniesionych w jednym
koszyku/koszu (lub w kilku) do kasy na kilka zakupów (dowodów zakupu), dokonywania
kolejnego zakupu bez odejścia od kasy/wyjścia ze strefy kas/wyjścia ze sklepu
promocyjnego."

atyde25

#7225870 Napisano: 30.11.2024 16:23:53
Idę spać dopiero co gadałam na koszulinę Knorr i co ja robię ze swoim życiem. Tylko pamiętajmy Nutella numer dół paragonu przed #.Poprawiłam w ostatniej chwili i mnie pokarało sweterkiem. Nie mam już siły wszystko zostawiam na ostatnią chwilę a potem padam na twarz.
1 androm 0

MDL

#7225964 Napisano: 01.12.2024 04:21:36
Nie ma to jak pomylić daty i myśleć, że mamy dziś 30.11, a do wprowadzenia zostały mi coca cola, Jan niezbędny, budyniowe i jacobs 😭
0 0

jagodzianka

#7226151 Napisano: 01.12.2024 22:36:42
MDL napisał(a):

Nie ma to jak pomylić daty i myśleć, że mamy dziś 30.11, a do wprowadzenia zostały mi coca cola, Jan niezbędny, budyniowe i jacobs 😭

Zrobiłam to samo i jestem wkurzona bo się nalatalam po sklepach,wydałam kasę , dodatkowo nakupowałam jakiś świątecznych ozdób do M&M’s i w ogóle nie chciało mi się robić  zdjęć
0 0

snowflake

#7226213 Napisano: 02.12.2024 10:00:30
"Last Christmas...aj gejw ju..." emotka

tereniagno

#7226216 Napisano: 02.12.2024 10:18:53
jagodzianka napisał(a):

MDL napisał(a):

Zrobiłam to samo i jestem wkurzona bo się nalatalam po sklepach,wydałam kasę , dodatkowo nakupowałam jakiś świątecznych ozdób do M&M’s i w ogóle nie chciało mi się robić  zdjęć

Kupiłam  produkty na konkurs w ITM za 35zl i okazało się, że zabrakło 0,56 groszy do 35złemotka
0 0

nienia

#7226220 Napisano: 02.12.2024 10:30:11
tereniagno napisał(a):

jagodzianka napisał(a):

MDL napisał(a):

Kupiłam  produkty na konkurs w ITM za 35zl i okazało się, że zabrakło 0,56 groszy do 35złemotka

A ja zostawiłam w sklepie taki tłuściutki paragon, nawet nie pamiętam kiedy ostatnio cos takiego mi się zdarzyło!
0 0

jomico

#7226224 Napisano: 02.12.2024 11:00:14
elemelex napisał(a):

"W przypadku rozbicia/dzielenia zakupu promocyjnego na kilka dowodów zakupu (paragonówfiskalnych, imiennej faktury VAT) uczestnikowi przysługuje prawo do otrzymania tylko jednej
zdrapki loteryjnej. Kasjer (sprzedawca) może odmówić wydania zdrapki loteryjnej/kolejnej
zdrapki/zdrapek loteryjnych, w sytuacji rozbijania/dzielenia jednego zakupu na kilka zakupów
(kilka dowodów zakupów), w tym w sytuacji dzielenia produktów przyniesionych w jednym
koszyku/koszu (lub w kilku) do kasy na kilka zakupów (dowodów zakupu), dokonywania
kolejnego zakupu bez odejścia od kasy/wyjścia ze strefy kas/wyjścia ze sklepu
promocyjnego."

no dobra, a jeśli dostałam więcej zdrapek bo dzieliłam paragony to co teraz? w przypadku nagrody wysyła się tylko zdrapkę. Czy oni będą sprawdzać godziny robienia zakupów z apką?
0 0

gosia46

#7226408 Napisano: 02.12.2024 20:22:28
Wkurza mnie, że nawet to, że w loterii lotto kupony na loterię są drukowane razem z kuponem lotto nie przeszkadza pani w punkcie na bezczelnego odciąć kupon i schować pod ladę. Niestety nie z moim mężem te numery , i pani kupon musiała wydać ten odcięty, ale stało się to  dopiero po upomnieniu się. 😡