Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

xooxoo

#7263112 Napisano: 20.05.2025 12:34:48
Wysyłaliście ostatnio coś InPostem i mieliście problem? 
Już druga sytuacja u mnie, że paczka albo nie dotarła, albo dotarła niewłaściwa. Już wychodzę z siebie emotka  Raz wysłałam przez Vinted plecak. Paczka zaginęła, nie doszła do odbiorcy. Polityka Vinted powoduje, że muszę czekać prawie miesiąc na rozwiązanie sprawy - ja co prawda niby mam dostać ubezpieczenie ale u kupującego pieniądze wiszą i też musi na nie czekać. Paczka bardziej skradziona niż zaginiona, bo plecak w paczce 35x35 cm więc raczej niemała.
Druga sytuacja zamówiłam coś na Allegro, w dużym pudle. Zrobiłam zwrot, bo produkty mi nie pasowały. Po 10 dniach dostaję info ze sklepu, że w mojej paczce ze zwrotem był inny produkt niż kupiłam, więc zwrotu pieniędzy nie będzie. I jak niby mam to udowodnić? Ciągle sobie mówię, żeby robić zdjęcia wysyłanych paczek i zawartości ale zapomniałam i to też można podważyć. I teraz ani paczki, ani produktu, ani pieniędzy. emotka

halliday

#7263204 Napisano: 20.05.2025 15:39:58
xooxoo napisał(a):

Już druga sytuacja u mnie, że paczka albo nie dotarła, albo dotarła niewłaściwa. Już wychodzę z siebie emotka  Raz wysłałam przez Vinted plecak. Paczka zaginęła, nie doszła do odbiorcy. Polityka Vinted powoduje, że muszę czekać prawie miesiąc na rozwiązanie sprawy - ja co prawda niby mam dostać ubezpieczenie ale u kupującego pieniądze wiszą i też musi na nie czekać. Paczka bardziej skradziona niż zaginiona, bo plecak w paczce 35x35 cm więc raczej niemała.
Druga sytuacja zamówiłam coś na Allegro, w dużym pudle. Zrobiłam zwrot, bo produkty mi nie pasowały. Po 10 dniach dostaję info ze sklepu, że w mojej paczce ze zwrotem był inny produkt niż kupiłam, więc zwrotu pieniędzy nie będzie. I jak niby mam to udowodnić? Ciągle sobie mówię, żeby robić zdjęcia wysyłanych paczek i zawartości ale zapomniałam i to też można podważyć. I teraz ani paczki, ani produktu, ani pieniędzy. emotka

pewnie to było wysyłane kodem, a nie z wydrukowaną etykietą? To pewnie kurier przy wyciąganiu przykleił kod kreskowy do innej paczki niż powinien.
0 0

xooxoo

#7263208 Napisano: 20.05.2025 15:44:31
halliday napisał(a):

xooxoo napisał(a):

pewnie to było wysyłane kodem, a nie z wydrukowaną etykietą? To pewnie kurier przy wyciąganiu przykleił kod kreskowy do innej paczki niż powinien.

No niestety, też o tym ostatecznie pomyślałam, że to wina właśnie tego. Chociaż sklep też mnie wkurza, bo twierdzi, że dostał coś innego ale zdjęcia już nie wysyła. emotka
0 0

Milka00

#7263663 Napisano: 21.05.2025 19:12:39
agencja S.
0 0

DAIKOKU

#7263672 Napisano: 21.05.2025 19:30:07
[quote=ciekawy wątek poruszasz... też tak odczuwam, dlatego lubię iść na zakupy gdy jest mało ludzi.
Dziwne... staję przy półce patrzę na towar... i ktoś mi się przepycha przed...
Mój facet mówi... coś z tobą nie tak... ...a ja mówię: że co???
ja się odsuwam, czekam, jadąc autem, gdy mi ktoś zajeżdża zatrzymuję się, bo ..w razie czego, wiem, że trzeba wyjąć aparat i robić zdjęcia kto i jak zajechał lub się ustawił..... Uważaj na wampiry energetyczne, tylko czekają na drobiazg by zrobić awanturę emotka Trzymaj się  i nie daj się emotka   Dbaj o swoją przestrzeń i swój komfort. emotka

visserarthur]Wkurzają mnie ludzie, którym się wydaje, że będę przepraszał za to, że istnieję…(?). Od jakiegoś czasu, gdy kilka osób idzie całą szerokością chodnika, czy alejki w markecie, po prostu się przepycham, więc niejednokrotnie słyszę „mówi się przepraszam”, więc ja na to: a za co mam przepraszać? Za to, że blokują państwo przejście? Następuje konsternacja, można też powiedzieć, że gdybym był kulturalny, to powiedzenie „przepraszam” nie powinno być dla mnie problemem, ale ile można. Może już o tym pisałem, ale ilekroć taka sytuacja się powtarza, tylekroć mnie to wkurza.
0 0

ameryka

#7263733 Napisano: 22.05.2025 08:11:26
Nie ma jak sobie kupić piwo Desperados z kodami z zeszłego roku w Żabce (ważne do 25.05.25) emotka
0 0

xooxoo

#7263824 Napisano: 22.05.2025 13:26:19
PPPet-er napisał(a):

xooxoo napisał(a):

halliday napisał(a):

xooxoo napisał(a):

No niestety, też o tym ostatecznie pomyślałam, że to wina właśnie tego. Chociaż sklep też mnie wkurza, bo twierdzi, że dostał coś innego ale zdjęcia już nie wysyła. emotka

To sklep firmowy czy wlasny biznesik domowy przyczepiony pod Allegro?

Sklep, sklep. Mają jakąś hurtownie tkanin stacjonarnie. Sprawa dziwna w tym przypadku ale już raczej nie do udowodnienia, bo jak? Ani ja nie udowodnię, że wysłałam to co wysłałam, a sklep twierdzi, ze dostał co innego i ma zdjęcia... emotka
0 0

mixik

#7263828 Napisano: 22.05.2025 13:31:04
Czy tylko mi nie leży kompletnie pytanie o Pepsi i Lay's z Auchan? Myślę, kombinuję, a i tak tematu nie czuję emotka
1 kumulacja 0

elemelex

#7263833 Napisano: 22.05.2025 13:47:54
To wy nie macie tak z każdym tematem? Ja szczerze mówiąc "czuję" jeden temat na może 10. U mnie zawsze to jest walka ze sobą emotka
Dylematy jak wcisnąć chipsy, czekoladę i to wszystko w sens mego żywota hehehehe

Mnie wkurza pogoda, nie umiem się obudzić, kawa jest pod tym względem przereklamowana.

mixik

#7263835 Napisano: 22.05.2025 14:01:03
elemelex napisał(a):

To wy nie macie tak z każdym tematem? Ja szczerze mówiąc "czuję" jeden temat na może 10. U mnie zawsze to jest walka ze sobą emotka
Dylematy jak wcisnąć chipsy, czekoladę i to wszystko w sens mego żywota hehehehe

Mnie wkurza pogoda, nie umiem się obudzić, kawa jest pod tym względem przereklamowana.

Z każdym to może i nie, ale z większością... Z tym, że po jakimś czasie główkowania coś jakoś wyrzeźbiam... A tu nic, zero punktu zaczepienia. Chyba mój procesor od tych właśnie wszystkich wciskań przegrzał się do tego stopnia, że może nie zdążę zmieścić się w terminie, żeby już pchnąć cokolwiek (szkoda paragonu)
1 elemelex 0

atyde25

#7264039 Napisano: 23.05.2025 11:51:20
Już miałam nadzieję ,że się wyleczyłam. Kupiłam tostowy Dane Cake i wczoraj zerkam na te przepiękne nagrody bluzy oversize rozmiar M, czapki i inne .I tylko to mnie uratuje, że nie umiem w takie uzupełnianie dymków. Czemu zawsze impulsywnie działam jak mnie to wkurza.
0 0

nanajka81

#7264051 Napisano: 23.05.2025 12:02:17
atyde25 napisał(a):

Już miałam nadzieję ,że się wyleczyłam. Kupiłam tostowy Dane Cake i wczoraj zerkam na te przepiękne nagrody bluzy oversize rozmiar M, czapki i inne .I tylko to mnie uratuje, że nie umiem w takie uzupełnianie dymków. Czemu zawsze impulsywnie działam jak mnie to wkurza.

Serio Ci się te bluzy podobają? Mi bardziej to 10 tys sie widzi ale samego konkursu totalnie nie rozumiem i nie za bardzo wiem czego oni chcą. Siostra podrzuca kody i paragony a ja bezradnie patrzę w te dymki i pustkę, widzę pustkę
0 0

elemelex

#7264053 Napisano: 23.05.2025 12:09:36
Wkurza mnie jak zawsze moja niemoc twórcza, nie wiem o co chodzi z tymi konkursami past do zębów i radością, uśmiechem, czy mam na poważnie pisać co mi sprawia radość (a co nie ma nic wspólnego z zębami) ? Oni naprawdę chcą takich zwierzeń? Wątpię emotka
1 ZetZ 0

Maria

#7264213 Napisano: 23.05.2025 19:11:17
Kupiłam 3 owsianki Lubella na konkurs  wysłałam smsa i niema odzewu ani potwierdzenia czy dotarło też tak macie.
0 0

atyde25

#7264482 Napisano: 25.05.2025 15:15:28
Jeszcze owsianek nie kupowałam więc nie wiem.
Ale mam pecha ostatnio co się nie ruszę to coś nie tak.
0 0

atyde25

#7264483 Napisano: 25.05.2025 15:18:10
Tak muszę okadzić wszystko szałwią zapomniałam o tym bo pasmo porażek trwa za długo emotka
0 0

escada

#7264485 Napisano: 25.05.2025 15:53:44
wkurza mnie że jeszcze ciągle miewam pokusy żeby kupić słodycze na konkurs, chociaz wiadomo że nie wygram i szkoda kasy a zwłaszcza wszamanych kalorii.  Wielkim zwycięstwem jest że pokonałam ostateczniepokusy na Kindera i nie kupiłam ani razu, ale Wedel jeszcze czasem nęci

elemelex

#7264490 Napisano: 25.05.2025 16:37:23
Najgorsza pokusa jest na Dare, bo one rzeczywiście są dobre (te wafelki czekoladowe).

zezowaty_kot

#7264550 Napisano: 25.05.2025 23:17:48
Maria napisał(a):

Kupiłam 3 owsianki Lubella na konkurs  wysłałam smsa i niema odzewu ani potwierdzenia czy dotarło też tak macie.

Jeżeli dobrze pamiętam, to oni mają do 7 dni na wysłanie zwrotki  emotka
1 Maria 0

atyde25

#7265058 Napisano: 27.05.2025 15:53:27
Kurczę i zapomniałam o tych nieszczęsnych owsiankach.
Sielski wydany kod bez problemu na kasie samoo w Biedrze emotka
Ale mnie pokarało bo kupiłam 4 Żywce malinowe w puszce 0 % oczywiście i jeden mi się rozsadził zalałam nim pięknie sklep, siaty, windę i korytarz tak sikał skubany.
Czy ja serio nie mogę niczego bez przypału zrobić dobrze ,że one są bardzo wytrawne i nie śmierdzą jak tradycyjne piwsko.