Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

snowflake

#7262423 Napisano: 18.05.2025 09:35:44
Wkurza mnie, że na razie trzeba się pożegnać z Bieszczadami i wracać do siebie...emotka
1 cb656 0

cb656

#7262494 Napisano: 18.05.2025 14:51:49
visserarthur napisał(a):

Wkurzają mnie ludzie, którym się wydaje, że będę przepraszał za to, że istnieję…(?). Od jakiegoś czasu, gdy kilka osób idzie całą szerokością chodnika, czy alejki w markecie, po prostu się przepycham, więc niejednokrotnie słyszę „mówi się przepraszam”, więc ja na to: a za co mam przepraszać? Za to, że blokują państwo przejście? Następuje konsternacja, można też powiedzieć, że gdybym był kulturalny, to powiedzenie „przepraszam” nie powinno być dla mnie problemem, ale ile można. Może już o tym pisałem, ale ilekroć taka sytuacja się powtarza, tylekroć mnie to wkurza.

Wrrrr... emotka idę sobie chodnikiem, pcham wózek ze złomem. Idę PRAWĄ stroną. Naprzeciwko przechodzień. Centralnie na mnie. Staję i czekam, aż mnie obejdzie (przejdzie na swoją prawą). A ten gnój zaczyna pyszczyć, wwwrrr... emotka Obok przynajmniej półtora metra szerokości chodnika, ale on nie, oczywiście musi sobie skracać drogę na łuku po cięciwie... emotka STRZELAŁBYM!!!! emotka Gdybym tylko miał czapkę niewidkę emotka

agasen

#7262592 Napisano: 18.05.2025 22:00:30
zezowaty_kot napisał(a):

Mój pies, tzn mój diabeł... każdego dnia odwala mi jakąś akcję,wczoraj pogryzł kartę z erłika na 300 zł, dziś najpierw wylał mi energola na telefon a jak poszłam po papier żeby posprzątać, to wyłamał ze ściany lampkę taką nad schodami, nie mam na pewno zapasowej... miałam w życiu wiele zwierząt, psy z problemami behiaworalnymi, ale z tym demonem już nie wyrabiam. Wykastrowałam go, myślałam że zrozumie aluzje, ale on po narkozie wstał i to olał. Nie wiem co jeszcze mam mu uciąć, chyba łapy i ogon... aż mi się płakać dziś chce. I to nie jest tak, że on "się nudzi", my poświęcamy naszym psom bardzo dużo czasu, "wymęczamy" je i pozostałe kładą się i śpią, a ten na chwilę na d o o pie nie usiądzie. On nawet jak idzie to biegnie...

Jako „mama” 6,5miesięcznego border collie łączę się w bólu. Kocham tego wariata całym sercem i nie wyobrażam sobie życia bez niego, jednak drugi raz bym się nie zdecydowała. Poświęcam mu 99% mojego wolnego czasu a i tak daleka droga, żeby był poukładany…wulkan energii to mało powiedziane.

stokrotka238

#7262606 Napisano: 18.05.2025 22:50:12

Jako „mama” 6,5miesięcznego border collie łączę się w bólu. Kocham tego wariata całym sercem i nie wyobrażam sobie życia bez niego, jednak drugi raz bym się nie zdecydowała. Poświęcam mu 99% mojego wolnego czasu a i tak daleka droga, żeby był poukładany…wulkan energii to mało powiedziane.

No ale w przypadku border collie to było do przewidzenia, że te psy nie posiedzą - one muszą mieć zajęcie! Taka rasa emotka  Nie wiedziałaś o tym?
0 0

donia7

#7262612 Napisano: 18.05.2025 23:06:30
stokrotka238 napisał(a):

No ale w przypadku border collie to było do przewidzenia, że te psy nie posiedzą - one muszą mieć zajęcie! Taka rasa emotka  Nie wiedziałaś o tym?

Na pewno wiedziała, bo każdy, kto decyduje się na konkretną rasę przynajmniej minimum o niej czyta.
Agasen pocieszę Cię, że mamy Thai Ridgebacka i jeszcze parę miesiecy temu mimo, że wiedzieliśmy jaka to rasa, to żałowałam, że uległam mężowi i się na niego zdecydowaliśmy. Dziś nasz Blue ma już prawie 1,5 roku i od kilku tygodni to inny pies. Wcześniej byłam przerażona.

snowflake

#7262623 Napisano: 19.05.2025 07:52:17
cb656 napisał(a):

Mmmrau... emotka

wkurza mnie mmmrau-czenie cb656  emotka  i poniedziałek emotka
2 cb656, niunio 0

jagodzianka

#7262747 Napisano: 19.05.2025 13:02:43
Głód, czekam na gastroskopie i jestem na głodzie , ani jeść , ani pić , aż kręci mi się w głowie ☹️

agasen

#7262758 Napisano: 19.05.2025 13:16:28
stokrotka238 napisał(a):

Nie oceniaj poziomu mojej wiedzy na podstawie postu. Owszem, wiedziałam i uprzedzając pytanie nie oszczędzam na wychowaniu psa. Border borderowi nierówny, nie lubię takich tekstów, zwłaszcza od osób, które zawodowo nie zajmują się trenowaniem psów

agasen

#7262761 Napisano: 19.05.2025 13:21:16
donia7 napisał(a):

stokrotka238 napisał(a):

Na pewno wiedziała, bo każdy, kto decyduje się na konkretną rasę przynajmniej minimum o niej czyta.
Agasen pocieszę Cię, że mamy Thai Ridgebacka i jeszcze parę miesiecy temu mimo, że wiedzieliśmy jaka to rasa, to żałowałam, że uległam mężowi i się na niego zdecydowaliśmy. Dziś nasz Blue ma już prawie 1,5 roku i od kilku tygodni to inny pies. Wcześniej byłam przerażona.

Donia, dzięki za pocieszenie🤍
i tak, edukuję się ile mogę w temacie border collie, nawiązałam też mnostwo  znajomości z właścicielami tej rasy. Decyzja też nie była spontaniczna, jesteśmy bezdzietni, narzeczony jest zawodowym sportowcem, mamy czas i środki na to aby zadbać o psa. No ale cóż, trafił nam się wyjątkowy egzemplarz i mimo tych trudów cieszę się, że jest właśnie z nami - bo my zrobimy absolutnie wszystko aby całej naszej trójce żyło się dobrze😊
1 donia7 0

cb656

#7262773 Napisano: 19.05.2025 13:38:57
snowflake napisał(a):

wkurza mnie (..) poniedziałek emotka .

Mrauu.. Jakie to fajowe, ech...
1 kumulacja 0

stokrotka238

#7262780 Napisano: 19.05.2025 13:45:35
agasen napisał(a):

stokrotka238 napisał(a):

Nie oceniaj poziomu mojej wiedzy na podstawie postu. Owszem, wiedziałam i uprzedzając pytanie nie oszczędzam na wychowaniu psa. Border borderowi nierówny, nie lubię takich tekstów, zwłaszcza od osób, które zawodowo nie zajmują się trenowaniem psów

A ja nie lubię gdy ktoś wmawia mi coś co nie jest prawdą. Zadałam pytanie, gdzie tam jest ocena?! I skąd możesz wiedzieć czy chciałam zadać takie pytanie? Niby po co? emotka
I uwierz, że jest dużo osób, które biorą psa, a nie mają pojęcia o rasie. To nie jest żaden przytyk do Ciebie, tylko fakt 🙂
1 cb656 0

agasen

#7262785 Napisano: 19.05.2025 13:54:53
stokrotka238 napisał(a):

agasen napisał(a):

stokrotka238 napisał(a):

A ja nie lubię gdy ktoś wmawia mi coś co nie jest prawdą. Zadałam pytanie, gdzie tam jest ocena?! I skąd możesz wiedzieć czy chciałam zadać takie pytanie? Niby po co? emotka
I uwierz, że jest dużo osób, które biorą psa, a nie mają pojęcia o rasie. To nie jest żaden przytyk do Ciebie, tylko fakt 🙂

Sposób zadania pytania był baaaardzo uszczypliwy. „Nie wiedziałaś o tym?” , serio to nie jest miłe. Dodatkowo każda rasa potrzebuje odpoczynku i wyciszenia, nie można wrzucić psa do worka z opisem „ciągle w ruchu, tak już ma”.
Rozmowę uważam za wyczerpaną,
niech każdy pozostanie przy swoich racjach.

cb656

#7262786 Napisano: 19.05.2025 13:55:52
Było 1000 złotych i nagle nie ma, ech. Jak to boli! emotka Od lutego, ech... https://polaczzmilka.pl/ emotka emotka emotka
1 katee14 0

agnesita

#7262886 Napisano: 19.05.2025 16:25:31
Avanti (po raz kolejny tu wpisuję), powinnam sobie odpuścić tą agencję jeśli chodzi o konkursy kreatywne, ale zawsze myślę na tyle nagród to musi się coś trafić. No jak widać nie musi emotka  czy jest szansa na coś więcej niż bluza bo z dwa razy się zlitowali choć nie wiem czy jest sens dawac kolejną szansę bo tylko frustracja rośnie...
0 0

dzasmina

#7262918 Napisano: 19.05.2025 18:36:53
cb656 napisał(a):

Wkurza mnie, że jestem beznadziejny... emotka emotka emotka

Jeśli Cię to pocieszy (a nie posądzam Cię o to), to na pewno jest ktoś, kto czuje się bardziej beznadziejnym emotka

No i na tyle nagród nawet kubka nie ma emotka  no wiem, przecież i tak nie chciałam.
0 0

cb656

#7262922 Napisano: 19.05.2025 18:43:05
dzasmina napisał(a):

No i na tyle nagród nawet kubka nie ma emotka  no wiem, przecież i tak nie chciałam.

Wkurza mnie, że mam pierdyliard wygranych kubków, z których nie korzystam, ech... Stoją na pawlaczu w oryginalnych opakowaniach. Ech, i po co mi było o nie grać?! emotka
1 kumulacja 0

samdej

#7262924 Napisano: 19.05.2025 18:52:26
cb656 napisał(a):

dzasmina napisał(a):

Wkurza mnie, że mam pierdyliard wygranych kubków, z których nie korzystam, ech... Stoją na pawlaczu w oryginalnych opakowaniach. Ech, i po co mi było o nie grać?! emotka

Spójrz na to inaczej, to są Twoje 🏆. W obu przypadkach ta sama rola, zbieranie kurzu i być może wartość sentymentalna. Tym bardziej, że teraz coraz trudniej nawet i takie trofea zdobyć 😁

cb656

#7262928 Napisano: 19.05.2025 19:04:52
samdej napisał(a):

Spójrz na to inaczej, to są Twoje 🏆...

TE moje "wygrane/trofea" nie sprawiają mi radości. emotka
Wiem, wiem - powinienem się cieszyć z faktu pokonania konkurencji konkursowej, jednak nie umiem. emotka
Świadomość faktu, że jednak jestem materialistą wkurza mnie jeszcze bardziej! emotka
1 kumulacja 0

dzasmina

#7262936 Napisano: 19.05.2025 19:33:33
cb656 napisał(a):

Świadomość faktu, że jednak jestem materialistą wkurza mnie jeszcze bardziej! emotka

Oj tam od razu materialistą, może po prostu jesteś uzależniony? emotka  przyznaj, że lubisz to emotka
1 cb656 0

snowflake

#7262952 Napisano: 19.05.2025 21:19:00
cb656 napisał(a):

Mrauu.. Jakie to fajowe, ech...

emotka
1 DAIKOKU 0