Wkurza mnie...

elemelex

#7313528 Napisano: 14.11.2025 05:02:43

Jakby to jeszcze były jakieś fajne skarpety, a nie "unikalne" skarpety za 6 zł emotka

Tak pomyślałam, że mogliby dodawać jakieś tematyczne rzeczy do tych cennych skarpet, typu wałek do ciasta, fartuch, chochlę emotka
I już to inaczej wygląda. A tak pokazują, że nasze wypociny tyle są warte. W loteriach jakoś jest zawsze lepiej z nagrodami, mimo że wymagają o wiele mniejszego wysiłku.

sloma_i_buty

#7313549 Napisano: 14.11.2025 09:34:35
elemelex napisał(a):

Jakby to jeszcze były jakieś fajne skarpety, a nie "unikalne" skarpety za 6 zł emotka

Tak pomyślałam, że mogliby dodawać jakieś tematyczne rzeczy do tych cennych skarpet, typu wałek do ciasta, fartuch, chochlę emotka
I już to inaczej wygląda. A tak pokazują, że nasze wypociny tyle są warte. W loteriach jakoś jest zawsze lepiej z nagrodami, mimo że wymagają o wiele mniejszego wysiłku.

Loterie na pewno generują mniej reklamacji dotyczących przebiegu konkursu i nie wymagają powołania komisji do czytania prac. Ponadto przyciągają większą liczbę konsumentów  i typowych hazardzistów. Sprzedaż rośnie. Minimalizacja kosztów, maksymalizacja zysków. Z jednej strony niby wszystkim się poprawia, niby więcej się zarabia, a z drugiej konkurencja o 50 zł w bramkach po kokardkę, więc już organizatorzy wyczuli interes i wprowadzili 30 zł. Te 30 zł to takie 18 zł z 2020 roku. emotka  Być może towar i tak się sprzedaje, więc akcje promocyjne odchodzą do lamusa - wszystko wygeneruje AI albo wpływacz z mediów społecznościowych zareklamuje.
2 ZetZ, elemelex 0

radziosny

#7313568 Napisano: 14.11.2025 10:28:56
sloma_i_buty napisał(a):

elemelex napisał(a):

Loterie na pewno generują mniej reklamacji dotyczących przebiegu konkursu i nie wymagają powołania komisji do czytania prac. Ponadto przyciągają większą liczbę konsumentów  i typowych hazardzistów. Sprzedaż rośnie. Minimalizacja kosztów, maksymalizacja zysków. Z jednej strony niby wszystkim się poprawia, niby więcej się zarabia, a z drugiej konkurencja o 50 zł w bramkach po kokardkę, więc już organizatorzy wyczuli interes i wprowadzili 30 zł. Te 30 zł to takie 18 zł z 2020 roku. emotka  Być może towar i tak się sprzedaje, więc akcje promocyjne odchodzą do lamusa - wszystko wygeneruje AI albo wpływacz z mediów społecznościowych zareklamuje.

Też mam wrażenie, że coś się zmieniło jeśli chodzi o podejście organizatorów.. faktycznie mi brakuje tych średnich nagród, tak, że teraz w zasadzie nie ma o co grać emotka
Pojawiło się też dużo hurtowników konkursowych, co też może mieć jakiś wpływ na przeprowadzanie loterii i konkursów. Osłabiają zasięg marketingowy. Tak ok. 2 lat temu byłem w stanie raz w miesiącu coś wygrać, a teraz jak wygram coś raz na kwartał to będzie to cud.. we mnie też coś się zmieniło.. kiedyś np. widziałem super sweter świąteczny jako nagrodę, a teraz tani akrylowy szajs, w którym w godzinę się zapocisz.

sloma_i_buty

#7313622 Napisano: 14.11.2025 13:03:49
radziosny napisał(a):

teraz tani akrylowy szajs, w którym w godzinę się zapocisz.

Czapki i szaliki z akrylu również do niczego się nie nadają, chociaż sentymentalnie noszę taki szaliczek do kurtki z regulowanym kołnierzem.
To jest szalik akrylowy na miarę moich możliwości, zakupiony w Empiku w 2017 roku za oszałamiajace 4 zł. 
Nie odsyłam danych na przedmioty, które uważam na badziew lub nieodpowiadające rozmiarem, gdyż za bardzo wkręciłam się w minimalizm.

atyde25

#7313675 Napisano: 14.11.2025 14:41:26
Skleroza co tam ,że mogłabym nie wygrać 1000 zł ale klapki i skiety no musowo emotka
Nie no brak mobliizacji do gry jest najgorszy

gregory04

#7313678 Napisano: 14.11.2025 14:44:52
Gdzie te czasy kiedy przed świetami były takie wypasione nagrody do wygrania? Człowiek nie wiedział w co ręce włożyć. A teraz? emotka

ktosiek1

#7313700 Napisano: 14.11.2025 15:45:48
gregory04 napisał(a):

Gdzie te czasy kiedy przed świetami były takie wypasione nagrody do wygrania? Człowiek nie wiedział w co ręce włożyć. A teraz? emotka

No właśnie czy jeszcze czas i konkursy świąteczne wkrótce ruszą, a może w tym roku nie będzie nic ciekawego. To byłoby dziwne, bo wiosną/latem było trochę konkursów z fajnymi nagrodami, np. wycieczkami. Do tego w lutym olimpiada w Mediolanie. Ciekawe czy będą konki z wyjazdami....
0 0

o_nono

#7313798 Napisano: 14.11.2025 22:12:03
Generalnie to w sumie akurat na święta by się przydało
0 0

myszania

#7313870 Napisano: 15.11.2025 12:02:47
3 raz na sport liście w Radio Zet i 3 raz nie zadzwonili 😭
Niech ich gęś kopnie.
0 0

bianka33

#7313884 Napisano: 15.11.2025 13:03:53
Kiedyś Wedel na święta to autka rozdawał, i to w konkursach, nie w loteriach, oj chciałoby się znowu taki konkurs emotka

Zawsze ich konkursy zaczynały się w listopadzie, a teraz coś cisza...

cb656

#7313910 Napisano: 15.11.2025 14:48:44
sloma_i_buty napisał(a):

Nie odsyłam danych na przedmioty, które uważam na badziew lub nieodpowiadające rozmiarem...

Słusznie czynisz. Trzeba mieć swą godność. emotka Postępuję podobnie. Gdy gram o nagrodę wyższego stopnia, a wpadnie badziew niższego stopnia, to rezygnuję z odbioru. emotka
0 0

gosia46

#7313949 Napisano: 15.11.2025 17:55:11
myszania napisał(a):

3 raz na sport liście w Radio Zet i 3 raz nie zadzwonili 😭
Niech ich gęś kopnie.

Do mnie kiedyś z innego radia zadzwonili że 4 bilety do Energylandii wygrałam, że wejście na antenę będzie po 18 i żebym czekała na telefon. No i na tym czekaniu się zakończyło 😂😂😂😂 Ani telefonu, ani biletów. 👿
0 0

kiszon_20GT

#7314021 Napisano: 15.11.2025 23:57:49
bianka33 napisał(a):

Kiedyś Wedel na święta to autka rozdawał, i to w konkursach, nie w loteriach, oj chciałoby się znowu taki konkurs emotka

Naprawdę takie były konkursy??? z reguły to w loteriach występują takie nagrody... a bywa że loterie są ustawiane i grube nagrody nie trafiają przypadkowo emotka
0 1 niunio

kiszon_20GT

#7314026 Napisano: 16.11.2025 00:24:57
To jeszcze coś od siebie dodam co mnie wkurza... loterie w radiu!
10 kwietnia wysłałem od tak sms-a (przerwa w pracy) i od tamtego momentu co drugi dzień a to sms, a to dzwonili... z czasem coraz rzadziej a 2 tygodnie temu zablokowałem numer... 8 miesięcy nękania za jednego smsa. A człowiek chciał sobie spróbować... kilka złotych to nie problem, może się uda emotka , a oni jak sokowirówka -wycisnęli by wszystko z konta emotka
1 nanajka81 0

radziosny

#7314037 Napisano: 16.11.2025 08:47:30
kiszon_20GT napisał(a):

bianka33 napisał(a):

Naprawdę takie były konkursy??? z reguły to w loteriach występują takie nagrody... a bywa że loterie są ustawiane i grube nagrody nie trafiają przypadkowo emotka

Były były..
1 nanajka81 0

elemelex

#7314060 Napisano: 16.11.2025 10:55:24
Zwłaszcza teraz kiedy czekolada jest coraz droższa to powinni nas zachęcać do jej kupowania wypasionymi nagrodami.
Teraz to sobie możemy ewntualnie zasłuzyć na mały bonik.
Konkursie Kauflandowy wróóóóć....

kumulacja

#7314093 Napisano: 16.11.2025 13:25:00
W tym roku były 30-te urodziny Biedronki. Konkurs był marny. A 10 lat temu, na 20-te urodziny, do wygrania było 20 samochodów Seat Leon oraz 2000 kart przedpłaconych po 100 zł. Należało dokończyć zdanie: Moim marzeniem jest...
PS. Kto z forumowiczów jeździ tym autem?

stokrotka238

#7314134 Napisano: 16.11.2025 17:55:37
kumulacja napisał(a):

W tym roku były 30-te urodziny Biedronki. Konkurs był marny. A 10 lat temu, na 20-te urodziny, do wygrania było 20 samochodów Seat Leon oraz 2000 kart przedpłaconych po 100 zł. Należało dokończyć zdanie: Moim marzeniem jest...

Pisałam do Bok-u niedawno, że jako klienci jesteśmy bardzo zasmuceni, że taki jubileusz zacny, a oni nawet żadnego porządnego konkursu nie zrobili. Że już w zeszłym roku lepsze nagrody rozdawal i i to bez okazji ...
Mieli przekazać moją opinię do os zajmujacej się promocją i konkursami w biedrze...Ale czy się jeszcze czegoś doczekamy w tym roku ?!

as32572

#7314160 Napisano: 16.11.2025 19:55:36
stokrotka238 napisał(a):

kumulacja napisał(a):

Pisałam do Bok-u niedawno, że jako klienci jesteśmy bardzo zasmuceni, że taki jubileusz zacny, a oni nawet żadnego porządnego konkursu nie zrobili. Że już w zeszłym roku lepsze nagrody rozdawal i i to bez okazji ...
Mieli przekazać moją opinię do os zajmujacej się promocją i konkursami w biedrze...Ale czy się jeszcze czegoś doczekamy w tym roku ?!

Też się skusiłam do nich napisać, to odpisali, że BOK zajmuje się tylko działaniem sklepów.
Wkurza mnie ta posucha, może coś się świątecznie ruszy, ale na wiele nie liczę.
A jeszcze bardziej wkurzają mnie nadgodziny w pracy i fakt,że końca nie widać emotka
0 0

assal

#7314216 Napisano: 17.11.2025 07:13:33
Mnie od dawna wkurzają konkursowicze, co ciągle o wszystko pretensje mają. Piszą, straszą kontrolami i psują zabawę.
Wiele osób widzi pojedyncze afery. Ale za każdą taką pojedynczą niemiłą sprawą stoi agencja, co w roku organizuje kilkadziesiąt/kilkaset różnych akcji.
Po kolei wszystkie firmy wolą to robić niższym kosztem i mieć spokój. Skarpetki jeszcze długo z mody nie wyjdą emotka