Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

zielonaszpilka

#7295129 Napisano: 08.09.2025 13:11:56
lukaszn12 napisał(a):

Siema. Brałem udział w konkursie na fanpage GOTPAGE

Wygraj nowiutkiego Dell’a z Gotpage.pl! 

Konkurs miał zakończyć się 5.09 ale został przedłużony (oficjalnie przez dużą ilość zgłoszeń, ale 5.09 mieli tylko 35 udostępnień posta, co było warunkiem wzięcia udziału) i zakończyli go 7.09. Również 7.09 opublikowane zostały wyniki konkursu w poście na ich fanpage. 
Problem polega na tym, że był to konkurs na najlepsze wakacyjne zdjęcie, a w poście z wynikami napisali, że "Wylosowaliśmy dwie osoby"
Mój komentarz z prośbą o wyjaśnienie dlaczego wygrani zostali wylosowali skoro był to konkurs a nie loteria został skasowany. Po tym jak napisałem kolejny komentarz z prośbą o wyjaśnienie zostałem zablokowany na ich fanpage a wszystkie posty dotyczące konkursu zniknęły. Dodatkowo brak regulaminu konkursu. 

Myślicie, że warto zgłaszać takiego organizatora do uokik? Czy oni realnie zainteresują się taką sprawą? Gra jest warta świeczki?

Uokik, pomimo tego, co niektórzy twierdzą, nie zajmuje się takimi sprawami. To nie jest zbiorowe naruszenie praw konsumenta. Rzecznik praw konsumenta też nic tu nie zdziała. Generalnie olej temat i zapomnij, a na przyszłość nie graj w konkursach bez regulaminu na jakichś szemranych fejsbukowych stronach. Oszczędzi Ci to nerwów. Laureaci na pewno byli fikcyjni, a jeśli nie i nawet ich losowali to nikt się nie przyzna, a tylko napiszą, że to przejęzyczenie i mieli na myśli po prostu, że laureaci zostali wybrani. Robiono już większe przekręty w świecie konkursowym i nikt za nic nie odpowiedział. Fakt, że w niektórych aferkach pokrzywdzeni zabierali się do robienia „czegoś od d. strony, ale to już inne historie emotka

lukaszn12

#7295130 Napisano: 08.09.2025 13:18:20
zielonaszpilka napisał(a):

lukaszn12 napisał(a):

Siema. Brałem udział w konkursie na fanpage GOTPAGE

Wygraj nowiutkiego Dell’a z Gotpage.pl! 

Konkurs miał zakończyć się 5.09 ale został przedłużony (oficjalnie przez dużą ilość zgłoszeń, ale 5.09 mieli tylko 35 udostępnień posta, co było warunkiem wzięcia udziału) i zakończyli go 7.09. Również 7.09 opublikowane zostały wyniki konkursu w poście na ich fanpage. 
Problem polega na tym, że był to konkurs na najlepsze wakacyjne zdjęcie, a w poście z wynikami napisali, że "Wylosowaliśmy dwie osoby"
Mój komentarz z prośbą o wyjaśnienie dlaczego wygrani zostali wylosowali skoro był to konkurs a nie loteria został skasowany. Po tym jak napisałem kolejny komentarz z prośbą o wyjaśnienie zostałem zablokowany na ich fanpage a wszystkie posty dotyczące konkursu zniknęły. Dodatkowo brak regulaminu konkursu. 

Myślicie, że warto zgłaszać takiego organizatora do uokik? Czy oni realnie zainteresują się taką sprawą? Gra jest warta świeczki?

Uokik, pomimo tego, co niektórzy twierdzą, nie zajmuje się takimi sprawami. To nie jest zbiorowe naruszenie praw konsumenta. Rzecznik praw konsumenta też nic tu nie zdziała. Generalnie olej temat i zapomnij, a na przyszłość nie graj w konkursach bez regulaminu na jakichś szemranych fejsbukowych stronach. Oszczędzi Ci to nerwów. Laureaci na pewno byli fikcyjni, a jeśli nie i nawet ich losowali to nikt się nie przyzna, a tylko napiszą, że to przejęzyczenie i mieli na myśli po prostu, że laureaci zostali wybrani. Robiono już większe przekręty w świecie konkursowym i nikt za nic nie odpowiedział. Fakt, że w niektórych aferkach pokrzywdzeni zabierali się do robienia „czegoś od d. strony, ale to już inne historie emotka

No właśnie jakby mi odpisali, że się przejęzyczyli i nie wylosowali a wybrali to bym temat olał. Kasowanie komentarzy mnie poirytowało.
0 0

simsonowa

#7295132 Napisano: 08.09.2025 13:21:41
Karolaaajn napisał(a):

pakowa napisał(a):

Czy ktoś rozpracował bramki z Kinder jaja? Jedna walizeczka się marzy ... Tyle zgłoszeń i guzik 😅

Ja też mam zapas chyba na całe życie tych jajek i nic… zastanawiam się czy trzeba rozgryźć jakiś tajemny kod, kiedy otwierają się bramki, wysłać setki zgłoszeń, czy może zaprzedać duszę diabłu… emotka
choć ja już od wielu miesięcy nic w żadnej loterii ani bramce nie trafiłam, więc pech mnie raczej nie opuszcza emotka

Myślę, że będzie dużo walizek w rezerwie. 
Po wygraniu dostałam info o odesłanie poleconym, wszystkich zgłoszonych paragonów. emotka
Dobrze, że to tylko dwa i nie było na nich produktów,  wysłanych na inne konkursy i loterie, bo i moja byłaby w rezerwie.
0 0

zaczytana-pola

#7295134 Napisano: 08.09.2025 13:22:04
Czy ktoś jeszcze ma @ z Rexony?
0 0

rufus

#7295136 Napisano: 08.09.2025 13:22:51
zaczytana-pola napisał(a):

No wlasniee.. cos cichutko.
0 0

Nuna1210

#7295137 Napisano: 08.09.2025 13:25:46
rufus napisał(a):

No wlasniee.. cos cichutko.

Może coś się popsuło? Ja dostałam najpierw maila, który wyglądał, jakby obrazek się nie wygenerował, później przyszedł naprawiony mail, odesłałam formularz i już nawet dostałam weryfikację i kod 😅 a tu na forum oprócz mnie cicho przy tylu nagrodach...
1 rare85 0

Akwarium

#7295138 Napisano: 08.09.2025 13:26:24

Ja mam, ale tylko koszulkę. O 12:14 był.

0 0

nanajka81

#7295140 Napisano: 08.09.2025 13:27:33
1 bon i 1koszulka??? Na tyle nagród? Serio?

zezowaty_kot

#7295144 Napisano: 08.09.2025 13:32:46
Przy 20 nagrodach w NAV wpisów na forum jest przynajmniej kilka. Tu nagród 250. Niemożliwe żeby wpisów nie było. Dobra, kto chętny do nich zadzwonić i powiedzieć "plosem paniom a maile mogą wyjść na dwól?" emotka

atyde25

#7295158 Napisano: 08.09.2025 13:49:20
Nie wiem gdzie to wpisać dałam ciała w sobotę w Hebe. Odbierając nagrody z Quizu trzeba do pań podejść jak brak na półce bo mają w magazynie. I o ile żel AA był na półce do ten olejek ryżowy Yasumi mi pani z magazynku przyniosła.
Nie poznam zapachu Seksu i Biznesu no trudno bo ten żel do mycia straciłam kupon do soboty był.
Ale porada da innych pytać od razu konsultantek o te produkty do odbioru na kupony. I pani tłumaczyła ,że jak nagrody nie będzie na stanie, one to zgłoszą i nagroda przyjdzie do chaty kurierem.
0 0

zaczytana-pola

#7295163 Napisano: 08.09.2025 13:52:15
zezowaty_kot napisał(a):

Przy 20 nagrodach w NAV wpisów na forum jest przynajmniej kilka. Tu nagród 250. Niemożliwe żeby wpisów nie było. Dobra, kto chętny do nich zadzwonić i powiedzieć "plosem paniom a maile mogą wyjść na dwól?" emotka

Ewidentnie - coś się pepsuło.

olunka

#7295165 Napisano: 08.09.2025 13:54:43

zezowaty_kot napisał(a):

a może Case zapytac? dobrze kojarzę, że to z NAV człowiek?
0 0

zezowaty_kot

#7295166 Napisano: 08.09.2025 13:55:26
olunka napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

a może Case zapytac? dobrze kojarzę, że to z NAV człowiek?

Napisałam do niego wiadomość, ale nie logował się tu od dawna
0 0

rufus

#7295168 Napisano: 08.09.2025 14:01:59
Zadzwonilem do NAV, nie wszyscy sa poinformowani. Jeszcze pojda maile emotka

nanajka81

#7295169 Napisano: 08.09.2025 14:03:11

zezowaty_kot napisał(a):

coś w ostatnim czasie w wielu konkursach "psuje" się informowanie o wygranych - do mojej kolekcji konkursów "rozwiązanych ale zwycięzców prawie brak": Palmolive, Elmex, Skyn na ten moment dołącza i Rexona...
0 0

rudzixon

#7295170 Napisano: 08.09.2025 14:03:12
rufus napisał(a):

Zadzwonilem do NAV, nie wszyscy sa poinformowani. Jeszcze pojda maile emotka

Tak cos czułam.
 Ja nie mam jeszcze emotka

InkaR

#7295180 Napisano: 08.09.2025 14:22:03
czy ktoś czeka na zgrzewki monsterów z dino?
0 0

aerdna

#7295199 Napisano: 08.09.2025 14:57:52
InkaR napisał(a):

czy ktoś czeka na zgrzewki monsterów z dino?

Ja czekam z rezerwy. Z tym, że po tej rezerwie była kolejna rezerwa, więc nie wiem, czy to nie na moją zgrzewkę... Bo po wpisaniu danych formularz nadal przepuszczał. Jakby się dane nie zapisały emotka
0 0

rufus

#7295228 Napisano: 08.09.2025 15:52:10

anialistopad

#7295234 Napisano: 08.09.2025 16:04:28
Co fortis nadal fedexem dzis ?
0 0