Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

asiaaa85

#7339203 Napisano: 02.03.2026 17:52:31
mellowfruit napisał(a):

ktosiek1 napisał(a):

monisss napisał(a):

asiaaa85 napisał(a):

InkaR napisał(a):

asiaaa85 napisał(a):

Lavazza -do osób , które wysyłały zgłoszenie przez weekend ,dostaliście potwierdzenie na emaila ??

ja nie , pytacie w agencji czy doszło?

Ja poczekam do 19:00 i będę wysyłać przez email

ja też nie dostałam potw...

Ja też nie

Ja w piątek pytałam ich mailowo czy mają moje zgłoszenie sprzed tygodnia, bo nie dostałam zwrotki. Odpisali, że mają, podali też godzinę zgłoszenia, wszystko się zgadza emotka

Ok dziękuję za informacje w takim razie nie będę nic pisać emotka
0 0

vixen

#7339206 Napisano: 02.03.2026 18:01:06
Poratuje ktoś pytaniem z Żubra na ten tydzień?  (Lewiatan, DC, Groszek)
0 0

Bushido_75

#7339212 Napisano: 02.03.2026 18:19:00
vixen napisał(a):

Poratuje ktoś pytaniem z Żubra na ten tydzień?  (Lewiatan, DC, Groszek)Gdzie wyruszysz,mając w kieszeni siano od Żubra.?

1 vixen 0

vixen

#7339213 Napisano: 02.03.2026 18:27:07
Bushido_75 napisał(a):

vixen napisał(a):

Poratuje ktoś pytaniem z Żubra na ten tydzień?  (Lewiatan, DC, Groszek)Gdzie wyruszysz,mając w kieszeni siano od Żubra.?

Dziękuję  emotka

xjustx

#7339223 Napisano: 02.03.2026 18:54:38
Routines puściło w stoiskach jakieś marne oświadczenie. No czekamy co dalej.
Jesli to czytacie i sie nie postaracie aby szybciutko wydać wszystkie brakujące nagrody, to będzie ładne pisemko do UOKiKu, może nawet grupowe emotka
2 endrjuen, joan 0

as32572

#7339224 Napisano: 02.03.2026 19:03:20
xjustx napisał(a):

Jesli to czytacie i sie nie postaracie aby szybciutko wydać wszystkie brakujące nagrody, to będzie ładne pisemko do UOKiKu, może nawet grupowe emotka

No raczej z tego oświadczenia wynika że ich decyzja jest ostateczna,bo te zgłoszenia nie były kreatywne.
Nie brałam udziału,ale teraz już rozumiem też te wcześniejsze wpisy że konkursy z Rossmana to ściema,przynajmniej tu widać to czarno na białym.
I też fakt, że czasami publikują odpowiedzi od mugoli, z błędami aż oczy bolą i takie coś mogło się nie spodobać, to jednak brnięcie w zawarte, że tylko 150 osób umiało sklecić sensowną odpowiedz jest zadziwiające.
Niby człowieka już nie powinno nic zdziwić a jednak...

martucha-jk

#7339226 Napisano: 02.03.2026 19:10:48
as32572 napisał(a):

xjustx napisał(a):

No raczej z tego oświadczenia wynika że ich decyzja jest ostateczna,bo te zgłoszenia nie były kreatywne.
Nie brałam udziału,ale teraz już rozumiem też te wcześniejsze wpisy że konkursy z Rossmana to ściema,przynajmniej tu widać to czarno na białym.
I też fakt, że czasami publikują odpowiedzi od mugoli, z błędami aż oczy bolą i takie coś mogło się nie spodobać, to jednak brnięcie w zawarte, że tylko 150 osób umiało sklecić sensowną odpowiedz jest zadziwiające.

To też świadczy co ta marka myśli o swoich klientach. 90% to debile niestety wg nich. Brawo dla nich za PR.

AgnieszkaNie

#7339227 Napisano: 02.03.2026 19:11:02
Napiszecie coś więcej o t-mobile? Wyszło info, że są wyniki ale nikt nie pisał, że coś wygrał.
0 0

sergrazyna

#7339229 Napisano: 02.03.2026 19:13:25
AgnieszkaNie napisał(a):

Napiszecie coś więcej o t-mobile? Wyszło info, że są wyniki ale nikt nie pisał, że coś wygrał.

Oni dzwonią, to może trwać nawet do 2 tygodni. Nie podają rodzaju nagrody przy dzwonieniu
0 0

Justa-zosia

#7339232 Napisano: 02.03.2026 19:18:32
xjustx napisał(a):

as32572 napisał(a):

xjustx napisał(a):

Ja bym we wszystko uwierzyła, gdyby moje 2 na 4 zgloszenia nie wygraly, a raczej poziom podobny emotka
0 0

martucha-jk

#7339234 Napisano: 02.03.2026 19:24:15
Justa-zosia napisał(a):

xjustx napisał(a):

as32572 napisał(a):

xjustx napisał(a):

Ja bym we wszystko uwierzyła, gdyby moje 2 na 4 zgloszenia nie wygraly, a raczej poziom podobny emotka

Ti nie chodzi o to czy ktos wygrał czy nie. Chodzi o ok. 1000 nagród nieprzynanych bo ich klienci nie zasłużyli....

AgnieszkaNie

#7339235 Napisano: 02.03.2026 19:26:32
sergrazyna napisał(a):

AgnieszkaNie napisał(a):

Oni dzwonią, to może trwać nawet do 2 tygodni. Nie podają rodzaju nagrody przy dzwonieniu

Dzięki za info, liczę, że i do mnie zadzwonią emotka .

0 0

ananaska

#7339236 Napisano: 02.03.2026 19:27:04
martucha-jk napisał(a):

Justa-zosia napisał(a):

xjustx napisał(a):

as32572 napisał(a):

xjustx napisał(a):

Ti nie chodzi o to czy ktos wygrał czy nie. Chodzi o ok. 1000 nagród nieprzynanych bo ich klienci nie zasłużyli....

Podobna sytuacja była z Coolpack'iem. Było 330 nagród, a przyznali 21 emotka

anialistopad

#7339238 Napisano: 02.03.2026 19:36:53
Gdzie te oswiadczenie napisali ?
0 0

plaziks

#7339240 Napisano: 02.03.2026 19:38:44
anialistopad napisał(a):

Gdzie te oswiadczenie napisali ?

Na ich instagramie.

Ja będę składać reklamację, bo twierdzą, że zgłoszenia, które spełniły minimalne wymagania formalne i kreatywne zostały nagrodzone. To dziwne, że nagrodzili moje 1/2 zgłoszenia, a raczej jakość odpowiedzi była podobna.
1 nanajka81 0

plaziks

#7339242 Napisano: 02.03.2026 19:40:43
0 1 8igora9

mczarna

#7339247 Napisano: 02.03.2026 19:44:25
Pamiętacie Kartoniarę ? Czy jeszcze bierze udział w konkursach?
0 0

martucha-jk

#7339248 Napisano: 02.03.2026 19:46:51
plaziks napisał(a):

czyi potwierdzili że uznają 90% swoich klientów za nieogarniających
1 nanajka81 0

plaziks

#7339252 Napisano: 02.03.2026 19:50:52
Ja z pomocą czata napisałam do nich ostrą reklamację, ciekawe co odpiszą
1 nanajka81 0

notta

#7339253 Napisano: 02.03.2026 19:52:51
hej.. routines.. jedziemy z tematem?

Klauzule abuzywne w regulaminie​W regulaminach tego typu organizatorzy często przemycają zapisy, które są wpisane do rejestru klauzul niedozwolonych UOKiK lub naruszają dobre obyczaje:​Prawo do zakończenia konkursu bez przyznania nagród: Zapisy typu: „Organizator zastrzega sobie prawo do niewyłonienia zwycięzców w przypadku niskiego poziomu prac” są uznawane za bardzo kontrowersyjne. Jeśli 1000 osób spełniło warunki formalne (zakup, paragon, odpowiedź), to organizator ma obowiązek wybrać „najlepsze z nadesłanych”, a nie oceniać je w próżni.​Ostateczność decyzji jury: Klauzula mówiąca, że „decyzja jury jest ostateczna i nie podlega zaskarżeniu” nie może pozbawiać Cię prawa do drogi sądowej ani prawa do złożenia reklamacji. Jeśli regulamin wyłącza możliwość reklamacji w tym zakresie, jest to zapis abuzywny.​Dowolność interpretacji regulaminu: Zapisy dające organizatorowi wyłączne prawo do „wiążącej interpretacji regulaminu” również znajdują się na czarnej liście UOKiK.

Co z tym zrobic?
​KROK 1: Oficjalna reklamacja​Napisz formalną reklamację do organizatora (dane w regulaminie, zazwyczaj spółka Alkmie lub podmiot obsługujący).​Wskaż, że Twoja praca spełniła wszystkie wymogi merytoryczne i formalne.​Podnieś zarzut, że brak wyłonienia laureatów na dużą liczbę obiecanych miejsc przy dużej liczbie zgłoszeń narusza zasady współżycia społecznego i stanowi przyrzeczenie publiczne, z którego organizator się nie wywiązał.​Zażądaj udostępnienia kryteriów ocen, które zdecydowały o odrzuceniu Twojej pracy.​KROK 2: Zgłoszenie do UOKiK​To najważniejszy krok. Możesz złożyć zawiadomienie o podejrzeniu stosowania praktyk naruszających zbiorowe interesy konsumentów.​UOKiK może nałożyć na firmę ogromną karę (do 10% obrotu), jeśli uzna, że konkurs był „wydmuszką” mającą na celu jedynie podbicie sprzedaży w drogeriach (np. Rossmann).​Możesz to zrobić online przez formularz na stronie uokik.gov.pl.