Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

simsonowa

#7338588 Napisano: dzisiaj o 18:35:59
kumulacja napisał(a):

anialistopad napisał(a):

xjustx napisał(a):

Jaja sobie z nas robią. 

Podsyłam draft reklamacji, żeby dostali tego jak najwięcej:

Szanowni Państwo,
niniejszym składam reklamację dotyczącą sposobu przeprowadzenia „Zimowego Konkursu Routines” oraz niewydania nagród w liczbie określonej w regulaminie.
Zgodnie z regulaminem konkursu Organizator zobowiązał się do przyznania:

• 3 nagród I stopnia,
  • 100 nagród II stopnia,
  • 100 nagród III stopnia,
  • 1000 nagród IV stopnia.
Łącznie regulamin przewidywał przyznanie 1203 nagród.
Z opublikowanej listy laureatów wynika jednak, że przyznano:
  • 3 nagrody I stopnia,
  • 50 nagród II stopnia,
  • 0 nagród III stopnia,
  • 100 nagród IV stopnia.
Oznacza to, że nie przyznano łącznie 1050 nagród przewidzianych w regulaminie.
Regulamin posługuje się jednoznacznym sformułowaniem „Organizator przyzna” określoną liczbę nagród. Nie zawiera on wyraźnego postanowienia dopuszczającego zmniejszenie liczby nagród poniżej wskazanej puli. Zapis dotyczący prawa do zakończenia konkursu bez wyłonienia laureatów nie może być interpretowany jako podstawa do przyznania jedynie części przewidzianych nagród po dokonaniu wyboru zwycięzców.
Decyzję o zakupie produktów podjęłam m.in. w oparciu o komunikowaną liczbę nagród, która istotnie wpływała na ocenę realnych szans wygranej. W obecnej sytuacji czuję się wprowadzona w błąd jako konsumentka.
W związku z powyższym wnoszę o:
  1. Przedstawienie szczegółowej podstawy prawnej ograniczenia liczby przyznanych nagród w stosunku do zapisów regulaminu.
  2. Wyjaśnienie, w jaki sposób działanie to pozostaje zgodne z treścią regulaminu.
  3. Informację, czy Organizator zamierza przyznać brakującą pulę nagród zgodnie z pierwotnym zobowiązaniem.
Proszę o udzielenie pisemnej odpowiedzi w terminie 14 dni od dnia otrzymania niniejszej reklamacji.
W przypadku braku satysfakcjonującego wyjaśnienia zastrzegam sobie możliwość skierowania sprawy do właściwego rzecznika konsumentów oraz do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów w związku z podejrzeniem naruszenia zbiorowych interesów konsumentów.
Z poważaniem,

Pozwolilam sobie skopiowac i im to wyslac . Siedzialam i pisalam jjz reklamacje ,ale jak Twoja juz gotowa to im wyslalam

Też wysłałam na dwa adresy:
hello@routines.pl
konkurs@routines.pl

Musimy pamiętać, że jest jeszcze Kodeks Cywilny art 921 
Organizator w regulaminie przyrzeka publicznie nagrody i ich ilość.  
Więc wszystkie powinny do Nas trafić. 
(Tutaj była lista laureatów, aż strach myśleć gdy ich brak).

Agnes

#7338590 Napisano: dzisiaj o 18:46:42
To może trzeba dopisać i tym artykule
0 0

FBmagdalena17

#7338601 Napisano: dzisiaj o 19:06:50
malmika napisał(a):

Czy wszystkie osoby, które wygrały w Dilmah dostały już herbaty albo mają maila z informacją o przygotowaniu przesyłki? Bo u mnie cisza

Wczoraj herbaty przyjechały, było powiadomienie na mailu o wysyłce.
0 0

sania30

#7338603 Napisano: dzisiaj o 19:11:04
FBmagdalena17 napisał(a):

malmika napisał(a):

Czy wszystkie osoby, które wygrały w Dilmah dostały już herbaty albo mają maila z informacją o przygotowaniu przesyłki? Bo u mnie cisza

Wczoraj herbaty przyjechały, było powiadomienie na mailu o wysyłce.

Ja dostalam wczoraj, miałam powiadomienie o wysyłce. Moja paczka zmaltretowana, oklejona taśmą gls. Wysłałam zdjęcia do organizatora, ale na razie cisza
0 0

ktosiek1

#7338604 Napisano: dzisiaj o 19:15:03
Macie zwrotki z Lavazzy? Na Interię nie przyszła, choć potwierdzenie na stronie było
0 0

aleksiak

#7338605 Napisano: dzisiaj o 19:17:34
I ode mnie poleciała reklamacja do Routines, trzeba im zapchać skrzynkę. To nie był darmowy konkurs, zainwestowaliśmy swoje pieniądze. A oni nas oszukali.
1 nanajka81 0

makra

#7338609 Napisano: dzisiaj o 19:27:36
Mam listka do posta z konkursem na ich FB. Nie wiem czy mogę tu go podać ?
0 0

luko922

#7338613 Napisano: dzisiaj o 19:36:26
Też wysłałem na te dwa adresy co powyżej, mimo, że nie brałem udziału emotka

makra

#7338618 Napisano: dzisiaj o 19:57:40
Ja też. Wg regulaminu moga nie przyznać nagród ale żeby aż tyle ?
1 nanajka81 0

nanajka81

#7338619 Napisano: dzisiaj o 19:57:49
luko922 napisał(a):

Też wysłałem na te dwa adresy co powyżej, mimo, że nie brałem udziału emotka

A ja wygrałam klapki ale też nie zgadzam się z tym co odwalili. Jak będę miała jutro czas to też ich zaspamuje.
0 0

sylzab2294

#7338620 Napisano: dzisiaj o 19:57:52
MDL napisał(a):

rudzixon napisał(a):

MDL napisał(a):

sylzab2294 napisał(a):

MDL napisał(a):

sylzab2294 napisał(a):

MDL napisał(a):

Wedel poinformował o jednej godzinie?

a ja mam pytanie, czy mieliście potwierdzenie na mailu zgłoszenia do konkursu?

Właśnie weszłam na maila, mam tylko jedno na 3 zgłoszenia 🙄

ciekawe czy w ogóle te nasze zgłoszenia doszły do nich...

Tak, teraz nie wiem, czy zgłoszenia były za słabe, czy nie doszły do nich 🙄😬 eh...kolejnym razem sprawdzę po każdym wysłaniu

Moje potwierdzenia wylądowały w spamie

Dziękuję, SPAM sprawdzony, niestety, mam tylko jedno w głównym folderze, następnym razem ich sprawdzę🧐

właśnie odczytałam maila z informacją, że moje zgłoszenie nie doszło w ogóle do nich... Czyli pewnie wszystkie te, na które nie było zwrotki, nie dotarły do organizatora... Super! MDL czy to jedno, na które masz potwierdzenie wygrało Ci ?
0 0