WC - rozmowy o wszystkim

mczarna

#6526020 Napisano: 05.09.2018 21:53:10
bruce napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

serce mi pęka jak mój maluch płacze gdy idzie do przedszkola...

emotka Mam to samo, do tego: zmiana całej grupy, zmiana wychowawcy, zmiana miejsc w szatni. emotka No helloł!, czego oni wymagają od tych maluszków?! emotka emotka Kosztuje mnie to codziennie sporo sztucznego grania, szczerzenia facjaty, banana od ucha do ucha, a i tak nadal mam nieodparte wrażenie krzywdzenia dziecka.  emotka emotka

Zmiana sali,czy miejsc w szatni to taki "awans" emotka  Ale u Was zmieniają też wychowawców? Nie ma tych samych przez cały czas?
Jak wspomnę pierwszy miesiąc w przedszkolu to mi słabo, dzień w dzień ryk , ale trwało równo miesiąc i potem to były pretensje,że dziadek za wcześnie przyszedł,bo była taka zajęta. Teraz my zaczynamy z pierwszą klasą i jest inaczej ( wstać się nie chce,ale w szkole się podoba).

monia24

#6526038 Napisano: 05.09.2018 23:04:41
Mamusie kochane dacie radę emotka A za kilka lat będziecie się śmiały z tego z Waszymi dziećmi emotka  

Claudia77

#6526060 Napisano: 06.09.2018 06:42:08
monia24 napisał(a):

Mamusie kochane dacie radę  emotka A za kilka lat będziecie się śmiały z tego z Waszymi dziećmi emotka  

ja wiem, że damy, tylko u mnie jest wszystko na siłę, ubrać się rano nie chce, od rana płacz, w aucie wbija się w fotelik, że go nie mogę wyjąć, masakra normalnie, i co mam się z nim siłować???emotka
0 0

nataszka

#6526068 Napisano: 06.09.2018 07:24:34
monia24 napisał(a):

Mamusie kochane dacie radę  emotka A za kilka lat będziecie się śmiały z tego z Waszymi dziećmi emotka  

Mam córkę już na studiach,ale jak dziś pamiętam płacz (pierwsze kroki obie córki stawiały jako 1,5 roczne w grupie żłobkowej) "....mamusiu w przedszkolu jest fajnie,ale zabierz mnie stąd koniecznie do babci chociażemotka "
1 joasiunia 0

monia24

#6526100 Napisano: 06.09.2018 09:39:01
Claudia77 napisał(a):

monia24 napisał(a):

ja wiem, że damy, tylko u mnie jest wszystko na siłę, ubrać się rano nie chce, od rana płacz, w aucie wbija się w fotelik, że go nie mogę wyjąć, masakra normalnie, i co mam się z nim siłować??? emotka

emotka  Po kilku dniach powinno minąć, jak zobaczy że pomimo płaczu i tak musi zostać. Jeszcze będzie się tam fajnie bawił, nie raz usłyszysz, że za wcześnie przyszłaś emotka
1 Claudia77 0

Urbanek

#6526273 Napisano: 06.09.2018 17:02:32
mam problem, mianowicie, wystawiłem wygrany przedmiot i kupiec chce abym wysyłał mu za pobraniem bo nie chce zrobić przelewu bo ma niemieckie konto itd. czy się boi po prostu nie wiem. I pytanie moje jest takie, czy ja mam się czegoś obawiać przy wysyłce za pobraniem bo troche to dziwne. I czy lepiej jak już wysłać pocztą czy kurierem.
0 0

halliday

#6526276 Napisano: 06.09.2018 17:11:08
Urbanek napisał(a):

mam problem, mianowicie, wystawiłem wygrany przedmiot i kupiec chce abym wysyłał mu za pobraniem bo nie chce zrobić przelewu bo ma niemieckie konto itd. czy się boi po prostu nie wiem. I pytanie moje jest takie, czy ja mam się czegoś obawiać przy wysyłce za pobraniem bo troche to dziwne. I czy lepiej jak już wysłać pocztą czy kurierem.

chyba lepiej pocztą, bo paczka będzie czekała na odbiór 14dni, a kurier robi dwie próby jak nie odbierze pewnie będzie musiał jechać do sortowni, których jest nało.

A ty możesz się obawiać dwukrotnych kosztów wysyłki jak nieodbierze.
0 0

gramtatatam

#6526279 Napisano: 06.09.2018 17:26:51
halliday napisał(a):

Urbanek napisał(a):

chyba lepiej pocztą, bo paczka będzie czekała na odbiór 14dni, a kurier robi dwie próby jak nie odbierze pewnie będzie musiał jechać do sortowni, których jest nało.

Jeśli wyślesz pocztą za pobraniem i kupujący nie odbierze paczki, to też zapłacisz podwójnie za przesyłkę, która do Ciebie wróci.
1 monkakk 0

monkakk

#6526280 Napisano: 06.09.2018 17:32:16
gramtatatam napisał(a):

halliday napisał(a):

Urbanek napisał(a):

Jeśli wyślesz pocztą za pobraniem i kupujący nie odbierze paczki, to też zapłacisz podwójnie za przesyłkę, która do Ciebie wróci.

Dla zabezpieczenia pobierz przed wysyłką 2-krotność pobrania, jak odbierze i będzie wszystko ok to zwrócisz mu za tą jedną wysyłkę pieniądze. A jak nie odbierze masz pokrycie na koszty, w obie strony. 
0 0

joan

#6526282 Napisano: 06.09.2018 17:40:11
Urbanek napisał(a):

A dopuszczałeś taką możliwość wysyłki? Bo jeśli tak, to już za późno na pytania. A jeśli nie, to powiedz mu, żeby Ci posłał pieniądze np. przelewem pocztowym. Dopóki nie będziesz mieć pieniędzy na koncie, nic nie wysyłaj. Potem najlepiej pocztą z opcją sprawdzenia zawartości przy odbiorze (opłata zaledwie kilka zł, możesz nawet sam ją pokryć), żeby się kupujący nie wykręcał, że w Twojej przesyłce kurierskiej ziemniaki były, a nie zakupiony towar.
0 0

Monika11

#6526283 Napisano: 06.09.2018 17:43:17
Urbanek napisał(a):

Ja bym się obawiała ..  mam nauczkę - nigdy już za pobraniem , a tym bardziej jeszcze to niemieckie konto ..... śmierdzi tu coś na odległość
0 0

Urbanek

#6526301 Napisano: 06.09.2018 18:53:40
Monika11 napisał(a):

Urbanek napisał(a):

Ja bym się obawiała ..  mam nauczkę - nigdy już za pobraniem , a tym bardziej jeszcze to niemieckie konto ..... śmierdzi tu coś na odległość

Dla mnie też to ogólnie jest trochę dziwne bo się upiera przy pobraniu. Jak dzwoniłem drugi raz z propozycją przelewu to mówił że obie strony się boją itd. więc nie wiem czy się obawia przelania 1500 zł czy coś kombinuje. A co do formy przesyłki/odbioru nic nie pisałem bo to ogłoszenie na olx. Czyli z tego co mówicie stratny mogę być jedynie koszty podwójnej wysyłki? Przepaść paczka nie ma szans? Przepraszam za te pytania ale nigdy tak nie wysyłałem.
0 0

Niebieska_Laguna

#6526302 Napisano: 06.09.2018 19:08:08
Urbanek napisał(a):

Monika11 napisał(a):

Urbanek napisał(a):

Dla mnie też to ogólnie jest trochę dziwne bo się upiera przy pobraniu. Jak dzwoniłem drugi raz z propozycją przelewu to mówił że obie strony się boją itd. więc nie wiem czy się obawia przelania 1500 zł czy coś kombinuje. A co do formy przesyłki/odbioru nic nie pisałem bo to ogłoszenie na olx. Czyli z tego co mówicie stratny mogę być jedynie koszty podwójnej wysyłki? Przepaść paczka nie ma szans? Przepraszam za te pytania ale nigdy tak nie wysyłałem.

A wysyłka na teren Polski? Paczka nie przepadnie, bo kurier nie wyda przesyłki bez zapłaty. ja często wysyłam za pobraniem, tylko raz mi się zdarzyło, że ktoś nie odebrał paczki i podał jakiś fałszywy adres. Teraz zawsze przed wysyłką sprawdzam sobie na mapach google, czy taki adres istnieje i co się tam znajduje (czy na pewno budynek mieszkalny). Wiem, że są oszuści z zagranicy, którzy wysyłają fałszywe potwierdzenia wpłaty z zagranicznych banków. Ale jeśli wyślesz za pobraniem sprawdzonym kurierem (DPD, DHL, itp...) to na pewno nikt jej nie wyda bez otrzymania wyznaczonej kwoty.
0 0

halliday

#6526305 Napisano: 06.09.2018 19:15:01
Urbanek napisał(a):

Monika11 napisał(a):

Urbanek napisał(a):

Paczka nie przepadnie jak odbierzesz ją jak do ciebie wróci, jedynie kurier mógłby podmienić środek paczki jakby współpracował z kupującym. Więć jak będzie chciał konkretną firmą kurierską abyś wysłał to nie wysyłaj.
0 0

joan

#6526333 Napisano: 06.09.2018 20:48:08
Urbanek napisał(a):

Przecież na Olx również można w opisie przedmiotu zaznaczyć, jakie opcje wysyłki/odbioru są dopuszczalne emotka

Bez przelewu dwukrotności opłaty za przesyłkę nie ma co wysyłać; chyba, że Ci to nie przeszkadza. I pamiętaj, żeby przesyłkę odpowiednio ubezpieczyć, opisać itp.
0 0

Urbanek

#6526356 Napisano: 06.09.2018 21:54:53
Dzięki wszystkim za pomoc
1 madllen 0

hehatka31

#6526460 Napisano: 07.09.2018 11:46:56
Czy jest tutaj na forum jakaś Pani przedszkolanka? We wtorek mam próbne zajęcia (30 min.) z grupą dzieci 3,4,5- letnich. Macie jakieś pomysły? Od tego zależy czy dostanę pracę emotka
0 0

79magda

#6526464 Napisano: 07.09.2018 11:50:04
hehatka31 napisał(a):

Czy jest tutaj na forum jakaś Pani przedszkolanka? We wtorek mam próbne zajęcia (30 min.) z grupą dzieci 3,4,5- letnich. Macie jakieś pomysły? Od tego zależy czy dostanę pracę  emotka

Może ja się nie znam, ale skoro na tym etapie (próbnych zajęć) już nie masz pomysłów, to chyba nie praca dla Ciebie...
1 venix 0

Niebieska_Laguna

#6526466 Napisano: 07.09.2018 11:51:20
joan napisał(a):

Urbanek napisał(a):

Przecież na Olx również można w opisie przedmiotu zaznaczyć, jakie opcje wysyłki/odbioru są dopuszczalne emotka

Można, można, ale ludzie i tak swoje emotka  To jest inny świat, tego nie ogarniesz. Ja zawsze wpisuję, że odbiór osobisty nie wchodzi w grę, bo nie chcę nikogo obcego w domu przyjmować. Tym bardziej jak ma przyjść po wartościową rzecz. Ską mam wiedzieć, czy to nie będzie złodziej, który psiknie mi czymś w oczy i ucieknie z telefonem za 3 tysiące. A i tak dostaję pytania, czy można osobiście przyjść i odebrać, a nawet chcą przychodzić i oglądać. Jak zwracam uwagę na opis, to wielkie oburzenie, że oni z okolic i po co kurier emotka
0 0

Gość: buziolek

#6526467 Napisano: 07.09.2018 11:52:17
hehatka31 napisał(a):

Czy jest tutaj na forum jakaś Pani przedszkolanka? We wtorek mam próbne zajęcia (30 min.) z grupą dzieci 3,4,5- letnich. Macie jakieś pomysły? Od tego zależy czy dostanę pracę  emotka

Najważniejsze żeby byc uśmiechniętą, miłym, ciepłym głosem do dzieci mówić emotka  
1 hehatka31 0