WC - rozmowy o wszystkim

joan

#6528433 Napisano: 14.09.2018 15:15:12
Czy w Lidlu można kupić mleko 0,5 L? Producent dowolny emotka
0 0

agakaz2

#6528477 Napisano: 14.09.2018 16:48:06
cb656 napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

ziolko napisał(a):

CASTING DO SERIALU "POLICJANCI I POLICJANTKI" Kto ogląda ten serial i chce zagrać w filmie?

gram bez castingu  emotka

No proszę, to się nazywa wyrobić sobie pozycję w światku filmowym występem w "Trudnych Sprawach" emotka Już do kolejnych produkcji biorą z listy od reżysera emotka

zazdrościsz? Ja mam wiele znajomości  emotka
0 0

karkocka

#6528478 Napisano: 14.09.2018 16:56:58
alamak napisał(a):

Czy ktoś może wie do kiedy są ważne bony do Netto z konkursu owocowego? Na bonie nie widzę żadnej daty...

bony do Netto ważne są przez pół roku
0 0

mczarna

#6528587 Napisano: 14.09.2018 21:47:34
Kochani,ostatnie godziny,wspierajcie-https://www.siepomaga.pl/zycie-wiktorii

donia7

#6528601 Napisano: 14.09.2018 22:52:24
mczarna napisał(a):

sms wysłany, ale widzę, że już jest 100% emotka
1 mczarna 0

mczarna

#6528602 Napisano: 14.09.2018 22:57:08
donia7 napisał(a):

mczarna napisał(a):

sms wysłany, ale widzę, że już jest 100% emotka

Pięknie!Moja córa jutro sie ucieszy,bo też akcję wspierała całym swym sercem!
1 donia7 0

zdolnabestia

#6528829 Napisano: 16.09.2018 13:34:48
"Co na temat waszego trybu życia powiedziałyby wasze bakterie jelitowe, gdyby mogły przemówić?"

Pytania konkursowe czasem powalają... emotka
0 0

delvitto

#6530325 Napisano: 20.09.2018 17:22:40
chcę Wam podpowiedzieć o pewnej fajnej aplikacji na smartfona, która ułatwia życie konkursowiczom i nie tylko. Aplikacja jest za darmo, nazywa się Office Lens, i jest podręcznym skanerem. Fajne jest to, że trzyma się telefon pod jakimś kątem, a i tak skan wyjdzie prosto emotka  Jest znacznie czytelniejszy od zwykłej fotki. Ja nigdy nie mogłam się przybrać do nauki obsługi właściwego skanera, wolałam prosić kogoś by mi zrobił, ale było tyle zachodu, bo urządzenie trzeba było wyjąć z półki, podłączyć, odczekać, a po wszystkim znów przekładać na miejsce. Od pewnego czasu używam tę apkę i bardzo sobie chwalę emotka  myk! i już mam:)
2 marla, faworek 0

edzia21

#6530328 Napisano: 20.09.2018 17:37:49
delvitto napisał(a):

chcę Wam podpowiedzieć o pewnej fajnej aplikacji na smartfona, która ułatwia życie konkursowiczom i nie tylko. Aplikacja jest za darmo, nazywa się Office Lens, i jest podręcznym skanerem. Fajne jest to, że trzyma się telefon pod jakimś kątem, a i tak skan wyjdzie prosto emotka  Jest znacznie czytelniejszy od zwykłej fotki. Ja nigdy nie mogłam się przybrać do nauki obsługi właściwego skanera, wolałam prosić kogoś by mi zrobił, ale było tyle zachodu, bo urządzenie trzeba było wyjąć z półki, podłączyć, odczekać, a po wszystkim znów przekładać na miejsce. Od pewnego czasu używam tę apkę i bardzo sobie chwalę emotka  myk! i już mam:)

pobrane, dziękuje za info emotka
0 0

androm

#6530415 Napisano: 20.09.2018 22:55:56
Słuchajcie, CB poleciał na Księżyc. Trochę go nie będzieemotka Wiem, że będziecie tęsknićemotka , ronić łzyemotka , bić głową w muremotka . Nie wiadomo czy forum w ogóle to przetrwa emotka . Ale bądźcie dobrej myśli. Poleci jeszcze na Marsa, potem może wróci emotka
1 @gnieszk@ 0

iwona0103

#6530417 Napisano: 20.09.2018 22:59:59
cb656 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

delvitto napisał(a):

chcę Wam podpowiedzieć o pewnej fajnej aplikacji na smartfona, która ułatwia życie konkursowiczom i nie tylko. Aplikacja jest za darmo, nazywa się Office Lens, i jest podręcznym skanerem.

pobrane, dziękuje za info  emotka

Polecam poczytanie opinii użytkowników - bo jak widzę hasło "Microsoft", to już mam szczękościsk. Niby fajna apka, ale zawsze jest ten element NARZUCANIA pewnych rozwiązań, współpracy tylko z innymi aplikacjami Microsoftu i tak dalej. Żeby później nie było lamentów.

Office Lens świetnie integruje się z innymi usługami Microsoftu… ale z resztą świata już niekoniecznie. Dlatego tym, którzy nie używają na co dzień OneDrive, OneNote ani pakietu Office, polecamy trzy alternatywy...

Ja używam TinyScanner i też polecam emotka
0 0

zdolnabestia

#6530819 Napisano: 22.09.2018 13:59:35
Siedzę własnie nad kartką z okazji ślubu znajomych i nie mam pomysłu na krótkie życzenia. Te w internetach są infantylne, jakieś rymy częstochowskie, albo zbyt wyniosłe, jak dla dziadków. Macie jakiś ciekawy tekst lub fajną sentencję o miłości?
0 0

dwaburekoty

#6530823 Napisano: 22.09.2018 14:17:38
zdolnabestia napisał(a):

Siedzę własnie nad kartką z okazji ślubu znajomych i nie mam pomysłu na krótkie życzenia. Te w internetach są infantylne, jakieś rymy częstochowskie, albo zbyt wyniosłe, jak dla dziadków. Macie jakiś ciekawy tekst lub fajną sentencję o miłości?

a kim są z zawodu znajomi? ja ze swoimi przyjaciolkami z okazji slubu znajomych (ekonomistow) "przystroilismy" prosta biała zastawe stolowa krotkimi zyczeniami i sentencjami "ekonomicznymi (oczywiscie same wymyslalysmy). nie brakowalo nowego optimum Pareto, sentencji o inflacji, nowych praw ekonomiczno-milosnych, ceteris paribus itp itd. zastawa wyszla super, młodzi sie usmiali, ale wiemy ze z zastawy korzystaja do dzis.
moze fajnie pojsc w tym kierunku?
0 0

zdolnabestia

#6530832 Napisano: 22.09.2018 14:42:46
On jest muzykiem, gra i śpiewa w zespole, mogę pójść w kierunku muzycznym. Tylko trochę czasu już nie mam na głowienie się, myślałam, że skrobnę parę słów na szybko, a tu głowa pusta, a w necie samo badziewie.
0 0

aneczka155-93

#6531014 Napisano: 23.09.2018 17:46:45
Zostałam poproszona o bycie chrzestną kilkumiesięcznego dziecka. Ile zwyczajowo daje się $$$ lub jaki prezent/y? Ogólnie uważam, że wszelkie minimum czy maksimum są do bani, ale że temat na czasie to chętnie się dowiem emotka  
1 joasiunia 0

joasiunia

#6531022 Napisano: 23.09.2018 18:14:44
aneczka155-93 napisał(a):

Zostałam poproszona o bycie chrzestną kilkumiesięcznego dziecka. Ile zwyczajowo daje się $$ lub jaki prezent/y? Ogólnie uważam, że wszelkie minimum czy maksimum są do bani, ale że temat na czasie to chętnie się dowiem emotka  

Co do prezentów - najpopularniejsze i najbardziej "w temacie" - grawerowane złote łańcuszki z bozią emotka Poza tym nasze dzieci od chrzestnych dostawały różne prezenty - od maty edukacyjnej, przez pamiątkową grawerowaną karuzelę pozytywkę, kopertę (500 zł), po biżuterię (...choć zanim córka ją założy, to jeszcze minie tyyyyle czasu) emotka

ziolko

#6531063 Napisano: 23.09.2018 19:58:17

Zostałam poproszona o bycie chrzestną kilkumiesięcznego dziecka. Ile zwyczajowo daje się $ lub jaki prezent/y? Ogólnie uważam, że wszelkie minimum czy maksimum są do bani, ale że temat na czasie to chętnie się dowiem emotka  

Zależy, czy to bliska rodzina, czy nie (może znajomi?), w jakich stosunkach z nimi jesteś, ile chcesz przeznaczyć na prezent/pamiątkę. 
Czy chcesz, zeby to był prezent "tymczasowy", czy faktycznie pamiątka.
Byłam na 2 takich uroczystościach w ostatnich 2 latach i wiem, że ludzie dawali złote łańcuszki z medalikiem plus pudełko pamiątkowe na zdjęcia czy coś innego albo małą złotą sztabkę (jako inwestycję) z odpowiednią dedykacją w karcie.
Sztabki są 1, 2, 5, 10 gramowe, więc sama zobacz, jaką byś chciała dać i ile chcesz na to przeznaczyć.
Dodam, że najlepiej kupować sztabki w Mennicy Polskiej, a nie jakieś sztabki w kantorach z nieznanych Mennic.
Z tej pierwszej ma certyfikat oryginalności.
0 0

cherry_coke

#6531068 Napisano: 23.09.2018 20:27:14

Zostałam poproszona o bycie chrzestną kilkumiesięcznego dziecka. Ile zwyczajowo daje się $$ lub jaki prezent/y? Ogólnie uważam, że wszelkie minimum czy maksimum są do bani, ale że temat na czasie to chętnie się dowiem emotka  

Mój TŻ został w tym roku dwa razy ojcem chrzestnym. Jednemu chrześniakowi kupiliśmy złoty krzyżyk, który będzie mógł ubrać na I komunię św. lub mieć na pamiątkę. Przy drugim chrzcie wiedzieliśmy, że sytuacja finansowa rodziny jest zupełnie inna i zdecydowaliśmy się dać pieniądze, a symboliczny krzyżyk poczeka na inną okazję. Ostatecznie daliśmy biblię dla dzieci z dedykacją i 500 zł. 
0 0

ewikewikk

#6531148 Napisano: 24.09.2018 06:20:35
Mieliście sytuację, gdy maluch nie wiadomo gdzie i kiedy gubi ukochana przytulankę i jest totalny ryk i spazmy? Przytulankę do zasypiania i do tulenia, taką gwarancję bezpieczeństwa? Jest jakieś magiczne wytłumaczenie, które dziecko przyjmie do wiadomości? Zadziałała u was jakaś historyjka, która maluch przyjmie do wiadomości? Przytulanka jest nie do odkupienia...
0 0

pionas

#6531151 Napisano: 24.09.2018 07:47:44
Dzisiaj od rana trwa awaria na home.pl Jeśli jakiś link nie działa to być może przez to...
Staramy się dołożyć wszelkich starań i każdy link przed publikacją jest sprawdzany czy jest aktywny...
2 kreatia, andii 0