WC - rozmowy o wszystkim

pikawka

#6667072 Napisano: 17.12.2019 18:10:11
Jest tu może jakiś pracownik t mobile emotka emotka  myślę, czy przedłużyć umowę na warunkach, które mi proponują emotka
1 brucee 0

1mariusz

#6667479 Napisano: 18.12.2019 21:59:34
ziolko napisał(a):

margobb napisał(a):

ziolko napisał(a):

margobb a co? masz taką teściową, co zajrzy w każdy kąt, do każdego garnka i do lodówki? emotka  

Hmmm może nie tak "bezpośrednio", ale ogolnie spotkania owiane są nutką stresu. emotka  

Zawsze możesz powiedzieć, że byłaś przeziębiona i dlatego nie umyłaś okien emotka  bo wolałaś być zdrowa, żeby wszystko przygotować na przyjazd ukochanej teściowej  emotka emotka

DOOOBRE!!!
Już chyba  wiem skąd  ta  ksywka ,,ziolko"emotka
1 brucee 0

delvitto

#6667591 Napisano: 19.12.2019 12:43:49
posłuchajcie, dawno temu wygrałam taki sportowy zegarek Garmin, wtedy był wart ok 1000 zł, teraz chyba cena ciut spadła. Jakoś nie mogę znaleźć kupca, pomimo niskiej ceny, zeszłam już na ponad 600 zł, a wszystko jest zapakowane fabrycznie. No i w końcu znalazł się ktoś, ale jedyne pytanie, a właściwie stwierdzenie, że jakby kupił, to oczywiście, w ciągu 14 dni może zwrócić. Ja na to, że jeśli zwróci go tak jak dostał, czyli bez używania, to jak najbardziej zwrócę pieniądze, jeśli jednak będzie go testował, używał, i mu się odwidzi, to na pewno nie przyjmę. bo potem już go nie sprzedam za tę cenę, gdyż będzie jako używany. 
Gość mi nie odpisał, ale chcę Was spytać na przyszłość, czy zawsze mam obowiązek przyjąć w ciągu 14 dni sprzedany wcześniej towar, czy mam prawo zastrzec, że zwrotów nie przyjmuję?
0 0

edzia21

#6667594 Napisano: 19.12.2019 12:49:22
delvitto napisał(a):

posłuchajcie, dawno temu wygrałam taki sportowy zegarek Garmin, wtedy był wart ok 1000 zł, teraz chyba cena ciut spadła. Jakoś nie mogę znaleźć kupca, pomimo niskiej ceny, zeszłam już na ponad 600 zł, a wszystko jest zapakowane fabrycznie. No i w końcu znalazł się ktoś, ale jedyne pytanie, a właściwie stwierdzenie, że jakby kupił, to oczywiście, w ciągu 14 dni może zwrócić. Ja na to, że jeśli zwróci go tak jak dostał, czyli bez używania, to jak najbardziej zwrócę pieniądze, jeśli jednak będzie go testował, używał, i mu się odwidzi, to na pewno nie przyjmę. bo potem już go nie sprzedam za tę cenę, gdyż będzie jako używany. 
Gość mi nie odpisał, ale chcę Was spytać na przyszłość, czy zawsze mam obowiązek przyjąć w ciągu 14 dni sprzedany wcześniej towar, czy mam prawo zastrzec, że zwrotów nie przyjmuję?

Niczego nie musisz przyjmowac.

elizam

#6667595 Napisano: 19.12.2019 12:51:04
delvitto napisał(a):

Ja takiej osobie bym nie sprzedała, bo od razu widać że coś kombinuje. Ale prawnie chyba nie ma możliwości zwrotu kupując od osoby prywatnej

pioge7

#6667596 Napisano: 19.12.2019 12:51:24
delvitto napisał(a):

nie masz takiego obowiązku jeśli sprzedajesz jako osoba prywatna. Jeśli sprzedajesz z konta firmowego na allegro lub jako firma coś sprzedasz na odległość, to jak najbardziej masz taki obowiązek bez podawania przyczyny przyjąć zwrot, ale nie używany.
Ale jeśli sprzedajesz jako przysłowiowa Pani Kowalska to tego zwrotu nie masz obowiązku przyjmować.
No chyba, że okaże się, że zegarek np. jest zepsuty i taki do niego dotarł, to wtedy już chyba powinnaś, ale nie wiem do końca jak to jest.

nkba

#6667597 Napisano: 19.12.2019 12:52:00
delvitto napisał(a):

14 dni obowiązuje jeśli sprzedający jest przedsiębiorcą, a kupujący nie. Jeśli sprzedajesz jako osoba fizyczna (bez działalności) to tylko Twoja dobra wola czy przyjmiesz czy nie. emotka

delvitto

#6667602 Napisano: 19.12.2019 13:10:08
bardzo Wam wszystkim dziękuję za odpowiedzi emotka
1 pioge7 0

madziaaaaa1988

#6667860 Napisano: 20.12.2019 11:07:29
cudaczek121 napisał(a):

Wczoraj po raz pierwszy zagrałam w Lotto przez Internet.Zawarłam 1 zakład Lotto na własne liczby i wpadło 24 złote.Niebywałe emotka  Ziółko, dziękuję za pomoc przy rejestracji emotka

wiem ze to nie mijesce na takie pytanie ale widzę ze kilka osób gra i jest na tym forum wiec stad pytanie : klikając juz  po uzupełnieniu zakładu w potwierdz i zapłać  wyskakuje mi komunikat : " włącz sprawdzanie lokalizacji w przeglądarce i spróboj ponownie " - włączyłam i cały czas to samo ... miaŁ KTOŚ PODOBNY PROBLEM  ???
2 ReneK, pmww 0

basiag

#6668049 Napisano: 20.12.2019 19:59:21
zna ktoś sposób na tego kurzołapa misia białego z coli ? za darmo bym go nie chciała, ale moja sąsiadka poluje na niego zawzięcie dla swoich dzieci i ma same wtopy. Oddawałam jej wszystkie kapsle a sama też jest colouzależniona, więc trochę już tego puściła. Ona niekonkursowa więc nie wiem nawet jak puszcza te zgłoszenia. Dziś zameldowała ze smutkiem że kolejne dwie wtopy. Jest jakaś przybliżona zasada na te ich bramki w tym konku ?
1 brucee 0

anaesth

#6668184 Napisano: 21.12.2019 18:53:33
bruce napisał(a):

basiag napisał(a):

zna ktoś sposób na tego kurzołapa misia białego z coli ? za darmo bym go nie chciała, ale moja sąsiadka poluje na niego zawzięcie dla swoich dzieci i ma same wtopy. Oddawałam jej wszystkie kapsle a sama też jest colouzależniona, więc trochę już tego puściła. Ona niekonkursowa więc nie wiem nawet jak puszcza te zgłoszenia. Dziś zameldowała ze smutkiem że kolejne dwie wtopy. Jest jakaś przybliżona zasada na te ich bramki w tym konku ?

Ja też chciałabym wiedzieć, jak tego ogroma ugryźć... Każdy kod mi przepada, o rozmaitych porach...  emotka

Ja również próbowałam o różnych porach (łącznie ze środkiem nocy) i mam same pudła. Ile tam jest dziennie tych bramek?
1 brucee 0

psotka

#6669115 Napisano: 28.12.2019 08:49:57
Chce kupic pakiet netflixa ale:
Nie mam abonamentu w play,
Nie chce podawac numeru ccv karty i swoich danych,
Paypal tez wyciaga dane.

Ktos wie jak dziala platnosc tym bonem podarunkowym i gdzie go zdobyc? Jak placiliscie za netflixa?
0 0

rare85

#6669125 Napisano: 28.12.2019 10:18:06
psotka napisał(a):

Paypal tez wyciaga dane.

Ktos wie jak dziala platnosc tym bonem podarunkowym i gdzie go zdobyc? Jak placiliscie za netflixa?

Jest możliwość zakupu takiego kodu/doładowania przez bank np. ING czy PKO proponuje taką usługę. Kupujesz kod za 60 zł lub 120 na stronie banku i doładowujesz nim Netflixa. A można też po prostu kupić taki kod doładowujący w Żabce emotka

https://www.netflix.com/gift-cards
1 psotka 0

psotka

#6669151 Napisano: 28.12.2019 13:54:47
rare85 napisał(a):

psotka napisał(a):

Paypal tez wyciaga dane.

Jest możliwość zakupu takiego kodu/doładowania przez bank np. ING czy PKO proponuje taką usługę. Kupujesz kod za 60 zł lub 120 na stronie banku i doładowujesz nim Netflixa. A można też po prostu kupić taki kod doładowujący w Żabce emotka

A w zabce mozna kupic nominal jaki sie chce? Pakiety kosztuja 34, 43 i 52 zlote.
0 0

rare85

#6669160 Napisano: 28.12.2019 15:04:39
psotka napisał(a):

rare85 napisał(a):

psotka napisał(a):

Paypal tez wyciaga dane.

A w zabce mozna kupic nominal jaki sie chce? Pakiety kosztuja 34, 43 i 52 zlote.

Karty są w przedziale 40 zł a 500 zł, więc raczej okrągłe kwoty
1 psotka 0

psotka

#6669248 Napisano: 29.12.2019 07:58:55
rare85 napisał(a):

psotka napisał(a):

rare85 napisał(a):

psotka napisał(a):

Paypal tez wyciaga dane.

Karty są w przedziale 40 zł a 500 zł, więc raczej okrągłe kwoty

Dzieki wielkie emotka  netflix juz odpalony. 
0 0

moskala22

#6669436 Napisano: 30.12.2019 12:04:56
Czy ktoś mnie może poratować informacją gdzie mogę kupić buty zimowe dla 8-letniego dziecka z wysokim podbiciem - rozmiar buta 39/40
0 0

prosiaczek

#6669712 Napisano: 31.12.2019 14:55:42
Z kim dziś siedzę nad konkursami i paragonami na ostatnią chwilę, i postanowieniem noworocznym, że oto ostatni raz? emotka

pikawka

#6669718 Napisano: 31.12.2019 15:29:41
prosiaczek napisał(a):

Z kim dziś siedzę nad konkursami i paragonami na ostatnią chwilę, i postanowieniem noworocznym, że oto ostatni raz? emotka

Oj prosiaczku prosiaczkuemotka ...ja tez siedzę ale nad szykowaniem jedzenia na Sylwestra  emotka

joasiajulia

#6669728 Napisano: 31.12.2019 16:11:10
prosiaczek napisał(a):

Witam w klubie emotka Nie potrafiłam się wcześniej zmotywować,a że nigdzie nie idę,córka jest w końcu po chorobie,więc mam czas dla siebie i dla swoich przyjemności emotka  
Pozdrawiam i życzę Wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku emotka emotka