Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
assal
Postów 3010
Data rejestracji 24.07.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czekając na...
joan
Postów 18653
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Dopiero jem śniadanie
PS: Wczoraj krążyły w sieci fejknjusy o zamknięciu stolicy, pewnie dlatego taka panika u Ciebie.
defed
Postów 4825
Data rejestracji 14.01.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Fitnessy odwołane, więc byłam dziś rano na obwodówce dla ubogich:
-na poczcie (musiałam i to nie ze względów konkursowych), tam tłumy i ciasnota, to teraz najgorsze miejsce na spacery
-w Biedronce krzątało się kilka osób, Persil zakupiony w mniej niż 3 minuty od wejścia do sklepu
-w Carrefourze ryż, makaron, mąka itp. są w dostatecznej ilości, a z tyłu sklepu ogromny tir z dostawą wszystkiego, co potrzeba do życia, tylko Jordan na konkurs brak
-z warzywniaka ponoć wykupują kartofle na worki, a poza tym to luzik,
-w piekarni codziennie schodzi 100% więcej pieczywa, niż w "normalnych czasach" (pani mówiła),
-w jednej aptece kolejka na 15 osób, a w drugiej zero klientów - tylko trzeba się przejść 600 m dalej.
Zauważalne są gumowe rękawiczki u kasjerek wszędzie, oprócz poczty. Naklejone nieprzekraczalne linie w aptekach, tak z metr od farmaceutów. Generalnie widać lokalną panikę, ale jest wiele miejsc, gdzie można zrobić zakupy bezpiecznie, w kameralnej atmosferze: małe sklepiki, gdzie ceny nieco wyższe od dyskontowych i odległość poza zasięgiem dla ludzi starszych, którzy skupiają się raczej w centrum.
pionas
Postów 7740
Data rejestracji 20.04.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 32
Kaufland w środę (ale to pewnie przez ogłoszenie wolnego w szkołach) tłok i pełno pustych półek, dzisiaj rano (zaraz po otwarciu) na warzywach tylko cukinia, długie kolejki na stoisko mięsne, a reszta chyba już unormowana
Sklep mięsny w którym zaopatruję się wprowadził zakaz krojenia wędlin, mielenia mięsa. Ponoć świnie powoli im się kończą i prawdopodobnie ceny pójdą w górę jak sytuacja się utrzyma...
Masz problem? Zajrzyj do FAQ a później tam gdzie mnie potrzebujesz pisz @pionas lub wyślij prywatną wiadomość
Odpowiem w możliwie najkrótszym czasie
https://brave.com/eko287 - najbezpieczniejsza przeglądarka
Nie klikam tam gdzie jest wymagana rejestracja...
Coś wam się nie podoba lub coś nie działa? Piszcie -> https://www.e-kon...e-nie-podoba-piszcie
pikawka
Postów 5174
Data rejestracji 11.01.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane
"Z uśmiechem na twarzy człowiek podwaja swoje możliwości"
pikawka
Postów 5174
Data rejestracji 11.01.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Powiem Ci szczerze, że mam w tym kontekście mieszane uczucia, bo mój facet jest instruktorem (na szczęście ma również tradycyjną pracę 8h) i kluby są kolejno zamykane. Ludzie chcą przychodzić!, ale właściciele klubów mówią: "jak to wygląda, inni się zamykają, nam nie wypada mieć otwarte". Czyli -> komunikacją publiczną można do pracy jeździć w tłoku, na zakupy wszelakie przesadzone i stanie w kolejkach można się zdecydować, ale już bieżnia czy zajęcia ze zdrowego kręgosłupa są niebezpieczne.
Większość osób się ze mną nie zgodzi, może ktoś się wk* albo uzna moje postępowanie za nieodpowiedzialne i kontrowersyjne, ale uważam, że trzeba przede wszystkim redukować stres i się wzmacniać. Wczoraj byłam na masażu gorącymi kamieniami, dziś się na siłownię wybieram przy okazji wizyty w sklepie.
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
defed
Postów 4825
Data rejestracji 14.01.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
azaflora
Postów 1037
Data rejestracji 24.03.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W małych sklepach w zasadzie nie widać braków, bo i asortyment mniejszy.
Wczoraj po południu w Biedronce: mięso paczkowane - tylko te najdroższe np. królik i ze dwie paczki piersi drobiowych. Wędliny paczkowane są; szynka w puszkach Krakus - schodzi na pniu, tańsze puszki i dania w słoikach - pełno. Brak tanich dżemów, zwykłej mąki /jest dużo tortowej/; resztki papieru toaletowego i chusteczek tych 10x10. Warzywa, owoce - pełen wybór. Pieczywo luzem - dużo, zafoliowanego nie było. Mleko i nabiał - był wybór.
Tanie mydła w płynie - zapasów brak.
Młody pan miał w wózku zgrzewki mleka w kartonach i chyba z 10 paczek mrożonych malin.
Mrożonki są. Pracownice uzupełniają towary,żadna nie nosi rękawiczek.
Apteki mijałam dwie kolejki tylko w środku, może dlatego, że tych aptek sporo.
Odnośnie famy o zamykaniu aptek: sprzedaż ma być przez okienka, bez wpuszczania do środka, a u mnie nie wszędzie są okienka, bo nie ma dyżurów nocnych, jak pożyję, to zobaczę
A i w małych sklepikach "straszą" że po niedzieli może nie być warzyw i owoców, bo na giełdzie coraz mniej czynnych stoisk. To samo z giełdą kwiatową, w kwiaciarniach niewielki wybór.
FBbeata7
Postów 639
Data rejestracji 09.07.2017
Punkty karne 1
Konkursy dodane
babariba
Postów 687
Data rejestracji 17.12.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja zrezygnowałam z wyjść na siłownię, ze względu na to, że to jednak skupisko ludzi, często bardzo nieodpowiedzialnych: dezynfekując sprzęt czułam się niejednokrotnie jak kosmita, bo nieliczne osoby to robią, przychodzą przeziębione, a bardzo często są to jeszcze osoby, które dużo podróżują po Europie i świecie. Dodatkowo nie wierzę w skuteczną dezynfekcję chropowatych rączek i uchwytów oraz mat. A dodatkowo jeszcze zamknięty obieg powietrza i klimatyzacja...
Uważam, że można poćwiczyć w domu lub na dworze, co będzie bezpieczniejsze dla wszystkich.
A poza tym przy wykupionych karnetach właściciele klubów tak naprawdę nie tracą finansowo, inaczej ma się sprawa z instruktorami, których to jest jedyna praca i mają podpisaną umowę-zlecenie lub inny typ umowy.
Staram się nie panikować, ale uważam, że wszyscy powinniśmy przestrzegać kwarantanny i, o ile nie jest to konieczne, nie chodzić tam, gdzie jest więcej ludzi.
magdalena-chili
Postów 1132
Data rejestracji 02.03.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wczoraj pod Lidlem od rana pełen parking (nie wchodziłam), na bazarku ogonki jak za komuny po mięsko (ominęłam), w popularnych piekarniach też ogonki (zrezygnowałam po minucie i poszłam do mniej popularnej, byłam 3cia w kolejce),
ponoć był też szturm na Leclerc, od razu uznałam że to nie ma sensu i poszłam do mniej oblężonej Stokrotki, w której było ciężko np z mąką (zostały mniej popularne), ale makaronu było sporo (wyszły te z promocji), kolejka była ogromna, ale jak przyszła pani na drugą kasę, to jak zrobiłam zakupy, to nie było już dramatu przy kasie. LIDLe, Biedronki, Leclerc omijam. Nie popełniam błędu Włochów i parę dni posiedzimy w domu, ograniczymy kontakty towarzyskie do cyfrowych, ewentualnie pójdziemy na spacer jak wiatr przestanie łeb urywać.
:-)
agakaz2
Postów 8210
Data rejestracji 07.05.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Gram by spełniać marzenia.
magdalena-chili
Postów 1132
Data rejestracji 02.03.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Wszyscy chodzą wszędzie, taka prawda. W ciągu ostatnich dni tyle razy spotkałam się z tłumem, że nic mnie nie zdziwi. W każdym sklepie: koszyki, towary macane przez macantów, klimatyzacja - może dlatego siłownia nie robi na mnie wrażenia. Aczkolwiek zgadzam się z Twoimi wątpliwościami dot. dezynfekcji niektórych miejsc, ja akurat takowych nie dotykam.
Właściciele małych klubów fitness tracą. W jednym z miejsc, gdzie mój facet prowadzi zajęcia, czynsz dla właścicieli klubu wynosił już rok temu ponad 3.500 zł za miesiąc. Poza tym nigdy nie wiadomo, czy klienci wrócą - w końcu każdy się będzie jakoś organizował, szukał alternatyw. A instruktorzy z dnia na dzień zostają zupełnie bez źródła dochodu.
Dużo zdrówka dla Ciebie!
dwaburekoty
Postów 1922
Data rejestracji 04.12.2016
Punkty karne 0
Konkursy dodane
audaces fortuna iuvat
Nikt tak nie uczy cierpliwości jak małe dziecko i oczekiwanie na wyniki konkursów.
babariba
Postów 687
Data rejestracji 17.12.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Sytuacja jest dynamiczna i przy dużej ilości zakażeń być może ograniczą przemieszczanie się, ale wg mnie jeszcze nie teraz i - oczywiście - oby nie było takiej potrzeby
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Wiesz co? Nawet nie powinnaś posyłać dalej w świat takich rzeczy
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
FBbeata7
Postów 639
Data rejestracji 09.07.2017
Punkty karne 1
Konkursy dodane