WC - rozmowy o wszystkim

atyde25

#7335712 Napisano: dzisiaj o 16:03:18
Nie wiem do tej pory od wczoraj wieczora zbieram szczękę z podłogi może o adres ip chodziło.
0 0

atyde25

#7335714 Napisano: dzisiaj o 16:06:05
I z tego szoku wpadłam do Społem i nakupiłam wszystkiego Oreo, Nutellę, Mambę a nie Maomam a to chyba co innego ,7 day's.
0 0

montezuma

#7335716 Napisano: dzisiaj o 16:11:32
montezuma napisał(a):

OREO
https://x.com/Gra...200451077873896?s=20
kupowałem, jadłem - i dość  emotka
Straszne - a takie VEGAŃSKIE... bleee...

zdaję sobie sprawę z tego, że wiele zakupów konkursowych i loteryjnych związanych jest z produktami, oględnie to ujmując, mało zdrowymi (cola, lays'sy, etc.).

Ok. Wszyscy to wiemy. Sam w wielu takich akcjach biorę udział - i często pozbywam się tych rzeczy zanim jeszcze dotrę z zakupami do domu.
Aby nie było wątpliwości - nie wyrzucam, lecz oddaję.

Ale co trzeba mieć w głowie, by "minusować" wpis o ciastkach OREO, które są wypełnione bardzo szkodliwą (zwłaszcza dla dzieci) substancją "kremopodobną"?
Nie zdawałem sobie z tego sprawy jeszcze przed tygodniem.
Wręcz przeciwnie - wydawało mi się, że skoro są wegańskie - to są w miarę zdrowe.
Podlinkowany wyżej materiał + rozmowa ze znajomym lekarzem diabetologiem sprawiła, że postanowiłem zamieścić ten materiał na forum.
Wiem, że nie powstrzyma to nikogo przed udziałem w loterii (nie taki był mój zamysł) - sam zgłosiłem się kilkanaście razy do tej zabawy i nawet trafiłem bramkę...
...
Chciałem jedynie uświadomić Wam, że nie jest to obojętne dla naszego zdrowia.

atyde25

#7335718 Napisano: dzisiaj o 16:17:45
Nic z tych słodyczy nie jest zdrowe ani Kinder, ani Nutella z olejem palmowym ale raz mi się udało wegańską wersję dostać i tam chyba tego palmowego nie ma, a skład ciastek Milka przyprawia o zawroty głowy samo E w wielu postaciach.
Ale wiecie jak mi się ego podniosło jak Wardęga z Dubielem po sądach tylko ja nie mam kasy na papugi w tym Giertycha.
1 montezuma 0

atyde25

#7335719 Napisano: dzisiaj o 16:19:51
A ty za co siedzisz nie no za takie tam internetowe sprawy. Policja prosimy o wjazd na e-konki.
0 0

atyde25

#7335720 Napisano: dzisiaj o 16:21:27
I Sprita nakupiłam i Fanty a pewnie już nic tam nie wygram. Ja się nie mogę tak denerwować bo mi się promocje odpalają.
0 0

nanajka81

#7335724 Napisano: dzisiaj o 16:49:20
atyde25 napisał(a):

I Sprita nakupiłam i Fanty a pewnie już nic tam nie wygram. Ja się nie mogę tak denerwować bo mi się promocje odpalają.

i te kaucjonowane butelki które nosić na zwroty trzeba...
1 montezuma 0