WC - rozmowy o wszystkim

dwaburekoty

#6689788 Napisano: 13.03.2020 12:05:51
joan napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

Moja bratowa dzwoni przerażona że jej kuzynka dostała nieoficjalnie info od znajomego, który ma znajomego w MON, że zamkną Poznań i Wielkopolskę. jak dla mnie fake news... obym się nie myliła.

Wiesz co? Nawet nie powinnaś posyłać dalej w świat takich rzeczy emotka Nie wiadomo, czy z głupoty ludzkiej śmiać się, czy płakać. Teraz powinnam udostępnić na FB wpis mówiący o tym, że mojej internetowej znajomej bratowej kuzynki znajomego znajomy powiedział... emotka

myślałam, że w moim poście kluczowe są slowa "fake news"...
0 0

joan

#6689800 Napisano: 13.03.2020 12:20:11
dwaburekoty napisał(a):

myślałam, że w moim poście kluczowe są slowa "fake news"...

Nie są. Bo za chwilę któryś z konkursowiczów przekaże to dalej w takiej formie, jak przedstawiłam. Bo niby moja koleżanka z forum napisała... może to fake news? Ona ma taką nadzieję. A potem kolejne 1000 osób puści to w świat. Tak działa głuchy telefon.
1 @gnieszk@ 0

joan

#6689871 Napisano: 13.03.2020 15:14:54
Ciekawa publikacja - kto nie ma czasu, niech od razu wskoczy na stronę 15 (fragment "Jak korzystać z mediów?"):

https://publicon....ialny_12.03.2020.pdf
0 0

sks900

#6689875 Napisano: 13.03.2020 15:30:00
Dobre informacje:

"W Chinach i Korei Południowej powoli wygasa epidemia koronawirusa"

https://www.rmf24...;utm_campaign=chrome

noska81

#6689878 Napisano: 13.03.2020 15:32:48
koniczynka123 napisał(a):

joan napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

Moja bratowa dzwoni przerażona że jej kuzynka dostała nieoficjalnie info od znajomego, który ma znajomego w MON, że zamkną Poznań i Wielkopolskę. jak dla mnie fake news... obym się nie myliła.

Wiesz co? Nawet nie powinnaś posyłać dalej w świat takich rzeczy emotka Nie wiadomo, czy z głupoty ludzkiej śmiać się, czy płakać. Teraz powinnam udostępnić na FB wpis mówiący o tym, że mojej internetowej znajomej bratowej kuzynki znajomego znajomy powiedział... emotka

Właśnie wróciłam od znajomej(emerytki), gdy miałam wychodzić przyszedł jej znajomy ze słowami, że "dostał nieoficjalnie info od znajomego, który ma znajomego w MON czyli z tzw pierwszej ręki, że od poniedziałku zamkną W-wę, że w poniedziałek wyjeżdża wojsko, że stan wojenny, że już tysiąc zakażonych i inne brednie" . Powiedziałam mu że tą TAJEMNICE słyszę dziśjuż któryś raz. Co za durni ludzie to wymyślają i puszczają w świat emotka A potem takie bzdury opowiadają starszym przerażonym osobom emotka

do mnie mój kuzyn z tą "tajemnicą" dzwonił emotka wczoraj 

androm

#6690021 Napisano: 14.03.2020 10:21:16
defed napisał(a):

joan napisał(a):

No i proszę: wchodzę na FB, a tam kwadrans temu kolejny klub ogłosił na FB, że się zamyka do odwołania. Mam tylko nadzieję, że się po tym wszystkim finansowo pozbierają, bo to sympatyczni ludzie są.

Moja trenerka działa solo. Wynajmuje sale do prowadzenia treningów grupowych w szkołach czy MDKu. Jedyne czego nie odwołała to treningów personalnych u klienta w domu. Ale na takie personalne to mnie nie stać. Na szczęście spacerów po parku i lesie nie zakazali  emotka

słuchaj, odpal sobie na yt kanał Moniki Kołakowskiej, interwały, cardio, możesz do woli ćwiczyć
0 0

tereniagno

#6690026 Napisano: 14.03.2020 10:39:20
forrrum napisał(a):

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom pasażerów, PKP Intercity wprowadziło szczególne zasady zwrotów biletów na przejazdy pociągami uruchamianymi przez przewoźnika. Bez potrącenia odstępnego zwrotowi podlegają niewykorzystane bilety.
https://www.inter...kp-intercity-sa.html

Niestety, córka była wczoraj oddać bilety i nie dostała całej kwoty, emotka właśnie IC.
0 0

defed

#6690027 Napisano: 14.03.2020 10:41:21
androm napisał(a):

odpal sobie na yt kanał Moniki Kołakowskiej, interwały, cardio, możesz do woli ćwiczyć

Dziękuję, ale właśnie nie potrafię tak z yt, gdy w domu niewyżyte dziecko na moje głowie emotka  Potrzebuję tej godzinki egoistycznie, tylko dla siebieemotka
1 androm 0

ewunia

#6690029 Napisano: 14.03.2020 10:44:23
tereniagno napisał(a):

forrrum napisał(a):

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom pasażerów, PKP Intercity wprowadziło szczególne zasady zwrotów biletów na przejazdy pociągami uruchamianymi przez przewoźnika. Bez potrącenia odstępnego zwrotowi podlegają niewykorzystane bilety.

Niestety, córka była wczoraj oddać bilety i nie dostała całej kwoty, emotka właśnie IC.

"Podróżni, którzy w dniach od 5 do 13 marca 2020 r. zwracali bilety zakupione do 4 marca 2020 r. i przy zwrocie należności zostało im potrącone odstępne – mogą w drodze reklamacji wnieść o zwrot pobranego odstępnego."
1 androm 0

tereniagno

#6690030 Napisano: 14.03.2020 10:49:12
ewunia napisał(a):

tereniagno napisał(a):

forrrum napisał(a):

"Podróżni, którzy w dniach od 5 do 13 marca 2020 r. zwracali bilety zakupione do 4 marca 2020 r. i przy zwrocie należności zostało im potrącone odstępne – mogą w drodze reklamacji wnieść o zwrot pobranego odstępnego."

Tak, już doczytałam i złoży reklamację.emotka
0 0

moskala22

#6690107 Napisano: 15.03.2020 09:55:11
bruce napisał(a):

"Mimo zakazu, turyści wyruszają na szlaki górskie". (...) "50 turystów zawrócono spod Morskiego Oka"...  emotka emotka

Kochana wszędzie sie pchają, licząc chyba na nieśmiertelność.
W ogóle wczoraj oglądałam wiadommości i słyszę:
Rząd:
- dbajmy o starsze osoby
- nie zostawiajmy wnuków pod opiekę dziadkow, by niepotrzebnie nie narażać starszych osób
- zostańmy w domu

Starsze osoby:
- I tak pójdę jutro do kościoła, stara jestem, to już mi wszystko jedno..
- Panie, komunia „na rękę” to obraza BogaBez komentarza....
1 brucee 0

Gość: ossuarium

#6690109 Napisano: 15.03.2020 09:58:44
moskala22 napisał(a):

- nie zostawiajmy wnuków pod opiekę dziadkow, by niepotrzebnie nie narażać starszych osób

A tego to przyznam, nie rozumiem. emotka To tak, jakby każde dziecko było nosicielem koronawirusa, czy co?! emotka
0 1 taalvikki

moskala22

#6690110 Napisano: 15.03.2020 10:00:32
forrrum napisał(a):

moskala22 napisał(a):

A tego to przyznam, nie rozumiem. emotka To tak, jakby każde dziecko było nosicielem koronawirusa, czy co?! emotka

podobno dzieci są łatwiejszymi nosicielami wirusa i moga go przechodzić bezobjawowo, więc moga być chorzy, nawet nie wiedząc o tym.

magdalena-chili

#6690113 Napisano: 15.03.2020 10:13:12
moskala22 napisał(a):

forrrum napisał(a):

moskala22 napisał(a):

podobno dzieci są łatwiejszymi nosicielami wirusa i moga go przechodzić bezobjawowo, więc moga być chorzy, nawet nie wiedząc o tym.

Dokładnie jak pisze Moskala,
Plus zwyczajne choroby "oddziecięce", tzn. np złapane od przedszkolaczka, mogą spowodować niezłe zamieszanie u osób dorosłych, już nie mówiąc o starszych - przedszkolak pokaszle, posmarcze 3 dni, i zdrowieje. A dorosłego dosłownie zwala z nóg. 

ludzka_istota

#6690118 Napisano: 15.03.2020 10:55:31
Kochani, a jak Wy się czujecie? I Wasi najbliżsi?

delvitto

#6690125 Napisano: 15.03.2020 11:35:57
pooglądałabym trochę filmów i starych seriali, na które wciąż brakowało czasu, no i stronki, gdzie czasem zaglądałam, znów nie działają emotka  zalukaj u mnie się nie otwiera, filman.cc właśnie się zablokował, inne znalezione przeze mnie stronki przekierowują do jakichś płatnych platform, które nawet nie wiem, czy po zapłaceniu będą działać... Doradźcie, gdzie obecnie można coś oglądać? Ipla i Player nie wchodzą w grę, tam nie ma tego, co szukam, a ja mam ochotę na cykl seriali s-f, typu Stargate, Atlantis, Star Trek, itp... Wykupiłabym Netflix, ale tam też tego nie ma:(
0 0

miketyson

#6690130 Napisano: 15.03.2020 12:00:18
ludzka_istota napisał(a):

Jak na razie dobrze, dziękujemy emotka ciekawe jak sie sytuacja bedzie rozwijac...
W temacie warto przeczytac o podejsciu jakie stosuje Wielka Brytania:
Dlaczego Wielka Brytania reaguje inaczej niż reszta świata?

miketyson

#6690133 Napisano: 15.03.2020 12:04:25
delvitto napisał(a):

pooglądałabym trochę filmów i starych seriali, na które wciąż brakowało czasu, no i stronki, gdzie czasem zaglądałam, znów nie działają emotka  zalukaj u mnie się nie otwiera, filman.cc właśnie się zablokował, inne znalezione przeze mnie stronki przekierowują do jakichś płatnych platform, które nawet nie wiem, czy po zapłaceniu będą działać... Doradźcie, gdzie obecnie można coś oglądać? Ipla i Player nie wchodzą w grę, tam nie ma tego, co szukam, a ja mam ochotę na cykl seriali s-f, typu Stargate, Atlantis, Star Trek, itp... Wykupiłabym Netflix, ale tam też tego nie ma:(

Myślę że Netflix albo HBO GO załatwią sprawę
HBO GO
Netflix
0 0

pikawka

#6690159 Napisano: 15.03.2020 13:56:27
bruce napisał(a):

Ja tradycyjnie mam nasilenie astmy, jak co roku o tej porze, bo pylenie wszystkiego trwa już w najlepsze od kilku tygodni. Bliscy na razie spoko, czego Całemu Forum i Waszym Bliskim oraz ogólnie Ludziom serdecznie życzę! emotka Wiadomości ze świata, a szczególnie z Włoch mnie jednak dobijają.   emotka

My siedzimy w domu. Ja mam katar i ogólne przeziębienie, które standardowo ciągnie się całą zimę z małymi przerwami. 
Wielką ulgą jest fakt, że mamy duży ogród i dokoła pola plus las więc na spacery koło domu wychodzimy. Poza tym mąż jutro do firmy oddalonej 30 km w innym mieście  emotka
1 brucee 0

asantesana

#6690170 Napisano: 15.03.2020 14:54:48
miketyson napisał(a):

Jak na razie dobrze, dziękujemy emotka ciekawe jak sie sytuacja bedzie rozwijac...
W temacie warto przeczytac o podejsciu jakie stosuje Wielka Brytania:
Dlaczego Wielka Brytania reaguje inaczej niż reszta świata?

Własnie jestem po długiej rozmowie ze znajomymi z WB i doszliśmy do jednego wniosku - to czy rację ma nasz rząd czy ich okaże się... po fakcie, a teraz nie ma mądrych. Po fakcie mądrali będzie masa. Co więcej, jeszcze 2 dni temu Brytyjczycy byli zadowoleni z działania swojego rządu (lub braku działania), a już dzisiaj zaczynają się pomruki, przestają sobie radzić, widzą co robi reszta Europy. Zawsze znajdzie się grupa popierająca i grupa przeciwna i zawsze jest to na zasadzie "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia". Już mam przykład w dalszej rodzinie wyśmiewania koronowirusa, gdy był 1000 km od nas, a dzisiaj ta osoba siedzi w domu i się trzęsie, bo okazało się, że miała styczność z osobą chorą.