WC - rozmowy o wszystkim

delvitto

#6755009 Napisano: 29.12.2020 16:36:25
margobb napisał(a):

basiag napisał(a):

FBewa36 napisał(a):

Możecie polecić jakieś dobre filmy, seriale na kwarantanne, dla osób 30+, mogą być starsze, bo graficzne, dokumentalne, coś wartego zobaczenia, nie mam sił przeszukiwac neta a nic mi nie przychodzi do głowy, w grę wchodzi netflix, hbo, vod, fajnie by było tu utworzyć listę filmów wartych obejrzenia

na Netfixie - Gambit królowej - super emotka
                -  Ozark - wciągający (3 sezony po 10 odc.)

Netflix - Kalifat 

a ja właśnie zakończyłam oglądanie "The Crown", i powiem, że się dobrze oglądało:)

ziolko

#6755011 Napisano: 29.12.2020 16:42:12
FBewa36 zależy, co lubisz emotka  
Na poprawę nastroju polecam serial "Ranczo". Od kilkunastu dni jest na Netflixie. 
Mnie uspokaja emotka  
1 kumulacja 0

olunka

#6755015 Napisano: 29.12.2020 16:49:56
FBewa36 napisał(a):

Możecie polecić jakieś dobre filmy, seriale na kwarantanne, dla osób 30+, mogą być starsze, bo graficzne, dokumentalne, coś wartego zobaczenia, nie mam sił przeszukiwac neta a nic mi nie przychodzi do głowy, w grę wchodzi netflix, hbo, vod, fajnie by było tu utworzyć listę filmów wartych obejrzenia

"Atypowy"
0 0

Claudia77

#6755019 Napisano: 29.12.2020 17:00:34
superloser napisał(a):

FBewa36 napisał(a):

Moder Family, Family Guy, The Bing Bang Theory
History 101, American factory, the China hustle, Dirty money

Polecam MUR - adekwatnie do dzisiejszych czasów...
0 0

joan

#6755136 Napisano: 30.12.2020 10:32:57
FBewa36 napisał(a):

Seriale: "Gra o tron", "Wataha", "Dom z papieru" i "Cobra kai" emotka
I jeszcze seriale, lecz TYLKO w wersji z niemieckim dubbingiem (polski jakoś nie śmieszy): "Two and a Half Men" i "The Big Bang Theory"  emotka
0 0

natik999

#6755212 Napisano: 30.12.2020 13:29:01
hej jako, że rozpoczęła się dyskusja o filmach i serialach, a ja wygrałam Netflixa emotka  zapytam, czy jest tam jakiś serial, którego akcja dzieje się w USA, w jakieś ciekawej lokalizacji (innej niż np. NY czy inne wielkie miasta, korporacje, itd,) np. cos takiego jak Yellowstone ;) słyszałam o Ozark...ale czy któryś jeszcze?
0 0

rozczochrana-bobrzyca

#6755213 Napisano: 30.12.2020 13:31:25
Ja ze swojego romatycznego serca polecić mogę Bridgerton, jeśli lubicie Dume i Uprzedzenie to na pewno wam się spodoba emotka

glena

#6755214 Napisano: 30.12.2020 13:38:28
FBewa36 napisał(a):

na hbo The undoing, Wielkie kłamstewka, Opowieść podręcznej
Netflix - Modern Family, Stranger Things, Dark pierwszy sezon i oczywiście Friends
a jak rozważasz ewentualnie amazon prime to This is us i Wspaniała Pani Meisel
0 0

olunka

#6755217 Napisano: 30.12.2020 13:48:22
[quote=

glena napisał(a):

FBewa36 napisał(a):

FBewa36] Możecie polecić jakieś dobre filmy, seriale na kwarantanne, dla osób 30+, mogą być starsze, bo graficzne, dokumentalne, coś wartego zobaczenia, nie mam sił przeszukiwac neta a nic mi nie przychodzi do głowy, w grę wchodzi netflix, hbo, vod, fajnie by było tu utworzyć listę filmów wartych obejrzenia

potwierdzam - Modern Family na poprawę nastroju i jeszcze Doktor Martin
0 0

agusiac87

#6755221 Napisano: 30.12.2020 13:59:58
Czy są gdzieś jakieś fajne wyprzedaże online jeśli chodzi o sklepy odzieżowe? emotka
0 0

prosiaczek

#6755602 Napisano: 31.12.2020 22:17:23
dobrze jest się odprężyć, zapalić świecę Glade o kojącym aromacie. Nastrój się wtedy zmienia i nie wali w domu jak z rozprutej małpy w ciemnej murzyńskiej chacie...

Czy Wam też czasami przychodzą tylko TAKIE teksty do głowy? emotka

kumulacja

#6755635 Napisano: 01.01.2021 10:57:06
superloser napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

dobrze jest się odprężyć, zapalić świecę Glade o kojącym aromacie. Nastrój się wtedy zmienia i nie wali w domu jak z rozprutej małpy w ciemnej murzyńskiej chacie...

emotka Politically correct  emotka

Moj rym na Papsi i lays

... dlatego Pepsi i Lays kupuje, gdyż rośnie mi CENZURA i podle sie czuje

Po Pepsi jesteś sexy! 

nitka310

#6755755 Napisano: 02.01.2021 11:17:00
Właśnie zastanawiam się czy warto założyć FB.... widzę, że niektóre konkursy to rozmowy z botami przez Messenger... no i różne weekendowe noclegi można wygrać właściwie tylko tam. Czy ktoś ma fb tylko ze względu na konkursy? Może nawet bym miała tam jakieś zdjęcie, tylko przeraża mnie że każdy będzie je mógł widzieć (siostra mi mówiła, że gdzieś się to wyłącza, ale co i jak dokładnie to nie wie)emotka  chciałabym dodać do znajomych tylko osoby z którymi mam kontakt, więc bez szaleństwa emotka . Macie Facebooka, dużo znajomych, bierzecie udział w konkursach?
0 0

pikawka

#6755757 Napisano: 02.01.2021 11:27:26
nitka310 napisał(a):

Właśnie zastanawiam się czy warto założyć FB.... widzę, że niektóre konkursy to rozmowy z botami przez Messenger... no i różne weekendowe noclegi można wygrać właściwie tylko tam. Czy ktoś ma fb tylko ze względu na konkursy? Może nawet bym miała tam jakieś zdjęcie, tylko przeraża mnie że każdy będzie je mógł widzieć (siostra mi mówiła, że gdzieś się to wyłącza, ale co i jak dokładnie to nie wie) emotka  chciałabym dodać do znajomych tylko osoby z którymi mam kontakt, więc bez szaleństwa emotka . Macie Facebooka, dużo znajomych, bierzecie udział w konkursach?

Nie musisz mieć swojego zdjęcia ani imienia i nazwiska. Fotka kota psa czy widoku i będzie ok  emotka  imię czy jakaś ksywka też przejdzie. 
0 0

nitka310

#6755760 Napisano: 02.01.2021 11:48:41
pikawka napisał(a):

nitka310 napisał(a):

Właśnie zastanawiam się czy warto założyć FB.... widzę, że niektóre konkursy to rozmowy z botami przez Messenger... no i różne weekendowe noclegi można wygrać właściwie tylko tam. Czy ktoś ma fb tylko ze względu na konkursy? Może nawet bym miała tam jakieś zdjęcie, tylko przeraża mnie że każdy będzie je mógł widzieć (siostra mi mówiła, że gdzieś się to wyłącza, ale co i jak dokładnie to nie wie) emotka  chciałabym dodać do znajomych tylko osoby z którymi mam kontakt, więc bez szaleństwa emotka . Macie Facebooka, dużo znajomych, bierzecie udział w konkursach?

Nie musisz mieć swojego zdjęcia ani imienia i nazwiska. Fotka kota psa czy widoku i będzie ok  emotka  imię czy jakaś ksywka też przejdzie. 

Dziękuję za odpowiedź emotka jednak jeśli będę go zakładać to chciałabym z niego korzystać. W mojej rodzinie wszyscy mają fbemotka  nie licząc dzieci do lat 13. Może to nie jest, aż takie złe, jeśli ograniczy się dostęp dla obcych? Nie wiem jak to i was wygląda?
0 0

pikawka

#6755761 Napisano: 02.01.2021 11:58:20
nitka310 napisał(a):

pikawka napisał(a):

nitka310 napisał(a):

Dziękuję za odpowiedź  emotka jednak jeśli będę go zakładać to chciałabym z niego korzystać. W mojej rodzinie wszyscy mają fb emotka  nie licząc dzieci do lat 13. Może to nie jest, aż takie złe, jeśli ograniczy się dostęp dla obcych? Nie wiem jak to i was wygląda?

Ja mam ograniczenie. Moje posty i zdjęcia widza tylko znajomi. 
1 kumulacja 0

domika

#6755763 Napisano: 02.01.2021 12:13:15
prosiaczek napisał(a):

Gdyby były konkursy na świńskie i głupie rymowanki nie musiałabym pracować do końca życia emotka a mój mąż to byłby bilionerem - jemu tylko takie przychodzą do głowy. dlatego już nie prosze go o pomoc, bo jak mi tekst wymysli to ryję potem pół dnia ze śmiechu i kompletnie nic normalnego nie mogę wymyślić emotka

azaflora

#6755764 Napisano: 02.01.2021 12:24:48
nitka310 napisał(a):

pikawka napisał(a):

nitka310 napisał(a):

Dziękuję za odpowiedź  emotka jednak jeśli będę go zakładać to chciałabym z niego korzystać. W mojej rodzinie wszyscy mają fb emotka  nie licząc dzieci do lat 13. Może to nie jest, aż takie złe, jeśli ograniczy się dostęp dla obcych? Nie wiem jak to i was wygląda?

Załóż konto na swoje prawdziwe dane, a w ustawieniach wybierz, co kto może zobaczyć i dowiedzieć się o Tobie. Z pseudonimami może być problem w razie wygranej w konkursie, niektórzy nie biorą pod ocenę zgłoszeń od "Ciiotka Klotka, Zwierzolub" itp emotka
Tu zerknij na możliwości
0 0

dwaburekoty

#6755781 Napisano: 02.01.2021 13:56:04
nitka310 napisał(a):

Właśnie zastanawiam się czy warto założyć FB.... widzę, że niektóre konkursy to rozmowy z botami przez Messenger... no i różne weekendowe noclegi można wygrać właściwie tylko tam. Czy ktoś ma fb tylko ze względu na konkursy? Może nawet bym miała tam jakieś zdjęcie, tylko przeraża mnie że każdy będzie je mógł widzieć (siostra mi mówiła, że gdzieś się to wyłącza, ale co i jak dokładnie to nie wie)emotka  chciałabym dodać do znajomych tylko osoby z którymi mam kontakt, więc bez szaleństwa emotka . Macie Facebooka, dużo znajomych, bierzecie udział w konkursach?

a ja Ciebie zachęcam do założenia FB. Znajomych mam mało - w zasadzie ostatnio zrobiłam ostre czystki. zdjęć wrzucam niewiele, od święta. Nic nie publikuje.
natomiast jeśli chodzi o grupy w obszarze zawodowym lub w kontekście Twojej pasji to FB jest genialny. Zaczynam się już nazywać specjalistą od remontów starych domów, gier planszowych, czy rynku spożywczego (należę do takich grup) Nie mam problemow z organizacją i lubię poczytać o babskich biznesach (też są takie grupy). No i wisienka na torcie - antyfani pewnej instacelebrytki od rosołu (pozdrawiam wszystkie Gnidy - wiem, że tu są emotka )- nic tak nie poprawia humoru i nie odmóżdża.

dla samych grup zainteresowań FB założyć warto.
1 ziolko 0

ziolko

#6755791 Napisano: 02.01.2021 14:59:59
pikawka nie wprowadzaj w błąd.
Na fb trzeba mieć swoje prawdziwe imię i nazwisko, bo taki jest regulamin fb. Poza tym często regulaminy konkursów mają zapis, że muszą być prawdziwe dane.
A to, że niektórzy nie mają, nie oznacza, że ktoś ich nie zgłosi i będą mieli blokadę konta.
Sama tak miałam. Imię i 2 litery z nazwiska. Ktoś mnie zgłosił i blokada. Musiałam wysyłać skan dowodu, żeby zobaczyli nazwisko i twarz (z zamazanymi innymi danymi), wtedy mi odblokowali.
nitka310 - oczywiście, że można grać na fb emotka  
Sama z tego powodu w 2010 roku założyłam konto emotka  
Najcenniejsza nagroda, jaką tam wygrałam, to weekendowy pobyt w spa (niestety, nie skorzystałam z niego, bo był bardzo krótki termin na realizację, a ja nie miałam już wolnego... więc odsprzedałam). A tak, to same drobiazgi. 
Ogólnie da się wygrać, tylko teraz jest baardzo dużo chętnych, ale nie zawsze.
Moja rada - NIE BIERZ udziału w konkursach klikanych! bo nie da się tam wygrać normalnie, chyba,  ze będziesz należeć do grup lajkowych... 
0 0