Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zapobiegawczo tłumaczyłam kuzynce bo wiedziałam co się święci, że nie obraże się jak nas pominą w wyborze i co ... ? i cholerka jasna dzisiaj telefon do męża czy będzie chrzestnym
Ja wiem powinnam się cieszyć, ale mamy już 5 chrześniaków ( łącznie z tym co nas poprosili) każdy ma po 1-2 rodzeństwa, a staramy się zawsze pamiętać na każde święta o nich.
Mam wielką rodzine ale cholibka musieli się na nas uprzeć jakby nie było nikogo innego
a żeby było ciekawiej jeszcze jedna kuzynka robi podchody zabije nooo
wiem, wiem zaraz mnie zjecie
Gość: bc14
joan
Postów 18745
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
doalki
Postów 201
Data rejestracji 29.12.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wiem coś o tym. Nam sie jeszcze trafiło, że mamy z mężem chrześniaków z tych samych lat, w tamtym roku dwie komunie w jeden dzień...w tym też podwójnie. Niestety kasa też podwójna. A jak zaczną za mąż wychodzić i żenić się to z torbami pójdziemy
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie odmówie dziecku
Wiem coś o tym. Nam sie jeszcze trafiło, że mamy z mężem chrześniaków z tych samych lat, w tamtym roku dwie komunie w jeden dzień...w tym też podwójnie. Niestety kasa też podwójna. A jak zaczną za mąż wychodzić i żenić się to z torbami pójdziemy
mnie czeka w jednym roku komunia syna, siostrzeńca i chrześnicy, rok pozniej chrzesnicy męża, kolejny rok pozniej komunie mojego i mężą chrześniaka - choć z moim jest nadzieja że nie będzie miał komuni bo jest chowany w 2 wiarach i ma mieć zostawiony wybór itd więc ciekawie
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja też dziecku nie odmówię, ale rodzicom owszem
Gość: sarsaparilla
Mnie 4 lata temu olała najbliższa przyjaciółka bo bała się zobowiązań finansowych, choć tłumaczyłam jej, że chodzi mi o tylko o to, by nią BYŁA a nie KUPOWAŁA sobie ten przywilej. I to mnie nie tyle wkurzyło co zasmuciło. Tym niemniej 5 to o 3 za dużo jak dla mnie:).
joan
Postów 18745
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Kilka tygodni temu poruszaliśmy ten temat na konwersacjach z angielskiego. Co jedna wypowiedź to nie chcem ale muszem. Taka prawda jest
sarsaparilla - może Twojej przyjaciółce chodziło o kwestię wiary? Nie każdy ma ochotę się potem bawić w te klocki... Ja raz odmówiłam i - jeśli ktoś byłby na tyle nierozsądny, by poprosić - odmówię znowu.
Gość: drac
Powiedział, że tego nie czuje, nie jest praktykującym katolikiem, nie pamięta o uroczystościach i jeśli ma mieć z dzieckiem kontakt bo wypada, to woli mieć kontakt, bo chce. Chce = sam wybiera.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie to raczej nie to, kazdy wie jak u nas jest i wie, że jest wręcz odworotnie - nie chodzi o konkursy oczywiście.
Wiesz podejrzewam, że to dlatego, że hmm mamy swoje zasady co do dzieciaków i staramy się nimi interesować bez względu jaka jest w danej chwili sutuacja z rodzinami - tzn czy mamy jakieś zatargi czy mamy czas spotykać się itp. Ogólnie uważam, że bycie chrzestnym to nie prezenty, ale zainteresowanie bo w końcu jest się tym drugim rodzicem.
Nie odmówie dziecku i taką mam zasade choć wiem,że przez to cierpią właśnie one.
Nie uznaje odmowy rodzicom bo to jest to samo co dziecku
Choć jak będe miała drugie dziecko też będe miała dylemat, bo od dziecka mówiłam kuzynowi, że będzie on chrzestnym mojego dziecka, no iiii dla synka wzieliśmy szwagra, ale teraz bym go chciała ( tzn kiedyś tam
Gość: ferinka24
kalisto nie daj się kochana, mi synkowi odmówił kolega, ale powiedział że ma już trójkę (nie wiedziałam ) chrześniaków i nie miałaby nawet czasu na odwiedziny itd itd. Zrozumiałam go.
Gość: kotek11
ja ci powiem tak - na chrzestna mojego synka wybrałam kuzynke (niestety rodzina nieliczna.. przyjaciele sie po swiecie rozjechali i to była najblizsza osoba na miejscu). I choc tez dziewczyna wychodzi z zalozenia ze sie nie odmawia to... powiedziala krotko - ja nie chce byc dalej katoliczka. przechodze w niedlugim czasie na buddyzm. oczywiscie bede ciocia najukochańsza ale wolalabym nie mieszac sie do spraw religii
a tak w temacie - wkurza mnie ze nie mozemy skompletowac chrzestnych dla moich dzieciakow... bo ja jestem wlasnie z tych co patzrza czy ktos nie ma juz jakis obciazen finansowych w postaci innych chrzesniakow
pioge7
Postów 8456
Data rejestracji 25.05.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Agnes
Postów 3074
Data rejestracji 27.10.2004
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
jak ktoś z Łodzi wie gdzie ją kupić to plisss o wiadomość może moje wkurzenie zniknie
inka113
Postów 1618
Data rejestracji 01.09.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dziękuję wszystkim za info w tym temacie i sprowadzenie mnie na ziemię
Gość: musztarda
chytry dwa razy traci
madzia34
Postów 1741
Data rejestracji 23.11.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 14
79magda
Postów 5007
Data rejestracji 05.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
inka113 nie wkurzaj się, pomyśl, ile teoretycznie trzeźwo myślących kobiet wysyła nie takie skarby pewnemu pastorowi w Toruniu...
A w temacie - wkurza mnie, że nie wygrałam w takim jednym konkursie, w którym bardzo, bardzo chciałam wygrać, a jak się skarżę, że mam konkursowy dołek, to słyszę, że grzeszę...
Idę prosto, nie biorę jeńców żadnych!
Gość: fikumiku
Gość: plocia
no i ja zostałam 1,5 tyg. poproszona o bycie matką chrzestną ... zawsze nią chciałam być ale jakoś tak ..... nie wiem, wewnętrznie coś mi mówi że nie, no ale zgodziłam się
ale mam zagwozdkę co kupić, nie mam za wiele kasy bo wróciłam niedawno z wakacji, sama mam 2letnie dziecko i ciągle coś kupić trzeba ....
no i wkurza mnie że nie wiem co kupić, co dać jako matka chrzestna, no i nie wiem co kupuje ojciec chrzestny, to ma być ktoś ze str. rodziny ojca maluszka i nie mam nawet jak sie zapytać, a chyba to i głupie pytać co kupujesz bo nie chce dać dubla