Wkurza mnie...

dolly

#4782106 Napisano: 24.10.2011 11:11:09
yuliya25 napisał(a):

A mnie wkurza, że zamiast zagrać w jakiś konk albo zrobić coś dla własnej urody, wypiłam 2 browary i żrę kanapkę z kotletem emotka Wytłumaczę to sobie PMS emotka

ja zjadłam klopsiki z sosem, o tej samej godzinie emotka
ale nie moge tego wytłumaczyć PSM emotka
oooo ale ovulatio mogę emotka
0 0

calliope

#4782879 Napisano: 25.10.2011 10:12:22
isiulka napisał(a):

snowflake napisał(a):

pola731 napisał(a):

wsciekly napisał(a):

calliope napisał(a):

Wkurza mnie Lidl, kupiliśmy kilka dni temu pokrowce do auta i dziś poszłam je zwrócić bo nie pasują (rozmiar uniwersalny)i kierowniczka mi wciska, że przyjmują ewentualnie zwroty tylko w dzień zakupu, ciekawe tylko od kiedy i gdzie jest to napisane. Na infolinię ze skargą nie idzie się dodzwonić emotka Kiedyś coś oddawałam u nich i nie było problemu emotka Nie rozumiem takiego podejścia do klienta, to nie jest mały pojedynczy sklep żeby fochy strzelali tylko duża sieć! Poza tym teraz sporo sklepów daje nawet do 30 dni na zwroty, a oni się ośmieszają tylko.

zablefuj, że byłaś w starostwie u rzecznika praw konsumenta i zgodnie z prawem masz 7 dni na zwrot nietrafionego zakupu

a z którym niby prawem ma te 7 dni ?
zwrot pełnowartościowego towaru zakupionego w sklepie stacjonarnym (nie przez internet) jest dopuszczalny tylko w przypadku dobrej woli sklepu/sprzedawcy

wg mnie by to podeszło pod niezgodność towaru z umową emotka tylko wtedy trzeba by było pisać reklamację emotka

Jak dla mnie ktoś kto kupuje uniwersalny pokrowiec do samochodu jest sam sobie winny. I z niezgodnością towaru z umową nie ma nic wspólnego,w tym wypadku widziały gały co brały.

Wg mnie jednak podchodzi właśnie pod niezgodność, gdyż na opakowaniu są wymienione marki aut pod które pokrowiec powinien pasować a skoro nie pasuje ... emotka
assal napisał(a):

calliope: Nie ma zwrotów. Sama byłam zaskoczona. Poszłam się pytać i okazało się, że tylko w kilku przypadkach sklep ma obowiązek towar zamienić na inny lub zwrócić pieniądze.
W Stanach można się rozmyślić po tygodniu i coś oddać. Ale u nas nie Ameryka emotka
Raz się powkurzałam o to, potem już byłam mądrzejsza emotka

Do Ameryki nam dalekoooo emotka ja też będę się 2 razy zastanawiać czy kupić coś w tym stylu zwłaszcza w lidlu, kiedyś się w jajo zrobiłam kupując tam piżamę, niby S a na mnie wyglądała jak L albo ale sobie ją zwęziłam i była ok emotka
0 0

isiulka

#4782899 Napisano: 25.10.2011 10:22:01
calliope napisał(a):

Wg mnie jednak podchodzi właśnie pod niezgodność, gdyż na opakowaniu są wymienione marki aut pod które pokrowiec powinien pasować a skoro nie pasuje ... emotka

Skoro tak, to rzeczywiście możesz mieć rację, ale chyba nie warto tracić nerwów.

Wkurzył mnie wczorajszy program emitowany na TVP2 Sexturystyka dziecięca. Tropem pedofilów. emotka Całą noc nie spałam , tak mną to wstrząsnęło emotka
0 0

masza

#4782901 Napisano: 25.10.2011 10:23:11
assal napisał(a):

calliope: Nie ma zwrotów. Sama byłam zaskoczona. Poszłam się pytać i okazało się, że tylko w kilku przypadkach sklep ma obowiązek towar zamienić na inny lub zwrócić pieniądze.
W Stanach można się rozmyślić po tygodniu i coś oddać. Ale u nas nie Ameryka emotka
Raz się powkurzałam o to, potem już byłam mądrzejsza emotka

u nas tez mozna np. w H&M, Deichmann, 5-10-15, reserveed
0 0

apoccalipsa

#4782909 Napisano: 25.10.2011 10:25:31
a mnie wkurza ,że gdy wchodzę w konkurs w bazie strona automatycznie się odświeża...
0 0

Gość: roxana

#4782989 Napisano: 25.10.2011 10:52:16

ja słyszałam o takich akcjach z ciuchami,że kupuje się sukienkę na jakąś okazję a potem oddaje i przyjmują nawet bez metki <wow>
0 0

Gość: tato999

#4783014 Napisano: 25.10.2011 11:00:17
yuliya25 napisał(a):

A mnie wkurza, że zamiast zagrać w jakiś konk albo zrobić coś dla własnej urody, wypiłam 2 browary i żrę kanapkę z kotletem emotka Wytłumaczę to sobie PMS emotka

niekiedy i kobieta musi poczuć się jak facet emotka
0 0

konwaliowa

#4783027 Napisano: 25.10.2011 11:06:35
pola731 napisał(a):

Pola731 masz świętą rację, iść komuś na rękę to jedno, a Polska cwaniactwem stoi.. u mnie czesto ludzie kupowali np. karty do aparatów, które były pakowane w plastik zgrzewany i żeby otworzyć trzeba było rozbebeszyć opakowanie.. i co mam to przyjąć po klient poużywał 2 dni i chce zwrócić bo tak? Naturalnie jak to przyjmę, to żaden inny klient tego nie kupi bo nikt nie chce kupować otwartych rzeczy, tylko oryginalnie zapakowane. I jestem w plecy 50zł bo poszłam na rękę obcej mi osobie.. no ludzie... ja nie jestem placówka państwowa, żeby sponsorować widzimisię obcych mi osób. Ale nie wiedzieć dlaczego wszyscy uważają że im się to należy i niektórzy są do tego stopnia bezczelni, że już przy zakupie mi mówią, że za 2 dni przyniosą mi zwrócić towar.. że niby darmowa wypożyczalnia sprzętu jestem czy coś?
0 0

konwaliowa

#4783030 Napisano: 25.10.2011 11:09:05
Aha i wkurza mnie, że w Vectrze nikomu nie chce się zakończyć konkursu (zakończony 3 dni temu), ani w innym konkursie podać wyników (według regulaminu miały być ponad tydzień temu).
0 0

dolly

#4783237 Napisano: 25.10.2011 12:28:38
apoccalipsa napisał(a):

a mnie wkurza ,że gdy wchodzę w konkurs w bazie strona automatycznie się odświeża...

prawy klawisz myszy otwórz w nowej karcie emotka
0 0

aneta81

#4784425 Napisano: 25.10.2011 08:03:26
Kino na maxa wkurza mnie na maxa!
0 0

dolly

#4784784 Napisano: 25.10.2011 10:48:28
aneta81 napisał(a):

Kino na maxa wkurza mnie na maxa!

eeee, jutro też będą emotka może dłużej jak 10sek emotka
0 0

79magda

#4785736 Napisano: 26.10.2011 12:02:51
Wkurzyło mnie, że organizator, który nagrodził mnie właśnie nagrodą i wstawił na stronkę mój wpis, dorobił do niego trzy linijki tekstu... emotka ta dorobiona końcówka jest tak grafomańska, że nigdy bym się pod nią nie podpisała własnym nazwiskiem!!! emotka
0 0

ziolko

#4785751 Napisano: 26.10.2011 12:06:17
Magda - napisz do niego, że prosisz o skasowanie dodatku
0 0

Gość: goralecka

#4786423 Napisano: 26.10.2011 03:00:56
Wkurza mnie to zbiorowe narzekanie na wyniki Kamisa z Tesco, że wybrano beznadziejne hasła.
Nie wiedziałam, że mamy aż tylu wybitnych poetów na forum. Normalnie marnujecie się, może warto wydać tomik wierszyków skoro Wy tak doskonale rymujecie a reszta jest beznadziejna. Ok wiem, że zdarzają się czasem hasła zupełnie nie logiczne, splagiatowane, z błędami itd ale trochę skromności co po niektórym by się przydało.

Zresztą przy każdej publikacji zwycięskich haseł się tak dzieje. wkurza mnie to....

emotka
0 0

dolly

#4786444 Napisano: 26.10.2011 03:05:31
Wkurzyły mnie wyniki KAMISA, oj bardzo mnie wkurzyły emotka emotka emotka

goralecka napisał(a):

Wkurza mnie to zbiorowe narzekanie na wyniki Kamisa z Tesco, że wybrano beznadziejne hasła.
Nie wiedziałam, że mamy aż tylu wybitnych poetów na forum. Normalnie marnujecie się, może warto wydać tomik wierszyków skoro Wy tak doskonale rymujecie a reszta jest beznadziejna. Ok wiem, że zdarzają się czasem hasła zupełnie nie logiczne, splagiatowane, z błędami itd ale trochę skromności co po niektórym by się przydało.

Zresztą przy każdej publikacji zwycięskich haseł się tak dzieje. wkurza mnie to....

emotka

Ja nie napiszę, że hasła beznadziejne, ale według tematyki tylko ostatnie hasło jest na temat i TYLE, dlatego się WK.............M
0 0

kalisto1986

#4786615 Napisano: 26.10.2011 03:57:43
goralecka napisał(a):

emotka

myśle, że nikt nie oczekuje, że wygrają same genialne hasła ale litości czy uważasz, że danie ze smakiem to dodaj, posmakuj, pokochaj jest na temat ? Chyba nie ...
I nie chce nikogo obrażać, ba moich kilka haseł też tam jest ... ale grając chyba każdy ma prawo oczekiwać, że wygrają hasła chociaż na temat

A w temacie wkurza mnie, że wszystko się sypie ...
0 0

Gość: goralecka

#4787023 Napisano: 26.10.2011 06:05:28
kalisto1986 napisał(a):

myśle, że nikt nie oczekuje, że wygrają same genialne hasła ale litości czy uważasz, że danie ze smakiem to dodaj, posmakuj, pokochaj jest na temat ? Chyba nie ...
I nie chce nikogo obrażać, ba moich kilka haseł też tam jest ... ale grając chyba każdy ma prawo oczekiwać, że wygrają hasła chociaż na temat

Sposób na danie a to różnica. Ja nie jestem od oceniania czy fajne czy nie i czy na temat czy nie. Wiadomo, że w takich konkursach chodzi o kreatywność która jest różnie rozumiana. W tym konkursie może w dość dziwny sposób. Ale dla mnie to niesmaczne pisać, ze ja byłam za dobra bo te wyniki są beznadziejne a hasła głupie.
A jakoś połowa ipadów trafiła do osób z forum.
0 0

Gość: vilemo

#4787051 Napisano: 26.10.2011 06:13:22
ja się nie wkurzam, choć jest mi przykro - ale zawsze tak jest, każdy się namęczył, każdy marzył żeby wygrać, a wszyscy nie mogą... choć się napaliłam, bo wydawało mi się, że wierszyk jest super - ale mi często coś się wydaje... tak to jest raz na wozie, raz nawozem
0 0

mia

#4787053 Napisano: 26.10.2011 06:13:30
goralecka napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Sposób na danie a to różnica. Ja nie jestem od oceniania czy fajne czy nie i czy na temat czy nie. Wiadomo, że w takich konkursach chodzi o kreatywność która jest różnie rozumiana. W tym konkursie może w dość dziwny sposób. Ale dla mnie to niesmaczne pisać, ze ja byłam za dobra bo te wyniki są beznadziejne a hasła głupie.
A jakoś połowa ipadów trafiła do osób z forum.

Bo może wyczuły gusta komisji... emotka
Zresztą część haseł jest naprawdę fajna.

Ale zwróć uwagę na hasła poucinane (bo sms był za długi?), kończące się bez sensu, albo na hasło z pupą emotka
Litości, to nie tylko, że nie jest smaczne, ale jest po prostu niesmaczne! emotka
0 0