Wkurza mnie...

slonko365

#6472614 Napisano: 13.03.2018 15:00:06
mpaulina88 napisał(a):

slonko365 napisał(a):

Nagroda przekracza ta kwote, miałam dostac informacje, gdzie i ile mam wplacic podatku ale nie dostalam zadnej odpowiedzi tylko nagle został wysłany voucher.  Napisałam dzis do nich znowu co z tym podtakiem... ale narazie nie ma zadnej odpowiedzi... Nie wiem co teraz zrobic bo chyba trzeba zaplacic ogolnie ten podatek do konca marca? W mojej deklaracji? Kurde nie mam pojecia jak nawet to zrobic

Podatek od nagrody nie ma nic wspólnego z roczną deklaracją, nie wpisuje się go i nie wlicza do dochodu.
Moim zdaniem nie powinni Ci wydać nagrody bez opłacenia podatku, bo to jest ich odpowiedzialność, a więc i ich problem. Ty musisz przecież mieć podaną konkretną wartość nagrody na piśmie i kwotę podatku do zapłacenia. A skoro wydali Ci nagrodę, nie informując że masz zapłacić podatek i w jakiej kwocie, to skąd przecież masz wiedzieć o tym czy i ewentualnie ile zapłacić. Moim zdaniem to nie Twój problem, ale nie chciałabym Cię wprowadzać w błąd. Zawsze możesz też zapytać na jakiejś infolinii urzędu skarbowego, czy jeśli dostałaś nagrodę, a organizator nie wymagał od Ciebie uprzedniej wpłaty podatku, to czy może to rodzić jakieś konsekwencje wobec Ciebie, jeśli by on tego podatku nie opłacił. (bo w chwili obecnej sama nie wiesz, czy zapłacił, czy nie i czy Ty powinnaś coś płacić).

PS. A tak na marginesie, skoro dostałaś przeterminowany voucher, to tak jakbyś nie dostała żadnej nagrody - na wszelki wypadek pokopiuj sobie ten voucher i np. kopertę z datą czy listem przewozowym - przecież przeterminowany voucher nie ma żadnej wartości.
1 mia 0

mpaulina88

#6472618 Napisano: 13.03.2018 15:09:01
Dziekuje za odpowiedzi emotka  Troszkę mnie uspokoilyscie, aczkolwiek zadzwonie jutro do US, bo wiadomo jak to z nimi. Ale wlasnie z nimi korespondencja to jakis koszmar ... Gazeta Cosmopolitan chyba zrezygnowala juz z usug tej firmy co org ten konkurs...
1 slonko365 0

mpaulina88

#6472623 Napisano: 13.03.2018 15:20:08
Wlasnie probuje sie dodzwonic do skarbowki... jestem 52 w kolejce ...
0 0

babska

#6472636 Napisano: 13.03.2018 15:47:30
Dlaczego nie można wysłać zgłoszenia z Nervomixu? emotka  zaraz zeżrę całe opakowanie, które kupiłam...
0 0

mpaulina88

#6472644 Napisano: 13.03.2018 16:16:29
Dodzwoniłam sie do US,pani powiedziala ze pomimio ze to ich obowiazek zaplacic podatek, to i tak jesli oni go nie zaplacili to ja musze w deklaracji podatekowej to zaplacic, musze zamiast pit 37 zrobic pit 36 i cos tam gdzies wpisac... no chyba ze zaplacili a ja nic nie wiem ale watpie bo ja podawalam im tylko adres i imie i nazwisko...aczkolwiek nagorde potem wyslali do mojej mamy na inny adres..bo ja wyjechalam za granice, kurde jestem taka wkurzona na maxa... zamiast cieszysz sie z tej nagrody przez rok bo tyle juz czasu mienlo same klopoty...
0 0

bzowapani

#6472647 Napisano: 13.03.2018 16:30:51
Wkurza mnie, że nagroda 2 stopnia z konkursu Omega smacznie o wartości 2600 zł okazała się być nagrodą za 260 zł emotka  Czy coś z tym można zrobić, ktoś miała podobną sytuację ?
1 annnusss 0

atyde25

#6472649 Napisano: 13.03.2018 16:33:31
babska napisał(a):

Dlaczego nie można wysłać zgłoszenia z Nervomixu?  emotka  zaraz zeżrę całe opakowanie, które kupiłam...

Nie wiem mama ten sam problem formularz się nie wysyła:(
0 0

mpaulina88

#6472651 Napisano: 13.03.2018 16:37:54
Własnie dostałam od nich taka odp: 
Odpowiadając na Pani poniższego maila, sprawa została zamknięta z naszej strony w ubiegłym roku rozliczeniowym, więc nie ma potrzeby, aby wpłacała nam już Pani podatek.
Mam nadzieję, że nagroda się podobała i sprawiła Pani dużo radości,

Hmmm myslicie ze naprawde wplacili ten podatek  ? Dziwne ze juz sie rozliczyli w 2016 r skoro konkurs byl w maju 2017.
Nie wiem co teraz robic czy wplacac czy nie...
0 0

Niebieska_Laguna

#6472652 Napisano: 13.03.2018 16:38:46
Co to dziś za okropny dzień? Ze wszystkimi się kłócę, nie wyszedł mi obiad, plany się posypały, nie mogę napisać żadnego zgłoszenia, ani nawet się skupić na czymkolwiek... emotka

asantesana

#6472653 Napisano: 13.03.2018 16:44:16
mpaulina88 napisał(a):

Własnie dostałam od nich taka odp: 
Odpowiadając na Pani poniższego maila, sprawa została zamknięta z naszej strony w ubiegłym roku rozliczeniowym, więc nie ma potrzeby, aby wpłacała nam już Pani podatek.
Mam nadzieję, że nagroda się podobała i sprawiła Pani dużo radości,

Hmmm myslicie ze naprawde wplacili ten podatek  ? Dziwne ze juz sie rozliczyli w 2016 r skoro konkurs byl w maju 2017.
Nie wiem co teraz robic czy wplacac czy nie...

Kobieto, wypij melisę i przeczytaj co napisali Ci z agencji i co piszą ludzie na forum (grający nie od dzisiaj w konkursach). Po co zawracasz sobie głowę czymś, co jest dawno rozwiązane. Jeśli wydali Ci nagrodę, to znaczy, ze zapłacili podatek, zachowaj maila tak na wszelki wypadek. 

cudaczek121

#6472656 Napisano: 13.03.2018 16:55:22
Właśnie się zorientowałam,że z Plusa mi naliczyli 16 zł plus vat czyli ok 20 zł za sms premium 60530emotka Czy ktoś wie, jaką komendę i pod jaki numer mam wpisać,aby skutecznie się pozbyć dziadostwaemotka
0 0

mpaulina88

#6472671 Napisano: 13.03.2018 17:40:56
asantesana napisał(a):

melisa by sie przydała bo pani ze skarbowki mnie przestraszyła emotka   wiecie jak to w Polskiej skarbowce... wole dmuchac na zimno... zwlaszcza ze komunikacja z nimi była zła 

0 0

andziulka21

#6472676 Napisano: 13.03.2018 17:51:32
cudaczek121 napisał(a):

Właśnie się zorientowałam,że z Plusa mi naliczyli 16 zł plus vat czyli ok 20 zł za sms premium 60530 emotka Czy ktoś wie, jaką komendę i pod jaki numer mam wpisać,aby skutecznie się pozbyć dziadostwa emotka

Spróbuj  STOP GJD na 60530. 
0 0

zezowaty_kot

#6472693 Napisano: 13.03.2018 18:18:57
mamija ja tam się nie dziwię, że cb656tak zareagował. Analogicznie:
Szukasz pracy. Wie o tym Twoja koleżanka, która wie również, że jej brat potrzebuje pracownika do biura. Koleżanka w dobrej wierze informuje Cię o wolnym etacie. Ty przeszczęśliwy piszesz jej: To cudowna wiadomość! To jest to czego potrzebowałem! Nie wiem jak Ci dziękować, jesteś wspaniała! A więc to mój nr konta xxxxxxxx, zatrudnij się tam i pensje prześlij do mnie. Żebyś wiedziała jak doceniam Twoje zaangażowanie proponuję Ci premię - o ile sobie jakąś wypracujesz.
 emotka
0 1 mamija

moskala22

#6472725 Napisano: 13.03.2018 20:09:26
wkurza mnie poczta polska - czekam na 9 przesyłek które wiszą gdzieś od kilku dni w czasoprzestrzeni - patrząc po numerze nadania są "w transporcie". Na ogół dzień lub 2 dni po nadaniu paczka Mini była juz u mnie a teraz ida od prawie tygodnia. Nie wiem czy ma to jakiś związek z tym że nasz listonosz jest na urlopie i mamy zastepstwo. 
0 0

assal

#6472802 Napisano: 14.03.2018 09:43:25
Moskala22: To ma związek z brakiem pracowników. Wróciły na pocztę przesyłki sądowe i, niestety, w wielu miejscach bałagan. Byłam w zeszłym tygodniu po moją paczkę - po pół godzinie się poddali. Nie znaleźli jej u siebie emotka
Na szczęście dwa dni później sami mi ją dostarczyli  emotka  
0 0

moskala22

#6472808 Napisano: 14.03.2018 10:03:12
assal napisał(a):

Moskala22: To ma związek z brakiem pracowników. Wróciły na pocztę przesyłki sądowe i, niestety, w wielu miejscach bałagan. Byłam w zeszłym tygodniu po moją paczkę - po pół godzinie się poddali. Nie znaleźli jej u siebie  emotka

mam nadzieję że wszystko w końcu do mnie dotrze. Ale wkurza mnie to bo pierwszy raz mam taką sytuację a czekam na rzeczy któe sa mi potrzebne w tym tygodniu
0 0

marta_1234

#6472837 Napisano: 14.03.2018 11:14:57
Pisałam do dwóch organizatorów, ze jedna osoba zamieściła u jednych i u drugich to samo zdjęcie, uznając,ze to nieuczciwe wobec innych uczestników, podesłałam też na dowód moich słow skany i linki. Mało tego ta osoba, rzecz jasna nieuczciwie, wygrała tu i tu. Jedni i drudzy odpisali,ze nie widzą żadnego podobieństwa między pracami. Jedni co konkurs to nowa praca- zdjęcie, tekst, grafika itp. uczciwie jak trzeba , a inni jadą z jedną pracą  na "kilka frontów". Aż brak słow do opisania takich przekrętów.emotka
0 0

synk

#6472841 Napisano: 14.03.2018 11:24:23
moskala22 napisał(a):

assal napisał(a):

Moskala22: To ma związek z brakiem pracowników. Wróciły na pocztę przesyłki sądowe i, niestety, w wielu miejscach bałagan. Byłam w zeszłym tygodniu po moją paczkę - po pół godzinie się poddali. Nie znaleźli jej u siebie  emotka

mam nadzieję że wszystko w końcu do mnie dotrze. Ale wkurza mnie to bo pierwszy raz mam taką sytuację a czekam na rzeczy któe sa mi potrzebne w tym tygodniu

a może ktoś wpadł na taki pomysł?
https://niebezpiecznik.pl/post/jak-przejac-cudze-listy-wystarczy-skorzystac-z-tej-nie-do-konca-przemyslanej-uslugi-poczty-polskiej/
0 0

jokan

#6472844 Napisano: 14.03.2018 11:27:41
marta_1234 napisał(a):

Pisałam do dwóch organizatorów, ze jedna osoba zamieściła u jednych i u drugich to samo zdjęcie, uznając,ze to nieuczciwe wobec innych uczestników, podesłałam też na dowód moich słow skany i linki. Mało tego ta osoba, rzecz jasna nieuczciwie, wygrała tu i tu. Jedni i drudzy odpisali,ze nie widzą żadnego podobieństwa między pracami. Jedni co konkurs to nowa praca- zdjęcie, tekst, grafika itp. uczciwie jak trzeba , a inni jadą z jedną pracą  na "kilka frontów". Aż brak słow do opisania takich przekrętów. emotka

a co na to regulamin?
wkurza mnie, że czas przelatuje mi przez palce....
0 0