Wkurza mnie...

marta_1234

#6472846 Napisano: 14.03.2018 11:33:04
jokan napisał(a):

marta_1234 napisał(a):

Pisałam do dwóch organizatorów, ze jedna osoba zamieściła u jednych i u drugich to samo zdjęcie, uznając,ze to nieuczciwe wobec innych uczestników, podesłałam też na dowód moich słow skany i linki. Mało tego ta osoba, rzecz jasna nieuczciwie, wygrała tu i tu. Jedni i drudzy odpisali,ze nie widzą żadnego podobieństwa między pracami. Jedni co konkurs to nowa praca- zdjęcie, tekst, grafika itp. uczciwie jak trzeba , a inni jadą z jedną pracą  na "kilka frontów". Aż brak słow do opisania takich przekrętów. emotka

a co na to regulamin?
wkurza mnie, że czas przelatuje mi przez palce....

Regulaminy wg odpowiedzi organizatorów nie mają zapisów o "unikalności" prac. Co tym bardziej mnie wkurza, bo powinien być taki zapis wg zasady jeden konkurs- jedna praca. Ale wiem, ze zrobiłam co mogłam, zwróciłam im uwage moimi wiadomościami na ten problem. Taki chyba jedyny plus tej całej sytuacji. Z tym czasem też prawda, tak te szybko mijają.
0 0

joan

#6472859 Napisano: 14.03.2018 11:55:48
marta_1234 napisał(a):

Pisałam do dwóch organizatorów, ze jedna osoba zamieściła u jednych i u drugich to samo zdjęcie, uznając,ze to nieuczciwe wobec innych uczestników (...)

marta_1234 napisał(a):

(...) Regulaminy wg odpowiedzi organizatorów nie mają zapisów o "unikalności" prac. Co tym bardziej mnie wkurza, bo powinien być taki zapis (...)

Czy Twoja opinia ma oparcie w regulaminach tych konkretnych konkursów? emotka
0 0

lola.lola

#6472861 Napisano: 14.03.2018 11:59:13
moskala22 napisał(a):

assal napisał(a):

Moskala22: To ma związek z brakiem pracowników. Wróciły na pocztę przesyłki sądowe i, niestety, w wielu miejscach bałagan. Byłam w zeszłym tygodniu po moją paczkę - po pół godzinie się poddali. Nie znaleźli jej u siebie  emotka
Na szczęście dwa dni później sami mi ją dostarczyli  emotka  

mam nadzieję że wszystko w końcu do mnie dotrze. Ale wkurza mnie to bo pierwszy raz mam taką sytuację a czekam na rzeczy któe sa mi potrzebne w tym tygodniu

Ja czekam na bilety na koncert. Koncert niby dopiero w maju ale miały być prezentem a impreza urodzinowa już w sobotę. Bilety zamówiłam 21 lutego, wysłali pocztą ale według "śledzenia przesyłek" dotarły pod inny adres więc nadali ponownie z nowym kodem a tamte anulowali żeby ktoś inny nie wykorzystał. Nadal jednak ich nie ma. Nie chcą mi wysłać w formie elektronicznej żebym sama sobie wydrukowała i dała tej osobie bo "nie ma takiej możliwości" choć przy wyborze dostawy była. Słabo bo czuję, że straciłam 500 zł. Takie przyjemności na eBilet.pl 
0 0

asantesana

#6472863 Napisano: 14.03.2018 12:00:01
marta_1234 napisał(a):

Pisałam do dwóch organizatorów, ze jedna osoba zamieściła u jednych i u drugich to samo zdjęcie, uznając,ze to nieuczciwe wobec innych uczestników, podesłałam też na dowód moich słow skany i linki. Mało tego ta osoba, rzecz jasna nieuczciwie, wygrała tu i tu. Jedni i drudzy odpisali,ze nie widzą żadnego podobieństwa między pracami. Jedni co konkurs to nowa praca- zdjęcie, tekst, grafika itp. uczciwie jak trzeba , a inni jadą z jedną pracą  na "kilka frontów". Aż brak słow do opisania takich przekrętów. emotka

Czekaj czekaj, Ty piszesz, ze zdjęcie jest to samo, organizatorzy nie widzą podobieństwa, to jak to jest - zdjęcie to samo, takie samo, czy podobne z innym produktem?
I jeśli w regulaminie (regulaminach) nie ma zapisu, ze zdjęcie ma być zrobione na potrzeby konkursu i nigdzie nie może być publikowane, to gdzie widzisz brak uczciwości?
0 0

marta_1234

#6472865 Napisano: 14.03.2018 12:04:36
joan napisał(a):

marta_1234 napisał(a):

Pisałam do dwóch organizatorów, ze jedna osoba zamieściła u jednych i u drugich to samo zdjęcie, uznając,ze to nieuczciwe wobec innych uczestników (...)

marta_1234 napisał(a):

(...) Regulaminy wg odpowiedzi organizatorów nie mają zapisów o "unikalności" prac. Co tym bardziej mnie wkurza, bo powinien być taki zapis (...)

Czy Twoja opinia ma oparcie w regulaminach tych konkretnych konkursów? emotka

Czytałam oba przed wzięciem udziału i później pisząc  wiadomości do organizatorów, takiego zapisu nie było tu i tu. Pisząc do nich miałam głownie na celu pokazanie  postaw niektórych uczestników. Zwróciłam też im uwagę na taki proceder. Podsumowując nie mamy wpływu na to co jest w regulaminach, a potem wychodzą  takie "kwiatki". Było mineło, trzeba się z tym pogodzic,ze są takie  osoby. Nawet już  nie mam siły myśleć o tej sprawie  emotka
0 0

joan

#6472872 Napisano: 14.03.2018 12:18:55
marta_1234 napisał(a):

Czytałam oba przed wzięciem udziału i później pisząc  wiadomości do organizatorów, takiego zapisu nie było tu i tu. Pisząc do nich miałam głownie na celu pokazanie  postaw niektórych uczestników. Zwróciłam też im uwagę na taki proceder. Podsumowując nie mamy wpływu na to co jest w regulaminach, a potem wychodzą  takie "kwiatki". Było mineło, trzeba się z tym pogodzic,ze są takie  osoby. Nawet już  nie mam siły myśleć o tej sprawie  emotka

I wszystko jasne emotka

Rozumiem Twój ból, ale to tak, jakby pisać do Albedo w sprawie ich badziewnych, bezparagonowych konków dla oszustów i dekli* twierdząc, że "to nieuczciwe" oraz "mnie to wkurza". Wygodniej włożyć rękę w maszynkę do mięsa.

* dekiel: przykładowo osoba X grająca bez paragonu, która oferuje sprzedaż(!) wygranego zestawu plastrów (wart. 21 zł), gdzie zakupy promo wyniosły potencjalnego kupującego ok. 15 zł, a osoba X otrzymać pragnie 5 zł. Tacy k* samotni geniusze w konkursach, że pińć złociszy odpuścić nie potrafią, czapki z głów emotka
1 nkba 0

Monika11

#6472880 Napisano: 14.03.2018 12:30:29
Pojechałam na BP -po Tigera , ucieszyłam się że puszki po 4 zł , kupiłam na kilka paragonów-i co ..... otwieram szukam kodu, a to puszki ze starej promocji ,,Leć tam gdzie chcesz''emotka

yugen

#6472898 Napisano: 14.03.2018 12:48:43
joan napisał(a):

marta_1234 napisał(a):

I wszystko jasne emotka

Rozumiem Twój ból, ale to tak, jakby pisać do Albedo w sprawie ich badziewnych, bezparagonowych konków dla oszustów i dekli* twierdząc, że "to nieuczciwe" oraz "mnie to wkurza". Wygodniej włożyć rękę w maszynkę do mięsa.

* dekiel: przykładowo osoba X grająca bez paragonu, która oferuje sprzedaż(!) wygranego zestawu plastrów (wart. 21 zł), gdzie zakupy promo wyniosły potencjalnego kupującego ok. 15 zł, a osoba X otrzymać pragnie 5 zł. Tacy k* samotni geniusze w konkursach, że pińć złociszy odpuścić nie potrafią, czapki z głów emotka

Zawsze można wybrać konkurs, który nam pasuje i nie denerwować się potem. Ludzie czytają regulaminy, zasady im nie pasują, a i tak biorą udział i marudzą. Wszystkim nie da się dogodzić. Tak samo z nagrodami. Nie lepiej sortować konkurs pod siebie, zamiast oczekiwać, że wszyscy się dostosują? Kto będzie chciał oszukać, ten i tak oszuka. Co do zdjęć, to jesli regulamin tego nie zabraniał, to w czym osoba robiąca zamieszanie szuka problemu? Może lepiej ten czas na szukanie dziury w całym przeznaczyć na zrobienie lepszego zdjęcia, zdobycie nagrody i nie narzekanie na innych? Zdjęcie przecież nie było kradzione. Czasami scenerię do zdjęcia przygotowuje się bardzo długo i aż żal nie zrobić kilku ujęć na różne konkursy. Nie bardzo rozumiem problemu? Swojej twarzy też dwa razy nie sfotografujesz do konkursu, bo ten sam uśmiech, oczy, tylko produkt inny?

Agnes

#6473030 Napisano: 14.03.2018 16:29:36
mpaulina88 napisał(a):

Własnie dostałam od nich taka odp: 
Odpowiadając na Pani poniższego maila, sprawa została zamknięta z naszej strony w ubiegłym roku rozliczeniowym, więc nie ma potrzeby, aby wpłacała nam już Pani podatek.
Mam nadzieję, że nagroda się podobała i sprawiła Pani dużo radości,

Hmmm myslicie ze naprawde wplacili ten podatek  ? Dziwne ze juz sie rozliczyli w 2016 r skoro konkurs byl w maju 2017.
Nie wiem co teraz robic czy wplacac czy nie...

po co Ty sobie glowę zawracasz podatkiem? myslisz ze osoby tu grające wypelniają jakieś pity36??????????
1 nkba 0

malutka456

#6473665 Napisano: 16.03.2018 11:25:40
Dorobiłam się zapalenia płuc, zeszłam z dyżuru z temp. 39,5 .... Wiem, wiem, jestem głupia, powinnam zostac z chorymi dziećmi w domu. I właśnie to mnie wkurza,  nie potrafię sobie nigdy odpuścić i teraz za to płacę. Idę do łóżka, bo moje 5 minut poprawy właśnie mija ..... emotka
0 0

mia

#6473666 Napisano: 16.03.2018 11:26:31
malutka456 napisał(a):

Dorobiłam się zapalenia płuc, zeszłam z dyżuru z temp. 39,5 .... Wiem, wiem, jestem głupia, powinnam zostac z chorymi dziećmi w domu. I właśnie to mnie wkurza,  nie potrafię sobie nigdy odpuścić i teraz za to płacę. Idę do łóżka, bo moje 5 minut poprawy właśnie mija .....  emotka

emotka emotka
0 0

jomajd86

#6473682 Napisano: 16.03.2018 11:54:29
eh.. kod hochland jak wpisuję nie istnieje, wyniki badań do upy i do powtórki, wszystko od jakiegoś czasu tylko pod górkę...czyżby pęknięte lustereczko jednak działało a nie było zabobonem...  emotka  
0 0

Gość: kasiaj110

#6473688 Napisano: 16.03.2018 12:09:49
wkurza mnie dzisiejsza pogoda- ciągle pada emotka żeby to był wiosenny deszczyk to bym rozumiała ale zimno, szaro, ponuro i leje!!!! 

wkurza mnie piątek, piątunio, piąteczek- wchodzę na fejsa a tam wkoło że zaczyna się weekend itp. gdyby nie konkursy na srejsboooku to dawno bym to moje konto usunęła - dobijają mnie łańcuszki szczęścia, widoczności strony itp.- a jak jest coś ważnego do udostępnienia to udostępnia to mało osób emotka - często udostępniam zwierzęta do adopcji lub te z codziennej schroniskowej łapanki - i te właśnie posty udostępnia kilak osób emotka , bo lepiej polajkować szlachta nie pracuje... 
2 venikaaa, mia 0

zezowaty_kot

#6473695 Napisano: 16.03.2018 12:16:27
kasiaj110 napisał(a):

wkurza mnie dzisiejsza pogoda- ciągle pada emotka żeby to był wiosenny deszczyk to bym rozumiała ale zimno, szaro, ponuro i leje!!!! 

Mnie dzisiejsza pogoda mocno irytuje, aczkolwiek nie dziwi. Żeby tradycji stało się zadość, w moje urodziny ZAWSZE pada, nawet jeśli 15 marca święci słońce i 17 marca świeci słońce. Jak żyję, nie miałam w urodziny ładnej pogody emotka U nas jest tak paskudnie i zimno, że odwołałam urodzinową kolację, bo nawet mi się nie chce z domu wyjść.
0 0

atyde25

#6473713 Napisano: 16.03.2018 12:46:39
Leciałam drugi raz do Biedronki kasjerka policzyła mi zamiast cebuli orzechy nerkowce.
Spora różnica bo nerkowce 69,90 zł kilogram.Nauczka zawsze sprawdzać paragony zanim się pobiegnie do domu.
Wkurza mnie ,że niektórzy nawet paragonów ze sklepu nie zabierają.dostałam różnicy jedyne 32 zł wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Plus za cenienie paragonów i traktownie ich jak relikwii:)
1 shineoff 0

stamp2

#6473716 Napisano: 16.03.2018 12:53:34
zezowaty_kot napisał(a):

kasiaj110 napisał(a):

Mnie dzisiejsza pogoda mocno irytuje, aczkolwiek nie dziwi. Żeby tradycji stało się zadość, w moje urodziny ZAWSZE pada, nawet jeśli 15 marca święci słońce i 17 marca świeci słońce. Jak żyję, nie miałam w urodziny ładnej pogody emotka U nas jest tak paskudnie i zimno, że odwołałam urodzinową kolację, bo nawet mi się nie chce z domu wyjść.

wiosna,wiosna ach ....to ty? emotka emotka emotka emotka emotka
0 0

79magda

#6473717 Napisano: 16.03.2018 12:53:54
zezowaty_kot napisał(a):

... w moje urodziny ZAWSZE pada, nawet jeśli 15 marca święci słońce i 17 marca świeci słońce. Jak żyję, nie miałam w urodziny ładnej pogody emotka U nas jest tak paskudnie i zimno, że odwołałam urodzinową kolację, bo nawet mi się nie chce z domu wyjść.

E tam. Pogoda. Urodziny są raz w roku. Twój Wyjątkowy Dzień. Myślisz, że zmarszczki w słońcu wyglądają lepiej?! Nieee... emotka
A tak serio, to emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka

Flaszka wina, bukiet róż, no weź się uśmiechnij już!!!
Bo za parę lat mięśnie mogą nie dać rady rozciągnąć ust w tak pięknym uśmiechu, jak dziś emotka

slonko365

#6473733 Napisano: 16.03.2018 13:17:34
79magda napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

... w moje urodziny ZAWSZE pada, nawet jeśli 15 marca święci słońce i 17 marca świeci słońce. Jak żyję, nie miałam w urodziny ładnej pogody emotka U nas jest tak paskudnie i zimno, że odwołałam urodzinową kolację, bo nawet mi się nie chce z domu wyjść.

E tam. Pogoda. Urodziny są raz w roku. Twój Wyjątkowy Dzień. Myślisz, że zmarszczki w słońcu wyglądają lepiej?! Nieee... emotka
A tak serio, to emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka

Flaszka wina, bukiet róż, no weź się uśmiechnij już!!!
Bo za parę lat mięśnie mogą nie dać rady rozciągnąć ust w tak pięknym uśmiechu, jak dziś emotka

Otóż to, za rok będzie gorzej  emotka  Sto lat, stu wygranych i pogody ducha, skoro za oknem pogoda do... bani  emotka  emotka emotka emotka

ace

#6473771 Napisano: 16.03.2018 14:19:09
kasiaj110 napisał(a):

wkurza mnie piątek, piątunio, piąteczek- wchodzę na fejsa a tam wkoło że zaczyna się weekend itp. gdyby nie konkursy na srejsboooku to dawno bym to moje konto usunęła - dobijają mnie łańcuszki szczęścia, widoczności strony itp.- a jak jest coś ważnego do udostępnienia to udostępnia to mało osób emotka - często udostępniam zwierzęta do adopcji lub te z codziennej schroniskowej łapanki - i te właśnie posty udostępnia kilak osób emotka , bo lepiej polajkować szlachta nie pracuje... 

Ale na fejsbuku można poblokować to co wyskakuje. Ja na co dzień mam większość znajomych poblokowanych (tzn. chodzi tylko o blokadę tego co wrzucają na swojego wall'a, a nie o możliwość kontaktu przez wiadomości), szczególnie tych co wrzucają miliony linków do głupawych stron czy np albumy z 50zdjęciami swoich dzieci co 3 dni (jedno na pół roku by wystarczylo emotka ). A jak mam intensywniejszy czas to by nie rezygnować z konwersacji na FB blokuję posty wszystkich by bezmyślnie nie zacząć skrolować emotka

zezowaty_kot napisał(a):

emotka

mamija

#6473805 Napisano: 16.03.2018 15:22:58
zezowaty_kot napisał(a):

mamija ja tam się nie dziwię, że cb656tak zareagował. Analogicznie:
Szukasz pracy. Wie o tym Twoja koleżanka, która wie również, że jej brat potrzebuje pracownika do biura. Koleżanka w dobrej wierze informuje Cię o wolnym etacie. Ty przeszczęśliwy piszesz jej: To cudowna wiadomość! To jest to czego potrzebowałem! Nie wiem jak Ci dziękować, jesteś wspaniała! A więc to mój nr konta xxxxxxxx, zatrudnij się tam i pensje prześlij do mnie. Żebyś wiedziała jak doceniam Twoje zaangażowanie proponuję Ci premię - o ile sobie jakąś wypracujesz.
 emotka

każdy kto widział całą treść korespondencji która została usunięta na forum (ale chętnie prześlę na priv gdyby kogoś interesowała) mógł sam ocenić całą sytuację.  Przykładowo jeśli Ty nie grasz w konkursach a dasz ogłoszenie, że kupisz np smartfona a ja zamiast tego podeślę Tobie linka do konkursu w którym takowy jest do wygrania to mimo iż wcale o to nie prosiłaś to zapewne uznasz to za ładny gest z mojej strony.  Jeśli natomiast nie znasz odpowiedzi na pytanie konkursowe ale wydedukujesz że możliwe że znam je ja to skoro byłem tak dobry że wysłałem Ci linka a założysz że sam np wysłałem zgłoszenie w tym konkursie to chyba nie będzie jakimś wielkim nietaktem czy bezczelnością jeśli zapytasz mnie czy nie znam odpowiedzi. Jeśli w dodatku postąpiłabyś tak honorowo że zaoferowałabyś mi premie w przypadku twojej wygranej to ja albo bym ci odpisał grzecznie, że nie niestety nie znam odpowiedzi albo że znam ale ci nie podam, ale gdybym zaczął Cie obrażać, pisać że to bezczelność i że Ty pytając o coś takiego jesteś nienormalna to wyszedłbym na skończonego gbura ... i płakusia użalającego się na forum - dokładnie taką postawą wykazał się cb656  
0 0