Wkurza mnie...

tereniagno

#6519514 Napisano: 16.08.2018 14:49:54
iwona0103 napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

to chyba te falochromy takie zdradliwe że jest tam tak głęboko. straszne to jest ,czasami wkurza ta niewiedza

http://wiadomosci...-niebezpiecznie.html

W naszym przypadku było to teraz w Łebie pod koniec lipca emotka
1 brucee 0

myla

#6519554 Napisano: 16.08.2018 16:29:54
A mnie wkurza to, że głównym argumentem Taalvikki  by NIE współczuć tej kobiecie jest to, że to była RODZINA. 
Ciekawe jak byś się ustosunkowała do tej tragedii gdyby dzieci były sobie obce?
Gdyby każde z dzieci było jak Ty jedynakiem, gdyby każde z nich tak jak Ty było tak super wychowane?
Wkurza mnie jeszcze, że ludzie zaczęli bardzo spłycać znaczenie słów, i tak m.in. patologią nazywają rodzinę wielodzietną nie znając jej kompletnie...
Gdyby dzieci były sobie obce wtedy wielu, obecnie potępiających matkę, pisałoby o ich bohaterstwie gdy prawdopodobnie weszli do wody by ratować brata!

andziulka21

#6519563 Napisano: 16.08.2018 17:06:38
myla napisał(a):

A mnie wkurza to, że głównym argumentem Taalvikki  by NIE współczuć tej kobiecie jest to, że to była RODZINA. 
Ciekawe jak byś się ustosunkowała do tej tragedii gdyby dzieci były sobie obce?
Gdyby każde z dzieci było jak Ty jedynakiem, gdyby każde z nich tak jak Ty było tak super wychowane?
Wkurza mnie jeszcze, że ludzie zaczęli bardzo spłycać znaczenie słów, i tak m.in. patologią nazywają rodzinę wielodzietną nie znając jej kompletnie...
Gdyby dzieci były sobie obce wtedy wielu, obecnie potępiających matkę, pisałoby o ich bohaterstwie gdy prawdopodobnie weszli do wody by ratować brata!

Zgadzam się w 100%, co ma normalna rodzina wielodzietna do patologii? Jedynak nie może mieć rodziców alkoholików itp? 
Pochodzę z wielodzietnej rodziny. Rodziców było stać na dzieci więc je mieli, nigdy niczego nam nie brakowało, dom rodzice wybudowali bez kredytów, 500+ też nie było, po prostu ciężko pracowali ale są i byli szczęśliwi że nas maja i ich marzenia o dużej rodzinie się spełniły. 
Wygodnie powiedzieć, że jeśli ktoś ma więcej dzieci to patologia, jasne.. 
Jeżeli ktoś chce mieć dzieci i stać go na nie to w czym problem? W każdej minucie życia dziecko w głupi sposób może zrobić sobie krzywdę i to nie jest wina złej opieki, kto ma dzieci rozumie o czy mówię..

A tak poza tym myślę, że Taalvikki troszkę nie rozumiesz miłości rodzeństwa bo nigdy jej nie doświadczyłaś, wydaje mi się że takiej miłości Ci brakuje, dlatego wszyscy nie cudowni jedynacy to patologia. 

BTW niektórzy jedynacy, których znam "cudownie wychowani" są straszliwy i egoistami i samolubami, nie wszyscy bo nie wrzucam wszystkich do jednego worka jak ty. 

agakaz2

#6519581 Napisano: 16.08.2018 18:07:59
wkurza mnie dziwi dla kogo są kredyty w bankach! mąż i ja oboje pracujemy umowy o pracę czas nieokreślony, jeden kredyt hipoteczny,konto w banku od ponad 15 lat pensja wpływa na ich konto A Pani informuje brak zdolności przy chęci wzięcia kredytu o kwocie 1000zł 
emotka
0 0

delfinka101

#6519582 Napisano: 16.08.2018 18:09:34
agakaz2 napisał(a):

wkurza mnie dziwi dla kogo są kredyty w bankach! mąż i ja oboje pracujemy umowy o pracę czas nieokreślony, jeden kredyt hipoteczny,konto w banku od ponad 15 lat pensja wpływa na ich konto A Pani informuje brak zdolności przy chęci wzięcia kredytu o kwocie 1000zł 
emotka

Za miesiąc sami zadzwonią z ofertą i wtedy już będzie wszystko ok
0 0

assal

#6519583 Napisano: 16.08.2018 18:10:55
Scena z dziś. Dworzec, wjeżdża pociąg.
Idzie mama z dzieckiem, przyśpieszają, to ich pociąg.
Mama nie chce zgubić dziecka, trzyma więc je za rękę. Troskliwa? Rozsądna? Kochająca? Takie sprawia wrażenie.
Tylko w pewnym momencie nie dostrzegła, że dziewczynka już idzie... 2 czy 3 cm od końca peronu!!! 
Nic się nie stało. Tym razem nic. 
Ale wkurza mnie łatwe osądzanie innych. To słynne "ja to sobie nie wyobrażam, by..." 
Tu wystarczyło, by się dziecko wystraszyło podmuchu pociągu, zrobiło krok w bok... i tragedia gotowa emotka

Claudia77

#6519613 Napisano: 16.08.2018 19:50:57
assal napisał(a):

Scena z dziś. Dworzec, wjeżdża pociąg.
Idzie mama z dzieckiem, przyśpieszają, to ich pociąg.
Mama nie chce zgubić dziecka, trzyma więc je za rękę. Troskliwa? Rozsądna? Kochająca? Takie sprawia wrażenie.
Tylko w pewnym momencie nie dostrzegła, że dziewczynka już idzie... 2 czy 3 cm od końca peronu!!! 
Nic się nie stało. Tym razem nic. 
Ale wkurza mnie łatwe osądzanie innych. To słynne "ja to sobie nie wyobrażam, by..." 
Tu wystarczyło, by się dziecko wystraszyło podmuchu pociągu, zrobiło krok w bok... i tragedia gotowa  emotka

kobieta wsiadała już z dzieckiem do pociągu i małej/małemu nóżka się ześlizgnęła ze schodka i wpadło dziecko pod pociąg, mimo że mama trzymała je za rękę - widziała to moja teściowa bardzo dawno temu, więc powinniśmy wszyscy trzymać dzieci albo kurczowo za ręce albo na smyczy, tu na szczęście nic się też nie stało, bo była szybka reakcja...
1 brucee 0

picola

#6519623 Napisano: 16.08.2018 20:07:21
agakaz2 napisał(a):

emotka

Wiele lat temu miałam podobną sytuację, chciałam kupić coś za tysiaka i miałam gotówkę na ten zakup, ale ponieważ była promocja raty 0%, to pomyślałam ok, wezmę to na raty. Regularne zarobki, wysokie oszczędności, a pani w okienku (w sklepie), że nie mam zdolności kredytowej. Poszłam następnego dnia do banku i zlikwidowałam ROR i konto oszczędnościowe (miałam je tam 10 lat). W banku zdziwienie, przeprosiny, niby już miałam zdolność kredytową na kilkadziesiąt tysięcy. Ale nie ustąpiłam, mimo, że dzwoniono do mnie jeszcze długi czas. To było bardzo dawno temu, ale już nigdy nie weszłam do tego banku

pc174

#6520514 Napisano: 20.08.2018 17:41:15
Znowu nie dochodzą kody z Leszka  emotka
0 0

viviean

#6520711 Napisano: 21.08.2018 10:45:06
wczorajsze "zawracanie gitary" przez cały dzień mailami z pytaniami o szczegóły moich ofert z ubraniami letnimi na pewnym bezpłatnym portalu. I na koniec prośba o zdjęcie bez biustonosza bluzki "mgiełki"...I oburzenie rzekomej kobiety, że przecież nie wymaga fotki z twarzą tylko ubrania 
0 0

jokan

#6520715 Napisano: 21.08.2018 10:48:44
agakaz2 napisał(a):

emotka

a co to jeden bank na swiecie? idz do konkurencji emotka
a w temacie: wkurzaja mnie banksterzy.....
0 0

ziolko

#6520717 Napisano: 21.08.2018 10:51:19
viviean napisał(a):

wczorajsze "zawracanie gitary" przez cały dzień mailami z pytaniami o szczegóły moich ofert z ubraniami letnimi na pewnym bezpłatnym portalu. I na koniec prośba o zdjęcie bez biustonosza bluzki "mgiełki"...I oburzenie rzekomej kobiety, że przecież nie wymaga fotki z twarzą tylko ubrania 

emotka  jakiś zbok pewnie emotka

Niebieska_Laguna

#6520720 Napisano: 21.08.2018 10:55:15
viviean napisał(a):

Mam ostatnio podobne odczucia do takich portali. Zawsze jak coś sprzedają, to staram się dawać najkorzystniejszą ofertę cenową i zaznaczam, że nie ma już negocjacji ceny. Mimo to i tak dostaję same wiadomości, czy sprzedam taniej i to jeszcze ludzie podają jakieś śmieszne kwoty emotka  Jak ostatnio widzę wiadomość z tego portalu, to już wiem, że będzie z pytaniem "czy sprzedam za XXX (i tu o wiele niższa kwota niż w ogłoszeniu). Aż mam ochotę odpisać coś dosadnego... 
1 ziolko 0

agnike

#6520721 Napisano: 21.08.2018 11:04:00
Niebieska_Laguna napisał(a):

viviean napisał(a):

Mam ostatnio podobne odczucia do takich portali. Zawsze jak coś sprzedają, to staram się dawać najkorzystniejszą ofertę cenową i zaznaczam, że nie ma już negocjacji ceny. Mimo to i tak dostaję same wiadomości, czy sprzedam taniej i to jeszcze ludzie podają jakieś śmieszne kwoty  emotka  Jak ostatnio widzę wiadomość z tego portalu, to już wiem, że będzie z pytaniem "czy sprzedam za XXX (i tu o wiele niższa kwota niż w ogłoszeniu). Aż mam ochotę odpisać coś dosadnego... 

Ja zawszę wtedy grzecznie odpisuję ,aby ta osoba wzięła i za tą kwotę poszła i kupiła do sklepu daną rzecz emotka

monisss

#6520741 Napisano: 21.08.2018 11:35:56
szukam już tyle pracy.. w tym momencie to telefon z zaproszeniem na rozmowę to święto.. ;( kurczę a ja naprawdę jestem dobrym pracownikiem, lojalnym, oddanym i pracowitym, do tego szybkim i pomysłowym emotka oczywiście mam swoje wady i nienawidzę! niejasnych reguł i niesprawiedliwości... niech mi ktoś napisze,że w końcu się uda... i to taką na przynajmniej kolejne kilka lat emotka  
0 0

@gnieszk@

#6520742 Napisano: 21.08.2018 11:37:23
monisss napisał(a):

szukam już tyle pracy.. w tym momencie to telefon z zaproszeniem na rozmowę to święto.. ;( kurczę a ja naprawdę jestem dobrym pracownikiem, lojalnym, oddanym i pracowitym, do tego szybkim i pomysłowym emotka oczywiście mam swoje wady i nienawidzę! niejasnych reguł i niesprawiedliwości... niech mi ktoś napisze,że w końcu się uda... i to taką na przynajmniej kolejne kilka lat emotka  

Pewnie, że się uda emotka
1 monisss 0

nkba

#6520743 Napisano: 21.08.2018 11:37:23
monisss napisał(a):

Uda się, zobaczysz emotka

agakaz2

#6520786 Napisano: 21.08.2018 13:35:27
jokan napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

emotka

a co to jeden bank na swiecie? idz do konkurencji emotka
a w temacie: wkurzaja mnie banksterzy.....

nie będę się tu wypowiadać w twym temacie Ale byłam w kilku i niestety brak zdolności. eh życie. 
w temacie wkurza mnie dzisiejszy dzień tak ogólnie
0 0

stamp2

#6520789 Napisano: 21.08.2018 13:40:45
monisss napisał(a):

predzej Tobie uda sie z pracąemotka niż mnie wygrać u smolaraemotka
1 monisss 0

ziolko

#6520791 Napisano: 21.08.2018 13:46:28
monisss napisał(a):

Uda się emotka
A nie myślałaś o własnej działalności??
Wiem, że nie każdy czuje się na siłach, żeby być na swoim, ale przemyśl to, popytaj ludzi (może znajomych, którzy mają własną DG?) jak się za to zabrać i kto wie? emotka
1 monisss 0