Wkurza mnie...

delfinka101

#6630403 Napisano: 15.08.2019 11:54:12
awi napisał(a):

Ten sam kurier w czerwcu podrobił mój podpis i porzucił moją paczkę, sprawa do tej pory nie wyjaśniona 

Już za samo to zgłosiłabym na policję. Fałszerstwo jest bardziej karane niż kradzież. Jak będziesz zgłaszała to nie zgłaszaj kradzieży tylko Przywłaszczenie mienia i oszustwo
2 brucee, ziolko 0

elizam

#6630606 Napisano: 16.08.2019 09:07:05

co to za wspaniałą firma? dpd? 

Czy nie lepiej zawiadomić agencję która wysyłała nagrody, że nie otrzymałaś przesyłki, niech skutecznie  reklamują. Ja bym się nie użerała z kurierem, skąd pewność, że to on ma Twoją przesyłkę?

Agencja też już powiadomiona. Pewność mam bo jak zobaczyłam że poza mną wszyscy już mają sofy, napisałam do agencji z prośbą o numer przesyłki (w pie***onym dpd jak nie masz numeru nie załatwisz kompletnie nic), okazało się że od tygodnia kurier wbija że pobrał moją przesyłkę i zwraca ją na bazę. Pojechałam na bazę w Koszalinie i okazało się że przesyłka ciągle jest u kuriera, a on wbija NFH (nieobecny odbiorca)
Co ciekawe, żadnej informacji, awiza ani nawet sms z dpd nie miałam... I przesiedzialam cały dzień czekając na kuriera, który znów zaśmiał mi się w twarz... 

joasiunia

#6630616 Napisano: 16.08.2019 09:44:15
Czytam o tym kurierze i włos mi się jeży na głowie. Ci moi kurierzy to jednak przeważnie dobre chłopaki emotka

Ale czasem trafiają się wyjątki. Ostatnio, jak kurier przywiózł pralkę, to przywiózł ją na palecie i jak wsunął pod nią wózek i ruszył, to leżące na niej kilkanaście innych paczek zaczęło się przechylać (bo były ułożone jedna na drugiej i opierały się o pralkę). Za moment miały spaść emotka Mówię więc mu, że te paczki zaraz spadną, może je zdjąć, na co wzruszył ramionami, spojrzał na mnie zdziwiony i dalej tę pralkę przesuwał. Paczki gruchnęły o ziemię, niektóre ze sporej wysokości, a kurier nawet nie mrugnął. Z obojętną miną wysunął do końca pralkę, dopchnął na pakę te paczki, które zleciały i tyle emotka Nie chciałabym, żeby moje przesyłki trafiały na takich "paczkowych morderców" emotka

delfinka101

#6630686 Napisano: 16.08.2019 13:35:17
Dziś byłam w  stokrotce. W 1 dzień konkursu i troszkę lodów było, może nie karton ale pewnie ok 15- 20 było  a dzisiaj pusto..a 1 nawet rożki wymiecione
0 0

krystyna32

#6630711 Napisano: 16.08.2019 15:15:13
U mnie to samo  z DPD.  Dzisiaj miałam dostać nagrodę  wygraną w konkursie na Facebooku. Wczoraj dostałam smsa, że dzisiaj kurier dostarczy przesyłkę. Dzwonię do kuriera i pytam, o której będzie, a on zdziwiony, bo nic dla mnie nie ma. Na czacie pan mi pisze coś takiego: "Sugeruję kontakt z nadawcą, możliwe że będzie konieczność poszukania przesyłki" emotka  
1 brucee 0

elizam

#6630794 Napisano: 16.08.2019 21:41:01
krystyna32 napisał(a):

U mnie to samo  z DPD.  Dzisiaj miałam dostać nagrodę  wygraną w konkursie na Facebooku. Wczoraj dostałam smsa, że dzisiaj kurier dostarczy przesyłkę. Dzwonię do kuriera i pytam, o której będzie, a on zdziwiony, bo nic dla mnie nie ma. Na czacie pan mi pisze coś takiego: "Sugeruję kontakt z nadawcą, możliwe że będzie konieczność poszukania przesyłki" emotka  

W poniedziałek idę na policję! Przed pracą pojechałam specjalnie do siedziby dpd... Dostałam info ze kurier zabrał paczkę do doręczenia... Oczywiście nie dotarł do mnie, a na śledzeniu przesyłki... Zwrot do nadawcy dzisiaj o 18... Pomijam fakt że dziś dwukrotnie dzwoniłam na infolinię z zapytaniem, co z reklamacją, ale NIKT nie ma pojęcia o czym ja mówię.
Ręce mi opadają, niby to "tylko" wygrana sofa, ale półtora tygodnia się użeram z DPD i na koniec przesadzili 
1 joan 0

notta

#6630795 Napisano: 16.08.2019 21:46:29
elizam napisał(a):

krystyna32 napisał(a):

W poniedziałek idę na policję! Przed pracą pojechałam specjalnie do siedziby dpd... Dostałam info ze kurier zabrał paczkę do doręczenia... Oczywiście nie dotarł do mnie, a na śledzeniu przesyłki... Zwrot do nadawcy dzisiaj o 18... Pomijam fakt że dziś dwukrotnie dzwoniłam na infolinię z zapytaniem, co z reklamacją, ale NIKT nie ma pojęcia o czym ja mówię.
Ręce mi opadają, niby to "tylko" wygrana sofa, ale półtora tygodnia się użeram z DPD i na koniec przesadzili 

Ja miałam podobną akcję z DHLem - reklamacje nic nie pomagają.. kurier rozdaje karty i trzeba się płaszczyć przed paniskiem... 
0 0

tereniagno

#6630797 Napisano: 16.08.2019 21:53:10
bruce napisał(a):

joasiunia napisał(a):

Czytam o tym kurierze i włos mi się jeży na głowie. Ci moi kurierzy to jednak przeważnie dobre chłopaki emotka

Ale czasem trafiają się wyjątki. Ostatnio, jak kurier przywiózł pralkę, to przywiózł ją na palecie i jak wsunął pod nią wózek i ruszył, to leżące na niej kilkanaście innych paczek zaczęło się przechylać (bo były ułożone jedna na drugiej i opierały się o pralkę). Za moment miały spaść  emotka Mówię więc mu, że te paczki zaraz spadną, może je zdjąć, na co wzruszył ramionami, spojrzał na mnie zdziwiony i dalej tę pralkę przesuwał. Paczki gruchnęły o ziemię, niektóre ze sporej wysokości, a kurier nawet nie mrugnął. Z obojętną miną wysunął do końca pralkę, dopchnął na pakę te paczki, które zleciały i tyle emotka Nie chciałabym, żeby moje przesyłki trafiały na takich "paczkowych morderców" emotka

Teraz już wiem, czemu mój kubek Prima taki pogruchotany przyjechał - bo pralkę miał za sąsiadkę.  emotka

Mój kurier odesłał potłuczony i do dziś nie przysłali nowegoemotka Nawet na maila nie odpisali emotka
1 brucee 0

ziolko

#6630815 Napisano: 16.08.2019 23:30:11
Ewidentnie wszystkie znaki mówią, że mam nie robić ciasta na spotkanie rodzinne...
Najpierw opadła mi piana na bezę i musiałam robić nową. Ze starej piany zrobiłam coś a'la biszkopt kokosowy.
A teraz zwarzyła mi się śmietana z mascarpone.
Podgrzałam ją, zmiksowałam i teraz czekam na ostudzenie. Ciekawe, czy mi coś wyjdzie z tego wszystkiego... emotka
Pierwszy raz w życiu mam takie niespodzianki z jednym ciastem emotka

Aaa.. i wkurza mnie, że przez głupią śmietanę muszę czekać i sprawdzić, czy będzie do wykorzystania, czy jednak nie.
A inne śmietanki nie schłodzone, teraz wstawiłam do zamrażalnika 

Edit - udało się! ciacho wyszło dobre emotka  

jokan

#6631038 Napisano: 18.08.2019 13:15:08
brak zwrotek konkursowych emotka

asantesana

#6631767 Napisano: 20.08.2019 14:43:54
Do białej gorączki doprowadziła mnie aplikacja Tchibo, cały czas wyskakiwał mi błąd captcha i nic nie dało się zrobić, jak spróbowałam wysłać z innej przeglądarki to paragon już wykorzystany, co za k... aplikacja! I teraz mam iść po kolejny paragon?!
1 brucee 0

grappa25

#6631779 Napisano: 20.08.2019 15:09:47
wkurza mnie jak trzeba na konkurs zrobić zakup za 10 zł, a produkt w promocji kosztuje 9,99 zł wrrr

zielonaszpilka

#6631994 Napisano: 21.08.2019 10:26:12
asantesana napisał(a):

Do białej gorączki doprowadziła mnie aplikacja Tchibo, cały czas wyskakiwał mi błąd captcha i nic nie dało się zrobić, jak spróbowałam wysłać z innej przeglądarki to paragon już wykorzystany, co za k... aplikacja! I teraz mam iść po kolejny paragon?!

Zrób tak jak ktoś tu radził - dodaj przed numerem paragonu 0 i wyślij zgłoszenie jeszcze raz, ai m wyślij info z opisem sytuacji. Ktoś tak zrobił i nawet wygrał tym zgłoszeniem. Nie wiem czy potem przeszedł weryfikację ale wydaje mi się, że powinno być ok;)możesz poszukać tego wpisu i spytać u źródła;)

margobb

#6632000 Napisano: 21.08.2019 10:34:57
zielonaszpilka napisał(a):

asantesana napisał(a):

Zrób tak jak ktoś tu radził - dodaj przed numerem paragonu 0 i wyślij zgłoszenie jeszcze raz, ai m wyślij info z opisem sytuacji. Ktoś tak zrobił i nawet wygrał tym zgłoszeniem. Nie wiem czy potem przeszedł weryfikację ale wydaje mi się, że powinno być ok;)możesz poszukać tego wpisu i spytać u źródła;)

Wysylalam zgloszenie kolo godziny 23 w niedzielę i odświeżyla mi sie strona w momencie odpowiedzi na pytanie, gdy chcialam jeszcze raz sie zgłosić, to wyskoczył komunikat, żeparagon został użyty. Z racji dnia i godziny, wyslalam zgloszenie jeszcze raz z 0 przed nr paragonu. Od razu napisalam im @ z opisem sytuacji. Wygrałam, a oni w między czasie odpisali, ze biorą pod uwagę moje zgloszenie emotka

cudaczek121

#6632280 Napisano: 22.08.2019 01:00:33
Czy na empik.com mają jakąś awarięemotka Dwa dni temu chciałam zamówić książkę, wybrałam płatność "moje środki" i normalnie mi kod autoryzacji płatności przyszedł smsem i mailem.Oczywiście go wpisałam, zawsze tak robię przecież.Po czym po dwóch dniach mi przychodzi mail,że zamówienie nieopłaconeemotka Środki na konto wróciły,ech.
0 0

cudaczek121

#6632282 Napisano: 22.08.2019 01:07:18
[quote=
margobb napisał(a):

asantesana napisał(a):

Wysylalam zgloszenie kolo godziny 23 w niedzielę i odświeżyla mi sie strona w momencie odpowiedzi na pytanie, gdy chcialam jeszcze raz sie zgłosić, to wyskoczył komunikat, żeparagon został użyty. Z racji dnia i godziny, wyslalam zgloszenie jeszcze raz z 0 przed nr paragonu. Od razu napisalam im @ z opisem sytuacji. Wygrałam, a oni w między czasie odpisali, ze biorą pod uwagę moje zgloszenie emotka

margobb]

asantesana napisał(a):

Wysylalam zgloszenie kolo godziny 23 w niedzielę i odświeżyla mi sie strona w momencie odpowiedzi na pytanie, gdy chcialam jeszcze raz sie zgłosić, to wyskoczył komunikat, żeparagon został użyty. Z racji dnia i godziny, wyslalam zgloszenie jeszcze raz z 0 przed nr paragonu. Od razu napisalam im @ z opisem sytuacji. Wygrałam, a oni w między czasie odpisali, ze biorą pod uwagę moje zgloszenie emotka Też tak zrobiłam potem z tym zerem na początku, jak mi radziłyście,ale i tak nie wygrałam.Widocznie zgłoszenie za słabe miałam emotka
0 0

FBbeata7

#6632339 Napisano: 22.08.2019 10:11:16
,,Dzień dobry,W odpowiedzi na zgłoszenie do Akcji Promocyjnej „WSZYSTKO DLA ORZEŹWIENIA”, pragniemy poinformować, iż decyzją Komisji, Pana/Pani zgłoszenie nie zostało nagrodzone.Z poważaniem,Zespół Akcji Promocyjnej WSZYSTKO DLA ORZEŹWIENIA"

Wkurza mnie rozsyłanie takich wiadomości, szkoda czasu mojego i organizatora, nie wygrałam , to niech nic nie wysyłają, a powiadamiają tylko wygranych.

pikawka

#6632451 Napisano: 22.08.2019 14:00:00
Dziś wkurza mnie dosłownie wszystko. 
Najpierw moje 3 letnie bliźniaki dopadły moj zeszyt z paragonami i dosłownie wszystkie poodrywały. Wszystko mialam opisane a teraz wszystkie paragony wymieszane. Plus te jeszcze nie wysłane. Aż się poryczalam tak mnie wkurzyli. 

mama-l-k-m

#6632648 Napisano: 23.08.2019 09:56:43
Smuci mnie bardzo dramat jaki spotkał turystów w Tatrach ale wkurza że ludzie chodza w góry i nie wiedzą jak się zachować podczas burzy bo fakt w jakich butach chodzą pominę.. czytam teraz relacje Pani ze Śląska że 5min przed uderzeniem robiła zdjęcie przy krzyżu.. masakra ważniejsze zdjęcie niż zachowanie zdrowego rozsądku i zejście w dół..

w 2011 roku też przeżyłam burzę w Tatrach akurat schodzilismy z Rys kiedy się zaczęło - ludzie kurczowo trzymali się łańcuchów - korek bo jedni szli w górę inni w dół, my staliśmy w szczelinie w kałuży ale daleko od łańcuchów, telefony wyłączone, inny Pan wołał do ludzi aby puścili łańcuchy - może pare osób posłuchało, potem grad wielkości czereśni - ale wszyscy się wycofali i schodzili mimo że byli blisko.
W 2012 wchodziliśmy na Krywań - byliśmy w połowie drogi, ciemno się robiło, zaczęło kropić - zrezygnowaliśmy może za szybko po przeszło bokiem ale byłam w ciąży i wygrał zdrowy rozsądek.

Mam nadzieje że te 9 osób które zagineły odnajdą się i będą żyły..

edi999a

#6632657 Napisano: 23.08.2019 10:14:49
mama-l-k-m napisał(a):

Smuci mnie bardzo dramat jaki spotkał turystów w Tatrach ale wkurza że ludzie chodza w góry i nie wiedzą jak się zachować podczas burzy bo fakt w jakich butach chodzą pominę.. czytam teraz relacje Pani ze Śląska że 5min przed uderzeniem robiła zdjęcie przy krzyżu.. masakra ważniejsze zdjęcie niż zachowanie zdrowego rozsądku i zejście w dół..

w 2011 roku też przeżyłam burzę w Tatrach akurat schodzilismy z Rys kiedy się zaczęło - ludzie kurczowo trzymali się łańcuchów - korek bo jedni szli w górę inni w dół, my staliśmy w szczelinie w kałuży ale daleko od łańcuchów, telefony wyłączone, inny Pan wołał do ludzi aby puścili łańcuchy - może pare osób posłuchało, potem grad wielkości czereśni - ale wszyscy się wycofali i schodzili mimo że byli blisko.
W 2012 wchodziliśmy na Krywań - byliśmy w połowie drogi, ciemno się robiło, zaczęło kropić - zrezygnowaliśmy może za szybko po przeszło bokiem ale byłam w ciąży i wygrał zdrowy rozsądek.

Mam nadzieje że te 9 osób które zagineły odnajdą się i będą żyły..

Zgadzam się. Ogromna tragedia. Tylko, czy ludzie wyciągną z tego wnioski.  Niestety wielu nie zdaje sobie sprawy, jak nieprzewidywalna jest pogoda w górach...Wkurza mnie, że teraz jest narzekanie, że nie było komunikatów o burzy. Były. Zresztą, trzeba mieć trochę zdrowego rozsądku. To tak, jakby,mając mapę i patrząc na znaki, zaufać na ślepo GPS i wjechać w pole... 
https://www.faceb.../?type=3&theater (tak było w górach podczas sierpniowego długiego weekendu)