Wkurza mnie...

defed

#6635607 Napisano: 02.09.2019 13:03:31
donia7 napisał(a):

W tym roku szkolnym synek będzie miał na 7.30 do szkoły a córcia na popołudniu  emotka miało nie być popołudniówek... Ile się olatam do tej szkoły  emotka

Szczerze współczuję emotka
Mój wkurz przy Twoim wydaje się żadnym problemem. Otóż na tydzień przed rozpoczęciem roku szkolnego przemieszali dzieciaki z dwóch klas pierwszych i mój syn wylądował w IA, a miał być w IB. Podobno na wniosek większości(?) rodziców, którzy tego nie lubią, tamtego nie trawią, a na innego nie mogą patrzeć... emotka  Zachowanie niektórych dorosłych na poziomie przedszkola!
Wszystkie zeszyty, teczki, przybory, buty itd. już dawno podpisane... no i teraz bawię się w zamianę liter B na A emotka
2 nkba, donia7 0

pioge7

#6635609 Napisano: 02.09.2019 13:11:18
androm napisał(a):

pioge7 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Kupiłem tydzien temu temperówkę elektryczną na Allegro za 35,99 zł a dzis ta sama aukcja ta sama temperówka 15,44 zł Nosz kur... 20 zł w plecy, miałbym 2 :( 

no widzisz! Po co się śpieszyć było? emotka A swoją drogą jaką kupiłeś?

https://allegro.p...a-baterie-6443154144 jednak 15,88 a nie 15,44 emotka
no widzisz... potrzebna była to się kupiło emotka
chyba że kupie jeszcze emotka    

nie strugaj wariata:)
a może zwrot zrobisz:)

Nie da rady emotka użyta już emotka

nanajka81 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Kupiłem tydzien temu temperówkę elektryczną na Allegro za 35,99 zł a dzis ta sama aukcja ta sama temperówka 15,44 zł Nosz kur... 20 zł w plecy, miałbym 2 :( 

o mam taką samą, świetna jest! Ale ja kupowałam jak kosztowała 19,90 (z dwa lata temu) A ostatnio mi córka mówi że "jeju, takie to ciężkie WSADZANIE kredki do temperówki i trzymanie jej". Aż mną zatrzęsło bo sobie przypomniałam jaką ja miałam w jej wieku - taką na żyletkę....

No to widzisz... były inne po 15-16 zł ale se myśle że tanie to dziadostwo emotka a wyszło na to że kupiłem drożej to co teraz za 16 zł emotka
no trudno. Przynajmniej jak mówisz że dobra jest to mnie pociesza...
u nas temperówki te zwykle do obracania, ale ostatnio jak strugalem to 3 kredki się tylko połamały i postawiłem na coś lepszego emotka   
0 0

nanajka81

#6635616 Napisano: 02.09.2019 13:25:28
pioge7 napisał(a):

androm napisał(a):

pioge7 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

nie strugaj wariata:)
a może zwrot zrobisz:)

Nie da rady emotka użyta już emotka

nanajka81 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

o mam taką samą, świetna jest! Ale ja kupowałam jak kosztowała 19,90 (z dwa lata temu) A ostatnio mi córka mówi że "jeju, takie to ciężkie WSADZANIE kredki do temperówki i trzymanie jej". Aż mną zatrzęsło bo sobie przypomniałam jaką ja miałam w jej wieku - taką na żyletkę....

No to widzisz... były inne po 15-16 zł ale se myśle że tanie to dziadostwo emotka a wyszło na to że kupiłem drożej to co teraz za 16 zł emotka
no trudno. Przynajmniej jak mówisz że dobra jest to mnie pociesza...
u nas temperówki te zwykle do obracania, ale ostatnio jak strugalem to 3 kredki się tylko połamały i postawiłem na coś lepszego emotka   

no to będzie pan zadowoloooony emotka (ja jestem - chyba bym umarła gdybym miała te wszystkie kredki strugać ręcznie...)
1 pioge7 0

cudaczek121

margotkowe

#6635641 Napisano: 02.09.2019 15:04:10
Dziś co chwilę widzę wyniki na fb i co chwilę nie ma w nich mojego nazwiska emotka
Przytłaczające są takie dni! Czasem ciężko odnaleźć w nich odrobinę motywacji, ale trzeba dzielnie próbować!

margotkowe

#6635726 Napisano: 02.09.2019 18:48:30
bruce napisał(a):

malamargo napisał(a):

Dziś co chwilę widzę wyniki na fb i co chwilę nie ma w nich mojego nazwiska  emotka
Przytłaczające są takie dni! Czasem ciężko odnaleźć w nich odrobinę motywacji, ale trzeba dzielnie próbować!

Tam są z reguły konki na lajki. Ja już się przyzwyczaiłam. emotka  Nie martw się, za to na pewno gdzie indziej wygrasz.  emotka emotka

Dziękuję za dodanie mi otuchy emotka  Od razu cieplej na sercu emotka  
1 brucee 0

alaalicja

#6635734 Napisano: 02.09.2019 19:04:02
Moja 5latka co roku w przedszkolu ma inne Panie, wychowawczynie  emotka  Kurcze ciężko tym przedszkolaczkom i dziś smutno było kiedy kolejna Pani przyszła się pożegnać. Nie tego się dzieci spodziewaly po wakacjach... 

bonitta

#6635781 Napisano: 02.09.2019 20:56:48
bruce napisał(a):

alaalicja napisał(a):

Moja 5latka co roku w przedszkolu ma inne Panie, wychowawczynie  emotka  Kurcze ciężko tym przedszkolaczkom i dziś smutno było kiedy kolejna Pani przyszła się pożegnać. Nie tego się dzieci spodziewaly po wakacjach... 

Mam to samo u mojego. Koszmar.  emotka

Mam to samo, trzeci rok przedszkola, trzecia Pani, trzecia sala, nawet trzeci budynek bo się rozbudowuje zespół szkolno-przedszkolny.. Teraz najgorszy rok bo przejściowo w salce 14 metrów kwadratowych a dzieci 22.. Mieszczą się tylko stoliki i krzesełka, nie ma wolnej podłogi na zabawę.. No ale co zrobić, to tylko rok.

alaalicja

#6635793 Napisano: 02.09.2019 21:27:50
bonitta napisał(a):

bruce napisał(a):

alaalicja napisał(a):

Mam to samo, trzeci rok przedszkola, trzecia Pani, trzecia sala, nawet trzeci budynek bo się rozbudowuje zespół szkolno-przedszkolny.. Teraz najgorszy rok bo przejściowo w salce 14 metrów kwadratowych a dzieci 22.. Mieszczą się tylko stoliki i krzesełka, nie ma wolnej podłogi na zabawę.. No ale co zrobić, to tylko rok.

To jest straszne. Zaczynamy5llatki czyli 2 rok a od początku mamy tylko jedną stałą Panią, która jest pomocą i ogarnia dosłownie wszystko i po 5 dzieciaczki tuli. Reszta Pan ciągle się zmienia. Dziś kolejna nowe dwie Panie z których jedna już za rok odchodzi na emeryturę. Zmiana budynku też już była. W tamtym roku przedszkole mieliśmy razem z gimnazJum. Poczucie bezpieczeństwa i jakieś dłuższe więzi to ciężki temat. Eh... Powodzenia reszcie przedszkolaków życzę 
0 0

margotkowe

#6636094 Napisano: 03.09.2019 16:37:26
alaalicja napisał(a):

bonitta napisał(a):

bruce napisał(a):

alaalicja napisał(a):

To jest straszne. Zaczynamy5llatki czyli 2 rok a od początku mamy tylko jedną stałą Panią, która jest pomocą i ogarnia dosłownie wszystko i po 5 dzieciaczki tuli. Reszta Pan ciągle się zmienia. Dziś kolejna nowe dwie Panie z których jedna już za rok odchodzi na emeryturę. Zmiana budynku też już była. W tamtym roku przedszkole mieliśmy razem z gimnazJum. Poczucie bezpieczeństwa i jakieś dłuższe więzi to ciężki temat. Eh... Powodzenia reszcie przedszkolaków życzę 

Biedne przedszkolaki emotka  Tyle zamieszania! Mój brat miał podobnie, też mu się nie poszczęściło w tej kwestii. Smutno... 

...a w temacie: kiedy piszesz na konkurs i dajesz z siebie wszystko, licząc na (świetną!) nagrodę, a okazuje się, że jakimś cudem przegapiłaś dodanie klauzuli i wszystko przepada emotka  Te ostatnie dni to chyba test stalowych nerwów! 
0 0

atyde25

#6636145 Napisano: 03.09.2019 18:49:21
Wchodzę sobie w galerię nagrodzonych zdjęć w Nestle.I uwaga owszem jest moja fotka ale podpisana danymi innej osoby.Do tego nikt do mnie nie dzwonił ,że wygrałam.No z takim czymś to się jeszcze nie spotkałam jak żyję:(Wszystko mi się zagotowało.
I teraz pytanie czy pomylili zdjęcia i tej pani zdjęcia nie dodali tylko moje?Czy ja wygrałam a do tej pani poszła informacja o wygranej.Ale tym razem to się nie tylko wkurzyłam.Tak już do nich napisałam ale niesmak wielki:(

asantesana

#6636149 Napisano: 03.09.2019 18:57:07
atyde25 napisał(a):

Wchodzę sobie w galerię nagrodzonych zdjęć w Nestle.I uwaga owszem jest moja fotka ale podpisana danymi innej osoby.Do tego nikt do mnie nie dzwonił ,że wygrałam.No z takim czymś to się jeszcze nie spotkałam jak żyję:(Wszystko mi się zagotowało.
I teraz pytanie czy pomylili zdjęcia i tej pani zdjęcia nie dodali tylko moje?Czy ja wygrałam a do tej pani poszła informacja o wygranej.Ale tym razem to się nie tylko wkurzyłam.Tak już do nich napisałam ale niesmak wielki:(

Poczekaj na wyjaśnienie i daj znać na forum jak się sprawa rozstrzygnęła, bo to jest niezła konkursowa ciekawostka. I też bym się zagotowała emotka

taalvikki

#6636263 Napisano: 03.09.2019 23:01:55
superloser napisał(a):

49 groszy za reklamówke  emotka

Jasne, delfinki ... ale nikt o przerabianiu szkła nie myśli... niech sie buteleczki 100ml walają 

nie tylko takie się walają. widuję też wywalone w lasach pieluchy. także tak...
1 nkba 0

joan

#6636266 Napisano: 03.09.2019 23:09:04
superloser napisał(a):

49 groszy za reklamówke  emotka (...)

Mało. Powinno być 49 zł emotka

Szkło można recyklingować w nieskończoność, plastik niestety nie. Organizowane są akcje sprzątania lasów / jezior / sąsiedztwa czy też #podnieś5. Po prostu trzeba zrozumieć, że DOM nie kończy się za progiem.

joan

#6636271 Napisano: 03.09.2019 23:30:18
superloser napisał(a):

Szkło po piwie, wódce leży wszedzie nikomu to nie przszkadza... to już NORMALNOŚĆ POLSKICH ULIC, PARKÓW, OSIEDLI I PLACÓW ZABAW...
Dlaczego nie ma KAUCJI ZA BUTELKI?
I co to 20 groszy "recyklinguje" reklamówke za śmieciowisku  emotka  ??? Jasne już widzę jak ta reklamówka za 49 groszy jest przetwarzana  emotka

A gdzie opłata recyclingowa za te 5000 Bakusiow i kolejne tysiące Milka krów z Danio Głodem????

Mnie przeszkadza emotka

Nie ma kaucji, bo nie ma nacisków społecznych.

Reklamówki nie są w ogóle przetwarzane, wszelkie worki oplątałyby tryby maszyny do mielenia plastiku na mniejsze części. Od razu idą na wysypisko.

Każdy producent powinien być zobowiązany odpowiadać za swój produkt przez cały cykl jego życia, wtedy skończyłyby się i durnowate nagrody.
1 reniii 0

zielonaszpilka

#6636283 Napisano: 04.09.2019 06:55:44
superloser napisał(a):

joan napisał(a):

superloser napisał(a):

Szkło po piwie, wódce leży wszedzie nikomu to nie przszkadza... to już NORMALNOŚĆ POLSKICH ULIC, PARKÓW, OSIEDLI I PLACÓW ZABAW...
Dlaczego nie ma KAUCJI ZA BUTELKI?
I co to 20 groszy "recyklinguje" reklamówke za śmieciowisku  emotka  ??? Jasne już widzę jak ta reklamówka za 49 groszy jest przetwarzana  emotka

A gdzie opłata recyclingowa za te 5000 Bakusiow i kolejne tysiące Milka krów z Danio Głodem????

Mnie przeszkadza emotka

Nie ma kaucji, bo nie ma nacisków społecznych.

Reklamówki nie są w ogóle przetwarzane, wszelkie worki oplątałyby tryby maszyny do mielenia plastiku na mniejsze części. Od razu idą na wysypisko.

Każdy producent powinien być zobowiązany odpowiadać za swój produkt przez cały cykl jego życia, wtedy skończyłyby się i durnowate nagrody.

To za co to 20 groszy? By ludzie mniej w sklepach kasy wydawali ... "nie mam gdzie zapakowac, nie wydam 49 groszy na torbe ... to kupie tylko chleb..." impuls-zakupy da sie jednak przystopować  emotka  

Za to żeby zwiekszac swiadomosc i za to żeby ludzie korzystali z toreb wielorazowych zamiast co zakupy brac darmowa jednorazowke którą potem wywala do kosza produkując tony nikomu niepotrzebnych śmieci
2 joan, atyde25 0

cudaczek121

#6636327 Napisano: 04.09.2019 10:08:04
Wkurza mnie, że na początku sierpnia kupiłam w Żabce Jaja Farmio, a wczoraj patrzę i data zupełnie wyblakła, widać tylko numer paragonuemotka Mam nadzieję,że nic nie wygram na ten dowód zakupu, bo niestety nawet nie pomyślałam, aby wcześniej zrobić jego fotkę/skan,wrr emotka
0 0

joan

#6636381 Napisano: 04.09.2019 12:15:45
superloser napisał(a):

Marzycielka z Ciebie  emotka
Teraz ŚWIADOMIE ludzie zakupy pakują w torebki DARMOWE na warzywa - oszczedzając kase a nie środowisko.
Czasy Alternatywy 4, gdzie do kontenera na śmieci z wiadrkami to historia ... teraz sa worki na śmieci, nawet zapachowe...

W mojej okolicy jakiś mały promil ludzi rzeczywiście robi tak, jak napisałaś. Natomiast większość ludzi korzysta z toreb / siatek wielorazowych.

Co do wiader -> to już kwestia indywidualna. W domkach dostaje się kolorowe worki z podziałem segregacyjnym i nie wezmą Ci kartonów luzem. Ale zawsze można podejść do "dzwonka" i tam luzem wrzucić te kartony.
0 0

olunka

#6636382 Napisano: 04.09.2019 12:16:59
joan napisał(a):

superloser napisał(a):

Teraz ŚWIADOMIE ludzie zakupy pakują w torebki DARMOWE na warzywa - oszczedzając kase a nie środowisko.
Czasy Alternatywy 4, gdzie do kontenera na śmieci z wiadrkami to historia ... teraz sa worki na śmieci, nawet zapachowe...

W mojej okolicy jakiś mały promil ludzi rzeczywiście robi tak, jak napisałaś. Natomiast większość ludzi korzysta z toreb / siatek wielorazowych.

Co do wiader -> to już kwestia indywidualna. W domkach dostaje się kolorowe worki z podziałem segregacyjnym i nie wezmą Ci kartonów luzem. Ale zawsze można podejść do "dzwonka" i tam luzem wrzucić te kartony.

co to znaczy - podejść do "dzwonka"?
0 0

dwaburekoty

#6636387 Napisano: 04.09.2019 12:31:42
olunka napisał(a):

joan napisał(a):

superloser napisał(a):

co to znaczy - podejść do "dzwonka"?

dzwony to takie zbiorcze kosze, w których segreguje się odpady (szkło kolorowe, białe, papier, plastik itp.). w każdej wsi już chyba są.
1 joan 0