Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
jokan
Postów 8820
Data rejestracji 13.07.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
Zrobię zakupy: ITM, Dino, Żabka,Biedronka, Polomarket, Stokrotka, Delikatesy Centrum, Lotos, Orlen, Rossmann...inne - zapraszam:)
https://www.tipli.pl/p/3798747
Zyskaj zwrot za zakupy online - ja już zyskałam ponad 920 zł
joan
Postów 18689
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Jeśli chodzi o pracę prze 3 m-ce u zachodnich sąsiadów i życie z tej kasy przez resztę roku w Polsce - tak już robili u mnie ludzie na studiach, czyli około roku 2000. Prawie dwie dekady temu. Po powrocie kupowali działki nad morzem... jak widać różnice w zarobkach nadal są znaczące.
Co do konsumpcjonizmu -> mnie chyba konkursy pomogły go omijać szerokim łukiem, serio. Na szczęście mój facet ma takie samo podejście, ważne żeby się wzajemnie wspierać
malenka
Postów 441
Data rejestracji 20.01.2013
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Joan mój facet należy do takich, któremu do szczęścia nie trzeba nic oprócz świętego spokoju. Cały konsumpcjonizm omija nas więc szeroko, jednak mamy niestety jeden wspólny nałóg- podróże. Doszło do tego, że wzięliśmy dodatkowe prace żeby mieć więcej kasy na wyjazdy
joan
Postów 18689
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Widzę, że mamy podobne podejście
mama-l-k-m
Postów 1028
Data rejestracji 11.09.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Na jutro w planach mamy wycieczkę do Czech do leśnego baru - polecam w Polsce takiego miejsca nie ma i raczej długo jeszcze poczekamy
http://naszesudet...ugowy-bar-lesny.html
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
ziolko
Postów 10410
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czasami w zakupach i powszechnym konsumpcjonizmie zadziwia mnie to, że:
1 - niektórzy wstawiają na lokalne pchle targi czy jarmarki (na fb) ogłoszenia o sprzedaży mebli, które mają pół roku czy rok. Jak dla mnie masakra. Wieczny pęd za zmieniającymi się trendami w wyposażeniu wnętrz.
A ja swoje meble mam już 10 lat i co? mam je wywalić tylko dlatego, że nie spełniają wymogów z najnowszego numeru o wyposażeniu wnętrz?
Tak samo telewizor kupiliśmy, ale dopiero, jak nasz się zepsuł. A nie dlatego, że coś nowego wyszło. Chyba jestem jakimś "dinozaurem" pod tym względem
2 - w sklepach są już dekoracje na Boże Narodzenie!! dla mnie to przegięcie i swoiste rozmycie tego czasu świątecznego.
Co innego, jakby zaczynało się z końcem listopada czy początkiem grudnia, jak jeszcze kilkanaście i więcej lat temu. Wtedy czuło się nadchodzące święta, a teraz?? dekoracje bożonarodzeniowe leżą obok piórników i tornistrów na nowy rok szkolny...
3 - kłamstwa w reklamach, tylko po to, żeby nabić kabzę producentom
mama-l-k-m
Postów 1028
Data rejestracji 11.09.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malenka
Postów 441
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja właśnie jestem po remoncie kuchni i sypialni. Zrobiliśmy to budżetowo, bo wszystkie prace remontowe wykonaliśmy osobiście, a kuchnię zaprojektowaliśmy sami i zamówiliśmy odpowiednie meble na wymiar bezpośrednio u producenta. I pewnie nie jest tak pięknie jak w katalogach wnętrzarskich, ale ja jestem zachwycona, bo kuchnia w dosłownie każdym aspekcie jest dla mnie idealna, była robiona przez nas, pod nasze potrzeby i w związku z tym jest bardzo praktyczna. Przez pierwszy miesiąc niemal z kuchni nie wychodziłam. Zresztą ja w ogóle bardziej lubię wnętrza praktyczne niż piękne. Teraz kuchnię wymienię zapewne jak już ostatnie drzwi od ostatniej szafki zwisną na ostatnim zardzewiałym zawiasie
A z kwestią Świąt Bożego Narodzenia to zgadzam się w 100%. Jakoś mniej czuć ten klimat kiedy już od października w sklepach królują mikołaje.
ziolko
Postów 10410
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A płytki... echh... w sklepie były ładne, a faktycznie są niepraktyczne i niebezpieczne (nie są śliskie, tylko nie trzymają poziomu i np. jeden brzeg jest wyżej o 2-3 mm, niby niewiele, ale jednak potknęłam się na nich).
Gdyby nie to, że to kosztuje i zajęłoby minimum 3-4 tygodnie, to zaraz bym to wywaliła
pioge7
Postów 8420
Data rejestracji 25.05.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
atyde25
Postów 3709
Data rejestracji 28.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 25
zielonaszpilka
Postów 3296
Data rejestracji 23.06.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nanajka81
Postów 5270
Data rejestracji 15.06.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
ziolko
Postów 10410
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bo jak widzę jako nagrodę jakiś badziew za kilka-kilkanaście złotych, to sobie odpuszczam
joan
Postów 18689
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Konmari, minimalizm i ZW -> mój świat!
malenka
Postów 441
Punkty karne 0
Konkursy dodane
cudaczek121
Postów 6797
Data rejestracji 28.02.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
https://poznaj.to/rejestracja?r=qYGwG
http://greenpanth...pl/?rf=fe7923290ef74
http://rejestracj...apros.htm?u=76199977
https://panel.dem...2421eee602a151c9a17/
ace
Postów 1986
Data rejestracji 05.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Teraz wrocilam, ale juz po przejsciu kilku rozmow kwalifikacyjnych widze ze jednak wyjade na wyspy. Nawet w korpo na specjalistyczne stanowisko wymogi wogorowane, a zarobki jak dla kazdego. Te same korpo tyle ze na zachodnim rynku na to samo stanowisko, wymogi minimalne a kasa bardzo atrakcyjna... Dlatego nie dziwie sie ze mlodzi po studiach wyjezdzaja. Tymbardziej jak widze jak piszecie ze stolarz przyuczany do zawodu na reke zarabia 3500zl, to rece opadaja. Tyle zarabia uprawniony geodeta czy inzynier w Krakowie. A odpowiedzialnosc Ogromna przy tych zawodach. I nie piszcie ze Polacy to tak wyjezdzaja tylko tylki podcierac na zachodzie, bo pracuje tam masa ludzi wyksztalconych, na stanowiskach zgodnych z ich wyksztalceniem za godne pieniadze (z moje go roku przynajmniej 50% osob wyjechala).
A co do starych mebli to ja w moim mieszkaniu mam meble po tacie I obu Babciach. Duza czesc z nich przedwojenna, z litego drewna (a nie z przemielonych wiorkow, zalanych klejem i oklejonych najmodniejsza okleina)( jedyny nowy mebel to stolik z IKEA). Od zawsze mi sie podobaly, wedrowaly z moja rodzina po calej Polsce, I jak mi przyjdzie sie wypriwadzic nawet za granice to tez ich tu nie zostawie, zabiore ze soba. Jakosc nigdy sie nie nudzi;) w ogole w kwestii mebli to moja krolowa jest Joanna Glogaza ktora pomimo dobrych zarobkow, wlasnej firmy nie wstydzie sie zabierac (I mowic o tym) mebli spod smietnika.
Wypowiedź była edytowana 3 razy.
ace
Postów 1986
Data rejestracji 05.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale co do zarobkow I kosztow to zdecydowanie zycie w U.K. Jest znacznie latwiejsze.
dwaburekoty
Postów 1923
Data rejestracji 04.12.2016
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a nie masz wrażenia, że to dlatego, że chociażby pensje są co tydzien (przynajmniej były jeszcze parę lat temu, gdy pracowałam w UK). Ja Wielką Brytanię darzę olbrzymim sentymentem, ale chyba nie chciałabym jednak tak mieszkać. Super eko podejście do życia mają Estonczycy -dodatkowo kraj jest dość tani, jedzenie zdrowe (termin przydatności kefiru w sklepie to najczęściej 1 dzień, a wieprzowina nie jest naszpikowana antybiotykami "tak na wszelki wypadek" jak niemieckie lub duńskie tuczniki.
ehhh ze łzą w oczach wspominam Waste management (z ręką na sercu powiem, że to był chyba mój ulubiony przedmiot nie tylko na estońskim erasmusie, ale też biorąc pod uwagę całą moją edukację) i to nie tylko ze względu na super seksownego wykładowcę.
audaces fortuna iuvat
Nikt tak nie uczy cierpliwości jak małe dziecko i oczekiwanie na wyniki konkursów.