Wkurza mnie...

ditomaso

#6688614 Napisano: 08.03.2020 19:34:23
To tylko My Prosiaczek mamy taki problem na to wychodzi bo inni milczą. Ktoś może pomóc. Uwielbiałam korzystać z apki A tutaj jaki pech.
0 0

ace

#6688622 Napisano: 08.03.2020 20:05:43
superloser napisał(a):

ace napisał(a):

Moj brat mieszka na polnocy Wloch i jakos pustych polek do dzisiaj nie widzial w zadnym sklepie emotka W TV wszystko pokaza z takiej perspektywy by wygladalo jak apokalipsa jesli tylko to przyciagnie uwage widza ...

4 dni pozniej...
W newsach “lockdown”
over 300 deaths
a jak w rzeczywistosci?

I wkurza news, kiedy facet z północnych Wloch rusza do rodziny na południe... bez testu emotka   

Polki w sklepach dalej pelne, brat zyje, jego znajomi zyja, nie ma zadnego lockdown u niego, chodzi normalnie na Uniwerek, chodzi na scianki wspinaczkowe, jezdzi w gory na narty i zyje tak jak przed cala koronalipsa....

anialistopad

#6688644 Napisano: 08.03.2020 22:25:43
Kolega mieszka we Włoszech w Akropolii i mowi,ze jest spoko. Media wszystko nakręcają i robią z igły widły. Był teraz  kilka dni w Neapolu i nie widział pustych półek ,zamkniętych sądów . Normalnie wszystko jest po staremu . Ludzie spacerują,żyją i nie gromadzą zapasów jak to w mediach przedstawiaja
0 0

ace

#6688647 Napisano: 08.03.2020 22:41:55
Dokladnie to samo u mojego brata (Trydent). Zycie toczy sie normalnie. Tzn Uniwerek jest zamkniety dla studentow, ale pracownicy normalnie maja dostep. Ma jednego kolege w 'zamknietej strefie', ale powiedzial mu, ze jedyne co odczuwa w zwiazku z tym koronawirusem to to ze nie moze wyjechac z miasta.
0 0

assal

#6688665 Napisano: 09.03.2020 08:42:09
Wkurza mnie, ze w krótkim czasie tak Trójkę zniszczyli emotka To radio zaczyna brzmieć jak amatorszczyzna, a teraz nie będzie kolejnych aksamitnych audycji emotka
O książkach nie da się programu słuchać. O sprawach ze świata też ciężko. Kto tam będzie mnie w świat muzyki wprowadzał? emotka

izkak

#6688770 Napisano: 09.03.2020 16:40:24
Columbit emotka  Info z plakatu "kup dwie DOWOLNE farby", w regulaminie lista farb:  Casting CremeGloss, Colorista, Excellence Creme, Glam Bronde Préférence, Recital Preference, Magic Retouch. 

Jutro startuje nowy konkurs L'oreal, tym razem w C4. Zgodnie z regulaminem należy "dokonać zakupu dowolnego produktu do oczyszczania i pielęgnacji twarzy marki L’Oreal Parisw sklepie Carrefour". Tymczasem info w gazetce i na stronie www organizatora:

Tak, ja WIEM, że wiążący jest regulamin
 i taką wiedzę posiada większość forumowiczów-konkursowiczów. Wiem, że trzeba zapoznać się z regulaminem PRZED wzięciem udziału w konkursie. Ale do jasnej C., dajcie szansę też zwykłym ludziom, którzy w sklepie nie buszują w internecie szukając regulaminu akcji, a sugerują się właśnie gazetką czy plakatem.

Moja "niekonkursowa" koleżanka kupiła dzisiaj 2 farby L'oreal w Hebe, wysłała mi mms-a ze zdjęciem produktów i podpisem "tak jak mówiłaś, szczęściu trzeba pomóc!" Było mi ogromnie przykro, bo niestety musiałam uświadomić ją, że zwykłych "Preference" nie ma w regulaminie emotka  Ona ma kosztowną nauczkę, a ja wyrzuty sumienia, bo powiedziałam jej o konkursie, nawet dałam link do bazy z e-konków, gdzie też jest błąd w opisie tego konka z Celine! emotka

ludzka_istota

#6688776 Napisano: 09.03.2020 17:05:16
assal napisał(a):

Wkurza mnie, ze w krótkim czasie tak Trójkę zniszczyli  emotka To radio zaczyna brzmieć jak amatorszczyzna, a teraz nie będzie kolejnych aksamitnych audycji  emotka
O książkach nie da się programu słuchać. O sprawach ze świata też ciężko. Kto tam będzie mnie w świat muzyki wprowadzał?  emotka

Mam dokładnie takie samo uczucie emotka Do tego moje ukochane Radio Gdańsk też stało się... bo ja wiem? Filią radia z Torunia. Słuchac się nie da! Asłuchałam na zmianę Trójka/ RG. I zostałam z ciszą w eterze emotka
1 kumulacja 0

izkak

#6688778 Napisano: 09.03.2020 17:17:32
bruce napisał(a):

Absolutnie zgadzam się z Twoim oburzeniem. emotka Co więcej, zawsze przy takich dyskusjach przytaczam jako klasyczny przykład dawny konkurs z Tesco, gdzie na plakacie reklamowym były do wygrania kosze piknikowe, a w regulaminie - rowery i - jak się potem okazało - to plakat był ważny, a regulamin po prostu pozostał z jakiejś starej akcji i nie zmieniono w nim paru istotnych szczegółów.  emotka  Agencji nie wspomnę, jednak pamiętam BARDZO DŁUGĄ ciszę w słuchawce telefonu, kiedy zapytałam organizatora o powody tych różnic, o których oczywiście organizator nie wiedział, chociaż konkurs prawie już dobiegał końca.  emotka emotka

bruce a czy w tym przytoczonym przez Ciebie przypadku zmieniono nagrody na te rowery? Czy organizator potwierdził "wpadkę", ale i tak wydał kosze, bo przecież "na plakacie były kosze"?  emotka  To są właśnie wkurzające konkursowe absurdy. W sumie szczęście w nieszczęściu, że koleżanka wysłała mi zdjęcie tych farb, bo gdyby wysłała zgłoszenie i wygrała te bilety to byłby ogromny ból jeśli agencja odrzuciłaby jej paragon z powodu niezgodności z regulaminem...  emotka
1 brucee 0

izkak

#6688781 Napisano: 09.03.2020 17:26:48
bruce napisał(a):

O ile mnie pamięć nie myli, zmieniono wtedy błyskawicznie regulamin, wstawiając tam bezpardonowo kosze piknikowe i niczego przy tym nie wyjaśniając.  emotka emotka

Masakra emotka
1 brucee 0

izkak

#6688784 Napisano: 09.03.2020 17:58:49
superloser napisał(a):

A gdzie regulamin do tego w Hebe???...

https://konkursy.columbit.pl/wp-content/uploads/2020/02/1316_regulamin.pdf

joan

#6688929 Napisano: 10.03.2020 11:25:42
Patrzę na te nowe akcje promo i jaja jakieś emotka

Wycieczki? Na konkretny kierunek / do konkretnego biura podróży, które (niezależnie od poglądu i postępowania laureata w kontekście korony) może za miesiąc upaść! & ofkoz "Uczestnikom Konkursu nie przysługuje prawo do otrzymania ekwiwalentu pieniężnego rzeczowej części nagrody." Potem takim voucherem z mnogością zer będzie można sobie jedynie tyłek podetrzeć emotka

Gdyby organizatorzy mieli za grosz przyzwoitości, to owszem - marketingowo akcja promo wiązałaby się z jakąś wycieczką - ALE nagrodą powinien być nie voucher, lecz karta (lub karty) przedpłacona na wartość nagrody. Jestem zniesmaczona...

la-princessa

#6688944 Napisano: 10.03.2020 12:07:26
joan napisał(a):

Wycieczki? Na konkretny kierunek / do konkretnego biura podróży, które (niezależnie od poglądu i postępowania laureata w kontekście korony) może za miesiąc upaść! & ofkoz "Uczestnikom Konkursu nie przysługuje prawo do otrzymania ekwiwalentu pieniężnego rzeczowej części nagrody." Potem takim voucherem z mnogością zer będzie można sobie jedynie tyłek podetrzeć emotka

Gdyby organizatorzy mieli za grosz przyzwoitości, to owszem - marketingowo akcja promo wiązałaby się z jakąś wycieczką - ALE nagrodą powinien być nie voucher, lecz karta (lub karty) przedpłacona na wartość nagrody. Jestem zniesmaczona...

A jak nie wycieczka to zestawy produktów, które są nic nie warte... Taki zestaw to powinien być dodatek do jakiejś normalnej nagrody. Ostatnio z Colgate przyszły trzy rzeczy - pasta, szczoteczka i płyn do płukania ust. Teraz do wygrania w Rimmel zestaw o wartości 150 zł, a tam trzy rzeczy, które można sobie samemu kupić za ok 50 zł w sklepie. Jakieś firmowe koszulki, czapki, powerbanki to często są za darmo rozdawane. A tu jako nagrody w konkursie promocyjnym... I jeszcze każdy ręce umywa, że to nie on ustala taką wartość nagród. Więc ciekawe kto tak robi ludzi w konia. 

kukuleczka

#6688947 Napisano: 10.03.2020 12:18:28
la-princessa napisał(a):

joan napisał(a):

A jak nie wycieczka to zestawy produktów, które są nic nie warte... Taki zestaw to powinien być dodatek do jakiejś normalnej nagrody. Ostatnio z Colgate przyszły trzy rzeczy - pasta, szczoteczka i płyn do płukania ust. Teraz do wygrania w Rimmel zestaw o wartości 150 zł, a tam trzy rzeczy, które można sobie samemu kupić za ok 50 zł w sklepie. Jakieś firmowe koszulki, czapki, powerbanki to często są za darmo rozdawane. A tu jako nagrody w konkursie promocyjnym... I jeszcze każdy ręce umywa, że to nie on ustala taką wartość nagród. Więc ciekawe kto tak robi ludzi w konia. 

I będzie tak dalej bo Organizatorzy wiedzą, że Polak rzuci się na wszystko. I dopóki konkursowicze będą brali udział w konkursach, w których do wygrania piłki, koszulki, skarpetki to tak będzie. I o jeżeli ktoś faktycznie takie coś chce np. piłkę dla dziecka to nie widzę w tym nic złego. Ale niestety na olx można sobie poszukać ile jest kubków termicznych z Visy, Kubusiowych i Cheetosowych gadżetów. Więc widać ile to komu jest potrzebne. A jak ktoś tłumaczy "brałem udział w tym konkursie bo liczyłem na główną" to ja odpowiadam, że było lepiej nie odsyłać danych i/lub paragonu dla tej koszulki.
Niestety u mnie lokalnie było kiedyś mnóstwo fajnych konkursów. Wygrywałam bony po 200zł na zakupy w galeriach, na zakup sprzętów itd. Od ok 2 lat do wygrania są gadżety w postaci scyzoryków, długopisów, koszulek z logo galerii a nagrodę główną stanowią bilety do kina dla 4 osób.  Ilość chętnych? Tyle samo co w poprzednich latach emotka
Skoro chętni są to po co wydawać pieniądze na bony skoro ludzie zadowolą się pierdołami? Sama będąc organizatorem tak bym robiła dopóki byłoby zainteresowanie emotka

edzia21

#6688949 Napisano: 10.03.2020 12:21:15
I do tego to z Aussie...samotny BILET do Australii.

androm

#6689179 Napisano: 11.03.2020 12:24:19
la-princessa napisał(a):

ale płyn był aż litrowy! haha
zgadzam się całkowicie z tym, że kiepścizna jak nie wiem i nic nie ma ciekawego
a ten Rimmel to prawda, że żadne 150 zł, za 50 zł kupisz w necie te trzy rzeczy więc takie śmiechu warte te ceny
1 brucee 0

cudaczek121

#6689217 Napisano: 11.03.2020 14:33:04
la-princessa napisał(a):

joan napisał(a):

A ja tęsknię za konkursami sms z jakimiś fajnymi nagrodami. Mam kilkanaście starterów konkursowych, które musiałam kiedyś zarejestrować, bo taki był wymóg, a teraz to rzadko wysyłam sms na jakiś konkurs.Fajne były konkursy np. w Vivie, co się trzeba było wstrzelić o północy emotka

kukuleczka

#6689231 Napisano: 11.03.2020 14:58:20
forrrum napisał(a):

kukuleczka napisał(a):

u mnie lokalnie było kiedyś mnóstwo fajnych konkursów...

U mnie kiedyś lokalnie na każdym rogu stała budka telefoniczna - najpierw na monety, potem na żetony, a na końcu na karty (chipowe zastąpiły te magnetyczne). I można było z takiej budki nawet SMSa wysłać.
Dziś nie ma już budek, a i telefony stacjonarne w domach to przeżytek, w zasadzie jako pozostałość, dodatek, bonus kablówek.
Wkurza mnie postęp, który zmienia rzeczywistość i nic nie jest jak dawniej. emotka emotka

Świat idzie do przodu, rzeczywistość się zmienia i osobiście nie lubię świata, a raczej rzeczywistości, w której przyszło mi żyć, ale muszę to zaakceptować bo inaczej bym zwariowała albo dostała depresji. Z sentymentem wspominam dawne lata, kiedy do ciotki z Niemiec dzwoniło się z budki telefonicznej, w piaskownicy jednego dnia można było bawić się w lodziarnię a drugiego budować domki, największą frajdą na komputerze było układanie pasjansa, a oranżada za 40gr smakowała jak milion dolarów. To były wspaniałe czasy!
Z drugiej strony często zwracam uwagę, że jak komuś coś się stało to albo biegło się do sąsiada, żeby zadzwonić z stacjonarnego na pomoc albo do wspomnianej budki telefonicznej. Dzisiaj mamy ten komfort, że telefon każdy ma i wezwanie pomocy to nie problem. Ba! Nie trzeba pamiętać kilku numerów, bo jest jeden alarmowy.
Jak ja chodziłam do podstawówki to z trudniejszymi zadaniami trzeba było sobie radzić w ten sposób, że pomiędzy sąsiadami wymienialiśmy się atlasami lub jakimiś encyklopediami. Nie każdy to w domu miał. Dzisiaj wystarczy odpalić google. Są dwie strony medalu. Dlatego postęp jest dobry i sprzyja nam ludziom, w sferze komfortu, bezpieczeństwa i lepszego życia. Ale wkurza mnie, że postęp dotyka życia w takim wymiarze prywatnym, ludzkim. Jak? Kiedyś pracując na stanowisku kierowniczym przyjechałam do pracy rowerem (mieszkałam ok 2km od pracy) - nie jakimś miejskim, nie jakimś wypasionym. Po prostu zwykłym 10-letnim rowerem. Ktoś podchwycił temat i były uszczypliwości - jak to kierownik na starym rowerze, a co samochodu nie ma? No ma, ale jak przepiękna pogoda, rano rześkie powietrze to aż przyjemność jechać do pracy. Nie zrozumieli, no bo samochodem to wygoda. I takich przykładów jest wiele - za dziwaków uznaje się ludzi, którzy co roku jeżdżą na wieś na Mazury, zamiast wakacji w znanym kurorcie w Grecji.
I wracając do tematu konkursowego - szkoda, że postęp nie idzie w loteriach i konkursach. Produkują telewizory cienkie jak papier, smartfony robiące zdjęcia tak dobre jak lustrzanka a odkurzacze tak ciche, że nie obudzą niemowlaka. Czemu nie można tego wygrać w konkursach? Bo jest to efekt wszechogarniających nas promocji. Konsument na każdym kroku bombardowany jest promocjami - w Rossmanie 2+2, w Auchanie kup produkt, drugi dostaniesz za 1gr, a w innym gratis maseczka do zakupu żelu. Klient skorzysta. A skoro skorzystał z tego to i kupi proszek za 25zł żeby wygrać ręcznik lub w najlepszym przypadku bon za 50zł. I interes się kręci. Postęp tu nie jest potrzebny.

FBbeata7

#6689232 Napisano: 11.03.2020 15:02:50
A mojego męża wkurza Śliwka Nałęczowska, przysłali kartę i PIN- zły, drugi przysłali- też nie wchodzi.Co to za mądry wymyślił- nie przelać 100 zł na konto, tylko karty jakieś, sms-y z PIN i wnerwienie.Iść do banku, znowu reklamować, czy odpuścić sobie tą stówę?Oto jest pytanie? Osobiście wolałaby,żeby było mniej nagród, ale takie, z których się ktoś naprawdę ucieszy, a nie nędzne ochłapy na pocieszenie.I jeszcze z kłopotami.

nkba

#6689245 Napisano: 11.03.2020 15:46:48
Mam galaktycznych rozmiarów wq...rw na system w naszym kraju - i nie żebym miała coś przeciwko profilaktyce albo nauczycielom... szkoły niby zamknięte od poniedziałku ale właśnie się dowiedziałam, że pomimo zapewnień w mediach szkoła mojej córki będzie sprawowała jutro i w piątek opiekę ale... tylko do 12 bo tak ustalił dyrektor. Pracuję do 16 czyli dziecko będzie pod szkoła warować te 4 godziny? I kto do ch..ja uznał, że 9 latka nie potrzebuje już opieki i może spokojnie sama siedzieć w domu? I w takich sytuacjach co maja zrobić rodzice? Na żadne ferie ani wakacje nie jeździmy razem bo wytrzepujemy urlopy na zmianę aby w tych okresach mała miała opiekę, do tego przerwy świąteczne, długie weekendy i nieplanowane wyjazdy np. do lekarzy i urlopy szlag trafia. Rodzice dzieci do 8 lat mogą skorzystać z dodatkowych 14 dni opieki bez żadnego ale a my musimy wywalić urlopy. Noszzz q..wa mać emotka az mi się ryczeć chce ze złości emotka

Claudia77

#6689257 Napisano: 11.03.2020 16:41:34
nkba napisał(a):

Mam galaktycznych rozmiarów wq...rw na system w naszym kraju - i nie żebym miała coś przeciwko profilaktyce albo nauczycielom... szkoły niby zamknięte od poniedziałku ale właśnie się dowiedziałam, że pomimo zapewnień w mediach szkoła mojej córki będzie sprawowała jutro i w piątek opiekę ale... tylko do 12 bo tak ustalił dyrektor. Pracuję do 16 czyli dziecko będzie pod szkoła warować te 4 godziny? I kto do ch..ja uznał, że 9 latka nie potrzebuje już opieki i może spokojnie sama siedzieć w domu? I w takich sytuacjach co maja zrobić rodzice? Na żadne ferie ani wakacje nie jeździmy razem bo wytrzepujemy urlopy na zmianę aby w tych okresach mała miała opiekę, do tego przerwy świąteczne, długie weekendy i nieplanowane wyjazdy np. do lekarzy i urlopy szlag trafia. Rodzice dzieci do 8 lat mogą skorzystać z dodatkowych 14 dni opieki bez żadnego ale a my musimy wywalić urlopy. Noszzz q..wa mać emotka az mi się ryczeć chce ze złości emotka

anie masz możliwości pracy zdalnej?
2 brucee, nkba 0