Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
magdalena-chili
Postów 1135
Data rejestracji 02.03.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Teraz chyba nie jest problemem to, że ktoś umiera z powodu nadciśnienia, tylko że umiera w męczarniach dusząc się, niestety zwiększone ryzyko gdy są osoby z chorobami. Nie wiem gdzie Wy tu widzicie panikę - w tym, że nie można sobie latać w te i wewte? Chore dzieci - tak, tu jest mocno przykro, ale jakim odsetkiem podróżujących są te biedne chore dzieci? Jeden promil, czy mniej? Zawsze, w każdym kryzysie, czy to gospodarczym czy konflikcie zbrojnym, najmocniej i najdotkliwiej obrywają najsłabsi. A np zamknięcie granic bardziej chyba jednak ma na celu ograniczenie przenoszenia tego wirusa przez turystów lub "turystów". Rozganianie młodych z parków i siedzenie w domu też ma na celu zatrzymanie rozprzestrzeniania wirusa, nie wiem gdzie tu panika? Chodził gdzieś po internecie film jak rozprzestrzenia się wirus, polecam... I tak osobiście uważam, że u nas jest więcej zachorowań niż nam to portale pokazują.
Może chociaż raz fajnie by było zobaczyć jak Polak jest mądry przed szkodą i uczy się na błędzie, wreszcie na cudzym.
FBilona
Postów 547
Data rejestracji 28.11.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mysia
Postów 1477
Data rejestracji 23.05.2014
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Znajomi też przełożyli właśnie ślub, będzie dobrze z mniejszym stresem i większą radością
mia
Postów 17561
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 24
To nie jest panika - to są liczby. Wirus zaraża w postępie geometrycznym, nie arytmetycznym i w tym tkwi problem.
Dokładnie tak - mamy do wyboru model włoski, lub chiński. I tyle - finito.
A kryzysu gospodarczego i tak nie unikniemy. Bo bez względu na to co zrobimy (my - Polacy), gros zależy od tego, jak się to posypie w Europie i na świecie.
Opowiedz Panu Bogu o swoich planach na przyszłość, a rozbawisz Go do rozpuku...
mia
Postów 17561
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 24
PS.
I to by było na tyle moich odpowiedzi - superloser z Tobą nie dyskutuję, bo Ty zawsze musisz mieć rację i ostatnie słowo.
Mam już jednego takiego w domu - ale jemu wybaczam, bo to mój ślubny plus ma inne rozliczne zalety.
Gość: ossuarium
Chiński mur ma swoje plusy
magdalena-chili
Postów 1135
Data rejestracji 02.03.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wszystko się sprowadza do jednego, poczucia, że "mnie to nie dotyczy/nie ma problemu, wracajmy zaraz wszyscy do PKSu, metra, do szkół i biur, i szturmem do Biedry, przecież nic się nie dzieje i jak nie wrócimy to będzie kryzys gospodarczy". To tak jak Pediatra moich Dzieci złapała wirusa od kogoś kto po powrocie z zagranicy przybiegł ochoczo na wizytę, "bo przecież on się dobrze czuje"... i już parę (paręnaście) osób przez kilka tygodni wyłączonych z wykonywania zawodu, i oby tylko na tym się skończyło.
ace
Postów 1986
Data rejestracji 05.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wedlug mnie bardzo dobry wpis poruszajacy temat empatii w czasach zarazy.
Kazdy hejtowany spacerowicz, moze miec powody by jednak spacerowac... Wiec prosze - nie oceniajmy.
Gość: kermit
Tylko pytanie co z tego co mówią. Chińczycy jest prawdą...
https://www.googl...ow-w-wuhan-budzi.amp
paula9891
Postów 2130
Data rejestracji 12.04.2016
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zaczyna się. W mojej firmie zwolnili już sporo osób, obniżyli etaty. I żałuję, że na jednej firmie oparłam swoje dochody.
Ale moje wkurzanie się ma dać pozytywne efekty i na nie dzisiaj liczę... Muszę coś ze sobą zrobić
Tak się musiałam wygadać.
Powodzenia wszystkim!
kukuleczka
Postów 308
Data rejestracji 10.08.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Poszłam w sobotę rozprostować kości. Spacer 30min na pobliską polanę. Normalnie jest tam malo ludzi, dlatego uwielbiam tam od lat spacerować,i pomimo że łąka była tym razem cała dla mnie (zero ludzi) spacer nie przyniósł mi żadnej radości.
Jak długo odpychałam od siebie to wszystko, tak teraz dochodzi do mnie, ze to co się dzieje to nie sen. To nie dzieje się tysiące km w innym państwie i nie przynosi współczucia tym biednym i pokrzywdzonym ludziom. Bo tym człowiekiem teraz jestem ja. I Ty. My wszyscy. Strasznie mnie to smuci
paula9891
Postów 2130
Data rejestracji 12.04.2016
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z drugiej strony,mąż jest na działalności, ja mam obniżony etat. Za chwilę będziemy żyć z oszczędmości...
Alr może to nas zmotywuje i otworzy przed nami drzwi, których wcześniej nie widzieliśmy? Może wymyślimy coś, co okaże się hitem na rynku? Albo nauczymy się czegoś wartościowego. Kto wie, trzeba ten dołek dobrze wykorzystać!
kukuleczka
Postów 308
Data rejestracji 10.08.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Cieszę się jednak, ze mogę bez skrępowania tutaj to wszystko napisać. Jakoś mi trochę lżej, ze to z siebie wydusiłam...
Chyba tylko zdrowa Wam wszystkim pożyczę. I spokoju. Duzo spokoju
Agnes
Postów 3052
Data rejestracji 27.10.2004
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
mkrzysiek
Postów 3442
Data rejestracji 06.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bylem po chleb w piekarni.
Przy biedronce kolejka ok. 40 osób.
sks900
Postów 587
Data rejestracji 16.11.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
"Z kolei 32-letnia zmarła kobieta pochodziła z powiatu lubaczowskiego. Jako przyczynę zgonu lekarze podają zakażenie COVID-19 z ciężkim zapaleniem płuc, niewydolnością oddechową oraz niewydolnością wielonarządową. Zmarła o godz. 7 rano w poniedziałek 30 marca br. w dziewiątej dobie pobytu.
Pacjentka obciążona chorobami towarzyszącymi: otyłość olbrzymia, cukrzyca typu 2, nadciśnienie tętnicze oraz zespół depresyjny. Ze względu na olbrzymią otyłość chora była zdyskwalifikowana z terapii ECMO."
https://rzeszow.onet.pl/koronawirus-w-polsce-kolejne-ofiary-co-o-nich-wiemy/0jsp1t6
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
joan
Postów 18685
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Ale chyba u tej kobiety to akurat wiek był najmniej ważny
A tymczasem zmarli w moim mieście:
Pacjent -> ok. 95 lat, człowiek leżący i niekontaktujący, pod respiratorem od dłuższego czasu.
Pacjentka -> lat kilkadziesiąt, po wielu operacjach, utrata słuchu w jednym z uszu, utrata widzenia w obu oczach, całodobowo podłączona do tlenu, brak oddychania samodzielnego, w przypadku awarii prądu straż pożarna podjeżdżała do niej z generatorem.
Aaaaaaa, tylko nie napisałam, że oni zmarli przed koroną = nie na covid. Może to i lepiej. Ich rodziny mogły spokojnie pochować bliskich, zamiast natykać się co chwilę na goowniane komentarze i memy wyśmiewające choroby współtowarzyszące
FBilona
Postów 547
Data rejestracji 28.11.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
radosna
Postów 2444
Data rejestracji 20.02.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeśli każdy będzie myślał takimi kategoriami, to naprawdę mnóstwo osób będzie bezrobotnych, a firmy poupadają.
Wierzę w to, że za pół roku będzie już normalnie. I wierzę, że będzie więcej konkursów. Bo nie chcę napisać: bez konkursów można się obyć. Bo nie można i już!
Jestem radosna jak wiosna!
Gość: ossuarium
Ale niedługo maj i bzy w ogrodzie, ech... Bez bzu nie wyobrażam sobie maja