Wkurza mnie...

Gość: kermit

#6693577 Napisano: 30.03.2020 22:27:50
puella: Nie rozumiem. Pracodawca nie miał danych swojego pracownika?
0 0

puella

#6693578 Napisano: 30.03.2020 22:29:54
kermit napisał(a):

Ma dwa adresy. W jednym mieszka a pod innym jest zameldowany. 
0 0

#6693580 Napisano: 30.03.2020 22:33:55
puella napisał(a):

kermit napisał(a):

Ma dwa adresy. W jednym mieszka a pod innym jest zameldowany. 

A co to za firma? (nie chodzi mi oczywiście o nazwę). Ciekawi mnie skąd mają informacje, których oficjalnie jeszcze nie ma.
1 mia 0

joan

#6693590 Napisano: 30.03.2020 23:27:35
puella napisał(a):

To niestety prawda. Mój brat dojeżdża do pracy w Wwie i dziś został poproszony o dane konieczne do wystawienia przepustki.

puella napisał(a):

Jego pracodawca. Wystawi ją by mógł dojeżdżać do pracy.

Ok. tydzień temu do mojego faceta zadzwoniła klientka, której pracodawca wystawiał przepustki -> niepotrzebnie, ale "na wszelki wypadek" emotka Babka cała w nerwach. Oczywiście po uja jej te przepustki były emotka
0 0

tygrysek82bu

#6693594 Napisano: 30.03.2020 23:51:55
Mąż pracuje w centrum dystrybucji Biedronki w sąsiednim mieście i już 3 dni temu dostał,  tak jak i wszyscy pracownicy "przepustkę" - kartkę z jego danymi, która poświadcza że dojeżdża tam do pracy.  Puki co,  to ma to mieć przy sobie na wszelki wypadek...
0 0

#6693595 Napisano: 31.03.2020 00:01:01
O takim wystawianiu "na wszelki wypadek" słychać już od ponad dwóch tygodni
np. tu
https://oko.press...-asekuracja-giganta/
No nic jutro się okaże jakie obostrzenia wprowadzą.
1 mia 0

joan

#6693598 Napisano: 31.03.2020 00:05:02
Jutro każę mojemu facetowi nosić w majtkach następujący zestaw: chusteczka muślinowa z wyhaftowaną koniczynką, kamień wapienny z Jury K-Cz, saszetka z herbatką lawendową.

Upewnijcie się, że Wasi mężczyźni również tak robią i przekażcie dalej. Tym pandemicznym akcentem mówię wszystkim: dobranoc emotka

tereniagno

#6693601 Napisano: 31.03.2020 01:08:06
Dobiła mnie jeszcze pogoda. Spojrzałam teraz w okno i nie wierzę, biało i sypie śnieg.
Na dworze -2 stopnie emotka "W marcu jak w garncu" emotka
1 brucee 0

assal

#6693608 Napisano: 31.03.2020 08:30:17
Joan: Firmy się szykują, bo rząd zapowiada ograniczenia jak na Zachodzie. A w niektórych krajach jest dozwolony dojazd do pracy (tu potrzebne zaświadczenie od pracodawcy, a kadry w dużej części firm przeszły do pracy zdalnej, wiec woleli to załatwić wcześniej) i lekarza/apteki, wyjście z domu do najbliższych sklepów na osiedlu (do ok. 200 metrów) i krótki spacer po swoim osiedlu.
Mnie to wszystko coraz bardziej wkurza, bo wirus, jak widać, dobrze i szybko się roznosi w kręgach rządowych emotka Powinni siebie bardziej pilnować i swoje pomysły ograniczać, a nie nas. Nie zauważyłam w weekend jakichkolwiek grupek (poza panami pijącymi zawsze w swoim kilkuosobowym towarzystwie) emotka
0 0

zaczytana-pola

#6693610 Napisano: 31.03.2020 09:24:35
assal napisał(a):

Joan: Firmy się szykują, bo rząd zapowiada ograniczenia jak na Zachodzie. A w niektórych krajach jest dozwolony dojazd do pracy (tu potrzebne zaświadczenie od pracodawcy, a kadry w dużej części firm przeszły do pracy zdalnej, wiec woleli to załatwić wcześniej) i lekarza/apteki, wyjście z domu do najbliższych sklepów na osiedlu (do ok. 200 metrów) i krótki spacer po swoim osiedlu.
Mnie to wszystko coraz bardziej wkurza, bo wirus, jak widać, dobrze i szybko się roznosi w kręgach rządowych  emotka Powinni siebie bardziej pilnować i swoje pomysły ograniczać, a nie nas. Nie zauważyłam w weekend jakichkolwiek grupek (poza panami pijącymi zawsze w swoim kilkuosobowym towarzystwie)  emotka

To mieszkasz w dobrym miejscu, wśród rozsądnych ludzi. W miejscowościach nad Wisłą, czy blisko parków/ rezerwatów mnóstwo było przyjezdnych. A w Warszawie miejscami tłumy spacerujących. Człowiek na człowieku.
Bawi mnie to odejście od domu na 200 m do sklepu. Ja 200 m od siebie to mam najbliższego sąsiada emotka
Czekam z niecierpliwością na dzisiejsze zaostrzenia emotka .
W tym tygodniu zmarł na koronawirusa młody mężczyzna z pobliskiego powiatu. Był zupełnie zdrowy, w pełni sił, niewiele ponad 30 lat. Niektórzy młodzi ludzie myślą, że są nieśmiertelni. Otóż nie są. Jeden wrócił z zagranicy. Mega wkur***** na kwarantannę. I gdyby nie to, że po 2 razy na dobę w różnych godzinach był sprawdzany przez policję i wojsko, kwarantanny by nie zachował.
Chciałabym powiedzieć, że te rządowe ograniczenia coś dadzą, ale dopóki ludzie nie będą mądrzejsi, nic z tych ograniczeń nie będzie.

synk

#6693611 Napisano: 31.03.2020 09:38:53

W tym tygodniu zmarł na koronawirusa młody mężczyzna z pobliskiego powiatu. Był zupełnie zdrowy, w pełni sił, niewiele ponad 30 lat. Niektórzy młodzi ludzie myślą, że są nieśmiertelni. Otóż nie są. Jeden wrócił z zagranicy. Mega wkur***** na kwarantannę. I gdyby nie to, że po 2 razy na dobę w różnych godzinach był sprawdzany przez policję i wojsko, kwarantanny by nie zachował.
Chciałabym powiedzieć, że te rządowe ograniczenia coś dadzą, ale dopóki ludzie nie będą mądrzejsi, nic z tych ograniczeń nie będzie.

rządowe źródła nie odnotowały śmierci z powodu koronawirusa żadnego młodego mężczyzny - musiał umrzeć z innego powodu
https://tvn24.pl/...0-marca-2020-4514590
2 andii, luki28 0

zaczytana-pola

#6693613 Napisano: 31.03.2020 09:45:16
synk napisał(a):

rządowe źródła nie odnotowały śmierci z powodu koronawirusa żadnego młodego mężczyzny - musiał umrzeć z innego powodu

https://iotwock.i...-koronawirusa/943998
Nie mnie odpowiadać na pytania, dlaczego rządowe źródła tego nie odnotowały. Jest wpis siostry na FB. Jest wpis znajomych na FB, jeśli dobrze poszukasz.
Cóż, może tu też przyczyną była ostra niewydolność krążeniowo- oddechowa, zapalenie płuc albo inna sepsa....
0 0

edzia21

#6693614 Napisano: 31.03.2020 09:47:59
zaczytana-pola napisał(a):

synk napisał(a):

Nie mnie odpowiadać na pytania, dlaczego rządowe źródła tego nie odnotowały. Jest wpis siostry na FB. Jest wpis znajomych na FB, jeśli dobrze poszukasz.
Cóż, może tu też przyczyną była ostra niewydolność krążeniowo- oddechowa, zapalenie płuc albo inna sepsa....

Widziałam ten wpis na fejsie...i też zastanawiałam się dlaczego oficjalne źródła nie wspominają o żadnym młodym mężczyźnie. Zaczęłam nawet myśleć, że ten wpis to jakiś fejk, ale fejki nie są aż na taką skalę (wpisy znajomych).
0 0

assal

#6693616 Napisano: 31.03.2020 09:49:14
Zaczytana-pola: Tu chodzi o skupiska miejskie, blokowiska. Na wsi inne zasady, ale tego tak nie śledzę  emotka  Nie wierzę, ze dziś wprowadzą aż takie restrykcje. Na pewno będą stopniować ograniczenia, by na święta nie było wędrówek po cale Polsce  emotka

FBbeata7

#6693637 Napisano: 31.03.2020 11:43:27
edzia21 napisał(a):

synk napisał(a):

Widziałam ten wpis na fejsie...i też zastanawiałam się dlaczego oficjalne źródła nie wspominają o żadnym młodym mężczyźnie. Zaczęłam nawet myśleć, że ten wpis to jakiś fejk, ale fejki nie są aż na taką skalę (wpisy znajomych).

Statystyka uwzględnia tylko zdiagnozowanych i leczonych z powodu koronawirusa.Pewnie , gdy ktoś umrze nagle w domu  to nikt nie docieka dlaczego.Dlatego mamy takie niezłe statystyki.I istną epidemię chorób współistniejących.

FBbeata7

#6693638 Napisano: 31.03.2020 11:48:02
tereniagno napisał(a):

Dobiła mnie jeszcze pogoda. Spojrzałam teraz w okno i nie wierzę, biało i sypie śnieg.
Na dworze -2 stopnie emotka "W marcu jak w garncu" emotka

Jest pięknie, biało i romantycznie.Do końca dnia pewnie stopnieje, ale trzeba wkładać rękawiczki, bo ręce marzną, a nie tylko z powodu koronawirusa.
0 0

zaczytana-pola

#6693724 Napisano: 31.03.2020 15:06:56
FBbeata7 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

synk napisał(a):

Statystyka uwzględnia tylko zdiagnozowanych i leczonych z powodu koronawirusa.Pewnie , gdy ktoś umrze nagle w domu  to nikt nie docieka dlaczego.Dlatego mamy takie niezłe statystyki.I istną epidemię chorób współistniejących.

Ten mężczyzna, o którym wspomniałam wyżej to ten sam -> https://wiadomosc...ch-6494828175952001a
Wg podanych informacji zmarł w szpitalu.
Wkurza mnie zawyżanie cen. Na początku marca kupowałam rękawiczki za 19.99 zł 100 szt. teraz te same od 50 zł wzwyż. Chore! To samo ceny maseczek i środków antybakteryjnych.
0 0

FBilona

#6693740 Napisano: 31.03.2020 15:48:03
Kibruce napisał(a):

Obecna sytuacja zaczyna zataczać coraz szersze kręgi i powoli wymykać się spod jakiejkolwiek kontroli.  emotka  Wiem: "nie ma się co dziwić, ludzie to ludzie i nic im nie zrobisz", ale...  emotka  z jednej strony tabuny wychodzą na "wiosenne spacery", z drugiej znajome, wracające z zagranicy, skarżą się, że w blokach powitały je ostrzeżenia z poważnymi groźbami, wypisane na kartkach i pozawieszane na drzwiach oraz wycieraczkach...  emotka  Jak tak dalej pójdzie, pozabijamy się nawzajem.   emotka

Zakaszlalam /nie jestem chora/ to kolejce przed sklepem, mężczyzna oddalony o 3m w tym 4 schody w górę tak mnie zaatakował i odgrażał się że wezwie policję. Ordynarny, agresywny, oj dostało mi się.w prywatna rozmowę z sąsiadka atracila się klientka która podslyszala rozmowę drac się na całą okolice, że mówią w telewizji i jest tragicznie a jak my śmiemy cokolwiek kwestionować. 
1 brucee 0

pioge7

#6693741 Napisano: 31.03.2020 15:52:29
wkurzam się niesamowicie na dzisiejsze restrykcje...
siedzimy z szefem teraz sobie w sklepie i tak rozmyślamy, co z tym nakazem, który od jutra ma być.
10-12:00 mogą robić zakupy tylko osoby w wieku 65+. U nas w sklepie przede wszystkim tacy klienci są w godzinach 7-8:30. Później już 10:30 osoba w wieku 30 lat to co? Mam ją wyprosić ze sklepu i zaprosić od 12? Nie rozumiem i ja i szef ...
co z jednorazowymi rękawiczkami... mają je załatwiać sklepy czy klienci sami sobie... jeśli klienci to ok, jeśli sklepy to co... na hurtowni nie ma od 2 tygodni jednorazowych rękawiczek... nie ma jak zamówić. Dzwoniłem po hurtowniach i nic...
wkurza mnie to, że nic nie ogłaszają do końca tylko zdawkowo... emotka
2 brucee, joan 0

magdalena-chili

#6693743 Napisano: 31.03.2020 15:56:43
bruce napisał(a):

Obecna sytuacja zaczyna zataczać coraz szersze kręgi i powoli wymykać się spod jakiejkolwiek kontroli.  emotka  Wiem: "nie ma się co dziwić, ludzie to ludzie i nic im nie zrobisz", ale...  emotka  z jednej strony tabuny wychodzą na "wiosenne spacery", z drugiej znajome, wracające z zagranicy, skarżą się, że w blokach powitały je ostrzeżenia z poważnymi groźbami, wypisane na kartkach i pozawieszane na drzwiach oraz wycieraczkach...  emotka  Jak tak dalej pójdzie, pozabijamy się nawzajem.   emotka

biorąc pod uwagę stłoczenie w mieszkaniach/domach (w porównaniu do "standardowej sytuacji" - wszyscy "na kupie"), rodzice - tu praca zdalna, plus dziecko co chwilę "mamo?!", plus nauczanie dzieci, nie można za bardzo iść się wyspacerować, wybiegać, w spokoju popracować, to rosnąca frustracja i istna mieszanka wybuchowa... (sama słyszę, że zaczęłam głośniej mówić) emotka za miesiąc to dopiero ludzie będą chodzili z mordem w oczach... emotka