Wkurza mnie...

sylzab2294

#6693969 Napisano: 01.04.2020 10:38:15
pioge7 napisał(a):

olunka napisał(a):

no ale przeciez każdy zna nowe zasady i chyba sie nie bedzie wybieral na zakupy w tych godzinach jak nie ma  65+, tak przynajmniej mi sie wydaje

Zobacze za godzinkę emotka  

w sumie dziś jeszcze może nie być to widoczne, bo przepis wchodzi od jutra...
aczkolwiek...
0 0

pioge7

#6693970 Napisano: 01.04.2020 10:39:29
sylzab2294 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

olunka napisał(a):

no ale przeciez każdy zna nowe zasady i chyba sie nie bedzie wybieral na zakupy w tych godzinach jak nie ma  65+, tak przynajmniej mi sie wydaje

Zobacze za godzinkę emotka  

w sumie dziś jeszcze może nie być to widoczne, bo przepis wchodzi od jutra...
aczkolwiek...

no pierwsze 40 minut za mną...
6 klientów powyżej 65 roku życia plus 1 klient w wieku lat 63... obsłużyłem.... 

domika

#6693977 Napisano: 01.04.2020 10:49:21
pioge7 napisał(a):

no pierwsze 40 minut za mną...
6 klientów powyżej 65 roku życia plus 1 klient w wieku lat 63... obsłużyłem.... 

A jak to weryfikujesz? Sprawdzasz dowód ? emotka
0 0

pioge7

#6693982 Napisano: 01.04.2020 11:16:26
domika napisał(a):

A jak to weryfikujesz? Sprawdzasz dowód ? emotka

Znam mniej wiecej ludzi już na tyle że już wiem ile mają mniej wiecej lat... 
jedną panią zapytałem to powiedziała że ma 63. Dwójkę już wyprosiłem, ale to mieli mniej wiecej 30-40. Kilka osob podeszło pod drzwi, zobaczyło kartkę i poszli dalej. Policja krąży co po chwila...

sks900

#6693986 Napisano: 01.04.2020 11:32:32
Izolacja pogorszyła sytuację ofiar przemocy domowej

Z każdym dniem jest gorzej i słychać to w głosie dzieci, które do nas dzwonią. Jeszcze miesiąc temu mówiły, że nie wyobrażają sobie zamknięcia w domu z przemocowymi rodzicami. Potem zaczęły opowiadać, że ta przemoc już się dzieje, że jest coraz więcej alkoholu - mówi dziennikowi Paula Włodarczyk, psycholog, która od 7 lat pracuje przy telefonie zaufania Fundacji Dajemy Dzieciom Siłę.

https://RMF24.pl/...;utm_campaign=chrome
0 0

silvia8

#6693990 Napisano: 01.04.2020 11:36:22
sks900 napisał(a):

Izolacja pogorszyła sytuację ofiar przemocy domowej

Z każdym dniem jest gorzej i słychać to w głosie dzieci, które do nas dzwonią. Jeszcze miesiąc temu mówiły, że nie wyobrażają sobie zamknięcia w domu z przemocowymi rodzicami. Potem zaczęły opowiadać, że ta przemoc już się dzieje, że jest coraz więcej alkoholu - mówi dziennikowi Paula Włodarczyk, psycholog, która od 7 lat pracuje przy telefonie zaufania Fundacji Dajemy Dzieciom Siłę.

https://RMF24.pl/...;utm_campaign=chrome

Też o tym ostatnio myślałam... Nie każdy niestety ma bezpieczny dom... Pracowałam kiedyś w świetlicy socjoterapeutycznej i pokochałem te dzieci. One spędzały u nas cały wolny czas... Teraz wszyscy są w domu, który nie dla każdego jest oazą ciepła rodzinnego  emotka

mysia

#6693999 Napisano: 01.04.2020 11:47:46
kermit napisał(a):

pioge7 napisał(a):

mam nadzieję że tylko duże sklepy, bo na stronie minieterstwa są informacje
Czy sklepy mają obowiązek zapewnić rękawiczki dla klientów?Sklepy będą miały obowiązek zapewnienia jednorazowych rękawiczek. Natomiast zalecamy, żeby również
klient we własnym zakresie miał ze sobą rękawiczki. Obowiązek ten
wprowadzamy od 2 kwietnia 2020 r.

Czy osoby poniżej 65. roku życia będą mogły wejść do sklepu w godzinach 10:00-12:00?Nie. W godzinach od 10:00 do 12:00 sklepy i punkty usługowe mogą przyjmować i obsługiwać jedynie osoby powyżej 65 roku życia.

Ale skąd pomysł że tylko duże sklepy? Ja rozumiem, że chodzi o wszystkie.

Tak tak wszystkich, mi chodzi o to że w dużych sklepach ciężej zapanować nad ludźmi w dodatku jest samoobsługa, a w małych sklepikach mniejsza powierzchnia i towar głównie podaje sprzedawca, dodatkowo w dużych mamy koszyki i wózki, każdy może wszystkiego dotknąć, ludzie mijają się w alejkach, czasem sięgają po towar w tym samym momencie, w małych sklepach takiego problemu nie ma, u nas wchodzi 1 osoba maksymalnie 2 towar podaje ekspedientka, po część towaru klient może sięgnąć sobie sam (są dostępne rękawiczki). Zapewne jeśli będą kontrole to przede wszystkim skupią się właśnie na tych dużych sklepach widzimy przecież ile osób udostępnia zdjęcia z tłumami pod sklepami typu Kaufland czy Auchan.
0 0

FBgabriela1

#6694005 Napisano: 01.04.2020 11:58:41
Hej, ostatnio 1 raz wpisałam się na grupie, że poszukuję paragonu. . Dostalam 3 wiadomości, że sprzedane będą za taka cenę jak kupione artykuly...  emotka
Powiedzcie czy tak zawsze było, czy obecna sytuacja robi z ludzi hieny ?? Przecież te produkty zostają w domach.. A grupa chyba ma sobie pomagać, A nie żerowac na kimś.jesli jestem zbyt naiwna, to mnie po prostu oswieccie! emotka   

edzia21

#6694011 Napisano: 01.04.2020 12:02:05
FBgabriela1 napisał(a):

Hej, ostatnio 1 raz wpisałam się na grupie, że poszukuję paragonu. . Dostalam 3 wiadomości, że sprzedane będą za taka cenę jak kupione artykuly...  emotka
Powiedzcie czy tak zawsze było, czy obecna sytuacja robi z ludzi hieny ?? Przecież te produkty zostają w domach.. A grupa chyba ma sobie pomagać, A nie żerowac na kimś.jesli jestem zbyt naiwna, to mnie po prostu oswieccie!  emotka   

Nie kupuj, olej. Ja tak robię - bez przesady.

cudaczek121

#6694012 Napisano: 01.04.2020 12:02:12
FBgabriela1 napisał(a):

Powiedzcie czy tak zawsze było, czy obecna sytuacja robi z ludzi hieny ?? Przecież te produkty zostają w domach.. A grupa chyba ma sobie pomagać, A nie żerowac na kimś.jesli jestem zbyt naiwna, to mnie po prostu oswieccie!  emotka   

Powiem Ci więcej.Niektórzy ludzie nie liczą sobie od wartości produktów z paragonu,tylko dajmy na to kilkanaście procent od wygranej nagrody.
0 0

magdalena-chili

#6694014 Napisano: 01.04.2020 12:06:08
FBgabriela1 napisał(a):

mniej osób chodzi do sklepów, pewnie wliczają sobie "ryzyko" - prawo podaży i popytu - za miesiąc pewnie będą ceny 50% wyższe niż wartości paragonu emotka
0 0

pikawka

#6694026 Napisano: 01.04.2020 12:31:52
magdalena-chili napisał(a):

FBgabriela1 napisał(a):

mniej osób chodzi do sklepów, pewnie wliczają sobie "ryzyko" - prawo podaży i popytu - za miesiąc pewnie będą ceny 50% wyższe niż wartości paragonu  emotka

Wiesz to nie do końca tak jest. Bo jeśli mam kupić komuś wino do konkursu, którego nie lubie(wytrawne) i i tak muszę je komuś wydać to czemu mam za nie płacić. Nie zostanie u mnie w domu... 
0 0

luki28

#6694035 Napisano: 01.04.2020 12:41:56
pikawka napisał(a):

Wiesz to nie do końca tak jest. Bo jeśli mam kupić komuś wino do konkursu, którego nie lubie(wytrawne) i i tak muszę je komuś wydać to czemu mam za nie płacić. Nie zostanie u mnie w domu... 

To po co wtedy oferować zakupy na produkt, którego się nie lubi? Ja zauważyłem, że ta tendencja jest już od dłuższego czasu
0 0

pikawka

#6694037 Napisano: 01.04.2020 12:43:34
luki28 napisał(a):

To po co wtedy oferować zakupy na produkt, którego się nie lubi? Ja zauważyłem, że ta tendencja jest już od dłuższego czasu

A dlaczego mam komuś nie kupić skoro ma problem a ja mam sklep pod nosem... 
2 jokan, rare85 0

pikawka

#6694038 Napisano: 01.04.2020 12:45:43
Poza tym to jest każdego wybór. Jest dużo ofert można wybierać w kupnie paragonów.  emotka   kilka razy zdarzyło mi się kupić i też różne ceny były. Nie chcesz nie kupuj. 

jokan

#6694039 Napisano: 01.04.2020 12:48:36
ja tak kilka razy mialam, ale zaznaczalam, ze kupno za 100%, bo ja to i tak oddaje komus za friko np. Burn albo mokate, ktore ostatecznie wylądowało na Bialorusi u kogos, kto akurat to pije emotka emotka - ja to widzę jako przysługe konkursową, a nie zdzierstwo czy żerowanie na kimś..

luki28

#6694048 Napisano: 01.04.2020 12:58:42
Ale to są wyjątki. Jeśli miałbym tak każdemu biegać po produkty, których nie używam, to... podziękuję. Od czasu do czasu dla znajomego z forum OK. Bardziej chodzi o ludzi, którzy sami oferują zakupy i to dość regularnie. Skoro się ogłaszają, to myślę, że w większości jednak z tych produktów korzystają. Całe szczęście nie ma jeszcze obowiązku kupna
0 0

paula9891

#6694053 Napisano: 01.04.2020 13:05:14
Bo wszystko zależy od tego jaki to produkt. Jak proszek do prania po 50 zł, to wiadomo, że paragon nie powinien tyle kosztować i ktoś sobie ten proszek zatrzyma. Ale drobne produkty po kilka zł, to czemu nie? Zwykle płacę za paragon tyle, co kosztują produkty.

joan

#6694060 Napisano: 01.04.2020 13:11:45
FBgabriela1 napisał(a):

Ty sobie dopowiadasz, że "te produkty zostają w domach" - a często są po prostu NIEODPŁATNIE przekazywane potrzebującym, dotyczy to przede wszystkim art. chemicznych, żywności czy karmy dla zwierząt. Beneficjentami są min. kluby dla seniorów czy organizacje opiekujące się zwierzętami.

magdalena-chili napisał(a):

mniej osób chodzi do sklepów, pewnie wliczają sobie "ryzyko" - prawo podaży i popytu - za miesiąc pewnie będą ceny 50% wyższe niż wartości paragonu  emotka

No logiczne - na serio sądzicie, że człowiek będzie kwitł 20 minut w tłumie & na mrozie pod Lidlem (bo w sklepie jest już 12. klientów i nowych nie wpuszczają), żeby zrobić komuś z forum zakupy ze zniżką? Bo dostanie dzięki temu pastę do zębów w cenie niższej o dwa złote? A potem jeszcze trzeba do domu wrócić, paragon sfotografować i przesłać... to wszystko w cenie dwóch złociszy. Się zastanówcie.

Gość: kermit

#6694061 Napisano: 01.04.2020 13:13:09
FBgabriela1 napisał(a):

Powiedzcie czy tak zawsze było, czy obecna sytuacja robi z ludzi hieny ?? Przecież te produkty zostają w domach.. A grupa chyba ma sobie pomagać, A nie żerowac na kimś.jesli jestem zbyt naiwna, to mnie po prostu oswieccie! emotka   

Ale jakie hieny? Chcesz kupujesz taki paragon, nie chcesz nie kupujesz i tyle. Wolny wybór. Ktoś może zaproponować cenę jaką chce, choćby z kosmosu. Kupić możesz, a nie musisz. To nie chleb czy żel antybakteryjny...