Wkurza mnie...

nanajka81

#6696160 Napisano: 10.04.2020 19:55:17
bruce napisał(a):

ivanotta napisał(a):

A ponoć mówią, że będzie jeszcze gorzej. Im dłużej to potrwa tym gorsze zachowania mogą się pojawiać. Ja mam pod oknem sklep ogrodniczy.. ruch jak pod bankomatem po wypłacie. Wybija godzina 10:00 i? Tłumy ludzi pod sklepem i jakieś babsko wydzierające się na obsługę sklepu że ONA nie może wejść  emotka . Normalnie nagrać i do śmiechu warte  emotka . A stado ludzi piekliło się z nią zamiast odpuścić..

Tego się właśnie najbardziej boję. Że będzie coraz gorzej.  emotka

nagrywajcie takie rzeczy, kiedyś będzie to fajnie pokazać dzieciom. Ja wczoraj stojąc w kolejce do rossmanna (musiałam iść po żarcie dla kota) gdzie się nie obróciłam - widziałam kolejki... Pepco, warzywniak, poczta, apteka, jeden sklep, drugi... Dziwne uczucie.
1 brucee 0

edzia21

#6696162 Napisano: 10.04.2020 20:09:25
nanajka81 napisał(a):

bruce napisał(a):

ivanotta napisał(a):

A ponoć mówią, że będzie jeszcze gorzej. Im dłużej to potrwa tym gorsze zachowania mogą się pojawiać. Ja mam pod oknem sklep ogrodniczy.. ruch jak pod bankomatem po wypłacie. Wybija godzina 10:00 i? Tłumy ludzi pod sklepem i jakieś babsko wydzierające się na obsługę sklepu że ONA nie może wejść  emotka . Normalnie nagrać i do śmiechu warte  emotka . A stado ludzi piekliło się z nią zamiast odpuścić..

Tego się właśnie najbardziej boję. Że będzie coraz gorzej.  emotka

nagrywajcie takie rzeczy, kiedyś będzie to fajnie pokazać dzieciom. Ja wczoraj stojąc w kolejce do rossmanna (musiałam iść po żarcie dla kota) gdzie się nie obróciłam - widziałam kolejki... Pepco, warzywniak, poczta, apteka, jeden sklep, drugi... Dziwne uczucie.

Za to ja dzisiaj na luzie...poczta (0 osób), hebe jedno i po chwili drugie (0 osób), później apteka (0 osób) i na koniec super-pharm...to samo emotka  zakupy VIP w jednej z wrocławskich galerii emotka  
1 brucee 0

joan

#6696163 Napisano: 10.04.2020 20:10:57
chochliczka napisał(a):

Mnie to tez przeraza. Ale sa tez odruchy mile. Bylam dzis w lidlu- stalam w kolejce, starszy pan wyszedl ze sklepu i oddajac koszyk zyczyl wszystkim duzo zdrowia i wesolych swiat. Fajne takie mile, cieple gesty
 Zycie jest i tak ciezkie, nie rozumiem ludzi , ktorzy wyzyeaja si3 na innych.

Ja również spotykam się z dużą życzliwością - poza jedną sytuacją w Lidlu (panie kłócące się o to, która za którą stała w kolejce), ludzie są dla siebie mili, uprzejmi i na pożegnanie każdy każdemu życzy dużo zdrowia emotka

@gnieszk@

#6696182 Napisano: 10.04.2020 22:33:45
gosiak351 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

gosiak351 napisał(a):

to, że straciłam pracę i przed samiuśkimi świętami nie mam nawet na jedzenie i czynsz - bo miałam je dostać ze zleceń które nie zostały zrealizowane - rodziny nie mam, oprócz ojca z którym mam  zły kontakt i to nie z mojej winy- jeszcze wirus, czy wiecie co mogę teraz zrobić? czy są środki pomocowe dla takich sierot jak ja? 

Jeśli zawarłaś umowę zlecenie przed 01.02.2020 r. to mimo tego, że nie doszła do skutku możesz ubiegać się pod pewnymi warunkami o świadczenie postojowe z ZUS (tarcza antykryzysowa).
https://www.zus.p...ywilnoprawne/2551448
Świadczenie zgodnie z najnowszymi zmianami będzie wypłacane przez 3 m-ce.
Jeśli była to umowa o pracę to po prostu Urząd Pracy. Zasiłki dla bezrobotnych nie są niestety zbyt duże, ale zawsze to coś.                                                                                                                                                                            

W przypadku umowy o dzieło również można starać się o świadczenie postojowe.   Napisz do mnie (mogę Ci pomóc np w wypełnieniu wniosku)
https://www.zus.pl/documents/10182/3264150/RSP-C.pdf/794238fe-b829-63ec-1c5c-5a04639f9fee
https://www.zus.pl/baza-wiedzy/biezace-wyjasnienia-komorek-merytorycznych/firmy/-/publisher/details/1/swiadczenie-postojowe-dla-osob-wykonujacych-umowy-cywilnoprawne/2551448

tereniagno

#6696324 Napisano: 12.04.2020 19:23:40
Wczoraj spadł mi na podłogę ręczny mikser w kartonie i coś w środku pękło przy wyciskaniu widełek,
ale jeszcze działał.Wieczorem jak ubijałam białka coś jakby wkręciło się i szybko wyłączyłam.
I następny wydatek przede mną emotka emotka
Muszę przejrzeć,czy nie ma jakiegoś konkursu do wygrania emotka
0 0

ziolko

#6696325 Napisano: 12.04.2020 19:26:00
tereniagno napisał(a):

Wczoraj spadł mi na podłogę ręczny mikser w kartonie i coś w środku pękło przy wyciskaniu widełek,
ale jeszcze działał.Wieczorem jak ubijałam białka coś jakby wkręciło się i szybko wyłączyłam.

Zanieś do serwisu agd, jeśli nie masz gwarancji, to za kilkanaście złotych sprawdzą usterkę i albo naprawią od razu, albo powiedzą, ile będzie kosztowała naprawa.
W każdym mieście powinien być jakiś ogólny serwis agd.
0 0

tereniagno

#6696328 Napisano: 12.04.2020 20:00:49
ziolko napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Zanieś do serwisu agd, jeśli nie masz gwarancji, to za kilkanaście złotych sprawdzą usterkę i albo naprawią od razu, albo powiedzą, ile będzie kosztowała naprawa.
W każdym mieście powinien być jakiś ogólny serwis agd.

Jest u nas serwis,ale w tej chwili zamknięty.
Najpierw sprawdzę co jemu dolega, może mała usterka będzie.
Mam taką nadzieję.Jak nie to będę zmuszona kupić nowyemotka
0 0

ziolko

#6696331 Napisano: 12.04.2020 20:12:57
tereniagno zamknięty na 100%? czy jednak ktoś pracuje, a tylko nowych klientów nie przyjmują? Może warto najpierw zadzwonić z zapytaniem i opisać problem?
0 0

tereniagno

#6696339 Napisano: 12.04.2020 22:07:43
ziolko napisał(a):

tereniagno zamknięty na 100%? czy jednak ktoś pracuje, a tylko nowych klientów nie przyjmują? Może warto najpierw zadzwonić z zapytaniem i opisać problem?

Na razie zamknięty przez wirusa. Zaczekam kiedy otworzą to dam sprawdzić.
1 ziolko 0

gosiak351

#6696350 Napisano: 12.04.2020 23:39:32
@gnieszk@ napisał(a):

W przypadku umowy o dzieło również można starać się o świadczenie postojowe.   Napisz do mnie (mogę Ci pomóc np w wypełnieniu wniosku)
https://www.zus.pl/documents/10182/3264150/RSP-C.pdf/794238fe-b829-63ec-1c5c-5a04639f9fee
https://www.zus.pl/baza-wiedzy/biezace-wyjasnienia-komorek-merytorycznych/firmy/-/publisher/details/1/swiadczenie-postojowe-dla-osob-wykonujacych-umowy-cywilnoprawne/2551448     

serdecznie dzięki ale nie spelniam warunku 
0 0

gosiak351

#6696351 Napisano: 12.04.2020 23:41:59
ciekawe czy jest coś dla bezrobotnych

nie wiem jak szukać i gdzie
0 0

aurorcia

#6696352 Napisano: 12.04.2020 23:50:58
@gnieszk@ napisał(a):

gosiak351 napisał(a):

to, że straciłam pracę i przed samiuśkimi świętami nie mam nawet na jedzenie i czynsz - bo miałam je dostać ze zleceń które nie zostały zrealizowane - rodziny nie mam, oprócz ojca z którym mam  zły kontakt i to nie z mojej winy- jeszcze wirus, czy wiecie co mogę teraz zrobić? czy są środki pomocowe dla takich sierot jak ja? 

Jeśli zawarłaś umowę zlecenie przed 01.02.2020 r. to mimo tego, że nie doszła do skutku możesz ubiegać się pod pewnymi warunkami o świadczenie postojowe z ZUS (tarcza antykryzysowa).
https://www.zus.p...ywilnoprawne/2551448
Świadczenie zgodnie z najnowszymi zmianami będzie wypłacane przez 3 m-ce.
Jeśli była to umowa o pracę to po prostu Urząd Pracy. Zasiłki dla bezrobotnych nie są niestety zbyt duże, ale zawsze to coś.

Zasiłki owszem jak było się na pełnym etacie lub wynagrodzenie min. Najniższa krajowa, a jak np. 1/2 etatu to już lipa, zęby w ścianę emotka
0 0

@gnieszk@

#6696353 Napisano: 12.04.2020 23:53:38
aurorcia napisał(a):

Zasiłki owszem jak było się na pełnym etacie lub wynagrodzenie min. Najniższa krajowa, a jak np. 1/2 etatu to już lipa, zęby w ścianę emotka

Niestety tak, tylko jeśli była składka na fundusz pracy czyli wynagrodzenie przynajmniej minimalne.
0 0

mysia

#6696502 Napisano: 13.04.2020 21:10:56
edzia21 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Za to ja dzisiaj na luzie...poczta (0 osób), hebe jedno i po chwili drugie (0 osób), później apteka (0 osób) i na koniec super-pharm...to samo emotka  zakupy VIP w jednej z wrocławskich galerii emotka  

Nie wkurzaj ludzi emotka ja mało wychodzę, mój mąż cierpi. Ostatnio cierpiał 40min w kolejce na poczcie, dlatego że POCZTEX KURIER nie miał ochoty nawet przyjechać, z automatu mi wystawili awizoemotka na poczcie nikt nie odbierał, żeby wyjaśnić sprawę, nie mamy żadnej kwarantanny emotka   niestety nie miałam opcji paczkomatu i musiałam zamówić POCZTEXEM i co... więc się wkurzyłam emotka Co do ludzi, w sąsiednim bloku co piąteczek domówka full ludzi na balkonie, na olx ręce opadają sprzedaję ciuszki po synku i co chwile wiadomość "Gdzie odbiór osobisty?" nikt nawet nie pomyśli żeby zapytać czy taki odbiór w obecnej sytuacji jest możliwyemotka
0 0

Gość: kermit

#6696512 Napisano: 13.04.2020 22:36:40
gosiak351 napisał(a):

ciekawe czy jest coś dla bezrobotnych

nie wiem jak szukać i gdzie

Najważniejsze to się nie załamywać i spróbować sobie poradzić w tej niecodziennej sytuacji. Jeśli nie ma pracy w Twojej branży warto rozejrzeć się za czymś innym. Moja znajoma kosmetyczka zaczęła np. szyć maseczki na sprzedaż. Podobno np. supermarkety szukają pracowników do rozkładania towaru.
0 0

nicoletta

#6696638 Napisano: 14.04.2020 14:49:53
Wkurza mnie wyłudzanie danych w loterii Valbon, do nagrody 100zł chcą wszystkie dane takie jak numer dowodu, PESEL, miejsce urodzenia i imię ojca...ja się pytam po co im to wszystko???
2 brucee, patyk 0

joan

#6696685 Napisano: 14.04.2020 17:53:50
nicoletta napisał(a):

Wkurza mnie wyłudzanie danych w loterii Valbon, do nagrody 100zł chcą wszystkie dane takie jak numer dowodu, PESEL, miejsce urodzenia i imię ojca...ja się pytam po co im to wszystko???

Absolutnie nie podawaj prawdziwego imienia ojca czy miejscowości Twojego miejsca urodzenia!

pink086

#6696736 Napisano: 14.04.2020 20:42:15
Moja zapominalskość... nic dodać nic ująć, tylko kolejny konkurs, gdzie zapomniałam dodać zgłoszenia!!!
0 0

misiamarysia

#6696782 Napisano: 15.04.2020 09:14:35
joan napisał(a):

nicoletta napisał(a):

Absolutnie nie podawaj prawdziwego imienia ojca czy miejscowości Twojego miejsca urodzenia!

No chyba żartujesz??? Tyle danych??? Oszaleli???
1 brucee 0

notta

#6696856 Napisano: 15.04.2020 12:19:43
joan napisał(a):

nicoletta napisał(a):

Kto robi tą loterię?  emotka   jakaś nowa agencja?
0 0