Wkurza mnie...

mia

#6705262 Napisano: 25.05.2020 22:54:21
Nic mnie nie wkurza.
Jest mi po prostu cholernie smutno. emotka Niestety jutro będzie jeszcze tylko gorzej.

Zapewne nic to nikomu nie mówi i nasuwa się konkluzja "po co baba tak pisze ni przypiął, ni przyłatał". Ale musiałam to gdzieś napisać.
Przepraszam i dobranoc. Wyłączam się już.

cudaczek121

#6705265 Napisano: 25.05.2020 23:08:20
dwaburekoty napisał(a):

teściowa! ze względu na koronawirusa na chrzest mojego dziecka nie może przyjechać ani chrzestny, ani chrzestną (obecnie mieszkają za granicą). Moja Mama utknęła w Stanach do końca lipca. nie chcemy wybierać nikogo na chybił trafił, więc obecnie najlepsze rozwiązanie to przenieść chrzest. padło na początek stycznia - idealnie się wpasowało z roczkiem. co chwila teściową w rozmowach nas prosi o to, żebyśmy nie zmieniali daty chrztu i nie zwlekali z tym sakramentem i brali ludzi z łapanki, a moja Mama przeżyje jak na chrzcie nie będzie. napisałam jej, że jest gosciem, a nie organizatorem i czekam na telefon teściowej do mojego męża, jaka ona ma niedobra synowa.

Powiedz swojej tesciowej, ze jesli jej sie cos nie podoba, to predzej ona moze nie przyjsc na chrzciny wnuka niz Twoja mama.No przeciez to jakos wszystko jest "do przezycia"
0 0

bianka33

#6705267 Napisano: 25.05.2020 23:19:45
mia napisał(a):

Nic mnie nie wkurza.
Jest mi po prostu cholernie smutno. emotka Niestety jutro będzie jeszcze tylko gorzej.

Zapewne nic to nikomu nie mówi i nasuwa się konkluzja "po co baba tak pisze ni przypiął, ni przyłatał". Ale musiałam to gdzieś napisać.

Mi coś chyba mówi... Ja się tak czuję w czerwcu. Boli tym bardziej, że miałam już kupiony prezent i nie zdążyłam go nigdy wręczyć. Zabrakło kilkunastu dni. To miał być pierwszy taki dzień po wielu latach nieporozumień między nami. Miało być już dobrze. W myślach widziałam radość w jego oczach. Niestety, nie było mi dane zobaczyć jej na żywo. Mogę sobie ją tylko wyobrażać, kiedy idę do niego z bukietem kwiatów, zapalić światełko nadziei. Nie jesteś sama z takimi uczuciami. Przesyłam Ci dużo wsparcia i wierzę, że jednak znajdziesz jutro choćby mały promyk nadziei...

pioge7

#6705270 Napisano: 26.05.2020 06:26:12
mia napisał(a):

Nic mnie nie wkurza.

emotka emotka emotka emotka Wiemy wiemy i ściskamy mocno emotka emotka emotka
1 mia 0

agicho

#6705272 Napisano: 26.05.2020 07:15:22
Dziś mija miesiąc od pożegnania Najważniejszej osoby.zamiast z bukietem kwiatów i wspólnych chwil,pozostała wizyta na cmenatrzu i nieopisana tęsknota.emotka
0 0

magdalena-chili

#6705275 Napisano: 26.05.2020 07:23:15
agicho napisał(a):

Dziś mija miesiąc od pożegnania Najważniejszej osoby.zamiast z bukietem kwiatów i wspólnych chwil,pozostała wizyta na cmenatrzu i nieopisana tęsknota. emotka

bardzo współczuję... emotka emotka
0 0

kukuleczka

#6705277 Napisano: 26.05.2020 08:11:15
ziolko napisał(a):

W kwestii zdrowia - wkurza mnie to, że nie można dodzwonić się do szpitala do rejestracji. 
A jak poszłam osobiście i zwróciłam uwagę, że może dobrze by było rejestrować naprzemiennie ludzi przy okienku i przez telefon, to pani wielce wzburzona, że ona ma kierownictwo i to oni mówią, jak ma robić.
Szlaggg... 
Pół dnia wisiałam na telefonie, 4 razy po 12-15 minut miałam dobry sygnał, czekałam, aż ktoś odbierze, ale gdzie tam. Pani miała inne zajęcia widocznie... Na 5 okienek tylko 2 czynne.
Aaa... wisienką na torcie był wydruk na szybie rejestracji "Prosimy o rejestrację telefoniczną"  emotka emotka

Niestety znam to od tej drugiej strony. Moja siedziba jest zamknięta dla klientów i również mamy informację na drzwiach, ze prosimy sprawy załatwiać telefonicznie.
Nasz prezes przekazał nam informację, że jak ktoś dzwoni to mamy rzucić wszystko i odbierać telefony. Co jest w praktyce niewykonalne... Muszę wykonywać swoją pracę "codzienną, tą na bieżąco" bo inaczej firma by nie funkcjonowała...
Efekt? Codziennie do 50 telefonów z czego ok 20 nie jestem w stanie odebrac bo jest taki nawał pracy. Właśnie z tego względu, ze również stanowisk pracy jest więcej ale nie ma tych osób.
Później słyszę w słuchawce porad jak powinniśmy pracować... A nikt nie wie, że są dni, w którym ciężko o łyk wody..
Niestety koronawirus wprowadził wszędzie zamieszanie i nawał pracy, więc jak mogę to proszę was o trochę zrozumienia... emotka  

bluszczowelove

#6705288 Napisano: 26.05.2020 09:02:46
kukuleczka napisał(a):

ziolko napisał(a):

W kwestii zdrowia - wkurza mnie to, że nie można dodzwonić się do szpitala do rejestracji. 
A jak poszłam osobiście i zwróciłam uwagę, że może dobrze by było rejestrować naprzemiennie ludzi przy okienku i przez telefon, to pani wielce wzburzona, że ona ma kierownictwo i to oni mówią, jak ma robić.
Szlaggg... 
Pół dnia wisiałam na telefonie, 4 razy po 12-15 minut miałam dobry sygnał, czekałam, aż ktoś odbierze, ale gdzie tam. Pani miała inne zajęcia widocznie... Na 5 okienek tylko 2 czynne.
Aaa... wisienką na torcie był wydruk na szybie rejestracji "Prosimy o rejestrację telefoniczną"  emotka emotka

Niestety znam to od tej drugiej strony. Moja siedziba jest zamknięta dla klientów i również mamy informację na drzwiach, ze prosimy sprawy załatwiać telefonicznie.
Nasz prezes przekazał nam informację, że jak ktoś dzwoni to mamy rzucić wszystko i odbierać telefony. Co jest w praktyce niewykonalne... Muszę wykonywać swoją pracę "codzienną, tą na bieżąco" bo inaczej firma by nie funkcjonowała...
Efekt? Codziennie do 50 telefonów z czego ok 20 nie jestem w stanie odebrac bo jest taki nawał pracy. Właśnie z tego względu, ze również stanowisk pracy jest więcej ale nie ma tych osób.
Później słyszę w słuchawce porad jak powinniśmy pracować... A nikt nie wie, że są dni, w którym ciężko o łyk wody..
Niestety koronawirus wprowadził wszędzie zamieszanie i nawał pracy, więc jak mogę to proszę was o trochę zrozumienia... emotka  

Dokładnie... wiem, że po drugiej stronie klient się denerwuje ale naprawdę czasem jest ciężko. Zwłaszcza, że dużo ludzi siedzi na opiece nad dziećmi albo na L4... więc kadra jest mocno okrojona emotka  
A w temacie : wkurza mnie już ten COVID i cyrk jaki nasz rząd Nam funduje... Absurd goni absurd.
0 0

mama-l-k-m

#6705289 Napisano: 26.05.2020 09:06:39
agicho napisał(a):

Dziś mija miesiąc od pożegnania Najważniejszej osoby.zamiast z bukietem kwiatów i wspólnych chwil,pozostała wizyta na cmenatrzu i nieopisana tęsknota. emotka

emotka
0 0

gizoon

#6705290 Napisano: 26.05.2020 09:06:53
Wkurza mnie opiekun praktyk! Na stare lata zachciało mi się ukończyć podyplomówkę z rzeczoznawstwa majątkowego i zostać rzeczoznawcą. Przez koronawirusa, przekładano nam praktyki od marca. Gdy już się zaczęły współpraca wygląda tragicznie.  Zaproponowali praktykę zdalną, każdy się zgodził. Od początku nie dostawałem materiałów, pisałem do opiekuna, w tej sprawie olał e-maila. Materiały przesyłają mi zatem osoby z grupy. Okazało się (osoby z grupy przesyłały mi e-maile od opiekuna), że wysyła materiały na błędnego e-maila - literówka w nazwisku). Dziwie się, że nie dostaje zwrotki, że nie ma takiego e-maila. Ostatnio wysłałem pierwszy operat szacunkowy do sprawdzenia i cisza. Reszta grupy wysyłała po mnie i już mają sprawdzone. W e-mailu prosiłem o informację zwrotną, że operat dotarł - nie uzyskałem jej. Wspomniałem także o literówce w nazwisku. Najśmieszniejsze w tym wszystkim, że nie mamy nr telefonu do opiekuna. Mało tego jest on prezesem organizacji w której mam praktyki, więc nawet się poskarżyć za bardzo nie można. Dzisiaj jak nie dostane operatu pisze do sekretariatu o podanie nr telefonu do opiekuna i interwencje. Człowiek wydał kilka tysięcy złoty na praktyki a traktują go jak zło konieczne, Takie rzeczy tylko w Polsce. Najgorsze, że jestem dorosłym człowiekiem, pracującym jak każdy w grupie. To przykre, że inni ludzie nie szanują czasu innych.

mia

#6705291 Napisano: 26.05.2020 09:15:31
agicho napisał(a):

emotka emotka
0 0

ziolko

#6705395 Napisano: 26.05.2020 15:58:04
kukuleczka - staram się być wyrozumiała, bo wiem, że ludzie mają swoje zajęcia i nie zawsze mogą odebrać telefon (obojętnie, czy są w pracy, czy telefon prywatny w domu), a teraz część osób siedzi w domach i pracujące osoby mają więcej obowiązków. Poza tym wiem, że jak idzie się z nerwami do kogoś, to ten ktoś też w nerwach odpowiada. I awantura gotowa.

Nic bym nie napisała o tym wszystkim, gdyby to było wydarzenie jednorazowe. Ale uwierz mi... ilekroć dzwoniłam do rejestracji, to NIGDY się tam nie dodzwoniłam. Ostatnio dzwoniłam w styczniu przez 2 dni, w końcu pojechałam, żeby stanąć w kolejce do rejestracji. Długo czekałam w kolejce, więc widziałam co się dzieje za szybą... 2 panie pracowały, a 3 snuły się jak śpiące królewny. Gdyby chociaż szły z papierami, coś załatwiały, zanosiły, jadły itp, to bym zrozumiała. Ale nie. One po prostu chodziły z kąta w kąt i gadały o prywatnych sprawach, a kilkadziesiąt osób czekało w kolejce na rejestrację.
Chociaż widziałam, że kilka telefonów te dwie pracujące panie odebrały. Ktoś miał szczęście i się dodzwonił emotka  
Jeden starszy pan zrobił wtedy awanturę, bo mówił, że od tygodnia próbował się dodzwonić, w końcu przyjechał kilkadziesiąt km, żeby się zapisać. Pobrał numerek, ale dzwonił nadal. I co?? telefon dzwonił, panie nie odbierały, tylko gadały, więc w końcu podszedł do okienka i powiedział, żeby w końcu odebrały ten telefon. One wielce zdziwione, o co mu chodzi?? więc im wyjaśnił, oczywiście podniesionym głosem. I wcale mu się nie dziwiłam.

Przecież nawet najbardziej cierpliwą i wyrozumiałą osobę może coś trafić na takie coś.
Akurat w tym szpitalu to "norma". Obojętnie, czy to styczeń, kwiecień czy październik. Zawsze rejestracja pracuje na pół gwizdka, a pacjenci czekają... Szpital intensywnie pracuje na negatywne opinie... 

patyk

#6705487 Napisano: 27.05.2020 09:22:52
Ani mi się śni wchodzić w link od osoby która jest na forum od dzis.... Uważajcie bo wygląda to na jakiś syf! 

ziolko

#6705525 Napisano: 27.05.2020 11:53:28
patyk napisał(a):

Ani mi się śni wchodzić w link od osoby która jest na forum od dzis.... Uważajcie bo wygląda to na jakiś syf! 

Ja niestety weszłam, żeby zobaczyć co to jest... w sensie, czy osoba zasłużyła na bana. 
Zasłużyła.
Mam nadzieję, że nic nie złapałam emotka
1 kumulacja 0

domika

#6705720 Napisano: 28.05.2020 10:14:36
Allegro znowu.

Od 1 czerwca naliczają sobie również prowizję od kosztów przesyłkiemotka To juz po prostu zakrawa na śmieszność.
Nie dość ze prowizje od sprzedaży maja z kosmosu to jeszcze od teraz z tego co sprzedasz musisz dołożyć do kosztów przesyłki. 
Czy to jest legalne ? Na jakiej podstawie oni to robią ? Przecież to są czysto zarobione pieniądze dla nich emotka
1 brucee 0

halliday

#6705725 Napisano: 28.05.2020 10:22:19
domika napisał(a):

Allegro znowu.

Od 1 czerwca naliczają sobie również prowizję od kosztów przesyłki emotka To juz po prostu zakrawa na śmieszność.
Nie dość ze prowizje od sprzedaży maja z kosmosu to jeszcze od teraz z tego co sprzedasz musisz dołożyć do kosztów przesyłki. 
Czy to jest legalne ? Na jakiej podstawie oni to robią ? Przecież to są czysto zarobione pieniądze dla nich emotka

bo chcą abyś korzystała z allegro smart
0 0

nswe69

#6705751 Napisano: 28.05.2020 11:19:50
superloser napisał(a):

domika napisał(a):

Allegro znowu.

Od 1 czerwca naliczają sobie również prowizję od kosztów przesyłki emotka To juz po prostu zakrawa na śmieszność.

eBay od “zawsze” mial prowizje za wysylke, z bardzo prostego powodu 
sprytny sprzedajacy ustala:
-wysylka 50 (ZERO %prowizji a koszt przeslania to 5-10)
- cena produktu 5 (dowolna waluta), I prowizja tylko od tego  emotka

allegro usuwa takie rzeczy i ostrzeżenia wręcza. a co do prowizji od wysyłki to już parę miesięcy temu o tym pisali. teraz wszystko robią pod smarta...
0 0

jokan

#6705752 Napisano: 28.05.2020 11:27:38
nswe69 napisał(a):

superloser napisał(a):

domika napisał(a):

Allegro znowu.

eBay od “zawsze” mial prowizje za wysylke, z bardzo prostego powodu 
sprytny sprzedajacy ustala:
-wysylka 50 (ZERO %prowizji a koszt przeslania to 5-10)
- cena produktu 5 (dowolna waluta), I prowizja tylko od tego  emotka

allegro usuwa takie rzeczy i ostrzeżenia wręcza. a co do prowizji od wysyłki to już parę miesięcy temu o tym pisali. teraz wszystko robią pod smarta...

jak własnie przczytałam maila od Allegro to się zastanawiałam czy dzisiaj nie 1 kwietnia....kiedyś faktycznie tak było, że janusze biznesu ustawiali produkt za 1 zł, a koszt wysyłki np. za 50 zł, ale póxniej allegro się pokapowało emotka
0 0

jasnoska

#6705886 Napisano: 28.05.2020 15:03:48
Brak jakiekolwiek nagrody - jakby się wszystkie umówiły
i omijają mnie szerokiem łukiem 
1 ziolko 0

masza

#6705897 Napisano: 28.05.2020 15:45:45
domika napisał(a):

Allegro znowu.

pozostaje olx emotka
0 0