Wkurza mnie...

fiona25

#6755306 Napisano: 30.12.2020 19:23:41
Claudia77 napisał(a):

azaflora napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

astronautka napisał(a):

!. Chorujące dziecko żłobkowe.
2. Mąż.
3. Pandemia.
4. Że mi wiecznie zimno.
5. Niektóre osoby w pracy.
6. Ogólnie chyba wszystko. 

Jeśli poza złym nastrojem i ciągłym uczuciem zimna jesteś chronicznie zmęczona, to zbadaj na wszelki wypadek tarczycę (poważnie): badanie krwi TSH, Ft3,Ft4

U mnie odczucie zimna i zmęczenia to niskie ciśnienie. W tym beznadziejnym roku ustabilizowało się.. 85/55 i guzik prawda, że łatwo podnieść.

mojej mamie na niskie ciśnienie lekarz zalecił koniaczek emotka

A mnie na trwające od pół roku zawroty głowy ortopeda zalecił...pilates... Jak dla mnie specjalista level high  emotka
0 0

fiona25

#6755309 Napisano: 30.12.2020 19:30:20
A mnie wkurza, że nie mogę zgłosić żadnego konkursu - co bym nie znalazła to zaraz się okazuje, ze ktoś już to zgłosił emotka  
Taka jestem szybka , że dosłownie kamikaze boski wiatr...emotka

kukuleczka

#6755310 Napisano: 30.12.2020 19:33:40
Claudia77 napisał(a):

azaflora napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

astronautka napisał(a):

2. Mąż.
3. Pandemia.
4. Że mi wiecznie zimno.

Jeśli poza złym nastrojem i ciągłym uczuciem zimna jesteś chronicznie zmęczona, to zbadaj na wszelki wypadek tarczycę (poważnie): badanie krwi TSH, Ft3,Ft4

U mnie odczucie zimna i zmęczenia to niskie ciśnienie. W tym beznadziejnym roku ustabilizowało się.. 85/55 i guzik prawda, że łatwo podnieść.

Daj namiar na lekarza, podobają mi się jego metody "leczenia"  emotka emotka
0 0

radosna

#6755311 Napisano: 30.12.2020 19:46:03
Claudia77 napisał(a):

azaflora napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

astronautka napisał(a):

2. Mąż.
3. Pandemia.
4. Że mi wiecznie zimno.

Mam prawie 90-letnią ciocię, której lekarz kardiolog też zalecił małe dawki koniaczku. Wyniki jej się poprawiły, nie ma żadnych ubocznych działań stosowania koniaku emotka  A ja piję koniak dla podwyższenia ciśnienia, bo nic innego mi go nie podwyższa.
A czasem przy ciśnieniu 85/55 trudno cokolwiek działać. Poza tym koniak mnie ciut rozgrzewa. Jest mi nienormalnie zimno przez większą część roku. Jeśli macie na to jakiś sposób, będę wdzięczna. Bo ta "zimnica" mnie strasznie wkurza. 
1 Claudia77 0

nanajka81

#6755317 Napisano: 30.12.2020 19:58:50
ziolko napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Dziś wkurzyła mnie szwagierka która z uśmiechem na twarzy oznajmiła że wpadła na świetny pomysł i jutro, w sylwestra podrzuci nam swojego 6-latka bo oni chcą iść do znajomych. Odmówiłam. Mamy swoje sylwestrowe plany i bynajmniej nie ma w nich miejsca dla kolejnego dziecka, które szybko się nudzi a moje dzieci średnio chcą się z nim bawić.  

Mam nadzieję, że jej to powiedziałaś?  emotka

No oczywiście bo nic mnie tak nie wkurza jak planowanie mi czegokolwiek za plecami - szwagierka zdążyła swojemu synowi powiedzieć że będzie u nas nocował!!! Nie jarzę takich ludzi, nie zapytają i myślą że ja po prostu z otwartymi rękami będę się na wszystko zgadzać po to żeby oni sobie mogli w spokoju sylwka spędzić.

pikawka

#6755328 Napisano: 30.12.2020 20:52:28
radosna napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

azaflora napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

astronautka napisał(a):

2. Mąż.
3. Pandemia.
4. Że mi wiecznie zimno.

Mam prawie 90-letnią ciocię, której lekarz kardiolog też zalecił małe dawki koniaczku. Wyniki jej się poprawiły, nie ma żadnych ubocznych działań stosowania koniaku emotka  A ja piję koniak dla podwyższenia ciśnienia, bo nic innego mi go nie podwyższa.
A czasem przy ciśnieniu 85/55 trudno cokolwiek działać. Poza tym koniak mnie ciut rozgrzewa. Jest mi nienormalnie zimno przez większą część roku. Jeśli macie na to jakiś sposób, będę wdzięczna. Bo ta "zimnica" mnie strasznie wkurza. 

Zbadaj sobie tarczycę. Ja akurat też jestem niskociśnieniowcem, a ciągłe uczucie zimna okazało się u mnie objawem niedoczynności tarczycy. 
1 radosna 0

pikawka

#6755329 Napisano: 30.12.2020 20:53:50
nanajka81 napisał(a):

ziolko napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Dziś wkurzyła mnie szwagierka która z uśmiechem na twarzy oznajmiła że wpadła na świetny pomysł i jutro, w sylwestra podrzuci nam swojego 6-latka bo oni chcą iść do znajomych. Odmówiłam. Mamy swoje sylwestrowe plany i bynajmniej nie ma w nich miejsca dla kolejnego dziecka, które szybko się nudzi a moje dzieci średnio chcą się z nim bawić.  

No oczywiście bo nic mnie tak nie wkurza jak planowanie mi czegokolwiek za plecami - szwagierka zdążyła swojemu synowi powiedzieć że będzie u nas nocował!!! Nie jarzę takich ludzi, nie zapytają i myślą że ja po prostu z otwartymi rękami będę się na wszystko zgadzać po to żeby oni sobie mogli w spokoju sylwka spędzić.

Nie wierzę, że można tak się zachować... mi się to w głowie nie mieści. Co za tupet. emotka

radosna

#6755331 Napisano: 30.12.2020 21:06:53
pikawka napisał(a):

radosna napisał(a):

Zbadaj sobie tarczycę. Ja akurat też jestem niskociśnieniowcem, a ciągłe uczucie zimna okazało się u mnie objawem niedoczynności tarczycy. 

Od 10 lat mam Hashimoto, biorę codziennie Euthyrox i mam dobre wyniki, ale to uczucie zimna pogłębia się.
0 0

pikawka

#6755333 Napisano: 30.12.2020 21:11:14
radosna napisał(a):

pikawka napisał(a):

radosna napisał(a):

Od 10 lat mam Hashimoto, biorę codziennie Euthyrox i mam dobre wyniki, ale to uczucie zimna pogłębia się.

No to u mnie to samo. Też biorę euthtrox i też hashi. Na to uczucie zimna chyba nic nie poradzimy  emotka
1 radosna 0

jarekcda

#6755352 Napisano: 30.12.2020 21:46:45
pikawka napisał(a):

radosna napisał(a):

pikawka napisał(a):

radosna napisał(a):

No to u mnie to samo. Też biorę euthtrox i też hashi. Na to uczucie zimna chyba nic nie poradzimy  :

Uczucie zimna może być spowodowane skokami TSH- raz wysokie lub niskie. Mam znajomą, która to ma. Ma właśnie takie objawy.

1 radosna 0

misiamarysia

#6755370 Napisano: 30.12.2020 22:31:44
jarekcda napisał(a):

pikawka napisał(a):

radosna napisał(a):

pikawka napisał(a):

radosna napisał(a):

No to u mnie to samo. Też biorę euthtrox i też hashi. Na to uczucie zimna chyba nic nie poradzimy  :

Uczucie zimna może być spowodowane skokami TSH- raz wysokie lub niskie. Mam znajomą, która to ma. Ma właśnie takie objawy.

Może TSH macie dobre, a za niskie Ft3??? Wtedy jest zimno, duszno i różne inne niefajne rzeczy. Wtedy trzeba (lekarz prowadzący oczywiście) spróbować zmienić dawkę, ale nie zawsze pomaga. tarczyca rządzi się swoimi prawami i niekiedy rozstraja cały organizm. Kto nie choruje, nigdy nie zrozumie.

domika

#6755440 Napisano: 31.12.2020 09:46:21
misiamarysia napisał(a):

jarekcda napisał(a):

pikawka napisał(a):

radosna napisał(a):

pikawka napisał(a):

radosna napisał(a):

Może TSH macie dobre, a za niskie Ft3??? Wtedy jest zimno, duszno i różne inne niefajne rzeczy. Wtedy trzeba (lekarz prowadzący oczywiście) spróbować zmienić dawkę, ale nie zawsze pomaga. tarczyca rządzi się swoimi prawami i niekiedy rozstraja cały organizm. Kto nie choruje, nigdy nie zrozumie.

Samo TSH może jedynie sugerować że coś się dzieje z tarczycą - natomiast FT3i FT4 już dokładniej nam powiedzą co jest nie tak. Warto do kompletu jeszcze zrobić Anty TPO i Anty Tg emotka

A w temacie - wkurzam się sama na siebie. Zostawiałma sobie większość konkursów na dziś i teraz zapieprzam wypisując głupoty emotka

nataliii

#6755445 Napisano: 31.12.2020 10:04:59
Dziś wkurzyło Mnie to jak wyglądała paczka od Smolara.
Kojarzycie konkurs Carslbeleg Lidl gdzie zgrzewki piwa można wygrać?
Wygrałam i było fajnie zapakowane więc wrzuciłam pod łóżko emotka  I ciekawe że kilka piw z wierzchu wyciągnęłam....
Jeśli ktoś był tak "Mądry" jak JA niech sprawdzi to!
U mnie już połowa kartonu była w pleśni emotka  
Piwo się nie wylało... A dosłownie mokry karton w środku. ŚMIERDZI tak że szoooooook emotka
Nie wiem czy kurier gdzieś położył czy o co kaman...
Ale NIGDY więcej nie zostawię paczki bez jej przejrzenia emotka
1 kumulacja 0

nanajka81

#6755505 Napisano: 31.12.2020 14:13:09
pikawka napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

ziolko napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Nie wierzę, że można tak się zachować... mi się to w głowie nie mieści. Co za tupet.  emotka

Wierz mi że też się bardzo zdziwiłam i pół dnia chodziłam wkurzona bo odmawianie mi na ogół nie wychodzi ale w tym wypadku stanowczo powiedziałam "nie". Ale u nich to chyba rodzinne takie podrzucanie dzieci - zawsze do sylwestrów (jedna szwagierka) i właściwie codziennej opieki nad dzieckiem (druga szwagierka) wykorzystują teściową, która nie umie odmówić. Dosłownie męczennica i niewolnik, przy 2-letnim wnuku (łobuz do potęgi entej) którego jej zostawiają na 10-12 godzin dziennie widać iż nerwy jej wysiadają  ale odmówić nie umie i się męczy. W tym roku postanowili mnie wykorzystać - myśleli że chrześniakowi nie odmówię a tu taka niespodzianka... A najlepsze że idą do znajomych którzy również mają dzieci (!!!)

atyde25

#6755513 Napisano: 31.12.2020 14:27:24
Oj złe emocje na koniec roku zły omen ale tematów rodziny to lepiej wolę nie poruszać bo napisanie powieści 3 częściowej to by było u mnie mało:(

Za to ja mam wieczne wkurzenie zakupów promo i braków w sklepie czegoś.
Idę do Lidla którego tak bardzo nie lubię,że robię to tylko z konieczności.Zakupy w nim mi nie pasują no nic nie poradzę.
No i co na wejściu wielkie palety z pepsi i tych innych o dziwo nawet 2 litry bez trudu znalezione,żel palmolive super szybko.
I już tu powinno mnie tknąć coś pójdzie nie tak:P Jak alkoholiczka przez alejkę z % kilka razy a tu i towar wykładają i masa w tej alejce ludzi.Nie ma Kapitana Jacka .Nie poddaję się łatwo na wejściu do tej alejki są piwa i napis ilość do wyczerpania zapasów.I tak Desperadosów całe kartony a Jack jedna sztuka jedna kurde.Akurat jedna z pań biegła po coś do magazynu i pytam nie ma więcej w magazynie.Nie tylko to co widać i jest napis do wyczerpania zapasów.I tyle z kupowania % na Sylwka.Ale co tak 2 na 3 zakupy to wynik który ujdzie.A i przy kasach 4 paki Desperadosów po sufity.Czy serio musi zawsze brakować akurat produktów promo.
0 0

halliday

#6755541 Napisano: 31.12.2020 16:06:03
atyde25 napisał(a):

Oj złe emocje na koniec roku zły omen ale tematów rodziny to lepiej wolę nie poruszać bo napisanie powieści 3 częściowej to by było u mnie mało:(

Za to ja mam wieczne wkurzenie zakupów promo i braków w sklepie czegoś.
Idę do Lidla którego tak bardzo nie lubię,że robię to tylko z konieczności.Zakupy w nim mi nie pasują no nic nie poradzę.
No i co na wejściu wielkie palety z pepsi i tych innych o dziwo nawet 2 litry bez trudu znalezione,żel palmolive super szybko.
I już tu powinno mnie tknąć coś pójdzie nie tak:P Jak alkoholiczka przez alejkę z % kilka razy a tu i towar wykładają i masa w tej alejce ludzi.Nie ma Kapitana Jacka .Nie poddaję się łatwo na wejściu do tej alejki są piwa i napis ilość do wyczerpania zapasów.I tak Desperadosów całe kartony a Jack jedna sztuka jedna kurde.Akurat jedna z pań biegła po coś do magazynu i pytam nie ma więcej w magazynie.Nie tylko to co widać i jest napis do wyczerpania zapasów.I tyle z kupowania % na Sylwka.Ale co tak 2 na 3 zakupy to wynik który ujdzie.A i przy kasach 4 paki Desperadosów po sufity.Czy serio musi zawsze brakować akurat produktów promo.

Trzeba było wczoraj iść po to piwo, bo dzisiaj była promocja ze przy zakupie 8 piw, płaciło się za 4szt dlatego pewnie nie było już capitana jacka
0 0

FBbeata7

#6755553 Napisano: 31.12.2020 16:43:57
16.41 a już tłuką fajerwerkami.Smog z kominów i z fajerwerków roznosi się po osiedlu-masakra.

tereniagno

#6755590 Napisano: 31.12.2020 20:27:09
fiona25 napisał(a):

A mnie wkurza, że nie mogę zgłosić żadnego konkursu - co bym nie znalazła to zaraz się okazuje, ze ktoś już to zgłosił  emotka  

Oj, mam ten sam problem i wątki zablokowane emotka
0 -dodanych konkursówemotka
2 bajm, agaluna 0

@gnieszk@

#6755677 Napisano: 01.01.2021 17:23:13
Udało nie kupić dziś Schaumę, paragon pięknie opisany, a teraz okazuje się że strona ma błąd w formularzu, a SMSem też się nie da zgłosić emotka

sylzab2294

#6755697 Napisano: 01.01.2021 18:08:17
@gnieszk@ napisał(a):

Udało nie kupić dziś Schaumę, paragon pięknie opisany, a teraz okazuje się że strona ma błąd w formularzu, a SMSem też się nie da zgłosić emotka

ja się wkurzam na to samo emotka
Mam nadzieję, że w poniedziałek to wyjaśnią i jednak za dzisiejszy dzień (oczywiście zgodnie z regulaminem) przyznają te nagrody...
1 @gnieszk@ 0