Wkurza mnie...

bezaczek7

#6770500 Napisano: 17.03.2021 22:48:08
Kupilam w biedronce michaszki, szlam wazyc na warzywa, zebym nie miala przypadkiem zakupu za 9,99, po czym w domu patrze na paragon, a tam 1x17,90, czyli caly kg nabity. W worku mialam jakies 60 dag emotka
Na drugi dzien w lidlu wynalazlam aktualnie mi niepotrzebny, ale z mysla o niedalekiej przyszlosci (kolezanka w ciazy) ciuszek dla dziecka -50%, w domu patrze, pelna cena nabita. Chcialam nie zawadzac w sklepie, szybko sie pakowac, odsunac kolejnym klientom. Dosyc tego. Bede stala i patrzyla na ekranik co za ile jest kasowane.
W dc sama sobie zrobilam raz kuku, paragon na 70zl, zapomnialam podac nr tel kasjerce, ta nie zapytala, oj wkurzylam sie emotka
No i wkurza mnie sytuacja w kraju, jak zapewnic opieke dziecku z klas 1-3, kiedy rodzic nie ma mozliwoscipracy zdalnej? O platnej opiece sie nawet nie zajaknal. I to jedno pytanie od redakcji, bede sie mocno tego dzis trzymal. A pytan dziesiatki u zwyklego Kowalskiego w glowie... gospodarka upada, ludziom odbija w domach, w osrodkach zatrudniaja kalamuki, miejsca pracy sa likwidowane... dramat.emotka
0 0

FBilona

#6770502 Napisano: 17.03.2021 23:35:19
bezaczek7 napisał(a):

Kupilam w biedronce michaszki, szlam wazyc na warzywa, zebym nie miala przypadkiem zakupu za 9,99, po czym w domu patrze na paragon, a tam 1x17,90, czyli caly kg nabity. W worku mialam jakies 60 dag  emotka
Na drugi dzien w lidlu wynalazlam aktualnie mi niepotrzebny, ale z mysla o niedalekiej przyszlosci (kolezanka w ciazy) ciuszek dla dziecka -50%, w domu patrze, pelna cena nabita. Chcialam nie zawadzac w sklepie, szybko sie pakowac, odsunac kolejnym klientom. Dosyc tego. Bede stala i patrzyla na ekranik co za ile jest kasowane.
W dc sama sobie zrobilam raz kuku, paragon na 70zl, zapomnialam podac nr tel kasjerce, ta nie zapytala, oj wkurzylam sie  emotka
No i wkurza mnie sytuacja w kraju, jak zapewnic opieke dziecku z klas 1-3, kiedy rodzic nie ma mozliwoscipracy zdalnej? O platnej opiece sie nawet nie zajaknal. I to jedno pytanie od redakcji, bede sie mocno tego dzis trzymal. A pytan dziesiatki u zwyklego Kowalskiego w glowie... gospodarka upada, ludziom odbija w domach, w osrodkach zatrudniaja kalamuki, miejsca pracy sa likwidowane... dramat. emotka

Nie poddawaj się, złóż reklamację albo niech monitoring sobie odtworzą. Kiedyś bratowa zwróciła mi uwagę aby. Kontrolowała paragony. Jak zaczęłam to wychwytywalam tyle błędów na moją niekorzyść. Szczególnie ceny promocyjne trzeba kontrolować. Co do gospodarki to jesteśmy juz"pozamiatani", naczynia połączone powoli pękają 
1 bezaczek7 0

agakaz2

#6770506 Napisano: 18.03.2021 04:41:25
bezaczek7 napisał(a):

Kupilam w biedronce michaszki, szlam wazyc na warzywa, zebym nie miala przypadkiem zakupu za 9,99, po czym w domu patrze na paragon, a tam 1x17,90, czyli caly kg nabity. W worku mialam jakies 60 dag  emotka
W dc sama sobie zrobilam raz kuku, paragon na 70zl, zapomnialam podac nr tel kasjerce, ta nie zapytala, oj wkurzylam sie  emotka
No i wkurza mnie sytuacja w kraju, jak zapewnic opieke dziecku z klas 1-3, kiedy rodzic nie ma mozliwoscipracy zdalnej? O platnej opiece sie nawet nie zajaknal. I to jedno pytanie od redakcji, bede sie mocno tego dzis trzymal. A pytan dziesiatki u zwyklego Kowalskiego w glowie... gospodarka upada, ludziom odbija w domach, w osrodkach zatrudniaja kalamuki, miejsca pracy sa likwidowane... dramat. emotka

zasiłek w tym momencie jest do 28.03 - przedłużony
zapewne będzie dalej. nie martw sięemotka

bezaczek7

#6770516 Napisano: 18.03.2021 08:46:08
FBilona napisał(a):

Nie poddawaj się, złóż reklamację albo niech monitoring sobie odtworzą. Kiedyś bratowa zwróciła mi uwagę aby. Kontrolowała paragony. Jak zaczęłam to wychwytywalam tyle błędów na moją niekorzyść. Szczególnie ceny promocyjne trzeba kontrolować. Co do gospodarki to jesteśmy juz"pozamiatani", naczynia połączone powoli pękają 

Skladalam kiedys w biedronce reklamacje, odtwarzali z monitoringu. Dostalam zwrot kasy, ale i ksero paragonu, bo oryginal potrzebuja do swoich celow rozliczeniowych. W kazdym razie rok temu tak bylo. A kiedy sie kupuje na jednym paragonie np 7 produktow na konkursy czy loterie, to niestety wieksze prawdopodobienstwo wygranej (ta, jasne, wiem emotka ) i wtedy potrzebny oryginal.
0 0

olunka

#6770520 Napisano: 18.03.2021 09:03:55
bezaczek7 napisał(a):

FBilona napisał(a):

Skladalam kiedys w biedronce reklamacje, odtwarzali z monitoringu. Dostalam zwrot kasy, ale i ksero paragonu, bo oryginal potrzebuja do swoich celow rozliczeniowych. W kazdym razie rok temu tak bylo. A kiedy sie kupuje na jednym paragonie np 7 produktow na konkursy czy loterie, to niestety wieksze prawdopodobienstwo wygranej (ta, jasne, wiem  emotka ) i wtedy potrzebny oryginal.

ja jak składam reklamacje, tzn źle mi policzą na paragonie i jest zwrot, to zawsze mówie, ze potrzebuje oryginal paragonu i choc na poczatku niby sie nie da, to jak się uprze to oni sobie robia ksero
a w temacie wkurza mnie, że wiosny nie widać
0 0

nanajka81

#6770530 Napisano: 18.03.2021 09:27:42
olunka napisał(a):

bezaczek7 napisał(a):

FBilona napisał(a):

Skladalam kiedys w biedronce reklamacje, odtwarzali z monitoringu. Dostalam zwrot kasy, ale i ksero paragonu, bo oryginal potrzebuja do swoich celow rozliczeniowych. W kazdym razie rok temu tak bylo. A kiedy sie kupuje na jednym paragonie np 7 produktow na konkursy czy loterie, to niestety wieksze prawdopodobienstwo wygranej (ta, jasne, wiem  emotka ) i wtedy potrzebny oryginal.

ja jak składam reklamacje, tzn źle mi policzą na paragonie i jest zwrot, to zawsze mówie, ze potrzebuje oryginal paragonu i choc na poczatku niby sie nie da, to jak się uprze to oni sobie robia ksero
a w temacie wkurza mnie, że wiosny nie widać

też mnie wkurza brak wiosny emotka Właśnie za oknem widzę padający śnieg...
0 0

domika

#6770561 Napisano: 18.03.2021 11:45:47
Wkurzają mnie numery paragonu z ukosnikiem.
Mam do dyspozycji 160 znaków w sms a de facto po wpisaniu prefixu i nr paragonu zostaje mi znaków 140 emotka
0 0

kornwalija

#6770565 Napisano: 18.03.2021 11:56:35
superloser napisał(a):

domika napisał(a):

Mam do dyspozycji 160 znaków w sms a de facto po wpisaniu prefixu i nr paragonu zostaje mi znaków 140 emotka

Powinnas sie cieszyc, bo szansa na dubla "ukosnika" jest znacznie mniejsza od standardowych 5-6 cyfr w numerze emotka
A regulaminy maja, ze ten sam numer paragonu zgloszony ponownie zostaje odrzucony... w 99% grajacy o tym nie wie  emotka

Żartujesz?emotka
Jestem w szoku, a ja naiwna myślałam, że numer paragonu jest unikatowy. A nawet jeśli, to skoro jest przypisany do konkretnych danych typu imię, nazwisko, mail, telefon, nip sklepu, to nie powinien wypadać z systemu...
1 inska 0

henryczka62

#6770566 Napisano: 18.03.2021 11:57:41
domika napisał(a):

Mnie również. Chciałam taki paragon zgłosić w loterii lisner i formularz go nie przepuszcza.
0 0

Gość: chochliczka

#6770587 Napisano: 18.03.2021 12:49:48
od kilku dni mam straszne bole glowy.W zasadzie powtarzaja sie one co kilka miesiecy. Zadne pyralginy, apapy,nurofeny nie pomagaja. Do lekarza nie moge sie dodzwonic, a boli tak cholernie, ze jeszcze kilka dni i skocze z mostu, bo tego bolu nie zniose emotka (
0 0

zielonaszpilka

#6770603 Napisano: 18.03.2021 13:21:38
chochliczka napisał(a):

od kilku dni mam straszne bole glowy.W zasadzie powtarzaja sie one co kilka miesiecy. Zadne pyralginy, apapy,nurofeny nie pomagaja. Do lekarza nie moge sie dodzwonic, a boli tak cholernie, ze jeszcze kilka dni i skocze z mostu, bo tego bolu nie zniose emotka (

Spróbuj leku Migea lub Excedrin Migrastop. To są jedyne leki bez recepty, które mi trochę pomagają przy migrenie (najlepiej jak wezmę je od razu, kiedy poczuję pierwsze objawy migreny). Jeśli to bóle migrenowe to najlepiej by było udać się do lekarza po tryptany, ale one są już na receptę. No i warto zrobić przede wszystkim diagnostykę - czy to migrena czy coś innego. Szwagier, który ma raz na kilka miesięcy migrenę musi jechać na SOR po kroplówkę, bo nic innego mu nie pomaga.
0 0

#6770605 Napisano: 18.03.2021 13:29:34
zielonaszpilka napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Spróbuj leku Migea lub Excedrin Migrastop. To są jedyne leki bez recepty, które mi trochę pomagają przy migrenie (najlepiej jak wezmę je od razu, kiedy poczuję pierwsze objawy migreny). Jeśli to bóle migrenowe to najlepiej by było udać się do lekarza po tryptany, ale one są już na receptę. No i warto zrobić przede wszystkim diagnostykę - czy to migrena czy coś innego. Szwagier, który ma raz na kilka miesięcy migrenę musi jechać na SOR po kroplówkę, bo nic innego mu nie pomaga.

a w jaki sposob sie diagnozuje migrene? Dzieki, jak jakos uda mi sie wstac  ogarnac, kazdy kto mial ten bol to wie,ze nawet ruszyc glowa jest ciezko, to pojde do apteki po tabletki. Do lekarza dzwonei od kilku godzin i zero efektu ;/
0 0

edzia21

#6770606 Napisano: 18.03.2021 13:31:29
chochliczka napisał(a):

chochliczka napisał(a):

a w jaki sposob sie diagnozuje migrene? Dzieki, jak jakos uda mi sie wstac  ogarnac, kazdy kto mial ten bol to wie,ze nawet ruszyc glowa jest ciezko, to pojde do apteki po tabletki. Do lekarza dzwonei od kilku godzin i zero efektu ;/

Np. warto zrobić rezonans magnetyczny głowy, żeby wykluczyć inne choroby - migreno podobne. Najlepiej zwrócić się z problemem do neurologa, on doradzi...powie czy z kontrastem czy bez itd. 
0 0

#6770608 Napisano: 18.03.2021 13:32:33
dzieki dziewczyny..ech;(
0 0

nanajka81

#6770609 Napisano: 18.03.2021 13:35:58
edzia21 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Np. warto zrobić rezonans magnetyczny głowy, żeby wykluczyć inne choroby - migreno podobne. Najlepiej zwrócić się z problemem do neurologa, on doradzi...powie czy z kontrastem czy bez itd. 

moja sąsiadka i moja siostra również skarżą się na mocne bóle głowy. I jednej i drugiej z rezonansu nie wyszło nic. Badanie krwi też w porządku a głowy je bolą. Być może stres w pracy tak na nich wpływa. W każdym razie w ostatnich miesiącach mają to bardzo nasilone.
0 0

zielonaszpilka

#6770610 Napisano: 18.03.2021 13:36:42
edzia21 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

chochliczka napisał(a):

chochliczka dokładnie, najpierw wizyta u neurologa. Do tego czasu dobrze by było, żebyś prowadziła sobie dzienniczek migren - z opisem kiedy bolało, z której strony, jak mocno, jakie inne objawy do tego były, np. światłowstręt plus inne rzeczy, które mogłyby mieć wpływ na ból np. bardzo stresujący czas, niewyspanie, co jadłaś (może jakaś potrawa nasila albo wywołuje objawy(, dzień cyklu miesiączkowego, itp. U mnie dzięki dzienniczkowi wyszło, że moje migreny są ściśle związane z cyklem i to był też jasny sygnał dla neurologa, że to migrena. Przy migrenie biorę od razu dwie tabletki Migei i naprawdę przynosi ulgę. Jak to nie pomoże to tylko tryptany. Przytulam mocno.
0 0

edzia21

#6770611 Napisano: 18.03.2021 13:37:45
nanajka81 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

chochliczka napisał(a):

moja sąsiadka i moja siostra również skarżą się na mocne bóle głowy. I jednej i drugiej z rezonansu nie wyszło nic. Badanie krwi też w porządku a głowy je bolą. Być może stres w pracy tak na nich wpływa. W każdym razie w ostatnich miesiącach mają to bardzo nasilone.

Dokładnie jestem w takiej samej sytuacji...porażka. Natomiast warto zrobić rezonans, żeby w razie "w" niczego nie przegapić i być spokojnym emotka
0 0

#6770612 Napisano: 18.03.2021 13:38:27
Zielonaszpilko bardzo Ci dziekuje bede zapisywac 

U mnie bol jest zawsze z prawej strony, i to takie stukanie jakby mlotkiem mi ktos walil w glowe co chwile ;/
Swiatlostretu nie mam, ale nie moge ruszyc glowa, ani tymbardziej sie schylic bo boli strasznie.
Juz ostatnio nie bolala mnie glowa pare miesiecy. A od kilku dni to jakis koszmar.
0 0

zielonaszpilka

#6770614 Napisano: 18.03.2021 13:42:07
chochliczka napisał(a):

Zielonaszpilko bardzo Ci dziekuje bede zapisywac 

U mnie bol jest zawsze z prawej strony, i to takie stukanie jakby mlotkiem mi ktos walil w glowe co chwile ;/
Swiatlostretu nie mam, ale nie moge ruszyc glowa, ani tymbardziej sie schylic bo boli strasznie.
Juz ostatnio nie bolala mnie glowa pare miesiecy. A od kilku dni to jakis koszmar.

Moje migreny wyglądają podobnie. Mi pomaga leżenie, zimne okłady i uciskanie tej skroni, która boli.
0 0

amarylis

#6770642 Napisano: 18.03.2021 14:31:29
Ja na samym początku miałam typowe objawy migreny, choć nigdy nie została zdiagnozowana bo nie chodziłam do lekarzy aż do dnia gdy zniekształcił mi się obraz na jakąś godzinę.. a mianowicie widziałam wszystko takie połamane jak przez kryształ. Ale głowa mnie nie bolała odrazu, tylko dopiero później i wtedy skierowano mnie na różne badania. Wyszło że migrena z aurą.. Teraz może się pojawiać od czasu do czasu.
0 0