Wkurza mnie...

zielonaszpilka

#6782463 Napisano: 19.05.2021 18:39:30
visserarthur napisał(a):

Wkurzające, gdy ktoś wpisuje się w mdz, ale nie raczy wpisać w „Informują”. Powinien być karniak dla pierwszej osoby, która się pochwali, ale nie wpisze się w Informują!

Pewnie piszesz o Finishu. Wybacz mi, nie wiedziałam, że jest obowiązek wpisywać się i tu i tu. Zazwyczaj wpisuję albo MDW albo informują, a że smsa o wygranej miałam już kilka godzin temu, a dostęp do forum dopiero teraz, to wpisałam się tylko w MDW. Ale obiecuję poprawę następnym razem emotka
0 0

agakaz2

#6782464 Napisano: 19.05.2021 18:44:52
zielonaszpilka napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Wkurzające, gdy ktoś wpisuje się w mdz, ale nie raczy wpisać w „Informują”. Powinien być karniak dla pierwszej osoby, która się pochwali, ale nie wpisze się w Informują!

Pewnie piszesz o Finishu. Wybacz mi, nie wiedziałam, że jest obowiązek wpisywać się i tu i tu. Zazwyczaj wpisuję albo MDW albo informują, a że smsa o wygranej miałam już kilka godzin temu, a dostęp do forum dopiero teraz, to wpisałam się tylko w MDW. Ale obiecuję poprawę następnym razem emotka

nie wpisuje w informują bo po zmianie nie ogarniam i tyle
0 0

zielonaszpilka

#6782465 Napisano: 19.05.2021 18:46:51
agakaz2 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Ja akurat ogarniam, ale dla mnie nie ma to znaczenia czy o tym, że informują z jakiegoś konkursu dowiem się z MDW czy z wątku Informują, bo z oboma jestem na bieżąco, ale jeśli dla kogoś to ma znaczenie, to mogę wpisywać i tu i tu emotka  co by nerw oszczędzić niektórym emotka

escada

#6782467 Napisano: 19.05.2021 18:53:33
wkurzyłąm się w moim Carrefourze na widok ceny lodów, ponad 30zł za nieduży kubek, wrrr  a potem drugi raz na widok małego wyboru produktów Somat - żeby spełnić warunek zakupu konkursowego za 20 zł jakos sensownie  trzeba by wydac sporo ponad 30..,odpuściłam, więc wkurzam się jeszcze na to ,ze mało co gram bo więcej jest tych konkursów/loterii do odpuszczenia niż fajnych 
0 0

visserarthur

#6782470 Napisano: 19.05.2021 18:57:36

agakaz2 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Ja akurat ogarniam, ale dla mnie nie ma to znaczenia czy o tym, że informują z jakiegoś konkursu dowiem się z MDW czy z wątku Informują, bo z oboma jestem na bieżąco, ale jeśli dla kogoś to ma znaczenie, to mogę wpisywać i tu i tu emotka  co by nerw oszczędzić niektórym emotka

Tak, teraz chodziło o Finish, ale to nie jest pierwszy przypadek. Nie ma obowiązku, ale po coś jest ten wątek i zrobione od jakiegoś czasu konkretne rubryki, aby informacja była konkretna. Jak dla mnie jest różnica, bo w mdw nikt raczej nie pisze np. jaka forma informowania.
0 0

zielonaszpilka

#6782471 Napisano: 19.05.2021 19:02:40
visserarthur napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Tak, teraz chodziło o Finish, ale to nie jest pierwszy przypadek. Nie ma obowiązku, ale po coś jest ten wątek i zrobione od jakiegoś czasu konkretne rubryki, aby informacja była konkretna. Jak dla mnie jest różnica, bo w mdw nikt raczej nie pisze np. jaka forma informowania.

Tylko w tym konkretnym konkursie forma informowania jest oczywista, bo to był konkurs sms, a w regulaminie jest informacja, że również smsowo będą informować o wygranej emotka  Poza tym to Columbit to agencja, która powinna być znana staremu wyjadaczowi konkursowemu, który pewnie wie, że jak oni organizują konkurs sms to informacja o wygranej też jest smsem emotka  Ale już się poprawiłam, żeby nikogo nie wkurzać i odpowiednia informacja jest i postaram się na przyszłość, żeby była też w Informują emotka
1 anaesth 0

visserarthur

#6782472 Napisano: 19.05.2021 19:13:02

visserarthur napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Tylko w tym konkretnym konkursie forma informowania jest oczywista, bo to był konkurs sms, a w regulaminie jest informacja, że również smsowo będą informować o wygranej emotka  Poza tym to Columbit to agencja, która powinna być znana staremu wyjadaczowi konkursowemu, który pewnie wie, że jak oni organizują konkurs sms to informacja o wygranej też jest smsem emotka  Ale już się poprawiłam, żeby nikogo nie wkurzać i odpowiednia informacja jest i postaram się na przyszłość, żeby była też w Informują emotka

Z Columbitem oczywiste to nie jest, bo np. rezerwę informują dzwoniąc, co według nich jest ok, mimo, że w regulaminie było „po otrzymanym sms”, także przytyk o „wyjadaczu konkursowym, który pewnie wie” nie ma tu zastosowania, bo co powinno być, a jest, to dwie różne sprawy (regulamin ma przestrzegać uczestnik, organizator nie), co wyjadacz konkursowy powinien przecież wiedzieć
0 0

anaesth

#6782473 Napisano: 19.05.2021 19:17:04
escada napisał(a):

wkurzyłąm się w moim Carrefourze na widok ceny lodów, ponad 30zł za nieduży kubek, wrrr  a potem drugi raz na widok małego wyboru produktów Somat - żeby spełnić warunek zakupu konkursowego za 20 zł jakos sensownie  trzeba by wydac sporo ponad 30..,odpuściłam, więc wkurzam się jeszcze na to ,ze mało co gram bo więcej jest tych konkursów/loterii do odpuszczenia niż fajnych 

Taa... 465ml Ben&Jerry's ok. 23-24zł i to w promocji. Jakoś muszą uzbierać forsę na te 3 iPhony i wynagrodzenie dla agencji emotka
1 kumulacja 0

zielonaszpilka

#6782478 Napisano: 19.05.2021 20:05:09
visserarthur napisał(a):

Z Columbitem oczywiste to nie jest, bo np. rezerwę informują dzwoniąc, co według nich jest ok, mimo, że w regulaminie było „po otrzymanym sms”, także przytyk o „wyjadaczu konkursowym, który pewnie wie” nie ma tu zastosowania, bo co powinno być, a jest, to dwie różne sprawy (regulamin ma przestrzegać uczestnik, organizator nie), co wyjadacz konkursowy powinien przecież wiedzieć

Columbit w regulaminie ma zazwyczaj informacje, że osoby z listy rezerwowej "informuje telefonicznie". Faktycznie do tego jest informacja, że pewne punkty regulaminu obowiązują też laureatów rezerwowych i tutaj zawiera się punkt, który mówi o informowaniu smsem, ale w tej sytuacji nie chodzi im o to, że informują smsem, a o całą resztę tego punktu, tj. to, że trzeba spełnić takie same warunki, żeby otrzymać nagrodę, tj. wypełnić i odesłać formularz i paragon w ciągu 7 dni. Ale już kończę te wywody, żeby Cię bardziej nie wkurzać emotka  Od teraz albo będę wpisywać się też w Informują albo tak jak większość w ogóle przestanę się chwalić tą resztką nagród, którą się jeszcze chwalę emotka  

A w temacie wkurza mnie, ale nie dziwi, że coraz mniej osób się chwali wygranymi.
1 masza 0

azaflora

#6782482 Napisano: 19.05.2021 20:11:53
superloser napisał(a):

visserarthur napisał(a):

A nie bedzie wkurzajace, kazdego dnia wpis w Informuja "Kinder Cards"
za poniedzialek
za wtorek
za .......  emotka

I to tak przez kolejne 23 dni  emotka

Na takie bzdety jest wątek
https://www.e-kon...dla-kazdego/strona/4
1 anaesth 0

visserarthur

#6782486 Napisano: 19.05.2021 20:38:21
superloser napisał(a):

azaflora napisał(a):

superloser napisał(a):

visserarthur napisał(a):

A nie bedzie wkurzajace, kazdego dnia wpis w Informuja "Kinder Cards"
za poniedzialek
za wtorek
za .......  emotka

I to tak przez kolejne 23 dni  emotka

Na takie bzdety jest wątek
https://www.e-kon...dla-kazdego/strona/4

Przeceniasz ludzi. Zobacz jaki smietnik jest w watku "dyskusje o konkursach" emotka chociaz sa pieknie opisane watki "czy juz informowali" albo "gdzie kupic...", "szukam"

Wiesz, tam jedną z rubryk jest „za jaki dzień”, więc zainteresowani zapewne będą zadowoleni, jeśli będzie wiadomo, z jakiego dnia info (ileż to pytań w ciągu dnia pojawia się, czy info jest z dnia X, Y czy Z). Sam wczoraj wpisałem, że info z 15.05
0 0

ktosiek1

#6782492 Napisano: 19.05.2021 21:07:32
visserarthur napisał(a):

czepianie. No jak jest wpis w MDW że wygrana, to chyba oczywiste, że informowali. Nie ma obowiązku wpisywania się we wszystkich wątkach. Fajnie, że ktoś w ogóle się pochwalił, bo niedługo to już nikt się chwalił niczym nie będzie, no może poza wygranymi skarpetkami. Ostatnio często trzeba się po kilka razy dopytywać w "czy informowali" aby ktoś w ogóle się odezwał, że już pozamiatane. To może takim karniaka dać emotka

Gość: kermit

#6782496 Napisano: 19.05.2021 21:35:56
visserarthur napisał(a):

Chyba żartujesz? To jakiś obowiązek czy co? Jeszcze parę takich komentarzy i już nikt się w MDW nie będzie wpisywał... Chyba oczywiste, że skoro ktoś wygrał to informowali? Chcesz wiedzieć jak i kiedy -zawsze możesz spróbować dopytać.

visserarthur

#6782502 Napisano: 19.05.2021 21:54:24
ktosiek1 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

czepianie. No jak jest wpis w MDW że wygrana, to chyba oczywiste, że informowali. Nie ma obowiązku wpisywania się we wszystkich wątkach. Fajnie, że ktoś w ogóle się pochwalił, bo niedługo to już nikt się chwalił niczym nie będzie, no może poza wygranymi skarpetkami. Ostatnio często trzeba się po kilka razy dopytywać w "czy informowali" aby ktoś w ogóle się odezwał, że już pozamiatane. To może takim karniaka dać emotka

No no, a później w mdw są pytania jak? z kiedy? i wtedy są karniaki. Jakiś czas temu wpisywałem też tutaj te „wasze” pisanie w mdw- ktoś napisał 100 zł z Nestle i zastanawiaj się człowieku, czy chodzi o bon z Nestle, czy może jednak jest loteria Nestle, gdzie do wygrania jest 100 zł. Zaraz wpiszę sobie na listę tych, co są anty i tych, którzy „lubią” i zobaczymy, kiedy padnie od was pytanie typu „z jakiego dnia?” „jak informowali”
0 0

visserarthur

#6782503 Napisano: 19.05.2021 21:58:16
kermit napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Chyba żartujesz? To jakiś obowiązek czy co? Jeszcze parę takich komentarzy i już nikt się w MDW nie będzie wpisywał... Chyba oczywiste, że skoro ktoś wygrał to informowali? Chcesz wiedzieć jak i kiedy -zawsze możesz spróbować dopytać.

A pytanie w odpowiednich wątkach to też obowiązek, czy zakaz szukania paragonu na zakończony konkurs? To zasady, które mają wprowadzać jakiś porządek...
0 0

zielonaszpilka

#6782507 Napisano: 19.05.2021 22:15:41
visserarthur napisał(a):

kermit napisał(a):

visserarthur napisał(a):

A pytanie w odpowiednich wątkach to też obowiązek, czy zakaz szukania paragonu na zakończony konkurs? To zasady, które mają wprowadzać jakiś porządek...

To są zasady, które są logiczne i są wpisane w regulamin. Masz pewne wątki, w których możesz pisać tylko na konkretne tematy. Chcesz o coś dopytać to masz pw albo inne wątki. Masz zakaz szukania paragonów na zakończony konkurs, bo to nieuczciwe. A Ty karniakami chcesz karać osoby, które nie wpiszą na forum jakiejś informacji, np. informacji o tym, że informują z jakiegoś konkursu. Widzisz w tym brak logiki? Może karniakami należy też karać osoby, które np. sprzedają nagrody w wątku Sprzedam, a które nie pochwaliły się nimi w MDW? W sumie to takie osoby to nawet może dwoma karniakami, bo ani się nie pochwaliły w MDW ani nie napisały w Informują? Tak samo pewnie trzeba by karać osoby, które pochwaliły się w wątku "Dziś dotarła nagroda z", ale też o tym wcześniej nie napisały w MDW. Pójdźmy dalej - po karniaku dla każdego, kto będzie na liście zwycięzców, a się nie pochwali a jest kojarzony z nicka na forum. Nie dziw się, że o rozwiązaniu konkursu z Biedronki Finisha forum dowiedziało się dopiero po 17, kiedy ja o tym napisałam, chociaż informowali już o godz. 14,30. Po prostu ludzie nie chcą się już chwalić, bo jak nie pretensje na pw, donosy do organizatorów, to żądanie karniaków na forum.

visserarthur

#6782513 Napisano: 19.05.2021 22:26:56
No i o to mi chodziło: powinien być karniak (tzn. wpisany w regulamin), bo niejasny wpis sieje zamęt. Ile to sam dostałem ostatnio karniaków od zdolnabestia za prostowanie „niejasnych” wpisów, a według mnie za wprowadzający w błąd wpis powinien być bardziej karniak. Na tym zakończę, swoje zdanie wyraziłem.
0 0

margobb

#6782533 Napisano: 20.05.2021 07:12:09
Wkurza mnie, że w każdym wątku i przy większości zapytań "Człowiek człowiekowi wilkiem". W miejscu, które powinno służyć, rozrywce, odstresowaniu, które jest moją odskocznią od codzienności, w każdym wątku spotkam się z hejtem, uszczypliwością i obrażaniem. Wkurza mnie, że zamiast zacząć dzień z pozytywną energią i uśmiechem, to zaczynam go z niedowierzaniem, szokiem i pytaniem: po co to wszystko? Przecież w życiu jest tyle problemów, nieżyczliwych ludzi (spotykanych w realu)... może zostawimy dla nich negatywną energię?

PS wiem, wiem! Mam usunąć konto i nie czytać, skoro się wkurzam. Nie musicie mnie uświadamiać emotka

rare85

#6782607 Napisano: 20.05.2021 13:24:38
Wkurza mnie rozwiązanie konkursu Olewnik https://www.facebook.com/olewnikfanpage/ i zmiana zasad nagrodzenia. Łapałabym się na koszulkę, a tak dostanie mi się piłka (wiem, to "tylko" koszulka, ale chciałam uśmiechnąć mojego siostrzeńca jej personalizacją).

I Visa mnie wkurza tymi mailami "ciągle jesteś w grze".

radosna

#6782621 Napisano: 20.05.2021 14:09:33
margobb napisał(a):

Wkurza mnie, że w każdym wątku i przy większości zapytań "Człowiek człowiekowi wilkiem". W miejscu, które powinno służyć, rozrywce, odstresowaniu, które jest moją odskocznią od codzienności, w każdym wątku spotkam się z hejtem, uszczypliwością i obrażaniem. Wkurza mnie, że zamiast zacząć dzień z pozytywną energią i uśmiechem, to zaczynam go z niedowierzaniem, szokiem i pytaniem: po co to wszystko? Przecież w życiu jest tyle problemów, nieżyczliwych ludzi (spotykanych w realu)... może zostawimy dla nich negatywną energię?

PS wiem, wiem! Mam usunąć konto i nie czytać, skoro się wkurzam. Nie musicie mnie uświadamiać emotka

Kiedyś było jakoś fajniej ... Może było nas mniej, może lepiej się znaliśmy i rozumieliśmy?
Dlatego ja siedzę teraz cicho i obserwuję. Czasem się pośmieję, czasem ciut zdenerwuję.
Ale nie uczestniczę już w forumowych kłótniach, dyskusjach i zamęcie, po co?
To jest forum, które powinno się wspierać, pomagać sobie i odstresowywać.
Zbyt wiele jest żła na świecie, byśmy tutaj sobie dodawali stresu. Nie warto.