Wkurza mnie...

anaesth

#6782668 Napisano: 20.05.2021 16:14:55
Rzadko narzekam na Pocztę Polską, ale tym razem muszę. Polecony priorytet potrzebował 8 dni na dotarcie do agencji emotka  Mam nadzieję, że nagroda mi nie przepadnie. Powinna decydować data stempla pocztowego.

ziolko

#6782673 Napisano: 20.05.2021 16:28:16
@superloser - w tym przypadku masz rację - to są dwa różne konta tej samej osoby. 
IP jest to samo. 

Wkurza mnie zakładanie nowych kont na forum tylko po to, żeby coś wysępić pod nowym nickiem emotka  albo wykłócać się o coś.

zielonaszpilka

#6782691 Napisano: 20.05.2021 17:11:31
bruce napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Nie ma obowiązku, ale po coś jest ten wątek i zrobione od jakiegoś czasu konkretne rubryki, aby informacja była konkretna. Jak dla mnie jest różnica, bo w mdw nikt raczej nie pisze np. jaka forma informowania.

Trzeba przyznać, że dla ludzi, siedzących teraz w konkursach mocno, zdawkowe wpisy są całkowicie zrozumiałe, lecz dla mnie np. obecnie MDW to czarna magia. Nie pytam, bo nie chcę ani zaśmiecać forum, ani - tym bardziej czyjegoś pw. Zresztą obecnie bardzo mało gram.
Fakt faktem jednak, że visserarthur ma wiele racji - niekoniecznie wygrana łączy się z informowaniem. Choćby popularne ostatnio bony Auchan. Jest wprawdzie od razu komunikat na konkursowej stronie, lecz póki nie dojdzie zawiadomienie=poinformowanie (a potrafi przyjść bardzo późno), formalnie wygranej nie ma. W takim wypadku wygranie nie jest jednoznaczne z poinformowaniem. Niech się na dodatek okaże, że podaliśmy przy rejestracji błędne dane. Wygrana może przepaść. Mimo, że była. 
Z drugiej strony wiele osób sądzi, że sam wpis w MDW rozwiewa wszelkie wątpliwości. I ja czasem tak uważałam, to prawda. 
Myślę, że sugestia visserarthur o konieczności wpisu w Regulaminie jest warta przemyślenia przez Adminów. To oczywiście tylko moje zdanie, mogę się mylić. Jednakże swego czasu była wojna forumowa, czy koniecznie trzeba dodawać konkursy do bazy, aby mieć dostęp do całego forum. Zapis pozostał, niedodający (jak np. obecnie ja) są sprawiedliwie ukarani zgodnie z Regulaminem, wszystko gra

Czyli chcesz dodać, tak jak sugeruje visserarthur, do regulaminu zapis o obowiązku wpisywania się w wątku informują lub MDW pod groźbą karniaka? Wiesz jak to wpłynie na ilość wpisów w MDW? Pomyśl, czy to zwiększy czy zmniejszy już i tak niewielka ilość osób, które się czymkolwiek chwalą. 
1 Claudia77 0

fiona25

#6782699 Napisano: 20.05.2021 17:27:37
A mnie wkurza wszechobecny hejt ... i nie mówię tu tylko o dyskusjach jakie od czasu do czasu mozemy obserwowac tu na forum... Przeglądam portale społecznościowe i strach wejść w komentarze...Krótka notka o znanej osobie, która właśnie spodziewa się dziecka , a w komentarzach "żebyś urodziła potwora", "żeby twój bachor urodził się chory" , "żebyś zdechła" itp - bo po prostu ktoś tej osoby nie lubi. Nigdy tego nie zrozumiem - nie lubię , nie czytam, idę dalej, a swoje uwagi zachowuję dla siebie. Po co to wszystko, żeby pokazać jaka/jaki jestem zarąbisty bo umiem pocisnąć niewinnej kobiecie , wylać na nią wiadro pomyj bo np. pracuje w takiej a nie innej stacji telewizyjnej , albo jest żoną znanego sportowca ? Bo nie spełnia moich kryteriów "zajebistości" ? No bo przecież ja to jestem ktoś , nieomylny, piękny , inteligentny, wszyscy mnie kochają i nigdy nie popełniam błędów. Ktoś kiedyś powiedział, że osoba niezadowolona ze swojego życia będzie obrażać pierwszą napotkaną osobę i to się sprawdza niestety. I własnie to mnie od jakiegoś już czasu wkurza najbardziej , chociaż nawet nie wiem czy wkurza, czy przeraża. Chociażby dlatego, że jestem mamą ...a te poniżane i opluwane za wszystko osoby też są czyimiś córkami i synami .Boję się o przyszłość moich dzieci w świecie wszechobecnego hejtu...
Mam dzisiaj ciężki dzień i po prostu mi się ulało ... 

visserarthur

#6782717 Napisano: 20.05.2021 18:09:32
Tak samo jak w „Informuję” nie ma obowiązku wpisywania, tak samo nie ma w mdw, tyle że więcej dobrego zrobi ktoś, kto wpisze się (zgodnie z wytycznymi) pierwszy w „Informują”, niż 30 osób zdawkowo w mdw. Sam ostatnio wpisywałem w „Informuję”, bo to chyba bardziej Forumowiczów interesuje, niż to, że wygrałem, wpisując się w mdw.

kiedystobylo

#6782722 Napisano: 20.05.2021 18:25:58
anaesth napisał(a):

Rzadko narzekam na Pocztę Polską, ale tym razem muszę. Polecony priorytet potrzebował 8 dni na dotarcie do agencji  emotka  Mam nadzieję, że nagroda mi nie przepadnie. Powinna decydować data stempla pocztowego.

Oj mnie też ten zapis w regulaminie zdenerwował (pewnie mówimy o tym samym konkursie...). Z naszą pocztą... jest stres.  :
0 0

anaesth

#6782930 Napisano: 21.05.2021 13:42:05
Fajnie by było, gdyby wpisy w "Informują" generowały powiadomienia - takie same, jak te w "Wyniki konkursów". Może to by ograniczyło liczbę pytań "a informowali już z X?". Nie jestem zwolenniczką karniaków - "lepiej marchewką, a nie kijem" emotka

slavek

#6782931 Napisano: 21.05.2021 13:56:14
anaesth napisał(a):

Fajnie by było, gdyby wpisy w "Informują" generowały powiadomienia - takie same, jak te w "Wyniki konkursów". Może to by ograniczyło liczbę pytań "a informowali już z X?". Nie jestem zwolenniczką karniaków - "lepiej marchewką, a nie kijem" emotka

i to jest pomysłemotka
0 0

visserarthur

#6782962 Napisano: 21.05.2021 15:28:09
emotka
0 0

fineessa

#6783144 Napisano: 22.05.2021 11:55:07
Niepowodzenia w loteriach i bramkach emotka  No nie moge, po prostu nie moge...
0 0

ktosiek1

#6783169 Napisano: 22.05.2021 14:56:07
visserarthur napisał(a):

ktosiek1 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Wkurzające, gdy ktoś wpisuje się w mdz, ale nie raczy wpisać w „Informują”. Powinien być karniak dla pierwszej osoby, która się pochwali, ale nie wpisze się w Informują!

czepianie. No jak jest wpis w MDW że wygrana, to chyba oczywiste, że informowali. Nie ma obowiązku wpisywania się we wszystkich wątkach. Fajnie, że ktoś w ogóle się pochwalił, bo niedługo to już nikt się chwalił niczym nie będzie, no może poza wygranymi skarpetkami. Ostatnio często trzeba się po kilka razy dopytywać w "czy informowali" aby ktoś w ogóle się odezwał, że już pozamiatane. To może takim karniaka dać emotka

No no, a później w mdw są pytania jak? z kiedy? i wtedy są karniaki. Jakiś czas temu wpisywałem też tutaj te „wasze” pisanie w mdw- ktoś napisał 100 zł z Nestle i zastanawiaj się człowieku, czy chodzi o bon z Nestle, czy może jednak jest loteria Nestle, gdzie do wygrania jest 100 zł. Zaraz wpiszę sobie na listę tych, co są anty i tych, którzy „lubią” i zobaczymy, kiedy padnie od was pytanie typu „z jakiego dnia?” „jak informowali”

no wiesz tak byłoby idealnie, ale w takim razie najpierw trzeba by było jak zielonaszpilka wspomniała pilnować tego i dawać karniaki wszystkim, którzy chwalą się, że nagroda dotarła a nie dodali wpisu w Informują lub MDW. Tak samo w wątku sprzedam. Trzeba by było wprowadzić nakaz wpisywania z jakiego konka nagroda i czy ktoś dodał o niej wpis w Informują lub MDW. Jak nie to karniaki. Moim zdaniem większym problemem jest nie to że ktoś wpisał w MDW, a w Informuję już nie, ale to coraz częściej brak wpisów czy to w Informują czy to w MDW. Więc mnie wkurza, że często się dopytuję w Czy informują/informowali bo wszyscy kiszą info o wygranej i coraz mniej osób się chwali. Twoja propozycja może w idealnym świecie byłaby ok. Natomiast skutek będzie taki że nie będziesz miał info ani w MDW ani w Informują i będziesz się dopytywał w Czy informują/informowali najpierw o to czy w ogóle informowali, a potem z jakiego dnia, numeru, itp..... a ostatni na forum zgasi światło emotka

cudaczek121

#6783172 Napisano: 22.05.2021 15:29:47
Wkurza mnie, gdy ludzie wrzucaja w mdw same screeny z wygranymi, bez podania z jakiego konkursu wygrana. Gdy np. nie brałam udziału w danym konkursie lub brałam, ale nie wygralam, to co ja wróżką jestem, aby wiedzieć, z jakiego konkursu ktoś wygrał.

visserarthur

#6783175 Napisano: 22.05.2021 16:06:28
ktosiek1 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

ktosiek1 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Wkurzające, gdy ktoś wpisuje się w mdz, ale nie raczy wpisać w „Informują”. Powinien być karniak dla pierwszej osoby, która się pochwali, ale nie wpisze się w Informują!

czepianie. No jak jest wpis w MDW że wygrana, to chyba oczywiste, że informowali. Nie ma obowiązku wpisywania się we wszystkich wątkach. Fajnie, że ktoś w ogóle się pochwalił, bo niedługo to już nikt się chwalił niczym nie będzie, no może poza wygranymi skarpetkami. Ostatnio często trzeba się po kilka razy dopytywać w "czy informowali" aby ktoś w ogóle się odezwał, że już pozamiatane. To może takim karniaka dać emotka

No no, a później w mdw są pytania jak? z kiedy? i wtedy są karniaki. Jakiś czas temu wpisywałem też tutaj te „wasze” pisanie w mdw- ktoś napisał 100 zł z Nestle i zastanawiaj się człowieku, czy chodzi o bon z Nestle, czy może jednak jest loteria Nestle, gdzie do wygrania jest 100 zł. Zaraz wpiszę sobie na listę tych, co są anty i tych, którzy „lubią” i zobaczymy, kiedy padnie od was pytanie typu „z jakiego dnia?” „jak informowali”

no wiesz tak byłoby idealnie, ale w takim razie najpierw trzeba by było jak zielonaszpilka wspomniała pilnować tego i dawać karniaki wszystkim, którzy chwalą się, że nagroda dotarła a nie dodali wpisu w Informują lub MDW. Tak samo w wątku sprzedam. Trzeba by było wprowadzić nakaz wpisywania z jakiego konka nagroda i czy ktoś dodał o niej wpis w Informują lub MDW. Jak nie to karniaki. Moim zdaniem większym problemem jest nie to że ktoś wpisał w MDW, a w Informuję już nie, ale to coraz częściej brak wpisów czy to w Informują czy to w MDW. Więc mnie wkurza, że często się dopytuję w Czy informują/informowali bo wszyscy kiszą info o wygranej i coraz mniej osób się chwali. Twoja propozycja może w idealnym świecie byłaby ok. Natomiast skutek będzie taki że nie będziesz miał info ani w MDW ani w Informują i będziesz się dopytywał w Czy informują/informowali najpierw o to czy w ogóle informowali, a potem z jakiego dnia, numeru, itp..... a ostatni na forum zgasi światło emotka

Przecież to nie nowość, że tu ludzie donoszą- admini nie są w stanie wyłapać każdego wpisu nie w tym wątku, a jednak „jakoś” wyłapują
0 0

@gnieszk@

#6783508 Napisano: 24.05.2021 17:02:19
Jestem zła na samą siebie emotka Nie doczytałam w regulaminie, że Schwarzkopf był wyłącznie w hipermarketach Auchan i kupiłam w supermarkecie. No nic dobrze, że to nie skuter tylko bon.
0 0

agakaz2

#6783509 Napisano: 24.05.2021 17:08:08
@gnieszk@ napisał(a):

Jestem zła na samą siebie emotka Nie doczytałam w regulaminie, że Schwarzkopf był wyłącznie w hipermarketach Auchan i kupiłam w supermarkecie. No nic dobrze, że to nie skuter tylko bon.

witam w klubie kupiłam paragon na loterie surf biedronka w Carrefour  eh
0 0

@gnieszk@

#6783517 Napisano: 24.05.2021 17:39:25
agakaz2 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

witam w klubie kupiłam paragon na loterie surf biedronka w Carrefour  eh

Ja się zorientowałam dopiero dzisiaj jak zaczęłam wypełniać oświadczenie... Przeczytałam sam opis "kup w Auchan" i mam za swoje emotka
0 0

atyde25

#6783519 Napisano: 24.05.2021 17:48:14
Już się ludzie mało chwalą  wygranymi a dodatkowe kary spowodują się wszyscy się zamkną w sobie jeszcze bardziej.
To by był taki strzał w kolano.
Mam dobry dzień i ciężko mi coś do wkurzenia znaleźć.Czepialstwo chyba o głupoty najgorsze lub brak poczucia humoru u ludzi.
Dziś mi babka w kasie Biedry nie dała od razu vouchera za zakup wody zapachowej Adidas. I sobie zażartowałam,że nie wyjdę bez niego.A ta z fochem,że bez mojej karty biedry mój vocher jej na nic.Serio kobieto buhahhahahh.
Chyba mam ciężkie żarty  i jestem zbyt sarkastyczna.Do tego mi policzyła pomidory jako 2 razy droższą czerwoną paprykę ale olałam to bo nie miałam siły tam wracać:P

lawendyna

#6783559 Napisano: 24.05.2021 20:27:17
Plagiaty, plagiaty, plagiaty... Konkursy z okazji Dnia Matki, zwłaszcza na Facebooku, to jakaś wylęgarnia splagiatowanych tekstów - czytam zgłoszenia i co drugi z nich wiem, że gdzieś czytałam... I takie pytanie mi się nasunęło: często zgłaszacie plagiaty? Czy to coś daje? Czy organizatorzy konkursów otrzymując takie info, reagują?

kukuleczka

#6783584 Napisano: 24.05.2021 22:24:21
lawendyna napisał(a):

Plagiaty, plagiaty, plagiaty... Konkursy z okazji Dnia Matki, zwłaszcza na Facebooku, to jakaś wylęgarnia splagiatowanych tekstów - czytam zgłoszenia i co drugi z nich wiem, że gdzieś czytałam... I takie pytanie mi się nasunęło: często zgłaszacie plagiaty? Czy to coś daje? Czy organizatorzy konkursów otrzymując takie info, reagują?

Walczyłam z tym i przestałam. Raz tylko dzięki zgloszeniu plagiatu (przez inną osobę), otrzymalam 1 miejsce w konkursie zamiast 2, wiec wtedy cała ta sytuacja mi się opłaciła.
Przestałam zgłaszać, kiedy otrzymywałam już któraś z rzedu standardową odpowiedź od organizatora, że dziękują za przesłaną wiadomość i zajmą się tą sprawą bo uczciwość jest dla nich sprawą pierwszorzędną, ale finalnie nic z tym nie zrobili. Wielokrotnie pisałam publicznie (oczywiście kulturalnie i z szacunkiem) że to nieuczciwe itd. Od razu dostawalam wiadomości, że mam się nie wpier....i zająć sobą, a nie raz całe wiazanki...
Szkoda mi czasu i energii..
dzisiaj bardziej usmiecham się pod nosem bo po prostu żal mi tych ludzi bo plagiatują najczęściej dla bombonierki, zestawu herbat lub książek, a w najlepszym przypadku dla bonu do Empiku emotka  

lawendyna

#6783585 Napisano: 24.05.2021 22:27:52
kukuleczka napisał(a):

lawendyna napisał(a):

Walczyłam z tym i przestałam. Raz tylko dzięki zgloszeniu plagiatu (przez inną osobę), otrzymalam 1 miejsce w konkursie zamiast 2, wiec wtedy cała ta sytuacja mi się opłaciła.
Przestałam zgłaszać, kiedy otrzymywałam już któraś z rzedu standardową odpowiedź od organizatora, że dziękują za przesłaną wiadomość i zajmą się tą sprawą bo uczciwość jest dla nich sprawą pierwszorzędną, ale finalnie nic z tym nie zrobili. Wielokrotnie pisałam publicznie (oczywiście kulturalnie i z szacunkiem) że to nieuczciwe itd. Od razu dostawalam wiadomości, że mam się nie wpier....i zająć sobą, a nie raz całe wiazanki...
Szkoda mi czasu i energii..
dzisiaj bardziej usmiecham się pod nosem bo po prostu żal mi tych ludzi bo plagiatują najczęściej dla bombonierki, zestawu herbat lub książek, a w najlepszym przypadku dla bonu do Empiku emotka