Wkurza mnie...

sks900

#6799984 Napisano: 07.08.2021 18:33:05
buziolek napisał(a):

sks900 napisał(a):

karolina651 napisał(a):

Wkurzają mnie ludzie co narzekają w lato, że za gorąco. emotka  Tak mało mamy tego ciepła, że po 10 miesiącach zimna, chłodu wyć się chce. 6 sierpnia i trzeba grzańca wypić wieczorem bo boli mnie gardło! Jeszcze kilka dni takich deszczowych i oszaleje w domu z nudzącymi się dziećmi..  emotka emotka

Z roku na rok średnia temperatura na ziemi coraz wyższa, tysiące ludzi z tego powodu umiera. W Polsce zniknęła zima praktycznie. W lipcu tego roku nie było ani jednego zimnego dnia u nas. Lubisz spać, jak w nocy jest w domu ponad 30 stopni?  Spójrz trochę dalej niż wierzchołek swojego nosa.

W zimie ludzie zamarzają, więc spójrz trochę dalej niż wierzchołek swojego nosa.

Alkoholicy. Szkoda ci ich?

Gość: buziolek

#6799985 Napisano: 07.08.2021 18:50:09
sks900 napisał(a):

buziolek napisał(a):

sks900 napisał(a):

karolina651 napisał(a):

Wkurzają mnie ludzie co narzekają w lato, że za gorąco. emotka  Tak mało mamy tego ciepła, że po 10 miesiącach zimna, chłodu wyć się chce. 6 sierpnia i trzeba grzańca wypić wieczorem bo boli mnie gardło! Jeszcze kilka dni takich deszczowych i oszaleje w domu z nudzącymi się dziećmi..  emotka emotka

Z roku na rok średnia temperatura na ziemi coraz wyższa, tysiące ludzi z tego powodu umiera. W Polsce zniknęła zima praktycznie. W lipcu tego roku nie było ani jednego zimnego dnia u nas. Lubisz spać, jak w nocy jest w domu ponad 30 stopni?  Spójrz trochę dalej niż wierzchołek swojego nosa.

W zimie ludzie zamarzają, więc spójrz trochę dalej niż wierzchołek swojego nosa.

Każdego szkoda, najcenniejsze co posiadamy to życie
2 ikropka, mia 0

dwaburekoty

#6799995 Napisano: 07.08.2021 20:32:38
sks900 napisał(a):

buziolek napisał(a):

sks900 napisał(a):

karolina651 napisał(a):

oesu, serio???? za każdym człowiekiem kryje się historia... nie spisuje wszystkich na straty.

flinta_13

#6800191 Napisano: 09.08.2021 12:46:25
Wkurza mnie to,że człowiek się stara w pracy...idzie na urlop macierzyński i po powrocie mówią,że nie przedłużają ci umowy,w dodatku mąż mówi,że cię nie kocha .... Życie jest beznadziejnieemotka
1 brucee 0

atyde25

#6800193 Napisano: 09.08.2021 12:55:18
Nie przejmuj mąż na  bank kocha.Pamiętaj,że kobiety są z Wenus a faceci z Marsa. Niektórzy faceci mają spore problemy z okazywaniem i mówieniem o uczuciach.Ja bym przeczekała bez awantur i dram.Minie mu....

Nie chcę ale muszę iść do Biedry bo może piórnik się na coś przyda ... lub nie.
Jakoś tak kusi dziwnie ,nigdy nie nabiorę rozumu jeśli  chodzi o promo:)
1 brucee 0

magdalena-chili

#6800194 Napisano: 09.08.2021 12:57:16
flinta_13 napisał(a):

Wkurza mnie to,że człowiek się stara w pracy...idzie na urlop macierzyński i po powrocie mówią,że nie przedłużają ci umowy,w dodatku mąż mówi,że cię nie kocha .... Życie jest beznadziejnie emotka

Czasem pod górkę a czasem z górki. Praca znajdzie się lepsza, a jeśli maz nie kocha, to może lepszy model pokocha. A może tak tylko gada bo ma gorszy dzień/ma okres. Marne to pewnie pocieszenie, bo teraz wygląda Ci wszystko zle, ale z perspektywy czasu moze się ułożyć lepiej! Powodzenia, kciuki trzymam. emotka  
W temacie: na poczcie kolejka po numerek.... 

anialistopad

#6800199 Napisano: 09.08.2021 13:09:38
Idziesz sprawy pozałatwiać to tylko Cię wkur.....dzwonisz pytasz co masz mieć,wpisujesz na kartce. Lecisz ze wszystkim,a na koniec Ci powiedzą,że nie masz 1 papierka i na nowo wszystko ogarniać. Kur.   nasze urzędy 

nanajka81

#6800202 Napisano: 09.08.2021 13:13:39
dzidziapiernik napisał(a):

flinta_13 napisał(a):

...człowiek się stara w pracy... idzie na urlop macierzyński i po powrocie mówią, że nie przedłużają ci umowy

Nooo... (tu powinno pojawić się słowo, które nie zostanie zaakceptowane przez cenzurę, ale jest JEDYNYM adekwatnym do sytuacji) - jest to sqr emotka stwo  najniższego lotu. emotka

taaa... skądś to znam. Mi po macierzyńskim szefowa powiedziała że zrobiłam się roszczeniowa (bo domagałam się zapłaty za nadgodziny) i niedyspozycyjna (dzieci trochę chorowały) i doprowadziła do tego że musiałam złożyć wypowiedzenie bo nie dawałam rady na pół etatu i za pół pensji odwalać pracy półtoraetatowca emotka Matka matce taka pi*** emotka

zielonaszpilka

#6800215 Napisano: 09.08.2021 14:37:06
flinta_13 napisał(a):

Wkurza mnie to,że człowiek się stara w pracy...idzie na urlop macierzyński i po powrocie mówią,że nie przedłużają ci umowy,w dodatku mąż mówi,że cię nie kocha .... Życie jest beznadziejnie emotka

Jeśli chodzi o pracę to przed zwolnieniem przez rok po powrocie z macierzyńskiego chroni zmniejszenie etatu. Można zmniejszyć etat np. na 7/8, ale wiem, że dziewczyny zmniejszają też np. o 1/30 etatu, żeby nie tracić za dużo kasy, a korzystać z ochrony emotka  Nie wiem jak u Ciebie wygląda sytuacja, czy już skończyłaś urlop czy nie, czy dostałaś wypowiedzenie czy nie, ale może to jest opcja?

A co do męża... hmm... Niestety mam wrażenie, że wiele osób myli zakochanie z miłością i kiedy znikają "motyle" i pojawia się szara codzienność to wydaje im się, że miłość minęła, i że nie kochają. Dla mnie miłość to więcej niż uczucie - to pewnego rodzaju wybór i odpowiedzialność. Jeśli masz siły i chęci możesz walczyć o męża i małżeństwo. Niektórym parom pomaga terapia, niektórym religia, niektórym pomagają działania, które podejmują na własną rękę - np. powrót do randkowania, szczere przegadanie problemów, wspólny wyjazd bez dzieci, itp. A niektórym nie pomaga nic. Tutaj nie ma dobrej rady, więc tylko mocno Cię przytulam i życzę dużo siły!

freyja88

#6800263 Napisano: 09.08.2021 16:57:35
Wkurza mnie windowanie cen za materiały budowlane. Głupie OSB jest dwukrotnie droższe niż w poprzednim roku...
Na dodatek mąż wysłał mnie do sklepu metalowego po PAPIOKI (gwoździe do gontu) a Ja...weszłam do sklepu i mówię do sprzedawcy: Poproszę 40dkg PAPIERZOKÓW. Buchnęło śmiechem pół sklepu a Ja czerwona jak burak nie wiedziałam o co chodzi. Wstyd mi było jak diabli, ale później sama zaczęłam się z siebie śmiać emotka

To prawie jak klasyk z "fatalnym przejęzyczeniem"
https://www.youtu.../watch?v=bRjaN2VD4Ak

emotka

cudaczek121

#6800406 Napisano: 10.08.2021 15:13:24

azaflora

#6800539 Napisano: 11.08.2021 10:10:29
superloser napisał(a):

... ze Aldi i Intermarche oraz Auchan w jednym czasie mieli loterie "wydaj 5 dych - masz los"  emotka
Teraz tylko Biedronka i wkurzajace promocje z voucherami - "wracaj co 2 dni i wydaj 85zl" emotka  jasne, bo mi sie chce stac w kolejce 15 minut, bo standardowo jedna kasa otwarta... a jak jest juz strefa samoobslugowa, to czekasz na kasjerke z tej jednej otwartej kasy, by "cos" zaakceptowala jak sie waga zawiesza  emotka  
Lidl - kiedy masz urodziny  emotka

Lada moment w Biedrze rozpocznie się akcja z Gangiem Swojaków, ciekawe ile tym razem trzeba będzie wydać na 1 naklejkę?

nanajka81

#6800549 Napisano: 11.08.2021 10:38:38
superloser napisał(a):

azaflora napisał(a):

superloser napisał(a):

... ze Aldi i Intermarche oraz Auchan w jednym czasie mieli loterie "wydaj 5 dych - masz los"  emotka
Teraz tylko Biedronka i wkurzajace promocje z voucherami - "wracaj co 2 dni i wydaj 85zl" emotka  jasne, bo mi sie chce stac w kolejce 15 minut, bo standardowo jedna kasa otwarta... a jak jest juz strefa samoobslugowa, to czekasz na kasjerke z tej jednej otwartej kasy, by "cos" zaakceptowala jak sie waga zawiesza  emotka  
Lidl - kiedy masz urodziny  emotka

Lada moment w Biedrze rozpocznie się akcja z Gangiem Swojaków, ciekawe ile tym razem trzeba będzie wydać na 1 naklejkę?

Wole loterie od pluszakow emotka
Pewnie do 50zl podniosa min. zakup - zgodnie z "promo moda" 

o nie tylko nie kolejny gang!!! emotka te maskotki mi się walają wszędzie, wraz z końcem akcji i dostaniem upragnionych maskotek dzieci o nich zapominają.
1 ikropka 0

psotka

#6800818 Napisano: 12.08.2021 17:18:02
Wkurzaja mnie ludzie z Olx, ktorzy potrafia caly dzien wypytywac o szczegóły produktu. Przychodzi moment umowienia sie na odbiór po czym kontakt sie urywa i kupujacy sie nie odzywa. To po co zawraca glowe? Nawet nie napiszą- ze sorry ale sie rozmyslil-am/em

FBmonika33

#6800825 Napisano: 12.08.2021 18:03:34
bruce napisał(a):

psotka napisał(a):

Wkurzaja mnie ludzie z Olx, ktorzy potrafia caly dzien wypytywac o szczegóły produktu. Przychodzi moment umowienia sie na odbiór po czym kontakt sie urywa i kupujacy sie nie odzywa. To po co zawraca glowe? Nawet nie napiszą- ze sorry ale sie rozmyslil-am/em

A najgorzej, jak jeszcze umawiają się na przyjazd, żeby odebrać osobiście, zapewniają, że na 100% będą, bo im bardzo zależy, człowiek czeka, wszystko inne odwołuje, a tu nikogo.  emotka

Oj tak. Dlatego ja coraz częściej dodaje informacje , że tylko wysyłka. Tym bardziej teraz jak jest 1 zł w wielu kategoriach.
1 brucee 0

domika

#6800863 Napisano: 12.08.2021 21:16:46
Wkurzyłam się dziś w Intermarche. Poszłam po Liptona na konkurs a tam 1! butelka 1,5 l Liptona na cały sklep!
I wycieczka nadaremno emotka
0 0

FBilona2

#6800864 Napisano: 12.08.2021 21:29:36
domika napisał(a):

Wkurzyłam się dziś w Intermarche. Poszłam po Liptona na konkurs a tam 1! butelka 1,5 l Liptona na cały sklep!
I wycieczka nadaremno emotka

Ucieszyłam się ze zdobycznego paragonu z Lipton. Tylko, że był po niemiecku 
1 brucee 0

kumulacja

#6800923 Napisano: 13.08.2021 09:32:17
Wkurzają mnie nagrody 10 zł z Halls, worki z Tymbarka, koce z Nutelli i coś w tym typie.
Jak widzę takie nagrody, to moje oko ze złości łypie emotka  emotka

nanajka81

#6800927 Napisano: 13.08.2021 09:42:51
bruce napisał(a):

kumulacja napisał(a):

Wkurzają mnie nagrody 10 zł z Halls, worki z Tymbarka, koce z Nutelli i coś w tym typie.
Jak widzę takie nagrody, to moje oko ze złości łypie  emotka   emotka

Też tak sobie czasem myślę, że jakaś agencja powinna zrobić konkurs... na fotkę, przedstawiającą różne reakcje konkursowiczów na badziewne nagrody w konkursach. Łypiące oko stałoby się zapewne hitem nad hitami.  emotka

hyhy to mogłoby być dobre emotka
1 brucee 0

antylopia

#6800962 Napisano: 13.08.2021 10:54:44
Noc mnie tak nie wkurza jak znalezienie we własnym portfelu paragonu na loterie która skończyła się wczoraj