Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: amaretta1
Pewnie sąsiad wypuszcza psa z domu i nie obchodzi go co się z nim dzieje. Nie wszyscy powinni mieć psy...
jola29k
Postów 2312
Data rejestracji 27.09.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
jak chcesz miec psa i nie tylko badz za niego odpowiedzialny , moja mała boi sie psów do szkoły ma tylko 100 metrów ale musi przejsc koło 3 takich domów co własciciele wypuszczaja psy na podwórko a brama otwarta i te psy biegaja po drodze gonia ludzi na rowerach , nie chce byc wredna ale jak tak dalej bedzie złoze skarge
martu18
Postów 842
Data rejestracji 29.10.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jak dla mnie to złóż skargę zanim pogryzie Ci dziecko, albo porozmawiaj z właścicielem. wiem o czym mówię, u mnie w okolicy to standard...
Niektórzy ludzie są na maxa nieodpowiedzialni, niestety, i to im należy się ostra nagana (łagodnie powiedziane-napisane!)
sambolera
Postów 3757
Data rejestracji 07.05.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
To się po prostu w głowie nie mieści - czy ci ludzie wyobraźni nie mają, zero empatii... Naprawdę ręce opadają... Szkoda piesków
Gość: js28
tam gdzie gości ludzka głupota, najbardziej cierpią zwierzęta. Smutne i niestety prawdziwe
Gość: alan
isiulka
Postów 3482
Data rejestracji 28.05.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Masz mega racje, pies musi mieć nie tyle wybieg co swój własny teren który sobie obsika, wylata się i bedzie go pilnował, moim zdaniem pies wtedy jest przeszczęsliwy. Taki psiur w domu się strasznie męczy choćby dostawał żryć na srebrnej tacy to nic nie zastąpi mu przestrzeni do wybiegania się! Pies to nie jest maskotka! A już najbardiej zabijają mnie matoły co kupują te swoje śmieszne pitbulle i amstafy nie mając zielonego pojęcia o tej rasie
U moich rodziców na osiedlu zbierała się kiedyś banda łysoli, oczywiście pies jest nieodłącznym składnikiem tego typu ludzi. Potem jakos im się znudziło więc po prostu wypuszczali te psy na samowolkę. I może to chamskie co teraz powiem, ale miałam taką sytuację. Jechałam na wesele do koleżanki, więc musiałam swojego psa (Bernardyn) zawieźć do rodziców, nawet jakby został sam to nic by się nie stało ( ma swój kojec) , ale wole jak jest pod opieką. Ledwo wyszłam z samochodu i już na mnie ( a może na mojego spa) ruszył czyjś zabłąkany pitbull. Nie muszę chyba mówić, że zostało z niego tylko futerko.
isiulka
Postów 3482
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Nie było takiej potrzeby, bo tamten niestety był bez szans.
Ja po prostu właścicieli takich psów bym za j*ja powiesiła. Chociaż to jest temat rzeka, bo też nie raz miałam sytuację, że jakieś dziecko wsadzało ręce przez płot żeby dać jeść albo pogłaskać mojego psa, w czasie gdy jego mamusia była zaabsorbowana rozmową przez telefon. I jakby tfu tfu coś się stało to niestety będzie moja wina. Na szczęście mój jest wychowywany z dziećmi, więc dzieciom raczej krzywdy nie zrobi, ale mimo wszystko to jest jego teren,a to jest tylko pies...
Ale świata nie naprawię.
...i to mnie wkurza:)
Gość: js28
Gość: jutis
i to jest dla mnie zdrowe podejście
zaczytana-pola
Postów 11536
Data rejestracji 24.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja nie jestem przekonana co do zwierząt w pobliżu dzieci. Sama mam psa, który niby jest grzeczny, krzywdy nie zrobi, ale to do mnie nie przemawia. Za dużo było już przypadków, że pies z dziećmi spędzał całe dnie, wszystko było OK, a nagle ni z gruszki, ni z pietruszki pies pogryzł albo zagryzł dziecko. Wolę kontrolować sytuację i psa trzymać z daleka od dziecka.
mio
Postów 658
Data rejestracji 24.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
pewnie bezmozgioe bezwlosia
moj cioteczny brat po chemii tez nie mial wlosow i nie raz staruszki sie krzywo patrzyly
nie wszystkie bezwlosia sa bezmozgie
ludzie z wlosami tez psow nie odrobaczaja i nie szczepia
jola29k
Postów 2312
Data rejestracji 27.09.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
masz racje pies zawsze bedzie psem .To moje osiedle (stare tak sie nazywa i takie jest przedwojenne) jest tak przepraszam za wyrazenie obsrane . w piaskownicy bezbanskie koty maja kuwete . Człowieku zastanów sie chcesz zwierzatko(pas) to dbaj o nie , a nie znudzi sie po miesiacu i nich sobie biega i ludzi atakuje
isiulka
Postów 3482
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Mio bezmózgie bezwłosia określa w tym przypadku pewien specyficzny gatunek ludzi, i należy to rozpatrywać jako jedno pojęcie
Emanuela ja zdaję sobie z tego sprawe ale co mi z tej mojej racji będzie, skoro mój pies skrzywdzi jakieś dziecko ( nie będzie miało znaczenia czyja to była wina) bo ludzie osądzą mi psa. Zwyczajnie mi go otrują, albo narobią mi szkód... no takie jest życie niestety. Czasem trzeba myśleć za wszystkich.
mio
Postów 658
Data rejestracji 24.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a znam ludzi ktorzy 1.nie maja wlosow, 2. maja duze obronne psy 3.swietnie je wychowuja i o nie dbaja
a jak ktos nie chce psa wychowywac to niech przestawi sie na rybki akwariowe lub zlowie (im wystarczy tylko wyposażone akwa,jedzenie i podmiany wody)
sama mam i nie zaluje
P.S. w temacie wkurza mnie jak ktos trzyma rybki w kuli
Gość: hittmanka
ignam
Postów 530
Data rejestracji 13.12.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W temacie - wkurzył mnie gimmez
Książki, filmy, muzyka, gry http://www.finta.pl/ref/Ignam
Gość: agava
skrajna nieodpowiedzialność. Człowiek też przeżyje w pomieszczeniu 2x2 - taplając się we własnych odchodach, nie mając gdzie się ruszyć - ale przeżyje. Pewnie nawet z 80 lat. Ale czy to znaczy, że będzie szczęśliwy? Pewnie, że nie!!! I podobnie jest z rybkami - przeżyją w kuli, zestresowane, skarłowaciałe i nieszczęśliwe. Będą żyły, ale co to za życie? Bo co komuś zwierzak w domu, jeśli o tego zwierzaka zadbać nie potrafi? Hittmanka, jakąś radość masz z męczenia zwierząt? Innego wytłumaczenia tu nie widzę. eh, wkurzyłam się! A właściwy domek dla rybki to akwarium co najmniej 50l (im większe, tym lepsze i łatwiejsze w utrzymaniu). Oczywiście, zależy jeszcze, jakie to ryby, bo niektóre potrzebują zbiornika min. 200-300 l