Wkurza mnie...

Gość: amaretta1

#3076035 Napisano: 01.02.2010 07:30:08
jola29k napisał(a):

adamaszek napisał(a):

jola29k napisał(a):

wkurza mnie na maxa pies od sasiada , co to za wredny kundel emotka emotka emotka

Pewnei sąsiad jest wredną kreaturą, nie obrażaj pieska emotka emotka

sasiad moze byc to pies jest wredny bo w ciagu tygodnia probował mnie ugrysc 5 razy biega po ulicy i goni dzieci , moja mała boi sie chodzic do szkoły przez tego wrednego psa . Biega po ulicy i ludzi straszy . Jak sie wk.... to zadzwonie to strazy miejskiej . emotka

Pewnie sąsiad wypuszcza psa z domu i nie obchodzi go co się z nim dzieje. Nie wszyscy powinni mieć psy...
0 0

jola29k

#3076046 Napisano: 01.02.2010 07:35:34
amaretta1 napisał(a):

jola29k napisał(a):

adamaszek napisał(a):

jola29k napisał(a):

wkurza mnie na maxa pies od sasiada , co to za wredny kundel emotka emotka emotka

sasiad moze byc to pies jest wredny bo w ciagu tygodnia probował mnie ugrysc 5 razy biega po ulicy i goni dzieci , moja mała boi sie chodzic do szkoły przez tego wrednego psa . Biega po ulicy i ludzi straszy . Jak sie wk.... to zadzwonie to strazy miejskiej . emotka

Pewnie sąsiad wypuszcza psa z domu i nie obchodzi go co się z nim dzieje. Nie wszyscy powinni mieć psy...

jak chcesz miec psa i nie tylko badz za niego odpowiedzialny , moja mała boi sie psów do szkoły ma tylko 100 metrów ale musi przejsc koło 3 takich domów co własciciele wypuszczaja psy na podwórko a brama otwarta i te psy biegaja po drodze gonia ludzi na rowerach , nie chce byc wredna ale jak tak dalej bedzie złoze skarge
0 0

martu18

#3076055 Napisano: 01.02.2010 07:39:41
jola29k napisał(a):

amaretta1 napisał(a):

jola29k napisał(a):

adamaszek napisał(a):

jola29k napisał(a):

jak chcesz miec psa i nie tylko badz za niego odpowiedzialny , moja mała boi sie psów do szkoły ma tylko 100 metrów ale musi przejsc koło 3 takich domów co własciciele wypuszczaja psy na podwórko a brama otwarta i te psy biegaja po drodze gonia ludzi na rowerach , nie chce byc wredna ale jak tak dalej bedzie złoze skarge

jak dla mnie to złóż skargę zanim pogryzie Ci dziecko, albo porozmawiaj z właścicielem. wiem o czym mówię, u mnie w okolicy to standard...
0 0

#3076058 Napisano: 01.02.2010 07:40:18
jola29k napisał(a):

amaretta1 napisał(a):

jola29k napisał(a):

adamaszek napisał(a):

jola29k napisał(a):

Niektórzy ludzie są na maxa nieodpowiedzialni, niestety, i to im należy się ostra nagana (łagodnie powiedziane-napisane!) emotka
0 0

sambolera

#3076059 Napisano: 01.02.2010 07:40:22
jak mnie wkurza wlasnie nieodpowiedzialnosc wlascicieli psow. ostatnio u mnie w bloku jakaś moda nastała na wychodzenie z domu na cały dzień a psy ujadają na cały blok. albo jak sie komuś nie chce psa wyprowadzić to wystawia na balkon a pies szczeka przez godzinę. ja bym chciała mieć psa ale nie mam warunków i nie funduje mu ciasnoty i opuszczania na caly dzien
0 0

#3076100 Napisano: 01.02.2010 07:51:44
sambolera napisał(a):

jak mnie wkurza wlasnie nieodpowiedzialnosc wlascicieli psow. ostatnio u mnie w bloku jakaś moda nastała na wychodzenie z domu na cały dzień a psy ujadają na cały blok. albo jak sie komuś nie chce psa wyprowadzić to wystawia na balkon a pies szczeka przez godzinę. ja bym chciała mieć psa ale nie mam warunków i nie funduje mu ciasnoty i opuszczania na caly dzien

To się po prostu w głowie nie mieści - czy ci ludzie wyobraźni nie mają, zero empatii... Naprawdę ręce opadają... Szkoda piesków emotka
0 0

Gość: js28

#3076127 Napisano: 01.02.2010 08:02:14
amaretta1 napisał(a):

sambolera napisał(a):

To się po prostu w głowie nie mieści - czy ci ludzie wyobraźni nie mają, zero empatii... Naprawdę ręce opadają... Szkoda piesków emotka

tam gdzie gości ludzka głupota, najbardziej cierpią zwierzęta. Smutne i niestety prawdziwe emotka
0 0

Gość: alan

#3076158 Napisano: 01.02.2010 08:18:33
mnie ostatnio wkurzyło i zszokowało nowe gadu. trochę byłem po tyłach z wersjami, co pogłębiło wrażenie ciężkiego zainfekowania komputera emotka nawet jakaś prognoza pogody mi się pokazała i to ma być ten napopularniejszy najwygodniejszy komunikator!? emotka
0 0

isiulka

#3076220 Napisano: 01.02.2010 08:40:16
emanuela24 napisał(a):

popieram - później będzie już za późno
zazwyczaj ludzie sie budzą jak już pies kogoś pogryzie lub zagryzie ;/

swoja drogą (zaraz gromy na mnie polecą) powinien być zakaz trzymania psów w bloku emotka
pies musi mieć miejsce do biegania - i z cała pewnością nie powinien to być plac zabaw dla dzieci emotka takiego właściciela powinno się zamknąć na cały dzień w pomieszczeniu metr na metr - ciekawe jakby się poczuł emotka pies musi mieć swój wybieg - najfajniejsi sa właściciele wielkich psów którzy trzymają je w mieszkaniu 50m2 emotka emotka emotka emotka jak dla mnie kompletny brak odpowiedzialności

Masz mega racje, pies musi mieć nie tyle wybieg co swój własny teren który sobie obsika, wylata się i bedzie go pilnował, moim zdaniem pies wtedy jest przeszczęsliwy. Taki psiur w domu się strasznie męczy choćby dostawał żryć na srebrnej tacy to nic nie zastąpi mu przestrzeni do wybiegania się! Pies to nie jest maskotka! A już najbardiej zabijają mnie matoły co kupują te swoje śmieszne pitbulle i amstafy nie mając zielonego pojęcia o tej rasie emotka
U moich rodziców na osiedlu zbierała się kiedyś banda łysoli, oczywiście pies jest nieodłącznym składnikiem tego typu ludzi. Potem jakos im się znudziło więc po prostu wypuszczali te psy na samowolkę. I może to chamskie co teraz powiem, ale miałam taką sytuację. Jechałam na wesele do koleżanki, więc musiałam swojego psa (Bernardyn) zawieźć do rodziców, nawet jakby został sam to nic by się nie stało ( ma swój kojec) , ale wole jak jest pod opieką. Ledwo wyszłam z samochodu i już na mnie ( a może na mojego spa) ruszył czyjś zabłąkany pitbull. Nie muszę chyba mówić, że zostało z niego tylko futerko.
0 0

isiulka

#3076317 Napisano: 01.02.2010 09:15:06
emanuela24 napisał(a):

emotka a przebadałaś po tej akcji swojego psa ??
takie psy chodzące luzem najczęściej tylko zarazy roznoszą - cenzuraą w piaskownicy potem dzieci łapią pasożyty emotka bo bezmózgie bezwłosia nie pofatygują sie psa zaszczepić odrobaczyć etc
wrrrrr ludzie powinni przechodzić badania psychologiczne przed zakupem zwierzęcia

Nie było takiej potrzeby, bo tamten niestety był bez szans.
Ja po prostu właścicieli takich psów bym za j*ja powiesiła. Chociaż to jest temat rzeka, bo też nie raz miałam sytuację, że jakieś dziecko wsadzało ręce przez płot żeby dać jeść albo pogłaskać mojego psa, w czasie gdy jego mamusia była zaabsorbowana rozmową przez telefon. I jakby tfu tfu coś się stało to niestety będzie moja wina. Na szczęście mój jest wychowywany z dziećmi, więc dzieciom raczej krzywdy nie zrobi, ale mimo wszystko to jest jego teren,a to jest tylko pies...
Ale świata nie naprawię.
...i to mnie wkurza:)
0 0

Gość: js28

#3076325 Napisano: 01.02.2010 09:17:42
a mnie wkurza, że czekam jak osioł na ogłoszenie wyników w konkursach, a jak już ogłoszą to sie okazuje, że nic nie wygrałam emotka emotka
0 0

Gość: jutis

#3076345 Napisano: 01.02.2010 09:22:51
isiulka napisał(a):

Na szczęście mój jest wychowywany z dziećmi, więc dzieciom raczej krzywdy nie zrobi, ale mimo wszystko to jest jego teren,a to jest tylko pies...
Ale świata nie naprawię.

i to jest dla mnie zdrowe podejście emotka . wkurza mnie, jak właściciel psa śmieje się z moich obaw i mówi, że nie ma się czego bać bo pies się z dziećmi chował i jest taki łagodny. Pies zawsze pozostanie psem i instynktów się nie pozbędzie.
0 0

zaczytana-pola

#3076418 Napisano: 01.02.2010 09:47:17
emanuela24 napisał(a):

jutis napisał(a):

isiulka napisał(a):

Na szczęście mój jest wychowywany z dziećmi, więc dzieciom raczej krzywdy nie zrobi, ale mimo wszystko to jest jego teren,a to jest tylko pies...
Ale świata nie naprawię.

i to jest dla mnie zdrowe podejście emotka . wkurza mnie, jak właściciel psa śmieje się z moich obaw i mówi, że nie ma się czego bać bo pies się z dziećmi chował i jest taki łagodny. Pies zawsze pozostanie psem i instynktów się nie pozbędzie.

pies może być chowany z dziećmi pozostaje pytanie czy dzieci sa chowane z psami jeśli nie - nigdy pewności nie ma co do zachowań psa ( najczęściej spowodowane mogą być zachowaniem dziecka jak np. wsadzenie ręki w ucho, oko itd naturalnym instynktem psa jest to że się broni, większość psów nie lubi być też przez obce mu osoby głaskane po głowie -bo pies nie ma pewności co ta obca dla niego osoba mu zrobi i woli widzieć rękę -kontrolować sytuację )

Ja nie jestem przekonana co do zwierząt w pobliżu dzieci. Sama mam psa, który niby jest grzeczny, krzywdy nie zrobi, ale to do mnie nie przemawia. Za dużo było już przypadków, że pies z dziećmi spędzał całe dnie, wszystko było OK, a nagle ni z gruszki, ni z pietruszki pies pogryzł albo zagryzł dziecko. Wolę kontrolować sytuację i psa trzymać z daleka od dziecka.
0 0

mio

#3076419 Napisano: 01.02.2010 09:47:20
emanuela24 napisał(a):

isiulka napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

popieram - później będzie już za późno
zazwyczaj ludzie sie budzą jak już pies kogoś pogryzie lub zagryzie ;/

swoja drogą (zaraz gromy na mnie polecą) powinien być zakaz trzymania psów w bloku emotka
pies musi mieć miejsce do biegania - i z cała pewnością nie powinien to być plac zabaw dla dzieci emotka takiego właściciela powinno się zamknąć na cały dzień w pomieszczeniu metr na metr - ciekawe jakby się poczuł emotka pies musi mieć swój wybieg - najfajniejsi sa właściciele wielkich psów którzy trzymają je w mieszkaniu 50m2 emotka emotka emotka emotka jak dla mnie kompletny brak odpowiedzialności

Masz mega racje, pies musi mieć nie tyle wybieg co swój własny teren który sobie obsika, wylata się i bedzie go pilnował, moim zdaniem pies wtedy jest przeszczęsliwy. Taki psiur w domu się strasznie męczy choćby dostawał żryć na srebrnej tacy to nic nie zastąpi mu przestrzeni do wybiegania się! Pies to nie jest maskotka! A już najbardiej zabijają mnie matoły co kupują te swoje śmieszne pitbulle i amstafy nie mając zielonego pojęcia o tej rasie emotka
U moich rodziców na osiedlu zbierała się kiedyś banda łysoli, oczywiście pies jest nieodłącznym składnikiem tego typu ludzi. Potem jakos im się znudziło więc po prostu wypuszczali te psy na samowolkę. I może to chamskie co teraz powiem, ale miałam taką sytuację. Jechałam na wesele do koleżanki, więc musiałam swojego psa (Bernardyn) zawieźć do rodziców, nawet jakby został sam to nic by się nie stało ( ma swój kojec) , ale wole jak jest pod opieką. Ledwo wyszłam z samochodu i już na mnie ( a może na mojego spa) ruszył czyjś zabłąkany pitbull. Nie muszę chyba mówić, że zostało z niego tylko futerko.

emotka a przebadałaś po tej akcji swojego psa ??
takie psy chodzące luzem najczęściej tylko zarazy roznoszą - cenzuraą w piaskownicy potem dzieci łapią pasożyty emotka bo bezmózgie bezwłosia nie pofatygują sie psa zaszczepić odrobaczyć etc
wrrrrr ludzie powinni przechodzić badania psychologiczne przed zakupem zwierzęcia

pewnie bezmozgioe bezwlosia emotka
moj cioteczny brat po chemii tez nie mial wlosow i nie raz staruszki sie krzywo patrzyly
nie wszystkie bezwlosia sa bezmozgie
ludzie z wlosami tez psow nie odrobaczaja i nie szczepia
0 0

jola29k

#3076453 Napisano: 01.02.2010 10:05:18
jutis napisał(a):

isiulka napisał(a):

Ale świata nie naprawię.

masz racje pies zawsze bedzie psem .To moje osiedle (stare tak sie nazywa i takie jest przedwojenne) jest tak przepraszam za wyrazenie obsrane . w piaskownicy bezbanskie koty maja kuwete . Człowieku zastanów sie chcesz zwierzatko(pas) to dbaj o nie , a nie znudzi sie po miesiacu i nich sobie biega i ludzi atakuje emotka
0 0

isiulka

#3076462 Napisano: 01.02.2010 10:07:50
mio napisał(a):

pewnie bezmozgioe bezwlosia emotka
moj cioteczny brat po chemii tez nie mial wlosow i nie raz staruszki sie krzywo patrzyly
nie wszystkie bezwlosia sa bezmozgie
ludzie z wlosami tez psow nie odrobaczaja i nie szczepia

Mio bezmózgie bezwłosia określa w tym przypadku pewien specyficzny gatunek ludzi, i należy to rozpatrywać jako jedno pojęcie emotka Nikt tu nie powiedział że każdy łysol jest bez mózgu:)
emanuela24 napisał(a):

troszeczkę się mylisz - owszem kłopoty by były mimo szczepień obserwacja psa itd ale ktokolwiek wtyka łapy do psa na prywatnej posesji lub na nią wchodzi a Ty masz tabliczkę na płocie UWAGA PIES czy coś w tym stylu to osoba wtykająca lub wchodząca robi to na własną odpowiedzialność emotka
do moich piesków też dzieci ręce przetykają ale pieski łagodne jak baranki emotka wychowane przy dzieciach
a i na płocie tabliczka UWAGA TEJ POSESJI PILNUJE PIES emotka

Emanuela ja zdaję sobie z tego sprawe ale co mi z tej mojej racji będzie, skoro mój pies skrzywdzi jakieś dziecko ( nie będzie miało znaczenia czyja to była wina) bo ludzie osądzą mi psa. Zwyczajnie mi go otrują, albo narobią mi szkód... no takie jest życie niestety. Czasem trzeba myśleć za wszystkich.
0 0

mio

#3076485 Napisano: 01.02.2010 10:26:07
Ja rozpatrzylam to tak ze zostalo powiedziene ze bezmozgie bezwlosia nie odboraczaja psow i ich nie szczepia...
a znam ludzi ktorzy 1.nie maja wlosow, 2. maja duze obronne psy 3.swietnie je wychowuja i o nie dbaja

a jak ktos nie chce psa wychowywac to niech przestawi sie na rybki akwariowe lub zlowie (im wystarczy tylko wyposażone akwa,jedzenie i podmiany wody)
sama mam i nie zaluje emotka bo na wychowywanie psa nie mam czasu i zapewne predyspozycji, chociaz psy uwielbiam

P.S. w temacie wkurza mnie jak ktos trzyma rybki w kuli emotka najczesciej bojowniki...nie moge patrzec jak sprzedawcy trzymaja je w plastikowych kubeczkach a zaraz potem taka rybka wedruje do niewiele wiekszej kuli emotka
0 0

Gość: hittmanka

#3076497 Napisano: 01.02.2010 10:30:11
ja miałam w kuli rybkę 3,5 roku chociaż one żyją około 1,5... więc źle jej nie było ... i znowu sobie kupię emotka
0 0

ignam

#3076506 Napisano: 01.02.2010 10:34:56
A jaki powinien być właściwy domek dla rybki? W stawie by ją od razu coś zeżarło emotka
W temacie - wkurzył mnie gimmez emotka
0 0

Gość: agava

#3076516 Napisano: 01.02.2010 10:41:30
hittmanka napisał(a):

ja miałam w kuli rybkę 3,5 roku chociaż one żyją około 1,5... więc źle jej nie było ... i znowu sobie kupię emotka

skrajna nieodpowiedzialność. Człowiek też przeżyje w pomieszczeniu 2x2 - taplając się we własnych odchodach, nie mając gdzie się ruszyć - ale przeżyje. Pewnie nawet z 80 lat. Ale czy to znaczy, że będzie szczęśliwy? Pewnie, że nie!!! I podobnie jest z rybkami - przeżyją w kuli, zestresowane, skarłowaciałe i nieszczęśliwe. Będą żyły, ale co to za życie? Bo co komuś zwierzak w domu, jeśli o tego zwierzaka zadbać nie potrafi? Hittmanka, jakąś radość masz z męczenia zwierząt? Innego wytłumaczenia tu nie widzę. eh, wkurzyłam się! A właściwy domek dla rybki to akwarium co najmniej 50l (im większe, tym lepsze i łatwiejsze w utrzymaniu). Oczywiście, zależy jeszcze, jakie to ryby, bo niektóre potrzebują zbiornika min. 200-300 l emotka
0 0