Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: jutis
a ja myślałam, ze tylko mi się taki mutant trafił
a w temacie wkurza mnie zapalenie zatok i to, że nie mogę brać leków
isiulka
Postów 3482
Data rejestracji 28.05.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Ja dostałam kiedyś na urodziny Bojownika . Piękny był. Dostałam go w kuli (litrowej). A że nie znałam się w ogóle na rybkach, to kupiłam mu gigantyczną kulę i kilka samiczek , bo myślałam że się ucieszy. Zresztą co do akwarium doradzałam się ekspedientki w zoologicznym. Więc wydaje mi się, że ludzie się po prostu nie znają. Ja oczywiście też najpierw kupiła, a dopiero jak mi smaiczki go oskubały z jego pieknego ogona, to zaczełam czytać, że tak nie wolno i że rybki głupieją w okrągłch akawariach.
Gość: hittmanka
tak... odczuwam radość męcząc rybkę (skoro tak uważasz)... mogę na nią patrzeć godzinami
Gość: snupy3
Bezmyślność ludzi nie zna granic.Moja mama miała wcześniej huskyego w ogrodzie,pies miał wyraźne odchyły i moim zdaniem kwalifikował się do uśpienia.Raz był pogodny i się przymilał a innym razem warczał bez powodu na mnie i na dziecko. A tu patrzę jakaś mamuśka stoi z dzieciakiem za moja bramą i ten mały wsadza rączki żeby go głaskać...włosy mi dęba stanęły i mówię babie,że ten pies jest niebezpieczny.Ale ona mądrzejsza ode mnie:Ale my się już znamy,on nas lubi! Szok.Dopiero jak powiedziałam że właściciela(mojego tatę) też bardzo lubi i raz go chyba z tej sympatii pogryzł,to odpuściła,ale była wyraźnie obrażona...
isiulka
Postów 3482
Data rejestracji 28.05.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Droga hittmanko, więc teraz ja ci odpowiem. Różnica jest taka, że kula jest okrągła (odkryłam Amerykę) i tworzy jakby soczewkę (lupę). Ta rybka jak ty się tak na nią wpatrujesz godzinami, widzi nie Ciebie (skala 1:1) tlyko Twój gigantyczny łeb ( za przeproszeniem) powiekszony przez to szkło
Gość: jutis
znam dwa fantastyczne pieski przeszkolone do dogoterapii, ułożone, posłuszne, słodkie i wszystko naj w pozytywnym sensie, brałam udział w zajęciach z nimi przez ostatnie 2 lata, zawsze bez najmniejszych zastrzeżeń ale i tak nie potrafiłabym im na bezgranicznie zaufać. bo tak jak już napisałam, pies to pies, ma swój instynkt, nie zna naszych zamiarów a my jego doświadczeń... poza tym moim zdaniem psy tak jak i ludzie bywają różne, mają różne charaktery. i jeśli ktoś tak bardzo ufa psom niech sobie żyje z nimi jak chce ale nie ma prawa narażać innych na niebezpieczentwo realne czy tez wyimaginowane.
mio
Postów 658
Data rejestracji 24.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dla jednego bojka min to 25litrow i prostokat!
a jezeli samice to 45l bo inaczej sie pozagryzaja konieczna jest grzalka
a tzw zlotej rybce rownie czesto trzymanej w kuli pompka!
poza tym znacznie lepij trzymac troszke wiecej rybek ale w zwyklym prostokatnym akwarium
rybka w kuli sie meczy... ale robi jak kazdy uwaza
pozdrawiam
Gość: agava
Jest, uwierz mi. Jedno i drugie jest głupotą, ale kula to nie tylko głupota, to okrucieństwo! Skoro tak patrzysz godzinami na tę swoją nieszczęsną rybkę w kuli, to może zastanów się czasami, że ona w tej pułapce wariuje. Kup sobie akwarium, nawet maleńkie, takie 20 l (koszt takiego zbiorniczka w granicach 30 zł), a na pewno Twoja rybka od razu lepiej się poczuje.
mio
Postów 658
Data rejestracji 24.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
otoz to
Dobra to teraz ja sie przyznam ze mialam kiedys rybke w kuli (malenkiej a jescze sprzadawca mowil ze moze byc tak 5 rybek!) bojowinika dostalam go na imieniny...rybka byla osowiala blada zaczelam troszke sie interesowac tym gatunkiem, radzic sie roznych specjalistow i z przerazeniem odkrylam jaka krzywde robi zwierzatku kula... kupilam bojkowi akwa 25l od razu odzyl! planuje teraz zakupic 45 i 2 samiczki,mam tez duze akwa wielogatunkowe z pompka,grzalka i wszystkim co jest niezbedne rybkom.
Poza tym... pies zawyje jak mu zle,jak siedzi w ciasnej komorce, (sasiedzi zadzwonia na skarge) kot zamiauczy... a taka rybka? siedzi cicho i wszyscy mysla ze skoro plywa i je to znaczy ze jest jej dobrze
cierpienie w milczeniu
ale powtarzam kazdy robi jak uwaza
inka113
Postów 1618
Data rejestracji 01.09.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ehhh pieska można mieć kiedy ma się warunki lokalowe i troche oleju w głowie! najbardziej mnie wkurzają tabuny spacerowiczów podblokowych z pieskami z których żaden nie pomyśli, że wypada sprzątnąć po swoim pupilu! co tam, że jedyny trawnik w poblizu to ten wokół piaskownicy gdzie dzieciaki biegają... przecież pies też ma prawa i musi się gdzieś załatwić! najczesciej niestety to są babcie którym dzieci przeszkadzają na każdym kroku ale z psami jedzą z jednego talerza... masakra!
smsowicz
Postów 1407
Data rejestracji 10.08.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Popieram. Wracam sobie do domu wieczorową porą, a po drodze 3 pieski mnie przywitają.
Jak tym ludziom nie przeszkadza pies szczekający o 1-2 godzinie?
smsowicz
Postów 1407
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://www.youtub.../watch?v=wO6hLQfsRDY
od 2:00
visserarthur
Postów 4185
Data rejestracji 09.10.2006
Punkty karne 2
Konkursy dodane
nie wiem czy dobrze kojarze, ale to wina dziada, a nie psa, bo pies to pies mogl nie wytrzymac
leona
Postów 513
Data rejestracji 27.09.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
visserarthur
Postów 4185
Data rejestracji 09.10.2006
Punkty karne 2
Konkursy dodane
ale kot tez troche wkurza... jak miauczy kolo 5-6 zeby jesc mu dac
smsowicz
Postów 1407
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale chce go otruć:
http://www.youtub.../watch?v=NPzBl-_ucu8
smsowicz
Postów 1407
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ani świnka, ani morska...
Gość: luiza
Mhm chyba za bardzo nie znasz się na psach. Myślisz, że jak pies będzie miał ogród to będzie biegał na nim sam 24h/dobę ? Mam 2 duże psy w bloku i mieszkam na 50 m2, ale moje psy codziennie są wybiegane, mają po kilka spacerów, w tym jeden trening lub jeden bardzo długi spacer, gdzie mogą się wybiegać. Uwierz mi, że jedyne co robią po tym jak wrócą i są zmęczone to idą spać. Nie jest ważne gdzie pies mieszka, ale ile czasu i uwagi poświęca właściciel. Ja natomiast nie mogę patrzeć na psy, które mieszkają w kojcach czy biegają po ogrodzie i nigdy z niego nie wychodzą...