Wkurza mnie...

nariam

#3170689 Napisano: 05.03.2010 10:50:52
kaki76 napisał(a):

Tak jak kobieta ma prawko to jest spora wygoda dla faceta bo chce wypic piwko i ma kierowce .A mój nikomu nie da swojego samochodu , nawet przyjacielowi.

bo samochodu i żony sie nie pożycza
0 0

Gość: crism

#3170692 Napisano: 05.03.2010 10:51:53
nariam napisał(a):

kaki76 napisał(a):

Tak jak kobieta ma prawko to jest spora wygoda dla faceta bo chce wypic piwko i ma kierowce .A mój nikomu nie da swojego samochodu , nawet przyjacielowi.

i szczoteczki do zębów emotka
0 0

kalka

#3170713 Napisano: 05.03.2010 10:55:23
sophie napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

aska70 napisał(a):

isiulka napisał(a):

Wkurzają mnie ludzie tacy jak aska70. Jestem ciekawa tylko jak wygląda Twoje donoszenie do organizatorów: Proszę Pana bo on wziął zdjęcie internetu?? o tutaj niech pan zobaczy, tutaj trzeba kliknąć w link... czy może bardziej kladsyczna forma Uprzejmie donoszę iż obywatel ps. Trąbka , dopuścił się haniebnego czynu jakim jest kradzież zdjęcia z innej strony internetowej, pragne oświadczyć , że brzydzę się takim zachowaniem i wnoszę o wymierzenie mu stosownej a kary

Hmmm... Uderz w stół a nożyce się odezwą?
Przywłaszczenie sobie cudzej własności - również intelektualnej to ZWYKŁA KRADZIEŻ! I nie widzę nic złego w tym, by inni sie o tym dowiedzieli. Tak, jeśli widzę, że się kradnie, to reaguję.

I tu się zgodzę.Cieszy mnie fakt kiedy organizator wywala oszustów:)

emotka przynajmniej jakiś porządek jest ,a oszuści w końcu dostaną za swoje emotka

emotka emotka
0 0

visserarthur

#3170714 Napisano: 05.03.2010 10:55:38
crism napisał(a):

nariam napisał(a):

kaki76 napisał(a):

w elektrycznej koncowke mozna wymieniac emotka emotka
0 0

Gość: polec

#3170716 Napisano: 05.03.2010 10:56:00
kaki76 napisał(a):

Ja nie mogę co za facet emotka . Samochód to rzecz nabyta, więc w jaki inny sposób masz się nauczyć jeździć i być dobrym kierowcą niż jeżdżąc. Błędne koło.

Mój mąż mi kupił 3 auto odkąd się znamy i sam mi powiedział, że jak nie będę jeździć to się nie nauczę. Krótko i na temat.

Ale druga strona medalu to ta, że baba za kierownicą to dramat. Ot choćby dzisiaj (a mam tak naprawdę codziennie), baba wyjechała mi z ulicy podporządkowanej leciwym polonezem. Niech dziękuję Bogu, że żyje i że mam ABS w aucie, a ona na to : No co ??????, bez jakiegokolwiek wyrazu skruchy i przepraszam. Nawet taksówkarz kręcił głową, na CB radiu nie zostawiłam na niej suchej nitki!!!.
0 0

kalka

#3170719 Napisano: 05.03.2010 10:56:49
sophie napisał(a):

isiulka napisał(a):

Wkurzają mnie ludzie tacy jak aska70. Jestem ciekawa tylko jak wygląda Twoje donoszenie do organizatorów: Proszę Pana bo on wziął zdjęcie internetu?? o tutaj niech pan zobaczy, tutaj trzeba kliknąć w link... czy może bardziej kladsyczna forma Uprzejmie donoszę iż obywatel ps. Trąbka , dopuścił się haniebnego czynu jakim jest kradzież zdjęcia z innej strony internetowej, pragne oświadczyć , że brzydzę się takim zachowaniem i wnoszę o wymierzenie mu stosownej a kary

A ciekawe jak byś się czuła gdybyś zauważyła swoje zdjęcie przez kogoś dodane do konkursu?
Echę/? emotka

Tylko by się kurzyło z klawiatury tak szybko byś pisała do organizatorów donos emotka emotka

emotka emotka emotka
0 0

#3170737 Napisano: 05.03.2010 11:01:29
visserarthur napisał(a):

crism napisał(a):

nariam napisał(a):

kaki76 napisał(a):

ja tam się końcówkami z facetami nie zamieniam emotka
0 0

aska70

#3170794 Napisano: 05.03.2010 11:16:26
isiulka napisał(a):

Ja mówię o tym, że wysyłacie jakieś donosy do organizatorów nie mając dowodów, bo fakt, że zdjęcie jest zamieszczone na innej stronie o niczym nie świadczy.

To już sprawa organizatora, aby sprawdzić wiarygodność pracy, ja takiej możliwości nie mam, nie mam kontaktu do uczestnika konkursu. Co ciekawe - zwykle właściciel tekstu lub zdjęcia używa w wielu miejscach sieci identycznych lub bardzo zblizonych nicków. Jeśli z powietrza pojawia się obca osoba to co można pomyśleć?

Nawiasem mówiąc chciałabym widzieć jak składasz sprawę o naruszenie praw autorskich emotka ...
Nie życzę.
0 0

isiulka

#3170820 Napisano: 05.03.2010 11:22:45
aska70 napisał(a):

isiulka napisał(a):

Ja mówię o tym, że wysyłacie jakieś donosy do organizatorów nie mając dowodów, bo fakt, że zdjęcie jest zamieszczone na innej stronie o niczym nie świadczy.

To już sprawa organizatora, aby sprawdzić wiarygodność pracy, ja takiej możliwości nie mam, nie mam kontaktu do uczestnika konkursu. Co ciekawe - zwykle właściciel tekstu lub zdjęcia używa w wielu miejscach sieci identycznych lub bardzo zblizonych nicków. Jeśli z powietrza pojawia się obca osoba to co można pomyśleć?

Nawiasem mówiąc chciałabym widzieć jak składasz sprawę o naruszenie praw autorskich emotka ...
Nie życzę.

Tak... tak, Ty napewno składałaś, już po tym co piszesz, widać , że nie masz o tym pojęcia.
Dwa, organizator nie ma obowiązku werfkacji zgłoszeń pod względem autorstwa bo każdy akceptuje regulamin, w którym jest poświadczenie , że praca jest jego autorstwa i jest wolna od praw osób ttrezcich...i tyle im wystarczy. Poza tym każde zdjecie ma przypisane dane chociażby aparatu z którego wykonano zdjęcie, co można łatwo sprawdzić.
0 0

aska70

#3170879 Napisano: 05.03.2010 11:40:49
isiulka - wybacz, ale dla mnie jest niezrozumiałe, jak można popierać oszustów i złodziei. Nie będę dalej ciągnąć dyskusji, bo zdania nie zmienisz, a ja się niepotrzebnie będę irytować. Zamierzam dalej robić to, co robię, bo uważam, że to jest słuszne. Na Rossnecie potrafią wywalać zdjęcia skopiowane z netu. Szkoda, że w innych konkursach organizatorzy nie zrobią porządku. Wkurzam się na to - i mam takie prawo!
0 0

anialistopad

#3170891 Napisano: 05.03.2010 11:44:37
polec napisał(a):

kaki76 napisał(a):

Ja nie mogę co za facet emotka . Samochód to rzecz nabyta, więc w jaki inny sposób masz się nauczyć jeździć i być dobrym kierowcą niż jeżdżąc. Błędne koło.

Mój mąż mi kupił 3 auto odkąd się znamy i sam mi powiedział, że jak nie będę jeździć to się nie nauczę. Krótko i na temat.

Ale druga strona medalu to ta, że baba za kierownicą to dramat. Ot choćby dzisiaj (a mam tak naprawdę codziennie), baba wyjechała mi z ulicy podporządkowanej leciwym polonezem. Niech dziękuję Bogu, że żyje i że mam ABS w aucie, a ona na to : No co ??????, bez jakiegokolwiek wyrazu skruchy i przepraszam. Nawet taksówkarz kręcił głową, na CB radiu nie zostawiłam na niej suchej nitki!!!.

Bo jak ja wyjadę jego samochodem to zawsze ktoś mnie stuknie albo na parkingu drzwi zarysują i dlatego mi nie chce dawac swojego auta.Ja mam swojego kochanego audiczka tylko czasami oddaje go do przeglądu na warsztat i wtedy nie mam czym sie poruszać.A jego jest prawie nowy i ma szoka z nim , mój już obity z każdej strony i dobrze jest.
0 0

#3170903 Napisano: 05.03.2010 11:48:06
kaki76 napisał(a):

polec napisał(a):

kaki76 napisał(a):

Bo jak ja wyjadę jego samochodem to zawsze ktoś mnie stuknie albo na parkingu drzwi zarysują i dlatego mi nie chce dawac swojego auta.Ja mam swojego kochanego audiczka tylko czasami oddaje go do przeglądu na warsztat i wtedy nie mam czym sie poruszać.A jego jest prawie nowy i ma szoka z nim , mój już obity z każdej strony i dobrze jest.

no właśnie, to jest ciekawe...skąd ci cholerni kierowcy wiedza, kiedy rysować a kiedy nie, kiedy kobieta prowadzi albo parkuje, a kiedy nie... emotka emotka
0 0

Gość: bassia5

#3170905 Napisano: 05.03.2010 11:48:28
a mnie wkurza że ostatnio nic nie wygrywam nawet szlafroka wygrać nie mogę emotka
0 0

isiulka

#3170919 Napisano: 05.03.2010 11:53:21
aska70 napisał(a):

isiulka - wybacz, ale dla mnie jest niezrozumiałe, jak można popierać oszustów i złodziei. Nie będę dalej ciągnąć dyskusji, bo zdania nie zmienisz, a ja się niepotrzebnie będę irytować. Zamierzam dalej robić to, co robię, bo uważam, że to jest słuszne. Na Rossnecie potrafią wywalać zdjęcia skopiowane z netu. Szkoda, że w innych konkursach organizatorzy nie zrobią porządku. Wkurzam się na to - i mam takie prawo!

Kobieto, ja nie popieram oszustów i złodziei, tylko zanim kogoś obrzucisz takimi słowami to najpierw musisz być w stanie to komuś udowodnić, ja kiedyś straciłam wycieczkę bo ktoś napisał , że zdjęcie które zgłosiłam do konkursu ( i które wtedy wygrało) nie jest mojego autorstwa, bo znajdowało się na stronie pewnego biura podróży, tak się składało, że zdjęcie było mojego autorstwa i ja również zamieściłam je na stronce tego konkretnego biura podróży, po reklamacji przyznano mi już tylko nagrodę pocieszenia. Stad mam żal do takich ludzi jak Ty. Konkretnie takich jak Ty, bo z tego co piszesz wnioskuję, że nie potrafisz nawet zaglądnąć do głupiego Exifa, zanim oskarżysz kogoś o kradzież praw autorskich (nawet nie swoich).
0 0

visserarthur

#3170935 Napisano: 05.03.2010 11:58:57
crism napisał(a):

visserarthur napisał(a):

crism napisał(a):

nariam napisał(a):

kaki76 napisał(a):

ja tam się końcówkami z facetami nie zamieniam emotka

a czy ja mowilem, ze chcialbym sie swoją zamienic emotka emotka jak juz to wymienic... na chwile
0 0

katmich

#3171223 Napisano: 05.03.2010 01:17:21
wkurza mnie że wciągnęłam się w grę farmville na facebooku i teraz całymi godzinami ślęczę przy moich grządkach, kurkach i świnkach a mój mąż mówi mi że chyba na głowe upadałam że mi się chce - a mi się baaardzo chce ale nie mam przez to czasu na konkursy emotka
0 0

Gość: becia1973

#3171229 Napisano: 05.03.2010 01:19:18
katmich napisał(a):

wkurza mnie że wciągnęłam się w grę farmville na facebooku i teraz całymi godzinami ślęczę przy moich grządkach, kurkach i świnkach a mój mąż mówi mi że chyba na głowe upadałam że mi się chce - a mi się baaardzo chce ale nie mam przez to czasu na konkursy emotka

a co to za gra?????
0 0

katmich

#3171235 Napisano: 05.03.2010 01:20:49
becia1973 napisał(a):

katmich napisał(a):

a co to za gra?????

farmville, jesli masz konto na facebooku to wejdź sobie w gry i tam znajdziesz
emotka
0 0

olus15

#3171238 Napisano: 05.03.2010 01:21:22
to tak jak ja wczoraj na drogowskaźniku
Tyle osób o tym pisało i chciałam zobaczyć o co w tym chodzi
Wcale nie chciałam grać o telefon bo nie miałam pomysłu na to haiku
sama gra mnie tak wciągnęła
Niestety na Krakowie zawsze miałam klopsa
0 0

Gość: becia1973

#3171243 Napisano: 05.03.2010 01:23:13
katmich napisał(a):

becia1973 napisał(a):

katmich napisał(a):

a co to za gra?????

farmville, jesli masz konto na facebooku to wejdź sobie w gry i tam znajdziesz
emotka

dzięki już sprawdzam emotka
0 0