Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Gość: zwierzyniec

#5847594 Napisano: 09.04.2014 11:03:32
zezowaty_kot napisał(a):

asiunia260, dzięki. To właśnie chciałam zweryfikować, czy jest sens w ogóle inwestować kasę na 1-2 zgłoszenia emotka emotka emotka

warto - 1 zgł. wygrałam np.stepper w Abc/Flora
0 0

isiulka

#5847595 Napisano: 09.04.2014 11:04:29
zezowaty_kot napisał(a):

zarania napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Ja mam pytanie do osób, które grają (i wygrywają) w tych wszystkich abc, groszkach i innych bardzo dobrze zaopatrzonych sklepikach emotka Dużo zgłoszeń wysyłacie? Zastanawiam się, czy tam da się przebić z jednym, dwoma dobrymi zgłoszeniami, czy trzeba rozpychać się sporą ilością paragonów?

Zabawne pytanie. Jasne, że duża ilość zgłoszeń zwiększa szanse na wygraną, ale czasem wystarczy jedno dobre zgłoszenie i można wgrać. Moja bratowa wygrała tak ekspres za 1500 zł z ABC.

Ja wiem, że duża ilość zgłoszeń zwiększa szanse, ale jestem ciekawa jak to wygląda w praktyce (w tych konkretnych sklepach). Dlatego pytam, czy wygrywają osoby z niewielką ilością zgłoszeń emotka

Chyba nie liczysz na to , że ktoś napisze " tak,ja ślę dużo zgłoszeń i zawsze wygrywam", przecież doszło by do linczu emotka
Ja licze wyłącznie na farta, mam wygrać to wygram , bez spiny.
0 0

zezowaty_kot

#5847600 Napisano: 09.04.2014 11:08:20
isiulka napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

zarania napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Ja mam pytanie do osób, które grają (i wygrywają) w tych wszystkich abc, groszkach i innych bardzo dobrze zaopatrzonych sklepikach emotka Dużo zgłoszeń wysyłacie? Zastanawiam się, czy tam da się przebić z jednym, dwoma dobrymi zgłoszeniami, czy trzeba rozpychać się sporą ilością paragonów?

Zabawne pytanie. Jasne, że duża ilość zgłoszeń zwiększa szanse na wygraną, ale czasem wystarczy jedno dobre zgłoszenie i można wgrać. Moja bratowa wygrała tak ekspres za 1500 zł z ABC.

Ja wiem, że duża ilość zgłoszeń zwiększa szanse, ale jestem ciekawa jak to wygląda w praktyce (w tych konkretnych sklepach). Dlatego pytam, czy wygrywają osoby z niewielką ilością zgłoszeń emotka

Chyba nie liczysz na to , że ktoś napisze " tak,ja ślę dużo zgłoszeń i zawsze wygrywam", przecież doszło by do linczu emotka
Ja licze wyłącznie na farta, mam wygrać to wygram , bez spiny.

A czemu nie? To jakieś przestępstwo wysyłać i wygrywać dużo? Chyba jak ktoś sporo inwestuje to ma prawo sobie koszta zmniejszyć wygranymi. Mi to wisi kto ile wygrywa, zastanawiam się jedynie czy faktycznie da się przebić jednym zgłoszeniem, czyli dosadniej - czy oni tam czytają zgłoszenia czy raczej loterio-czytanie emotka Pytam, bo nie będę ukrywać, że muszę mocno weryfikować na co wydać kasę i jeśli w abc i groszku trzeba by jednak postawić na ilość to wolę wiedzieć i nie tracić złotówek, choćby na 2 zgłoszenia emotka
0 0

ziolko

#5847601 Napisano: 09.04.2014 11:09:46
czy dostaliście już maile z bonami Triumph? bo u mnie nadal cisza emotka
0 0

jarko44

#5847604 Napisano: 09.04.2014 11:13:19
avatea napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

zarania napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Zawsze jest szansa, że jednym wygrasz o ile:
1 dobrze napiszesz
2 komisja to przeczyta i będzie gustować w twoim stylu pisania
3 nikt nie napisze lepiej od ciebie

;)

4 wylosują Cię do etapu "czytania" emotka
0 0

Gość: nice

#5847605 Napisano: 09.04.2014 11:14:10
koniczynka123 napisał(a):

Ale mnie dziś wku.... organizator. Pół roku czekam na realizacje nagrody a dziś się dowiaduję, że z wyjazdu nici bo aby zrealizować nagrodę to zwycięzca musi mówić płynnie po angielsku. Nosz kur... Nic takiego nie było w regulaminie. Sama nie wiem gdzie teraz "uderzyć" emotka

emotka pogięło ich, żal emotka
0 0

zezowaty_kot

#5847606 Napisano: 09.04.2014 11:14:33
jarko44 napisał(a):

avatea napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

zarania napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

1 dobrze napiszesz

;)

No i do tego właśnie zmierzam emotka
0 0

olivkap

#5847615 Napisano: 09.04.2014 11:22:04

nice napisał(a):

Ale mnie dziś wku.... organizator. Pół roku czekam na realizacje nagrody a dziś się dowiaduję, że z wyjazdu nici bo aby zrealizować nagrodę to zwycięzca musi mówić płynnie po angielsku. Nosz kur... Nic takiego nie było w regulaminie. Sama nie wiem gdzie teraz "uderzyć" emotka

Najlepsze jest to, że każdy inny zwycięzca (pozostałe miejsca)miał tłumacza od organizatora, a zwycięzca głównej ma wielkie G emotka

Jeżeli w Regulaminie nie pisało, że musisz znać angielski to musza ci wydać nagrodę. Konkurs = przyrzeczenie nagrody i mogą Ci naskoczyć.
0 0

Gość: koza.k90

#5847617 Napisano: 09.04.2014 11:24:22

nice napisał(a):

Najlepsze jest to, że każdy inny zwycięzca (pozostałe miejsca)miał tłumacza od organizatora, a zwycięzca głównej ma wielkie G emotka

co to za konkurs i agencja emotka

normalnie szok emotka
0 0

joan

#5847621 Napisano: 09.04.2014 11:29:52

Do rzecznika.
Do sponsora.
Na profil FB.
Do znajomego prawnika.

Praktycznie w każdym regulaminie jest info, że w kwestiach nieuregulowanych regulaminem, obowiązują przepisy Kodeksu Cywilnego, ja bym się odwoływała głównie do „przyrzeczenia nagrody”.
0 0

nique

#5847632 Napisano: 09.04.2014 11:36:28
W Dayli na FB napisali, że wystarczy 1 Timotei - w regulaminie był błąd
0 0

deva

#5847636 Napisano: 09.04.2014 11:40:58
nique napisał(a):

fajnie, dzieki, chca dane do urzędu skarbowego żeby wpłacic 10 zł emotka
jeszcze nie zrozumieli że nagrody do 740 czy 750 zł sa nieopadatkowane
0 0

joan

#5847637 Napisano: 09.04.2014 11:43:32
koniczynka123 - regulamin zawiera jasne informacje odnośnie tego, kto może zostać uczestnikiem i jakie są dodatkowe wymagania dla laureatów poszczególnych nagród. MUSZĄ Wam wydać nagrodę lub jej równowartość. Najlepiej byłoby, gdybyś udała się z wydrukowanym regulaminem i żółtym markerem do rzecznika i prawnika. Niech zaznaczą odpowiednie zapisy i z krótkim pismem przewodnim prześlą organizatorowi. Zawsze oficjalna pieczątka daje "moc" emotka
0 0

olivkap

#5847639 Napisano: 09.04.2014 11:45:21

koza.k90 napisał(a):

nice napisał(a):

co to za konkurs i agencja emotka

normalnie szok emotka

https://www.e-kon...ny.html#.U0UTRlf3L1I
Tu regulamin:http://www.pkobp....3e6-2d92d4db27ed.pdf
Konkurs(realizacje nagród) przejęła teraz zupełnie inna osoba. Prawdopodobnie tylko moja jeszcze nie zrealizowana.

Wyjazd jest dla 2 osób, przecież możesz zabrać ze sobą kogoś kto mówi po ang.? Na Twoim miejscu zwróciłabym się do agencji organizującej konkurs, że masz problem z odbiorem nagrody i że pojawiły się warunki niezgodne z regulaminem. Gdyby się tym nie przejęli wspomniałabym o Rzeczniku Praw Konsumenta. On powinien Ci pomóc. Powodzenia.
0 0

Gość: kelo77

#5847641 Napisano: 09.04.2014 11:47:36
deva napisał(a):

nique napisał(a):

A skąd taka informacja? Każda nagroda jest opodatkowana i tylko organizator, decyduje na jaką formę rozliczenia się zdecyduje.
0 0

assal

#5847642 Napisano: 09.04.2014 11:48:45
Chodzi o przejażdżkę w Londynie?
Tu bez znajomości angielskiego faktycznie ciężko zrealizować nagrodę.
Jak się dogadać na miejscu?
Zwycięzca, z tego co zrozumiałam, ma prowadzić samochód.
Tłumacza nie muszą opłacić.
Jedyne rozwiązanie - jechać z kimś, kto angielski zna i się dogada emotka
0 0

turli

#5847643 Napisano: 09.04.2014 11:49:04
zezowaty_kot napisał(a):

jarko44 napisał(a):

avatea napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

zarania napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

1 dobrze napiszesz

;)

No i do tego właśnie zmierzam emotka

Moim zdaniem wszystkie agencje które organizują teraz konkursy na hasła, dokończenia zdań itp. losują do czytania
Świadczą o tym same nasze komentarze. Ktoś kto dobrze pisze wygrał bo akurat jego pracę przeczytano.Inny nie wygrał bo nie było jego pracy w puliwylosowanych.
0 0

koper

#5847645 Napisano: 09.04.2014 11:49:53
deva napisał(a):

nique napisał(a):

Jeżeli konkurs był ogłaszany tylko w internecie, lub ulotkach w sklepie, plakatach, itp, to niestety podatek trzeba zapłacić od każdej nagrody (niezależnie od wartości). Ustawa mówi o zwolnieniu z podatku od nagrody tylko w konkursach ogłaszanych w prasie, radiu i telewizji.

0 0

selenes

#5847648 Napisano: 09.04.2014 11:50:54
Assal, swoją drogą ktoś kto przyjeżdża do Anglii na świeżo i tak ich nie zrozumie, znając nawet angielski biegle (angielski szkolny). Wiem, bo mieszkałam tam i widzę jak na początku ludzie mają problemy z osłuchaniem się. Angielski z domieszką akcentu londyńskiego to nie amerykański z filmów, więc wg mnie i tak ustawowo powinni kogoś wrzucić. Szczególnie, że chodzi o coś takiego jak o przejażdżkę.
0 0

selenes

#5847650 Napisano: 09.04.2014 11:51:38
No i ja na miejscu autorki bym zaciekle walczyła o swoje emotka
0 0