Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
nav
Postów 14
Data rejestracji 19.10.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nav
Postów 14
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Napisałeś dwa posty temu o 1000 zgłoszeń - być może przez przypadek, ale nie minales sie bardzo z prawda, tego rzędu ilości sie zdarzaja. No to jesli mamy zakup konkursowy za 10 zl, 1000 zgloszen, dwa tygodnie akcji ogolnopolskiej, to o jakiej my sprzedaży mowimy? 10000 zl w skali kraju? Toż to są drobne na waciki. Przecież sam budzet na nagrody bywa kilkakrotnie wyzszy.
PS. A jeszcze te 10000 to jest DETAL BRUTTO, zdejmijmy z tego vat i marze sklepu, hurtowni i dystrybutora... Założenie ze koszt organizacji konkursu mialby się zwrócić w postaci zysku ze sprzedaży jest bardzo odwazne
PS2. Nie pisz o "osmieszaniu się", bo cele akcji promocyjnych są naprawdę różne i naprawdę przemyślane, i nie byloby zadnym ewenementem, gdyby celem bylo np. "uzyskać zasięg X na forach konkursowych" - wtedy bylyby odpowiednio dobrane nagrody, formy komunikacji itd. To nie jest zadne rocket science, tylko codzienność w marketingu.
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
ramaja
Postów 272
Data rejestracji 03.06.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bezaczek7
Postów 3641
Data rejestracji 17.07.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://allegro.pl...r.php?us_id=13898213
http://olx.pl/oferty/uzytkownik/3xiR/
https://www.vinte...r/91268338-bezaczek7
Wymiana:zestawy lego(nowe oraz bardzo stare,używane,niekompletne),książki fantastyczne,coś dla syna 10 lat,bony itm,kauf,rozważę wszystko.
ZAKUPY:Lidl,Biedronka,Koliber,Natura,Żabka,DC,Orlen,Lewiatan,Eurosklep,Moya,Chorten.
okazjonalnie:Kauf,ITM,CircleK,Aldi,Dino,Netto,Hebe,BP,Mol.
misiamarysia
Postów 3052
Data rejestracji 02.01.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
isiulka
Postów 3563
Data rejestracji 28.05.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Jak sam widzisz, nie ma sensu tłumaczyć bo zaraz usłyszysz, że jesteś na ich garnuszku.
darog
Postów 3056
Data rejestracji 19.11.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Ma ktoś cynk kiedy będą wysyłać nagrody z C4 kawy ziarniste?
Jakim kurierem wysyłają?
wycior
Postów 793
Data rejestracji 17.01.2014
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wszystko juz ..bylo
nav
Postów 14
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moja matematyka nie jest błędna, bo co do zasady jest tylko przykładowa (aczkolwiek Twoje obliczenia tez się nijak maja do tego co napisałem, ze tylko 3-5% zgłoszeń jest "nieuczciwych" - na ten sam paragon).
Inaczej - ile by tych zgłoszeń nie było, nawet z paragonami, nie trzeba być orłem z matematyki, zeby wyliczyć następującą rzecz: jesli pula nagrod w konkursie to np. 30 000 zl (norma) warunek zakupowy to 10 zl (rowniez norma), zysk z tych 10 zl dla fundatora to 10% czyli 1 zl (również norma) to jasno wynika, ze potrzeba 30 000 zgłoszeń z paragonem, żeby sie wyrownala pula nagrod. Sama pula nagród - bo przeciez nagrody to nie jest jedyny koszt organizacji.
A my rozmawiamy o ilosciach typu 1000 zgloszen (dla ułatwienia przyjmijmy, ze to jest taka typowa srednia) . Więc powtarzam - przyjmowanie za pewnik, ze konkursy sa po to, zeby zarobić bezpośrednio na sprzedaży produktu, jest absolutnie błędnym zalozeniem.
Użyłem celowo slowa "bezpośrednio", bo wiadomo, ze przynosi to zysk dla fundatora, tylko w nieco inny sposób.
ameryka
Postów 803
Data rejestracji 04.05.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
glena
Postów 835
Data rejestracji 31.03.2016
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A te 3-5% rezerw, to nie jest równoznaczne z ilością zgłoszeń bez pokrycia w paragonie. Tych zgłoszeń jest sporo więcej - jeśli wysyła się 10 zgłoszeń z różnych numerów, a ma jeden paragon i wpadnie nagroda, to nie ma z jej odbiorem najmniejszego problemu, a jeśli wpadną dwie, to się odkupi paragon na forum, albo odsprzeda komuś z własnym i tyle. A gracze, którzy grają 1:1 będą chlipać w domu, że NAV ich chyba nie lubi... Zdarzyło mi się już pisać tu na forum do osób które ogłaszały chęć odsprzedaży jakiejś nagrody czy to od NAV, czy od Albedo, ale dziwnym trafem okazywało się, że muszę mieć własny paragon...
Nie chcę tu jakiejś weekendowej afery wywoływać, ale ja białej gorączki dostaję, jak widzę konkurs bez nr paragonu.
isiulka
Postów 3563
Data rejestracji 28.05.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
- podniesienie sprzedaży
- wzrost rozpoznawalnosci produktu
- dotarcie do nowych konsumentow
- zwiekszenie wolumenu sprzedazy (np. zakup persila + silana )
- pozyskanie fanow na fb
- wyprzedaż starego asortymentu/wprowadzenie nowego produktu
...i setki innych.
I konkursy często nie mają na celu zwrotu z inwestycji wyrażonej w $, bo z samego konkursu wskazniki sprzedazowe nie poszybują drastycznie w gorę, czasami zwrot jest po paru miesiącach/latach.
Dla przykładu. dotychczas kupowałam produkty Heinz, byl konkurs więc w drodze wyjatku kupilam Pudliszki i tak mi posmakowało że od teraz będę kupować tylko Pudliszki- to jest wartość dodatnia.
Z czym Wy macie ludzie problem, nie pasują Wam konkursy bez nr paragonu to po co w nie gracie?
Ja nie wygrywam w NAV , Avanti itp. wiec z zalozenia nie grywam w ich konkursy. Proste.
nav
Postów 14
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jakby chodziło o loterie i ilość zgłoszeń jakkolwiek realnie zwiekszala szanse, przyznalbym Ci rację. Ale hej, mowa jest o konkursach - w nich, oprócz szacownego grona tego forum, bierze udział też cała masa "zwykłych" konsumentów, którym jakikolwiek wałek z paragonem nie przyszedlby nawet do głowy i też regularnie wygrywają... Jesli ktos nie wygrywa u NAV, to wyłącznie dlatego, ze nie udaje mu się wstrzelic w gusta komisji, a nie dlatego że zagrał uczciwie
mia
Postów 17759
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 16
To po prostu taka luźna dygresyjka - w dyskusję się nie wdaję, bo dziś nie mam dnia na odwracanie kota ogonem.
Opowiedz Panu Bogu o swoich planach na przyszłość, a rozbawisz Go do rozpuku...
[2,Inf] Wypowiedź była edytowana 2 razy.
glena
Postów 835
Data rejestracji 31.03.2016
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18889
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mnie też to ciekawi
Ja Pudliszki i tak kupuję - nie wygrałam nic. A Kiri nabyłam specjalnie na konkurs, ale zupełnie mi to coś nie smakowało, więc poszło jedno zgłoszenie i mam bon do C4. Nie ma sprawiedliwości na świecie
Sprzedam / wymienię: Multistyler Dyson Airwrap, Robot planetarny KitchenAid, Plecak Doughnut, e-Bon do Sklepanwen.pl i e-Bon do MoyaMatcha.com Po szczegóły zapraszam do wątku "Wygrane na wymianę/sprzedaż"
nav
Postów 14
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A co do pytania o rozróżnienie zwykłych konsumentów od szacownego grona... No jak to skąd wiemy? Z legendarnych tajemnych czarnych list opracowanych przez CIA
darog
Postów 3056
Data rejestracji 19.11.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
nav
Postów 14
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Otóż tu jesteś, jak mawiał klasyk, w mylnym błędzie, gdyż dane laureatow mamy nie tylko prawo ale i OBOWIĄZEK przechowywać przez 5 lat, ze względu na przepisy podatkowe i możliwe kontrole skarbowe i znajdziesz ten zapis w każdym naszym regulaminie.
Oczywiście mowa tylko o laureatach i tylko o takich, ktorych nagrody byly opodatkowane.
Edit:
Teraz zauważyłem, ze podkresliles pewne zdania. Tu nie chodzi o jakies algorytmy szpiegowskie tylko zwyczajnie o ludzką pamięć... Kiedy jesteś główną osobą ds. Danych osobowych i absolutnie wszystkie nazwiska przechodzą przez Ciebie, zaczynasz zwyczajnie pamiętać wszystkich Iksinskich wraz z ich miejscowosciami i rodziną, na którą regularnie odbierają nagrody.
PS. Za bardzo się rozgadalem i trafiło mnie, że nie temu mialo służyć to konto. Jutro zrobię coming out z prywatnego i będziemy mogli podyskutować dalej.
helcia85
Postów 900
Data rejestracji 08.11.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane